13 bästa programvara för hänvisning till anställda för att effektivisera din rekryteringsprocess

Letar du efter den bästa hänvisningsprogramvaran för anställda för att effektivisera din rekryteringsprocess?

Remissprogramvara för anställda är en plattform för hänvisningar till anställda och låter dig övervaka dina hänvisningsprogram för anställda (ERP). Programvaran uppmuntrar dina arbetsgivare att bli ditt företags varumärkesambassadörer genom att marknadsföra lediga jobb för deras vänner och släktingar.

Men det är rekryteringspersonalen, HR-personalen och rekryteringscheferna som ser de största fördelarna med en remissplattform för anställda. Det låter dem anställa kvalitetskandidater, påskynda rekryteringsprocessen och hantera utbetalningar av anställdas remissbonusar.

I den här artikeln kommer jag att dela med mig av några av de bästa hänvisningsprogramvaran för anställda som förenklar jobbremisser för anställda och påskyndar rekryteringsprocessen för rekryteringsteamet – en win-win🤝 för båda parter.

Så låt oss hoppa in i artikeln.

Produktanmärkningsvärda funktioner ReferralsHubTransparenta medarbetarhänvisningar, gamifierad rekryteringsprocess, mobilappstöd av rekryteraren. ERINMobile-first, AI-drivet hänvisningssystem, utbildningsmoduler.FreshteamRemiss med ett klick, intelligent kandidatkartläggning, hantering av talangpool.SkillfuelFull rekryteringsplattform, automatiserad feedback och integration av sociala medier.HireUpMedarbetarens första remissupplevelse, varumärkeskampanjer, mobilappar.Remisser Sömlös integration, 6X enklare varma remisser, AI-funktioner av Teamable.GenomförbarAI-driven hänvisning, transparent och tillgängligt system, automatiska varningar.Team EngineAutomatiserade texthänvisningar, effektiv talangpool, överkomligt för småföretag.CVViZAI-baserad gamifierad hänvisningsspårning, integrationsmöjligheter.JobviteFullständig personallivscykelhantering och automatiserade remisskampanjer.HireologiFullständig personallivscykelhantering och automatiserade remisskampanjer.VälsignelseSkalbar, datadriven, användarvänlig remissprocess.CleverConnectAI-baserad sömlös anställd remiss, GDPR-kompatibel, avancerad mobilapp.

Varför använda programvara för hänvisning till anställda?

Medarbetarhänvisningar är ett populärt och effektivt sätt för organisationer att hitta nya talanger för att fylla sina lediga jobb. En hänvisad kandidat ges ofta mer uppmärksamhet och prioritet framför andra kandidater eftersom det är en rekommendation från en betrodd anställd.

Remissprogram för anställda är en modern plattform för att automatisera och förenkla remissprocessen. Den innehåller vanligtvis funktioner som:

✅ Hänvisningsspårning: Remissprogramvara för anställda gör det möjligt för anställda att skicka hänvisningar via den systematiska plattformen. Det låter också rekryterare effektivisera framstegen för varje remiss.

✅ Kandidathantering: Med programvaran kan rekryterare enkelt hantera och organisera kandidatprofiler och meritförteckningar för att underlätta snabbare kommunikation.

✅ Kommunikationsverktyg: De flesta remissplattformar för anställda har inbyggda kommunikationsverktyg som möjliggör smidig interaktion mellan rekryterare, anställda och hänvisade kandidater.

✅ Analys och rapportering: Dessa mjukvarulösningar hjälper dig att hantera prestanda och framgång för ditt hänvisningsprogram för anställda med djupgående analyser och snabb rapportering.

✅ Incitamenthantering: Många mjukvarulösningar gör det möjligt för företag att skapa och hantera hänvisningsbelöningar och incitament för anställda som framgångsrikt hänvisar kandidater som anställs.

Läs också Bästa programvara för introduktion av anställda för personal.

Fördelar med plattformar för hänvisning till anställda:

#1. Kvalitetsuthyrning till lägre kostnad

Remisser kan också vara värdefulla för företag genom att sänka kostnaderna för att anställa nya medarbetare. Till exempel behöver företag lägga mindre tid på att genomföra intervjuer och granska meritförteckningar när de förlitar sig på remisser.

Studier inom sociologi och ekonomi har visat att remisser kan bidra till att minska rekryteringskostnaderna. I genomsnitt tar en remitterad anställd 29 dagar på sig att bli anställd. Å andra sidan tar det 39 dagar att anställa via jobbbrädor, och från karriärsajter tar det häpnadsväckande 55 dagar!

Enligt CareerBuilder var 82 % av de anställda också överens om att hänvisningar ger den högsta ROI och som ett resultat sparar cirka 3 000 USD i rekryteringskostnader per anställning.

#2.Förbättrad retention

I en av sina studier beräknade iCIMS mediananställningslängden för remissanställda och icke-remissanställda. Studien omfattade över 50 företag och 91 000 anställda.

Källa: iCIMS

Studien drog slutsatsen att mer än 50 % av de remitterade anställda stannade på företaget i minst 38 månader. Å andra sidan stannade icke-remitterade anställda i endast 22 månader – det är 70 % mindre omsättning.

#3.Positiv Employer Branding

Ett framgångsrikt remissprogram för anställda kan stärka företagets rykte som en föredragen arbetsgivare, attrahera topptalanger och stärka employer branding.

Att stimulera nuvarande anställda med monetära belöningar ger också ett element av nöje och motivation för anställda, vilket leder till ökat deltagande. Många hänvisningsprogramvarulösningar för anställda har också alternativ för social delning, vilket gör att anställda kan engagera sig bättre och vara mer involverade i företagets tillväxt och framgång.

Bästa programvara för hänvisning till anställda

Dina anställda kan hänvisa kandidater organiskt eller genom ett inbyggt ATS (Application Tracking System), men det rekommenderas alltid att samarbeta med ett dedikerat remissverktyg för anställda.

En dedikerad plattform för att hantera din remissplattform för anställda kan öka antalet hänvisningar och låter dig enkelt hantera, spåra och belöna.

Här är en lista över några av de bästa remissleverantörerna för anställda som kan hjälpa dig att implementera ett framgångsrikt remissprogram för anställda.

ReferralsHub

Rekryterad är ett välkänt sökandespårningssystem (ATS) och rekryteringsmjukvaruplattform som erbjuder olika verktyg för att hantera rekryteringsprocessen, från att lägga ut lediga jobb till att spåra kandidater.

Ett av de senaste verktygen de har att erbjuda är ReferralsHub. Denna personalremissprogramvara öppnar möjligheten för dina anställda att delta i rekryteringsprocessen på ett transparent sätt!

Uppmuntra dina anställda att delta i rekryteringen genom att gamifiera rekryteringsprocessen – erbjuda belöningar, kontantincitament eller till och med en resa till Yellowstone. 😉

ReferralsHub är en populär programvara för att hantera ditt remissprogram för anställda, eftersom det används av mer än 5000 företag globalt. Deras användare inkluderar Semrush, Transcom, Lemonway och mer. De har också mobilappar för iOS- och Android-mobiltelefoner att hänvisa, hantera och spåra när du är på språng!

Vad älskar användarna😍?

⭐ Modernt applikationsspårningssystem (ATS)

⭐ Remissappar för anställda för Android och iOS

⭐ Användarvänlig installation

Du kan kombinera ReferralsHub med Recruitees andra produkter och multiposta på olika rekryteringskanaler för att säkerställa att dina lediga jobb ses av fler människor. Du kan också skapa och hantera smarta kampanjer för att enkelt nå relevanta kandidater.

ERIN

ERIN är marknadsledande inom segmentet för remissprogram för anställda. Företaget hävdar att de har ökat anställningen av anställda med 5X och minskat omsättningen med 50 % för sina kunder.

ERINs uppdrag är att hjälpa företag att bli så effektiva som möjligt med humankapitalhantering och att stödja dem i att bygga de team de behöver för att nå framgång. Programvaran som ERIN använder drivs av ett unikt system för artificiell intelligens.

Eftersom ERIN är en mobil-först-plattform, låter dess intuitiva gränssnitt dina anställda synkronisera sitt nätverk med plattformen och ge rekommendationer på mindre än 30 sekunder. Dess mobil-först-tillvägagångssätt gör den lämplig för alla typer av remisser, inklusive arbetare som traditionellt förbises av de flesta remisstekniker.

Vad älskar användarna😍?

⭐ Tillåter anställda att hänvisa på under 30 sekunder

⭐ Helt automatiserad och integrerad ATS, e-post och mobilaviseringar

⭐ Intuitivt mobil-först-gränssnitt

ERIN inkluderar också utbildningsmoduler i alla sina paket. Modulerna inkluderar utbildning för administratörer, rekryterare och anställda.

Läs också programvara för personalhantering för småskaliga företag.

Freshteam

Freshteam by Freshworks är en modern, nybörjarvänlig programvara för hänvisning till anställda som låter dina anställda hänvisa kandidater med bara ett klick!

Allt som medarbetaren behöver göra är att skanna igenom listan över lediga jobb i företaget och klicka på ”Referera en kandidat” för att hänvisa en kandidat. När CV:et har laddats upp tar Freshteam över processen.

Personalremissplattformen extraherar och fyller i all relevant information automatiskt och lägger till den hänvisade kandidaten till rekryteringspipelinen.

Medarbetarna kan också få reda på statusen för sina remisser i realtid – senast uppdaterat datum, jobbstatus, intervjuare, aktuellt stadium, etc. Medarbetaren kan se allt från sin Freshteam Dashboard i en blick.

Freshteam låter dig också arkivera kandidater som är bra men inte passar för aktuella lediga tjänster. I framtiden, om en lämplig tjänst öppnar sig, vill du säkert kontakta denna medarbetare. I sådana fall kan du lägga till kandidatprofilen i Freshteam Talent Pool.

Detta kan vara en värdefull talangpool som kan påskynda dina framtida rekryteringsprocesser. När du hittar rätt passform kan du nå ut till kandidaten med ett klick.

En unik egenskap som jag skulle vilja lyfta fram med Freshteam är att det föreslår lämpliga profiler för en ledig tjänst genom att intelligent skanna talangpoolen. Så ibland behöver du inte ens leta efter rätt kandidat; du kanske redan har dem i din talangpool!

Vad älskar användarna😍?

⭐ Absolut transparens. Inga dolda avgifter.

⭐ Enkelt hänvisningssystem med ett klick

⭐ Intelligent kartläggning av kandidatprofiler i talangpoolen

Om du letar efter gratis hänvisningsprogramvara för anställda erbjuder Freshteam en 21-dagars gratis provperiod för alla sina planer. Efter provperioden kan du antingen fortsätta med planen eller byta till en ny plan som passar dina behov.

Skillfuel

Skillfuels anställdas remissspårningsprogram syftar till att eliminera huvudvärken med manuell hänvisningsspårning genom att automatisera distributionen och spårningen av hänvisade kandidater.

Programvarans avancerade algoritm främjar socialt engagemang bland dina anställda med optimerade aviseringar/meddelanden.

Skillfuels incitamenthanteringsfunktion låter dig hantera dina talanger och remissincitament med lätthet. Det kan också automatisera prövotider och meddelanden till lönelistan för utbetalningar, vilket säkerställer bättre spårning och ansvarsskyldighet.

Möjliggör en sömlös rekryteringsupplevelse genom att ansluta till Skillfuels HR-rekrytering och ATS. Det ger också ditt anställningsteam möjlighet att konsolidera alla kandidatprofiler och anställdas hänvisningar i en enda databas.

Vad älskar användarna😍?

⭐ Gratis testversion

⭐ Talangrekommendationer med stöd av maskininlärning

⭐ All information i en enda databas

Skillfuels programvara spårar och identifierar proaktivt de bäst lämpade kandidaterna i din organisations befintliga kollektiva nätverk. Tack vare sin maskininlärningsteknik blir rekommendationerna bättre med tiden. Få också tillgång till flexibla talangpooler med mobila hänvisningsmöjligheter.

HireUp

HireUp är en populär programvara för att hantera dina anställdas engagemang och hänvisningsprogram. Det låter dig skapa en anställd-först remissupplevelse och används av stora företag som Kelly, Personify, KPMG och fler.

Med HireUps plattform kan dina anställda enkelt dela lediga jobb på sina sociala profiler. Denna förenkling ger dina lediga jobb mer exponering och främjar positivt medarbetarvarumärke.

HireUps realtidsuppdateringar och anpassade meddelanden låter rekryteringsteamet, kandidaten och hänvisaren hålla sig uppdaterad. Du kan till och med skapa kampanjer och låta ditt nuvarande nätverk av anställda veta om de öppna remissmöjligheterna.

Vad älskar användarna😍?

⭐ Remisshälsokalkylator för att kontrollera styrkan i din nuvarande remisskultur

⭐ Mobilappar för iOS och Android

⭐ Märkesmärkta hänvisningskampanjer

Spela upp hela remissprocessen, erbjuda belöningar och incitament, integrera med andra verktyg för den sömlösa rekryteringsprocessen, skapa varumärkeskampanjer och främja social delning med den användarvänliga mobilappen – gör allt med HireUp.

Remisser

Vill du göra spårning och hantering av ditt remissprogram för anställda en naturlig förlängning av din rekryteringsprocess?

Remisser av Teamable låter dig göra det. Utnyttja ditt nuvarande organisationsnätverk för att skala, hantera och spåra ditt jobbremissprogram med lätthet. Uppmuntra dina anställda att delta i rekryteringen och utnyttja deras kontakter för att bygga ditt drömlag.

Faktum är att Teamable hävdar att det är sex gånger lättare att övertyga varma remisser att gå med i ditt företag. Teamables referensmotor integreras smidigt med ditt arbetsflöde för inköp. Detta sparar tid och säkerställer att du får ut det bästa av alla tillgängliga remissmöjligheter.

Vad älskar användarna😍?

⭐ Skalningsmöjligheter genom att integrera med andra Teamable-produkter

⭐ Enkla hänvisningar med ett klick

⭐ Automatiserad spårning och hantering av remissprogrammet för anställda

Du kan kombinera hänvisningar med Teamables andra produkter också. Teamable erbjuder till exempel ett Chrome-tillägg som låter dig hämta var som helst på internet med bara ett klick. Du kan också utnyttja deras AI-kapacitet för att påskynda din anställningsprocess.

Genomförbar

Om du vill se hur AI kan hjälpa dig att dra nytta av kraften i ditt anställdas nätverk bör du försöka Genomförbar. Det är en av de mest populära jobbplattformarna för distansarbete.

Frilansare och jobbsökande på distans har använt den här plattformen i flera år, men den har också rekryteringsfunktioner som gör att HR-chefer och rekryteringsteam kan anställa kandidater enklare än någonsin.

Workables repository kommer med avancerade verktyg som förenklar hänvisningsprocessen och gör rekryteringsprocessen snabb och smidig. De anställda behöver bara ladda upp ett CV, ange ett namn och dela en länk till sin onlineprofil – så enkelt är det.

Workable är en av de bästa hänvisningsprogramvaran för anställda om du vill ha ett intuitivt och användarvänligt gränssnitt. Det hjälper dig också att öka medarbetarnas deltagande med avancerad hänvisningsspårning, prestationsbelöningar och social delning. Den här typen av gamifierade remissprogram gör rekryteringsprocessen engagerande.

Vad älskar användarna😍?

⭐ Transparent och tillgängligt remisssystem

⭐ AI-driven skrivassistent

⭐ Automatiserade jobbvarningar och hänvisningsspårning

Programvarans AI-drivna skrivassistent låter dig skapa fantastiska jobbbeskrivningar på några sekunder och påbörja din rekryteringsprocess på nolltid.

Team Engine

Team Engine förenklar din remissprocess genom att skicka automatiska textmeddelanden till ditt nuvarande nätverk av anställda och låta dem skicka remisser genom att bara skriva in namn och nummer på kandidaten.

Aktivera automatisk spårning av dina hänvisade kandidater med Team Engines remissverktyg. Organisera allt på ett ställe, eliminera spårning av kalkylblad eller försenade utbetalningsdatum.

Team Engines algoritm låter dig skicka automatiska textmeddelanden till remitterade kandidater inom en timme efter remissen. Med Team Engines ATS kan du minska kostnaden per anställning, underlätta snabbare anställning och hålla dina hänvisningar och anställda i en slinga.

Vad älskar användarna😍?

⭐ Enkelt gränssnitt

⭐ Effektiv talangpool

⭐ Prisvärda planer för småföretag

Om du letar efter grundläggande hänvisningsprogramvara för anställda är Team Engine precis rätt passform för små företag.

CVViZ

CVViZ är en hänvisningsprogramvara för anställda som fokuserar på AI-baserad hänvisningsspårning och spelifierat medarbetarengagemang. Programvaran använder spelmekanik som belöningspoängsystemet, lagtävling och topplistor.

Denna typ av gamification gör dina anställdas remissprogram interaktiva, roliga och mer effektiva. Med CVViZ, låt dina anställda hänvisa sina kompisar och låt dem spåra alla sina anställdas remisser, remissbonusar, aktuellt anställningsstadium, etc.

CVViZs AI-drivna CV-screening skannar de tillgängliga CV:na och identifierar de bästa. Programvarans AI-förmågor låter dig också automatiskt upptäcka de bästa kandidaterna från tidigare anställdas hänvisningar.

Vad älskar användarna😍?

⭐ AI-driven CV-screening

⭐ Integrationsmöjligheter

⭐ Spelifierat medarbetarengagemang

CVViZ underlättar också smidig integration med andra sökandespårningssystem (ATS) för smidig anställning. Om du vill ge kontantbonusar för framgångsrika remisser, integrera CVViZ med ditt lönesystem.

Jobvite

Jobvite är en komplett rekryteringsplattform som kan hjälpa till med allt över hela rekryteringskanalen. Du kan hämta och hantera kandidater med den inbyggda CRM; du kan skapa och hantera arbetsflöden för att kommunicera med rekryteringschefer och till och med få djupa insikter och analyser genom anpassade instrumentpaneler och rapporter.

Jobvite låter anställda hänvisa via sina sociala medier-profiler. Till exempel en anpassad Facebook-applikation som låter anställda skicka sina anslutningar privata inbjudningar för att söka lediga jobb.

Vad älskar användarna😍?

⭐ Automatiserad feedback och belöningssystem

⭐ Omfattande spårningsförmåga

⭐ Integrering av sociala medier

Jobvite är ett bra verktyg om du letar efter en talanghanteringssvit som också underlättar ett fantastiskt hänvisningssystem för anställda. Med Jobvite kan du köpa, anställa, ombord, etc. – Jobvite kan göra allt.

Hireologi

Hireologi är en one-stop-shop för rekrytering, anställning och personalledning. Det ger decentraliserade företag möjlighet att bygga sina bästa team genom att ge HR- och företagsledare det stöd och de verktyg de behöver för att hantera hela medarbetarnas livscykel i en sömlös plattform.

Hireology används av över 7 500 företag inom en mängd olika branscher, inklusive detaljhandel för fordon, hälsovård, professionella tjänster och konsumenttjänster och gästfrihet, för att hjälpa dem att sätta människor i centrum för sina organisationer.

Med Hireology kan du skapa och köra automatiserade remisskampanjer med anpassade QR-koder och TextApply – Hireologys egenutvecklade funktion. Du kan också köra automatiska interna e-post- och textkampanjer för att få hänvisningar från flera kanaler

Vad älskar användarna😍?

⭐ Remissintegrationer med HRIS och ATS

⭐ Djup analys och insikter i appen

⭐ Passiva talangpipelines

Hireology erbjuder också intern rörlighet genom att driva interna jobböppningar till nuvarande anställda. Med data och analys i appen kan du övervaka effektiviteten av ditt program och justera ditt hänvisningsprogram därefter.

Välsignelse

Välsignelse sägs vara det bästa hänvisningsprogrammet för anställda. Programvaran sägs leverera konsekventa resultat, och dess skalbarhet gör den lämplig för alla branscher eller företagsstorlekar. Boon används av jättar som Intel, SpaceX, Turing och fler.

En unik men rolig funktion som jag gillar med Boon är att plattformen samlar in data på en mängd olika kriterier och ger anställda en ”Boon Score”. Denna poäng baseras på antalet hänvisningar en anställd gör och hur väl dessa hänvisningar presterar i anställningsprocessen.

Boon kan sömlöst integreras med dina befintliga anställningssystem – till exempel ATS – eller så kan du använda den som din fristående hänvisningsprogramvara. Dess intuitiva design låter dig automatisera statusuppdateringar för varje rekryteringssteg.

Vad älskar användarna😍?

⭐ Sömlös remissprocess på mobil och webb

⭐ Unik och användarvänlig referenswidget

⭐ Snabb installationsupplevelse

Boon lovar att du kan skapa ett framgångsrikt remissprogram för anställda på under 30 sekunder – inga inloggningar, inga registreringar. Jobb hämtas och uppdateras automatiskt från din nuvarande karriärsida. Boons enkla remisswidget låter dina anställda skicka remisser var som helst.

CleverConnect

I Europa, CleverConnect är marknadsledare inom SaaS talangförvärvslösningar. Dess Candidate Experience-plattform blandar AI och mänsklig intelligens för att skapa en sömlös bro mellan företag och deras kandidater.

CleverConnects ”Talent Engagement Engine” erbjuder en avancerad mobilapp, gamifierad upplevelse, dedikerade e-postkampanjer och mycket mer. Alla dessa funktioner ger dig friheten att skapa ett engagerande, okomplicerat och transparent remissprogram för anställda.

Vad älskar användarna😍?

⭐ GDPR-kompatibelt medarbetarhänvisningsprogram

⭐ Programmera och belöna anpassningar baserat på vakans, plats, tjänstgöring etc.

⭐ Automatiserade meddelanden, e-postmeddelanden, nyhetsbrev och till och med framgångsberättelser

CleverConnect används av 2 500+ företag och 9 miljoner+ kandidater varje dag för jobbbrädor, remisser till anställda, videointervjuer, talangkartläggning och mer. I juni 2022 gick CleverConnect samman med Talentry (Tyskland) för att stärka sitt fotfäste i Europa. För närvarande finns programvaran i Frankrike, Tyskland, Italien och Spanien.

Slutgiltiga tankar

De flesta företag har ökat sina medel för inköp och rekrytering men misslyckas med att mäta avkastningen på sina investeringar. Rätt hänvisningsprogramvara för anställda kan hjälpa dig att definiera mål och mäta din ROI med lätthet.

Det är bevisat att anställdas hänvisningar är den mest effektiva rekryteringskällan. Ett företag måste sprida medvetenhet bland sina anställda genom att belöna dem för deras konverterade remisser och även gamifiera rekryteringsprocessen för ökat engagemang.

En användarvänlig jobbremissplattform gör det enkelt för dina anställda att dela möjligheter med sitt nätverk. Faktum är att företag som tillhandahåller länkar så att arbetare kan dela jobb på sociala medier och genom text såg tre gånger mer medarbetarnas deltagande.

Remisslösningar för anställda hjälper företag att optimera sina remissprogram för anställda och ge en bättre upplevelse för rekryterare, kandidater och anställda.

Vad ska man läsa härnäst? Läs om programvara för bakgrundskontroll av anställda.