13 bästa MDM-programvarulösningar för småföretag till företag

Spread the love

Användningen av mobila enheter har ökat enormt under de senaste åren. Och nu verkar det svårt att föreställa sig ett liv utan dessa prylar som smartphones, bärbara datorer 💻, surfplattor och så vidare.

Som sagt, att ta med mobila enheter och smartphones till arbetsplatsen har blivit en norm bland anställda. Men detta är oroande eftersom dessa enheter kan skapa kryphål i ditt nätverk.

Svaga enheter kan avslöja sårbarheter i ditt nätverk, och det räcker för att cyberattackare ska kunna utnyttja detta och hacka din viktiga och känsliga affärsdata.

Som ett resultat kan du inte bara förlora dina kunders förtroende utan också riskera att följa efterlevnad och höga straffavgifter.

Så, vad är lösningen?

Ska du begränsa dina anställda från att ta med sig sina smartphones och andra mobila enheter?

Absolut inte.

Det finns en bra lösning tillgänglig för att ta itu med detta problem, och dess namn är programvara för Mobile Device Management (MDM).

Det här verktyget tar hand om enhetssäkerheten i ditt nätverk och hjälper dig att hantera och övervaka dem, så att du kan säkerställa att det inte finns några kryphål i säkerheten på grund av att dessa enheter är anslutna till ditt nätverk.

Den här artikeln kommer att diskutera MDM-programvara som fungerar på Apple- och Android-enheter, deras fördelar och några av de bästa MDM-verktygen som finns på marknaden.

Produktnamn HuvudfunktionAirDroid BusinessAndroid MDM för fjärrenhetshantering.KandjiApple-enhetssäkerhet, automatisering och hantering.SkalfusionStyr Android-, iOS-, macOS- och Windows-enheter.ManageEngineMDM för bärbara datorer, stationära datorer, surfplattor, smartphones och stöd för flera operativsystem.HexnodeEnhetlig dator- och mobilhantering för olika plattformar.Arbetsyta ONE UEMSlutpunktshantering för flera operativsystem, inklusive säkerhet, efterlevnad och automatisering.IvantiOmfattande slutpunktshantering för olika operativsystem med automation och säkerhet.Jamf PROApple-enhetshantering med automatiserade arbetsflöden, appar och säkerhet.MiradoreEnkel enhetshantering med datasäkerhet, efterlevnad och automatisering.MerakiMolnbaserad MDM för övervakning, säkrande och provisionering av mobila enheter.Enkel MDMSnabb och effektiv Apple-enhetshantering med inbyggda protokoll.Sophos mobilUEM-lösning för macOS, Windows, Android och iOS-enheter med säkerhet och enkelhet.IBM Security MaaS360Skalbar fjärrstyrning av arbetskraft, AI-driven enhetssäkerhet och enhetlig slutpunktshantering.

Låt oss börja!

Vad är Mobile Device Management (MDM)-lösning?

Mobile Device Management (MDM) är en mjukvarulösning som låter dig hantera och säkra din affärsdata och appar som används på olika mobila enheter inom ditt nätverk.

Den övervakar alla smartphones, bärbara datorer, surfplattor och mobila enheter som distribueras över olika operativsystem och tjänsteleverantörer.

MDM-programvaran syftar till att eliminera avgörande informationsmissbruk samtidigt som säkerheten och funktionaliteten hos mobila enheter optimeras.

Huvudfunktionerna i MDM-programvara inkluderar:

 • Helt hanterbar lösning med övervakning dygnet runt
 • Molnbaserat för automatisering
 • Fjärrkonfiguration, övervakning och åtkomst
 • Återställer och säkerhetskopierar
 • Lösenordsskydd, vitlistning och svartlistning, kryptering, radering, skydd mot dataintrång, etc.
 • Loggning och rapportering

Vilka är fördelarna med MDM-programvara?

Att implementera MDM-programvara i din organisation kommer med många fördelar, såsom:

 • Säkerhet: Det skyddar din organisation från obehörig åtkomst och förhindrar angripare. Programvaran säkerställer efterlevnad och minskar andra risker relaterade till säkerhet.
 • Produktivitet: MDM-programvara hjälper till att förbättra produktiviteten för dina anställda eftersom du kan kontrollera enheterna och få bättre synlighet på dem
 • Arbetsflödesautomatisering: Att utnyttja molntjänsterna gör det enkelt för dig att övervaka och hantera enheterna och påskynda ditt arbetsflöde
 • Lätt för distansarbetare: MDM-programvaran gör det enklare och säkrare för anställda som arbetar på distans utan att involvera dataläckor eller säkerhetsrisker.

Nu är det dags att titta på några av de bästa MDM-programvaran som finns på marknaden.

AirDroid Business

AirDroid Business Mobile Device Management (MDM) är en flerfaldig prisbelönt Android MDM-lösning utformad för att tjäna alla storlekar och typer av företag. Att hantera flera enheter på olika platser är en utmaning för många företag. AirDroid Business MDM-lösning ger ett enkelt sätt att hantera och övervaka Android-baserade enheter på distans via en enda enhetlig plattform.

Dess MDM-lösningar stöder all enhetshantering som körs på Android, såsom telefoner, POS, kiosker och andra anpassade enheter. Med AirDroid Business kan du effektivt allokera enheter till utsedda grupper, tilldela behörigheter, utföra fjärrfilöverföringar, reglera policyer, hantera appåtkomst och övervaka enhetsinställningar. Det möjliggör omfattande applikationshantering som omfattar utrullning, schemalagd release och installationer.

Dess främsta funktioner är fjärrövervakning och kontroll, hantering av säkerhetspolicy, kiosk, platsspårning och geofencing, AMS, arbetsflöden och varningar samt filöverföring som hjälper organisationer med end-to-end Android-enhetshantering.

Den kan integreras med Google Android Enterprise för att stödja företag för företagslösningar för mobilitetshantering att anpassa AirDroid MDM-lösningar oavsett affärsområde. Användare kan hantera Google Play-appar för enheterna som är registrerade med Android Enterprise-metoden.

Plattformen erbjuder flexibilitet i programvarudistribution, vilket gör att företag kan välja mellan en molnbaserad miljö eller en lokal installation baserat på sina datasäkerhetspreferenser och infrastrukturkrav.

Tre betalversioner av programvaran är tillgängliga: basic, standard och enterprise, som passar olika distributionsskalor. Innan du gör ett köp har du dock möjlighet att prova programvaran gratis under en 14-dagars provperiod.

Kandji

Kandji specialiserar sig på Apples enhetssäkerhet och hantering och erbjuder oöverträffade möjligheter inom hanteringslösningar. Denna plattform ger dig möjlighet att utan ansträngning hantera hela din enhets livscykel, kombinera effektivitet och elegans på ett sätt som skiljer den från andra Apple MDM-lösningar.

Få tidsbesparande automatisering och kraftfulla verktyg för varje steg med Kandji. Den erbjuder individualiserade inställningar och applikationer och säkrar dina enheter genom att upprätthålla fullständig synlighet av flottans status. Det säkerställer att du använder de mest uppdaterade programvaruversionerna för att driva ditt företag väl.

Utnyttja en robust verktygslåda med konfigurationsprofiler och automatisering för att effektivisera det dagliga underhållet av flottan. Du kan integrera din teknikstack med Kandjis multiplikationsmöjligheter. Denna Apple MDM-plattform fungerar som en specialist som känner till Apples ekosystem för att tillgodose moderna företag.

Kandji erbjuder anpassade priser baserat på plantyp och antalet hanterade användare. För ytterligare information, vänligen begär en anpassad offert från Kandji direkt.

  Visa och dölj lösenord i din webbläsare med ISeePass Bookmarklet

Skalfusion

Skalfusion är en intuitiv, kraftfull och enkel Android MDM-programvara som används för teamkontroll och synlighet. Det hjälper dig att hantera, övervaka och säkra alla enheter, vare sig de ägs av anställda eller företag, med affärsdata.

Accelerera de anställdas produktivitet genom att hantera Android-slutpunkter i företagsmiljön som inkluderar surfplattor och smartphones. Detta kommer att bidra till att förbättra din verksamhets synlighet och förändra frontlinjens verksamhet genom monterade enheter inuti fordon och robusta enheter.

När du kommer till iOS-enhetshantering kan du erbjuda de bästa enheterna i klassen till dina anställda och utnyttja kraften hos iPads och iPhones för ditt företag. Den stöder Apple Business and School Manager och erbjuder svartlistning och vitlistning, anpassad nyttolast, multi- och enkelappkioskläge, App Store-hantering och mer.

Liknande erbjudanden tillhandahålls i macOS och Windows 10-enhetshantering med ytterligare funktioner som Gatekeeper och Firevault-säkerhet, föräldrakontroll, innehållsfiltrering, anpassade inställningar, Windows Informationsskydd, BitLocker-kryptering och robusta insikter.

Ge kraft till din personal med välbekanta enheter och låt dem arbeta på distans och lära dem. Denna MDM-lösning tar hand om allt från enhetstilldelning och övervakning till uppdateringar. Den erbjuder registrering snabbt inom 15 minuter tillsammans med fördelarna med fjärrfelsökning, uppgiftsschemaläggning, varningar och rapporter, och ger bredare synlighet på dina slutpunkter.

Vissa registreringsmetoder för enheter i MDM är e-postbaserade, Android zero-touch, ROM-baserade, URL/QR-kodbaserade, Google Workspace-baserade, IMEI-baserade, Office 365-baserade, Windows autopiloter, Apple DEP, etc. De erbjuder omfattande säkerhetspolicyer som tillåter IT och administratörer att förhindra dataläckage och hålla det säkert.

Du kan få andra funktioner som lösenordspolicyer, SafetyNet Attestation, Wi-Fi-inställningar Konfiguration, skärmdumpskontroller, skydd från fabriksåterställning, begränsningar från datadelning och mer. Du kan också installera vissa interna appar genom att ladda upp IPA-filer, PList-länkar, APK-filer, MSI-filer eller UWP-filer på Scalefusion-butiken.

Utan ingripande från slutanvändaren kan du publicera, uppdatera eller ta bort appar. På utvalda Windows 10- och Android OEM-enheter kan du snabbt lösa problem, minska stilleståndstiden med en cast och spegla utföra nödvändiga åtgärder.

Deras startplan kostar $2 per enhet/månad.

ManageEngine

Mobile Device Manager Plus är en omfattande MDM-lösning utformad för att ge din företagsarbetare kraften i mobilitet och förbättra de anställdas produktivitet utan att ignorera säkerheten. Det låter dig hantera bärbara datorer, stationära datorer, surfplattor, smartphones och olika operativsystem som Android, Windows, Chrome OS, macOS och iOS.

Dessutom kan du enkelt registrera och autentisera för företagsenheter och BYOD. Du kan enkelt använda ett gränssnitt och en intuitiv instrumentpanel och konfigurera profiler för att aktivera policyer för VPN, Wi-Fi och andra parametrar. Dessutom kan du se och kontrollera enheter på distans och felsök problemen snabbt.

Distribution av appar och hantering av butiks- och interna appar för Android, macOS, iOS, etc., görs enkelt med denna lösning. Du kan också upprätthålla integriteten för din data på enheter genom att separera organisationens arbetsprofiler och personliga profiler. Utöver det kan du hantera applikationslicenser på enheter och hämta appdetaljer.

Du kan lokalisera enheterna och torka data på distans för att säkerställa datasäkerheten vid stöld/förlust och enkelt upptäcka och rapportera icke-kompatibla enheter och högriskenheter. Tillåt behörigheter för användare och anpassa åtkomsten till företagskonton för att skydda ditt företagsnätverk.

Skydda företags e-post genom att begränsa åtkomsten till godkända konton och appar och integrera med Azure och Office 365. Samtidigt hjälper det dig att spara och se dokumenten på ett säkert sätt, ställa in automatiska uppdateringar, förhindra tredjepartsapplikationer från att säkerhetskopiera och komma åt distribuerade dokument.

Den finns i tre upplagor: GRATIS, Standard och Professional. Den kostnadsfria planen kan fungera för ett småskaligt företag, eller så kan du välja andra utgåvor från $495 per 50 enheter.

Hexnode

Hexnode erbjuder en enhetlig dator- och mobilhantering som många företag älskar att använda. Hantera nästan alla plattformar och enheter som iOS, Android, Windows, macOS, tvOS och Fire OS. För iOS får du funktioner som Apple DEP som hjälper dig att konfigurera dina enheter trådlöst för MDM-registrering automatiskt.

De erbjuder också Apple VPP för att låta dig spara kostnader med iOS-appar, effektiv apphantering, webbfiltrering, förutom iOS-kiosklåsning, konfigurering och begränsning. För Android erbjuder den integration med Sony, Samsung Knox, HTC, Zebra, Huawei och mer. De låter dig aktivera BYOD säkert med noll-touch-registrering, stöd för robusta bärbara enheter och TV-apparater, Android-kiosklåsning och säker surfning.

För Windows kan du hantera dina telefoner, datorer, bärbara datorer och surfplattor med en enda portal, njuta av Bitlocker-säkerhet, platsspårning och fjärrkonfigurera e-post, Wi-Fi och ActiveSync. För macOS får du volymdistributioner, lösenord och fjärrlås, snabb OTA-registrering och mer.

För tvOS får du säkert Airplay med lösenordslås, konfigurering av Wi-Fi-nätverk, automatisk registrering och visning av konferensrum för att förhindra att olämpligt innehåll streamas på skärmen. För Fire OS får du kiosklåsning, fjärrvisning och kontroller, säkerhet på flera nivåer, fjärrkonfigurationer, apphantering och kontinuerlig övervakning.

Du kan också ställa in kataloger för appar, inaktivera funktioner direkt, öka de anställdas produktivitet och mycket mer med olika enheter. Lägg till externa appar och interna appar och distribuera företagsappar säkert på dina anställdas enheter och hantera nedgraderingar och uppgraderingar med lätthet.

Få ett meddelande om installationen av de svartlistade apparna och kan inaktivera onödiga appar. Dessutom kan du skapa en lista över appar och låta användare installera appar som är nödvändiga för deras användning. Du kan hantera åtkomst, tillåta användare att öppna innehållet i Hexnode-appen, distribuera filerna till vilken enhet som helst och säkerställa innehållets säkerhet.

Du kan hantera din företagsdata, säkra den, kryptera och till och med låsa den med MDM-appen. Dessutom, säkra din surfning, förenkla skylthantering digitalt och kontrollera även kringutrustning. Förutom företag, kan du också ha föräldraövervakning för att hålla ett öga på dina barns enheter.

Under tiden kan du lokalisera och spåra enheter med realtidsdata. Hantera utgifter via enheter på olika företagsplaner, begränsa användningen av data efter vissa gränser och blockera appar som inte används från att svälja företagsdataplaner.

Utnyttja en 30-dagars gratis provperiod när du väljer alla planer från $1 per enhet/månad, som innehåller en grundläggande kiosk och grundläggande MDM-svit.

Arbetsyta ONE UEM

Förbättra företagets säkerhet och minska kostnaderna med Arbetsyta ONE UEM. Det hjälper dig att hantera livscykeln för endpoints för Android, iOS, macOS, Windows 10, Chrome OS, Linux och Raspberry Pi. Du kan förbättra medarbetarnas produktivitet genom att leverera säker och friktionsfri åtkomst till apparna, oavsett om det är på mobil, dator, virtuell eller SaaS-baserad.

  Hur man laddar ner WebEx för Microsoft Outlook

Hantera katalog, kalender, kontakter, e-post, webbläsare, innehåll, anteckningar och mer. Med hjälp av en intelligensdriven arbetsplatsplattform kan du automatisera alla processer för att förbättra medarbetarnas upplevelse, leverera värdefulla insikter och proaktiv enhetshantering och robust säkerhet.

Dessutom får du detaljerade efterlevnadspolicyer och villkorad åtkomst för att skydda dina data och möjliggöra handsfree-åtgärder direkt mot säkerhetshot. Optimera livscykelhanteringen för ditt skrivbordsoperativsystem, förenkla driftsättningen, effektivisera applikationsleveransen, säkerställ säkerhet på högsta nivå och automatisera patchning.

VMwares Freestyle Orchestrator är designad för avancerade IT-administratörer för att låta dem hantera sin arbetsyta med hjälp av en canvas-baserad plattform, inklusive ett dra-och-släpp-användargränssnitt. Som ett resultat kan administratörer bygga robusta arbetsflöden logiskt för att minska IT-overhead och lägga till intelligens och flexibilitet med automatisering.

De erbjuder ett robust API-ramverk för att stödja företagstjänster, system, appar, innehåll och identitet. De säkrar MS Office 365 med villkorade policyer och MAM. Du hittar en enhetlig applikationskatalog för att komma åt alla appar som är tillgängliga på alla enheter. Dessutom hjälper dess fjärrrensningsfunktion dig att ta bort konfidentiell och känslig data när som helst.

Ivanti

Ivanti presenterar fullservice endpoint management för Windows, macOS, iOS, Android och IoT. Den erbjuder bara en enda plattform där du kan hantera alla dina enheter och användarprofiler. Det hjälper dig att konsolidera din arbetsyta och slutpunktshantering, förenkla hanteringsprocesserna och tillfredsställa användarnas förväntningar.

Ivanti är en pålitlig, beprövad och användarprofilerad mjukvara för slutpunktshantering som hjälper dig:

 • Visualisera allt som kommer till ditt nätverk,
 • Minska stressen med bättre inloggningsprestanda,
 • Integrera åtgärder med IT-lösningar.
 • Automatisera leverans av programvara eller appar

Med Ivanti Neurons kan du fixa problem och anpassa arbetsytorna, hantera användarprofiler, spåra allt med hjälp av instrumentpaneler och rapporter och säkra din enhet från ett ställe med enkla åtgärder och policyer.

Få kontinuerliga uppdateringar för att hålla endpoints uppdaterade för att undvika säkerhetshot, programlappar etc. Du kan underhålla en användargrupp och låta dem uppleva appbutiken som hjälper dem att ladda ner mjukvara till sina enheter automatiskt.

Upptäck programvara på företagsenheter och normalisera data som resulterar i bättre rapportering. Bortsett från detta får du så många andra funktioner som agentlös och agentupptäckt, energihantering, Xtraction för snabb instrumentpanel med förbyggda kontakter, containerisering och mer.

Jamf PRO

Skydda och hantera din iPhone, Mac, iPad, TvOS-enheter med Jamf PRO från varsomhelst. Tillhandahåll de verktyg som dina anställda eller elever behöver för att få en bättre upplevelse på jobbet eller inne i klassrummet. Jamf PRO är en Apple MDM-lösning utformad för att låta dig hantera dina enheter automatiskt och driva slutanvändarnas kreativitet och produktivitet.

Låt användarna uppleva noll-touch med lätthet och till och med hantera din enhet genom att konfigurera profiler, använda skript och policyer för att anpassa enheterna för en bättre upplevelse. Du kan köpa bulkappar och välja en distributionsmetod som gör dem automatiskt tillgängliga eller använda en självbetjäningskatalog.

Innan du lägger appar i användarnas händer, förkonfigurera apparna med inställningar som en användare behöver. Under tiden kan du samla information om säkerhet, programvara och hårdvara från Apple-enheter. Skapa sedan rapporter, varningar och programvaruhanteringslicenser och register över garanti.

Slutligen, använd korrekt inventering för automatisering av pågående hantering. Du kan tillåta användarna att komma åt din appbutik, installera apparna, uppdatera dem och underhålla sina enheter utan någon helpdesk. Skydda dina Apple-enheter med säkerhetsfunktioner som Jamf PRO tillsammans med Jamf Protect.

Hantera inställningar och konfigurationer och begränsa även tvivelaktig programvara. Ta en gratis provkörning av programvaran, och om det är den du tror att du måste gå med, välj en plan för dina Apple-enheter från 3,33 USD/månad per enhet.

Miradore

Välj det mer intelligenta och säkra sättet att hantera alla viktiga OS-enheter med Miradore MDM programvara. Du kan börja använda den på några minuter och kan effektivt hantera dina företagsenheter från en enda plattform.

Miradore hjälper dig att upprätthålla data- och enhetssäkerhet tillsammans med efterlevnad i hela organisationen. Det är enkelt att kryptera konfidentiell data, upprätthålla säkra skärmlås och lösenord, separera personlig och affärsanvändning och förhindra oönskad användning av applikationer.

Med Miradore kan du kontrollera företagets enhetsanvändning, installera konfigurationer på distans för enheter, komma åt rapporter, instrumentpaneler och hantera appanvändning. Du kan till och med ställa in dina enheter i kioskläge och hantera applikationer på ett sådant sätt att det hjälper användarna att bara använda rätt programvara.

Ta bort, vitlista/svartlista och distribuera applikationer tillsammans med programvarulicenshantering. Du kan även din tid genom att låta manuella uppgifter utföras automatiskt, som enhetskonfigurationer och registreringar. Dessutom kan du ställa in vilka appar, filer och inställningar som ska användas automatiskt för att uppfylla vissa villkor med deras affärspolicyer.

Börja säkra data och enheter med lätthet och prova alla funktioner med deras 14-dagars provperiod. Efter det, gå med en gratis plan eller en betald plan från $1,5/månad per enhet.

Meraki

Dra nytta av molnbaserad MDM för att övervaka, säkra och tillhandahålla alla mobila enheter Meraki. Registrera dina enheter och lägg till användare dynamiskt när de ansluter till ditt nätverk. Du kan distribuera VPN-anslutning och trådlösa inställningar, pusha innehåll och appar och begränsa användningen baserat på användargrupperna.

Spåra och lokalisera mobila och bärbara enheter var som helst och få tillgång till insyn i säkerhetsställning, enhetsstatus, hårdvara och mjukvaruinventering för hela utbudet av enheter. Säkerställ dessutom organisatorisk säkerhet från enheter till nätverkspolicyer.

Skydda dina företagsdata och enheter med företagsfjärradering, integrerad nätverksåtkomstkontroll och kryptering. Du kan också kryptera trafik mellan en åtkomstpunkt och en användares enhet.

Meraki erbjuder enkel integrering av systemhanterare till ditt nätverk så att du kan få mer säkerhet, synlighet och enhetskontroll. Du kan prova en mjukvara innan du väljer en plan.

Enkel MDM

Styr och hantera dina Apple-enheter och ha alltid koll på uppdateringar med Enkel MDM. Den använder inbyggda Apple-protokoll så att du kan veta vad du får exakt utan att någon mjukvaruklient behövs. Deras kunder älskar dem eftersom de är snabba på att övervaka, uppdatera, säkra och licensiera sina enheter.

  Så här länkar du ditt Riot- och Xbox Game Pass-konto

Denna Apple MDM-lösning stöder företags-, appbutik- och B2B-appar. För att distribuera installationspaket och appar automatiskt behöver du bara ett klick. Låt dina användare uppleva självbetjäning för dina macOS-enheter och förlora aldrig data mellan uppgraderingar eller på grund av potentiella problem. Ange bara din e-postadress och ditt Apple-ID för att konfigurera ditt konto inom en minut.

Dina företagsenheter registreras automatiskt under uppstart på grund av Apples DEP, och den stöder BYOD-konfiguration via SMS, webblänk, e-post, QR-kod och Apple-konfigurator. Du kan ha många fler säkerhetsfunktioner som 2FA, aktivera förlorat läge utan Apple-ID, spärra firmwarelösenord och FileVault-nycklar.

Du kan också spåra enhetens nuvarande plats, låsa upp alla enheter med kraft, inaktivera misstänkta iOS-funktioner och mer. Dessutom kan du till och med konfigurera webbinnehåll och globalt HTTP-proxyfilter, använda din enhet i ett enappsläge, blockera Apple-ID, inaktivera borttagning av appar, tvinga iOS-uppdatering och mycket mer.

Välj din plan från $3/enhet varje månad efter att ha tagit en 30-dagars gratisresa.

Sophos mobil

Sophos mobil hjälper nystartade företag och företag att lägga minsta möjliga ansträngning och tid på att säkra och hantera mobila slutpunkter. Det är en säker och okomplicerad Unified Endpoint Management-lösning (UEM) som låter dig hantera macOS-, Windows 10-, Android- och iOS-enheter.

Med Sophos Mobile kan du säkerställa ingen förlust av affärsdata eller risk för skadlig programvara. Du kan öka din produktivitet genom att låta användarna arbeta som de vill på vilken enhet som helst på ett säkert sätt. Denna lösning ger ett enkelt sätt att hantera, underhålla och konfigurera dina enheter.

Du kan installera, visa eller ta bort appar enligt ditt företags krav från företagets appbutik. Dessutom kan du styra dina appar genom att vitlista och svartlista dem och kan även konfigurera MS Office 365-applikationer. Sophos Mobile låter dig säkra företags- och personligt ägda enheter med mindre ansträngning.

Användare kan ta med sina personliga enheter och registrera sina enheter genom flexibla självbetjäningsportaler. Du kan också återställa lösenord utan inblandning av IT. Administratören kommer att ha full åtkomst till företagsinnehåll i de säkra arbetsplatserna. På samma sätt kan du skydda och kontrollera affärsdata och e-post utan att störa användarnas integritet.

Ta en onlinedemo, starta en GRATIS provperiod eller få din prissättning per enhet för att börja använda den ledande UEM-lösningen.

IBM Security MaaS360

Med IBM Security MaaS360, kan du säkert skydda enheter, hålla din data säker och säkerställa en fantastisk användarupplevelse samtidigt som du snabbt skalar upp din fjärranställda arbetsstyrka. Programvaran optimerar distributionen av bärbara enheter i stor skala med AI-drivna enhetshanteringslösningar.

Det hjälper till att bygga nollförtroendestrategier för att säkerställa innehållssäkerhet över IoT-nätverk för att skydda mobilanvändare från infiltrationshot eller interferensattacker. Spara tid på företagsledningsuppgifter utan att kompromissa med affärskontinuiteten genom att utnyttja kontextuella insikter från analyser som möjliggörs av artificiell intelligens (AI).

Denna prisbelönta programvara ger företagsklassigt skydd som upptäcker och åtgärdar hot över dina användare, enheter, applikationer, data och nätverk. Den är designad för att enkelt skala med befintlig infrastruktur för bärbara datorer, stationära datorer och mobila enheter, såväl som IoT och robust teknologi.

Konfigurera enkelt ditt företags enheter på några minuter och dra nytta av en ökad ROI. Enligt studien utförd av Forrester TEI, finns det en 183% avkastning på investeringen över 3 år. IBM Security MaaS360 hanterar över 10 miljoner enheter.

Den har den enda UEM-plattformen (unified endpoint management) integrerad med Watson AI, vilket ger kontextuella säkerhetsinsikter i hela organisationen. Du kan ge säker åtkomst till företagets resurser från vilken enhet som helst utan att använda ett VPN eller att kompromissa med standarder för identitetshantering genom denna enhetliga slutpunktslösning.

Med över 100 affärspartners och flera funktioner för enhetshantering möjliggör den här lösningen enklare kontroll av iOS-, Android-, Windows- och iPadOS-enheter i företagsinställningar. Från en enda konsol kan du snabbt hantera åtkomstnivåer, upptäcka sårbara appar och korrigera dem därefter, konfigurera individuella installationsinställningar och lägga till applikationer – allt med en imponerande 85 % minskning av enhetens konfigurationstid tillsammans med en 90 % minskning av användarinställningstiden !

Programvaran har en gratis provperiod och sedan kan du enkelt uppgradera till en av dess sex planer som bäst möter din organisations behov.

Hur väljer du den bästa MDM-programvarulösningen?

Det finns gott om MDM-lösningar för närvarande tillgängliga på marknaden, och att välja den rätta för din organisation är förmodligen en utmanande uppgift, men att följa de få viktiga parametrarna kommer säkerligen att hjälpa dig att få den bästa för din organisation.

 • Den föreslagna MDM-lösningen måste passa in i komplexiteten kring olika miljöer som ett företag kanske redan kör, såsom lokalt, moln eller hybrid.
 • Besparingar kan komma genom självläkande funktioner och automatiska säkerhetskorrigeringar, bland andra funktioner som så småningom minskar TCO (total cost of ownership).
 • Policyefterlevnadsaktiviteter måste få insikter om enhetsstatus med insyn i tillämpningen.
 • En lösning bör erbjuda grundläggande åtkomst till användar- och enhetsgranskningar, säkerhetsloggar och efterlevnadsspårning för snabbare granskningar, tillsammans med procedurer för snabba incidentrespons.
 • Återställningen görs enkelt om programvaran erbjuder flexibla onboarding-alternativ, inklusive självregistrering och automatisering, vilket eliminerar den administrativa arbetsbelastningen och ökar användarnas förtroende utan ytterligare utbildning.
 • Visningen av hanterade slutpunkter i ett fönster hjälper till att bli möjlig vid sidan av den ohanterade slutpunkten, vilket hjälper administrationseffektiviteten och förenklar komplexiteten alltmer.
 • Lagerhanteringslösningar kan enkelt underhålla enheter och användare i en enda konsol.
 • Programvarulösningen bör också hjälpa till med säker datalagring som följer efterlevnadsbestämmelser som HIPAA, PCI DSS, NIST, SOC 2 eller ISO 27001.

Välj den perfekta programvaran som stöder dina enheter genom olika nivåer, omfattande servicenivåavtal (SLA) och tillgänglighet i flera regioner och språk.

Slutsats

Säkerhet är ett viktigt problem för din organisation, och du måste alltid ha det i åtanke när du fattar ett affärsbeslut. Låt inte mobila enheter som smartphones, bärbara datorer och surfplattor öppna en säkerhetsrisk för din organisation.

Håll dem istället säkra med hjälp av MDM-programvaran jag har nämnt ovan och börja bara hantera och kontrollera dem enkelt.