13 bästa personliga brevskapare för din nästa jobbansökan

Spread the love

Skapare av personliga brev hjälper dig att snabbt presentera dig för arbetsgivaren och stimulera deras intresse att gå igenom ditt CV.

De flesta arbetssökande vill minimera sina ansträngningar för att söka jobb. Du kanske följer samma instinkt när du söker ett jobb. Några redigeringar av det befintliga CV:t för att matcha positionen, och du är redo att gå.

Men det går söderut när du snubblar över ett formulärfält som ber om ett följebrev anpassat efter jobbinlägget. Ett personligt brev är en viktig del av varje jobbansökan, och ironin är att dessa skiljer sig för varje jobbroll.

Oroa dig inte! Om du läser den här artikeln till slutet kommer du att hitta några bra tips för att skriva följebrev. Dessutom kommer du också att känna till de bästa online-följebrevsbyggarna som finns tillgängliga för din räddning.

Bästa metoder för att skriva ett personligt brev 📃

Du kan antingen skriva ett följebrev från grunden eller använda en online följebrevbyggare för att skapa ett automatiskt följebrev. I båda scenarierna behöver du känna till bästa praxis och tips för att skriva eller redigera ett följebrev för maximal effekt på arbetsgivaren.

Experter rekommenderar att du använder en brevskrivare för att skapa ett fantastiskt dokument på några minuter. Men skicka inte det ännu förrän du gör några ändringar i det. Följ dessa tips för att anpassa dokumentet:

 • Inledande uttalande bör vara catchy.
 • Se till att följebrevet innehåller alla relevanta erfarenheter och färdigheter som du besitter för tjänsten.
 • Om du inte redan har gjort det, markera vad du kan göra för organisationen om anställningschefen väljer att anställa dig.
 • Undersök företaget från externa källor och gå igenom arbetsbeskrivningen flera gånger. Företagsprofil och arbetsbeskrivning hjälper dig att skriva ett bra följebrev.
 • Avstå från att lägga till länkar till sociala medier och portföljwebbadresser i följebrevet.
 • Anpassa varje påstående så att ingen kan få reda på att du har använt ett generiskt format. Till exempel: ”Jag är lämplig för tjänsten som senior teknikredaktör på ABC-förlag.” Undvik generella uttalanden, som ”Jag är lämplig för öppningen i din organisation.”
 • Använd alltid standardteckensnitt för företagsskrivande.
 • Ring anställningschefen och företaget vid deras respektive namn.
 • Ditt följebrev ska visa att det handlar mindre om dig och mer om dem.

Hur hjälper skapare av personliga brev dig?

Här är fördelarna som du kanske vill använda en online-följebrevbyggare för:

 • Det formaterar ditt följebrev kortfattat och tydligt.
 • Skapare av personliga brev på nätet håller dig fokuserad.
 • Du behöver inte ha olika följebrev för olika företag och roller. Det kan bli en hektisk uppgift.
 • Tillverkare av följebrev kommer med grammatik och stavningskontroll.
 • Dessa verktyg sparar tid genom att ställa några exakta frågor till dig.
 • Vissa onlineportaler erbjuder olika format för olika roller med specifikt följebrevs innehåll.
 • Några online-skrivare ger dig också tillgång till en instrumentpanel för applikationsspårning.
  Vad är domänförökning? [+ 6 Tools to Track]

Här är de bästa följebrevsskaparna som finns tillgängliga på internet. Utnyttja någon av dem för att träffa tjuren i din nästa jobbansökan:

Fortsätt nu

Återuppta nu följebrevsbyggare erbjuder dig ett prisbelönt verktyg för att göra personliga brev online. Du kan bli bekymmersfri om du börjar använda det här verktyget för alla typer av jobbansökningar. Det är lätt att använda och det tar bara 15 minuter att skapa ett fantastiskt personligt brev.

Gränssnittet är mycket användarvänligt och inom bara några få klick kan du få ett följebrev som de anställande cheferna skulle älska att läsa. Den har följande funktioner:

 • 9 olika följebrevsformat som Contemporary, Emphasis, Traditional, etc.
 • 21 professionella och iögonfallande malldesigner för ett välstrukturerat dokument.
 • Autopopulation av branschspecifika fraser och nyckelord för att visa upp dina färdigheter.
 • Smarta tips om anpassningsbrev under byggskedet.
 • Verktyg för formatering och redigering av följebrev online.

Det låter dig ladda ner ditt följebrev i PDF-, Microsoft Word- och vanlig textformat. Du måste dock köpa en plan för att få filen.

Zety

Om du tycker att det är svårt att gissa lämpliga ord och dokumentformat för att skriva ett följebrev måste du antagligen testa Zetys följebrevsbyggare. Dess följebrevsverktyg låter dig skapa unika följebrev som visar upp det bästa av dig.

Zetys smarta följebrevsplattform gör den på ett sådant sätt att dokumentet berättar en fängslande historia istället för tråkiga meningar. Verktyget visar också expertförslag som är läsbara.

Du kan bli mer säker på din jobbansökan eftersom ditt personliga brev inte kommer att missa ett enda brev som de anställande cheferna längtar efter.

Cool gratis CV

Cool gratis CV är en populär skapare av personliga brev med ett gratis nedladdningsalternativ för PDF. Om du letar efter färre funktioner men ett automatiskt följebrev gratis, bör du prova detta onlineverktyg.

Användargränssnittet (UI) är ganska enkelt. Det finns 3 sektioner som kräver din input. Det här är dina kontaktuppgifter, mottagare och innehållet i ett följebrev. De två första avsnitten är ganska lätta eftersom du behöver fylla i enkla detaljer. Du fyller i dina uppgifter och mottagarnas uppgifter.

Det tredje avsnittet är följebrevets brödtext. Du kan antingen skriva dina egna meningar eller lägga till ett exempel på följebrev. Exempeltexten guidar dig genom att föreslå vad du ska skriva i platshållartexter.

Visme

Visme erbjuder en robust följebrevsbyggare tillsammans med innehållsredigerings- och inköpsfunktioner. Du kan imponera på rekryteraren med fantastisk grafik, ikoner, former och dokumentdesigner. Därför kan du också visa upp dina kunskaper med följebrevet.

Du kan skapa olika former av följebrev på det här verktyget. Du kan till exempel skapa följebrev i JPEG-, PNG-, PDF-, GIF-, MP4- och PowerPoint-presentationer. Det låter dig också skapa en länk som kan delas online för ditt personliga brev.

Du hittar ett par dussintals mallar för följebrev på portalen. Välj ett exempeldokument som matchar profilen som du ansöker om. Du kan anpassa dokumentet och skapa en gratis JPEG-bild av dokumentet.

Resume.io

Om du behöver ett snabbt men professionellt följebrev som perfekt beskriver dig kan du prova Resume.io. Dess personliga brevskapare är ett smart verktyg som gör det kreativa skrivandet. Därmed kan du komma igång med jobbansökan snabbare än någonsin.

  Musens vänsterklicksknapp fungerar inte? Så här åtgärdar du det

Dess kreativa teknologi ger dig ett försprång gentemot dina konkurrenter i jobbansökningstävlingen. Dess intuitiva verktyg för att skapa följebrev erbjuder:

 • Byta följebrevsdesign så att du kan välja den som tillfredsställer dig.
 • Omedelbar formatering och justeringar med branschstandarder.
 • Skapa flera följebrev för olika arbetsgivare med unikt innehåll.

Mitt perfekta CV

Mitt perfekta CV är ett annat trendigt följebrevsbyggare som kommer med steg-för-steg-instruktioner. Genom att ange lite information om dig och jobbrollen kan du alltså få ett jobbspecifikt följebrev på mindre än 15 minuter.

Portalen lagrar många följebrevsmallar med lämpliga affärsdokumentformat och design. Du kan också välja prover från ett brett utbud av jobbroller. Verktyget har ett inbyggt arkiv med färdigheter som du enkelt kan lägga till i ditt dokument.

Du kan också matcha utseendet på ditt personliga brev med utseendet på ditt CV när du använder verktyget för att skapa CV och personliga brev från My Perfect Resume.

Priwoo

Om du vill slippa huvudvärken med att skapa skräddarsydda följebrev för olika jobbroller eller företag, försök Priwoo. Det molnbaserade verktyget låter dig skapa ett följebrev från grunden med hjälp av branschbästa mallar eller uppgradera ett befintligt följebrev.

Dess interna experter skapar högt rankade följebrev som anställande chefer godkänner. Genom att använda mallarna från denna portal ökar du alltså chansen att din ansökan accepteras. Verktyget erbjuder 4 olika dokumentformat: Default, Artistic, Organized och Service-Oriented.

Dess steg-för-steg-vägledning leder dig automatiskt genom alla nödvändiga följebrevsavsnitt som rubrik, mottagare, datum, hälsning, brödtext, uppmaning och närmare.

Kickresume

Kickresume hjälper dig att skapa ett personligt brev som är ATS-vänligt. Den använder också avancerad programmering för att skapa följebrev av företagsklass med optimal läsbarhet och ett polerat utseende.

Dess kostnadsfria plan ger dig tillgång till ett grundläggande redigeringsverktyg, tillsammans med 4 grundläggande mallar för följebrev. Du kan använda funktionen Fyll i och design i följebrevsredigeraren för själva bygguppgiften.

Korrekturläsningsfunktionen är endast tillgänglig med en betalprenumeration. När du har slutfört följebrevsbyggnaden kan du gå till avsnittet Ladda ner för att generera PDF- och Word-filer. Du kan också skicka ett personligt brev via e-post eller spara en kopia i Google Drive.

Återuppta Genius

Återuppta Genius erbjuder ett utarbetat verktyg för att skapa personliga brev. Det ger dig också tillgång till flera följebrevsexempel beroende på jobbrollen som redovisning, administrativ assistent, mjukvaruingenjör, omvårdnad och så vidare.

Onlineverktyget erbjuder 9 olika kategorier av följebrev, som enkla, professionella, kreativa, moderna, etc. Du hittar många följebrevsmallar inom dessa kategorier. Dessutom kan du välja olika design som Chicago, Elegant, Easy, Milano, Connery, Empire State, etc.

Resume Genius’ följebrevbyggare kommer att visa dig 8 expertrekommenderade följebrevsexempel. När du har gjort ditt val måste du svara på några intuitiva frågor under byggfasen. Dess inbyggda algoritm säkerställer att det slutliga dokumentet innehåller all nödvändig information som rekryterare vill ha i ett perfekt följebrev.

CVshaper

CVshaper online följebrevsbyggare är ett gratis verktyg. Den bästa funktionen är dock att du inte behöver registrera dig för ett konto för att komma åt verktyget. Använd därför det här verktyget om du föredrar att inte dela privata data med tredje parts webbplatser.

  Fixa Google Meet Grid View Extension

Men du kan också registrera dig för ett gratis konto för att spara personliga brev online. Dess byggverktyg har 4 sektioner. I varje avsnitt måste du fylla i ett onlineformulär och gå vidare till nästa. När du klickar på knappen Skicka på sista sidan kommer följebrevet att visas som ett utskrivbart PDF-dokument.

Resumizer

Resumizer är en gratis skapande av personliga brev utan registrering. Du kan använda dess CV-byggare för att matcha CV och personliga brev. Verktyget erbjuder 25 redigerbara företagsklara mallar för personliga brev.

När du väl har valt ett följebrevsexempel finns det 8 steg för att färdigställa dokumentet. I de på varandra följande stegen måste du fylla i uppgifterna för:

 • Kontaktinformation
 • Aktuella professionella data
 • Ny jobbinformation
 • Färdigheter och egenskaper
 • Val av brödtext
 • Lägg till grafiskt innehåll
 • Välj färger och typsnitt
 • Ladda ner PDF

Följebrev nu

Följebrev nu är en smart molnbaserad följebrevsbyggare. Den erbjuder några toppmoderna funktioner för redigering av följebrev. Tjänsten är dock exklusivt abonnemangsbaserad. Du kan designa och rita hela följebrevet och ta en skärmdump gratis. Men du kommer inte att kunna ladda ner en tillgänglig Word- eller PDF-fil om du inte får en betald plan.

Verktyget guidar dig genom hela processen för att skapa personliga brev. Hela arbetsflödet omfattar tre steg:

 • Välja en mall för företagsbrev.
 • Fyller i alla detaljer som verktyget föreslår på vägen.
 • Anpassa följebrevet i samma verktyg och ladda ner dokumentet.
 • Live karriär

  Du kan också prova Live karriär om du letar efter ett snabbt professionellt följebrev. Dess back-end-programmering har de nödvändiga koderna för att skapa lämpligt följebrevinnehåll som rekryterare godkänner.

  Allt du behöver göra är att välja en befattning från listan och svara på några grundläggande frågor om din yrkeskarriär. Verktyget formaterar följebrevet på ett sådant sätt att det passerar genom sökandens spårningssystem (ATS).

  Live Career erbjuder inte en gratis nedladdning av ett personligt brev byggt på dess verktyg. Du kan dock ta en skärmdump av följebrevet och spara det som en bildfil.

  Sista ord 👩‍🏫

  Nu vet du den ultimata listan för de bästa följebrevsskaparna som finns tillgängliga online. När du ansöker om ett jobb, gå till någon av de ovan nämnda portalerna för att skapa ett fantastiskt följebrev som gör dig till en oöverträffad kraft mot dina rivaler.

  Du kan också snabbt anpassa det automatiserade dokument som följebrevstillverkaren skapade åt dig. Följ bara tipsen som nämns ovan för att polera följebrevet så att du enkelt kan imponera på arbetsgivaren.

  För CV-delen, här är en lista med gratisverktyg för att skapa ett enastående visuellt CV.