13 bästa webbkamerainspelare online för alla användningsfall

Spread the love

Videor är ett bra sätt att få kontakt med dina nära och kära. Oavsett var du befinner dig kan du videochatta med dina familjemedlemmar eller vänner och känna dig ansluten på en djupare nivå än ett enkelt röstsamtal.

Dessutom, om du är en ambitiös streamer som vill skapa innehåll och ladda upp det på YouTube eller sociala medier, vet du redan vikten av videor. Videoinnehåll klickar med publiken mer än något annat.

Och det är där webbkameror kommer in? Det räcker dock inte att bara ha en webbkamera. Du behöver en bra webbkamera för att spela in dina videor. Här listar vi de bästa webbkamerainspelare för alla användningsfall. Så hör av dig för att ta reda på mer om dem.

Vad är en webbkamerainspelare online?

En webbkamerainspelare online är ett program som ger användare möjlighet att spela in videor med hjälp av webbkameror anslutna till sina datorer och streama dem på internet. Dessa applikationer är idealiska för streaming, undervisning online och olika andra ändamål.

Varför behöver du en webbkamera i första hand?

Medan din bärbara kamera kan spela in videor är webbkameror mer effektiva på många sätt. För det första, till skillnad från din bärbara kamera, kan du placera en webbkamera var du vill.

Dessutom är bärbara kameror ganska grundläggande. De saknar avancerade funktioner som webbkameror har, som autofokus, ljuskänslighet, zoomning, etc. Ja, vissa bärbara kameror har verkligen zoomfunktioner. Men låt oss vara ärliga; deras zoommöjligheter har en gräns.

Dessutom erbjuder webbkameror i allmänhet bättre videokvalitet jämfört med bärbara kameror. Således, om du vill att dina inspelade videor ska se mer professionella och fantastiska ut, måste du skaffa en webbkamera.

Fördelar med att använda en webbkamera

Låt oss nu se några av de fantastiska fördelarna med att använda en webbkamera:

  • Webbkameror gör det möjligt att arbeta på distans. Människor som arbetar från sina hem kan ibland känna sig isolerade från sina medarbetare. Med hjälp av webbkameror kan de dock ha videokonferenser och komma på samma sida som sina kollegor.
  • Med hjälp av en webbkamera kan du hålla kontakten med dina närmaste även när du är långt borta. Jämfört med ett traditionellt telefonsamtal verkar ett videosamtal mycket mer personligt. Att se din älskades ansiktsuttryck i realtid är en vacker upplevelse.
  • Förutom att streama eller ha ett videosamtal, är webbkameror också idealiska för hemmainspelningsändamål som att spela in en händelse eller något. Dessutom kan de fungera som säkerhetskameror för videoövervakning också.
  • Du kan också använda webbkameror för online- eller distansundervisning. Webbkameror kan göra allt från att hålla en föreläsning till att hålla en gruppträningssession.
  7 spelklannamngeneratorer för ditt lag

Nu kommer vi att informera dig om de bästa valen för en webbkamerainspelare online. Nedan är dessa alternativ:

VEED

VEEDs gratis webbkamerainspelare låter dig ladda ner videoflöden med din webbkamera utan att installera någon app. Funktionen ”Kommentera och granska” gör det lättare att samarbeta med dina lagkamrater och producera de bästa resultaten.

FYI, du kan välja om du vill spela in videor med antingen din webbkamera eller din skärm eller båda samtidigt. Den kommer också med en video resizer som låter dig välja det idealiska förhållandet för plattformen som du tänker ladda upp din video på (till exempel 9:16 för Instagram, 16:9 för YouTube, etc.).

Cam Recorder

Med Cam Recorder kan du spela in videor gratis via din webbkamera och dela dem direkt på YouTube. Om du inte vill ladda upp den på YouTube direkt kan du istället spara den lokalt på din enhet.

Cam Recorder använder de inbyggda inspelningsmöjligheterna i din webbläsare till fullo. Det tar också hand om din integritet. Den delar inte några av dina inspelningar om du inte ger ditt samtycke.

Clipchamp

Clipchamp är en webbkamerainspelare som låter användare spela in videor utan att behöva lämna sina webbläsare. Förutom att spela in videor med obegränsade omtagningar kan du även justera färger, lägga till filter, använda gröna skärmar och så vidare för att förbättra ditt videoinnehåll.

Intressant nog kan du till och med bli av med misstag från videorna med lätthet med hjälp av trimningsverktyget. Clipchamp låter användare ändra storlek på sina videor så att de passar alla plattformar och dela dem problemfritt.

För närvarande har Clipchamp en gratis plan för nybörjare med begränsade funktioner. För fler funktioner finns det en betalplan som börjar på 11,99 USD/månad.

Talaflöde

Speakflow är ett utmärkt sätt att spela in en snabb video och dela den online. Förutom enkel inspelning och delning kan Speakflow också fungera som en teleprompter. Dessutom kan den paras ihop med en fysisk teleprompter för att fördubbla dess effektivitet.

Speakflow delar aldrig dina videor någonstans utan din tillåtelse, inte ens med dess servrar. Den lagrar allt inspelat material på din dator. Speakflow ger också användare möjlighet att bjuda in sina teammedlemmar och samarbeta.

Även om Speakflows webbkamerainspelare är gratis att använda, är dess funktioner begränsade. För att låsa upp fler användbara funktioner kan användare köpa sina premiumplaner från 10 USD/månad.

  8 POS att välja mellan för din restaurang/bistro

Skärminspelning

Screen Captures gratis webbkamerainspelare låter dig spela in videor på din dator. Den stöder alla större webbläsare och behöver ingen installation.

Inspelningsprocessen är privat och säker. Dessutom låter den dig exportera dina inspelade videor i HD. Förutom webbkameran låter inspelaren dig fånga din skärm + ljud med avancerade funktioner som att visa tangenttryckningar, rita på videor och mer. Och det bästa är att det inte har några tidsgränser.

Panopto Express

Panopto Express är en enkel onlineskärm och videobandspelare. Det låter dig fånga din skärm eller spela in videor med din webbkamera utan någon installation, kontoskapande eller kreditkort.

Panopto Express har också möjlighet att ladda upp dina presentationer, föreläsningar, tutorials etc. på YouTube eller Google Classroom.

För närvarande har Panopto Express ett gratisabonnemang med begränsade funktioner. För ytterligare funktioner erbjuder den ett proffspris från 14,99 USD/månad.

Flixier

Flixier är ett enkelt sätt att spela in din webbkamera och skärm tillsammans med ljudet. Detta webbaserade verktyg låter dig klippa, beskära och ändra storlek på din video.

Det låter dig också lägga till text, bilder, former, BGM, etc., till dina videor för att ta dem till nästa nivå. Flixier har också alternativ för filter, ändra ljusstyrka/skärpa/vibransnivåer etc. Och allt detta är gratis.

Webbkamera test

Webcam Tests webbkamerainspelare är idealisk för att spela in video och ljud direkt från din webbläsare gratis. När du har spelat in kan du välja att antingen spara eller kassera inspelningen.

Det webbaserade verktyget stöder alla kameror som är anslutna till din enhet, förutsatt att den har en modern webbläsare. Förutom att fånga video och ljud, erbjuder den flera andra användbara funktioner som bakgrundsinspelning, manuell specifikation av video/ljudbithastighet, dämpad/ljud videoinspelning och mer.

Media.io

Media.ios gratis webbkamerainspelare låter dig spela in högkvalitativa videor med ljud med ett enda klick. Den har ett intuitivt användargränssnitt. Så även personer med mindre teknisk kunskap kan använda verktyget.

Media.io är perfekt för att göra intressanta screencasts och dela dem på olika plattformar. Förutom grundläggande videoinspelning erbjuder den trimning, delning, text och BGM-tilläggsfunktioner för att justera din video så att den passar dina behov. Genom att använda avancerad SSL-kryptering säkerställer Media.io att din integritet aldrig äventyras.

Kapwing

Från att göra produktdemos till att skapa instruktioner till att hålla föreläsningar online – Kapwings webbkamerainspelare gör allt enkelt. Detta webbaserade verktyg låter användare spela in videor med sin webbkamera och dela dem på internet.

Den har också många praktiska funktioner, såsom undertexter, samarbetsredigering, brusborttagning, bakgrundsborttagning, resizer, trimmer, lagertillgångar, mallar, obegränsade vågformer, etc.

Även om det kan låta absurt, erbjuder Kapwing alla dessa funktioner på professionell nivå gratis. Ja, Kapwings webbkamerainspelare är gratis att använda. För din information är Kapwing ett molnbaserat verktyg. Så du kan komma åt dina videor och börja redigera oavsett var du är.

  Starta din onlinebutik idag med Nexcess StoreBuilder

Typ Studio

Type Studios webbkamera och skärminspelare online är ett snabbt och effektivt sätt att spela in videor med ljud via din webbkamera.

Den innehåller också videoredigeringsfunktioner som trimning, klippning, styling, etc. Type Studio låter användare snabbt dela sitt videoinnehåll med vem som helst genom att skicka en länk. Du kan också välja olika proportioner för att ändra storlek och återanvända dina webbkamerainspelningar.

Oavsett vad du strävar efter att göra, vare sig det är att träna grupper online, samarbeta med ditt team, strömma dina spelvideor eller något annat, kan Type Studio vara din allt-i-ett-lösning för inspelning av webbkamera.

För närvarande har Type Studio en gratis plan och flera betalplaner som börjar på bara 12 USD/månad.

Vmaker

Vmakers gratis webbkamerainspelare är ett enkelt sätt att spela in, redigera och ladda upp dina webbkameravideoinspelningar till olika plattformar. Vmaker erbjuder flera unika filter, ramar, virtuella bakgrunder, etc., för att berika dina videor. Inspelningarna är av hög kvalitet, med skarpa, tydliga bilder.

Förutom webbkamerainspelning låter den dig fånga din PC/laptop-skärm också. Alla dina webbkamera- och skärminspelningar lagras i ditt privata moln, vilket betyder att ingen annan än du kan komma åt dem. Och eftersom alla dina videor finns på ett ställe behöver du inte leta runt efter dina videor.

Webcamera.io

Webcamera.io av 123apps är en kostnadsfri onlineapp som tillåter användare att enkelt spela in videor med sin webbkamera direkt från sin webbläsare. En webbkamera och en stabil internetanslutning är allt som behövs för en bra inspelningsupplevelse med webbkamera.

123apps delar aldrig dina personuppgifter med någon tredje part. Så alla dina inspelningar är säkra, och bara du kan komma åt de videor du spelar in. Webcamera.io låter dig fritt välja videoinspelningsinställningar, såsom videokvalitet, aktivera eller inaktivera spegelläge, välja helskärm, etc.

Du kan också justera volymen på dina inspelade videor eller minska ekoeffekten, om det finns någon. Förutom korta videor kan Video Recorder också spela in långa videor.
När inspelningen är klar kan du välja att spara den på din dator eller i Dropbox eller Drive.

Slutord

Som du kan se, om du vill spela in och dela dina videor på onlineplattformar som Facebook, Instagram, YouTube, etc., kan en webbkamera vara din bästa allierade. Här nämner vi de bästa webbkamerainspelare för alla användningsområden. Använd dem idag för att ta fram ditt A-spel. Med vänliga hälsningar!

Kolla sedan in de bästa webbkameraapparna för att förbättra din webbkameraupplevelse.