13 appar/verktyg för att öka din Shopify-butiksförsäljning

Spread the love

Vill du ta din Shopify-butiksförsäljning till nästa nivå? Kolla in den här listan över de bästa Shopify-apparna för att öka försäljningen.

Att ha en webbutik innebär att du enkelt kan underlätta kopplingen mellan ditt företag och kunderna. Men du kan inte underminera de utmaningar som kommer på vägen.

Shopify är utan tvekan en av de mest populära e-handelsplattformarna i världen. Enligt uppgifterna från januari 2022, mer än 3,76 miljoner webbplatser använd Shopify. Om du är en av dem är konkurrensen om att locka kunder att köpa från din Shopify-butik uppenbar.

Men oroa dig inte mer!

Shopify erbjuder en enorm samling av mer än 7000 appar eller plugins för att hjälpa dig med din e-handelsframgång. Dessutom kan du integrera många ytterligare verktyg med din Shopify-butik för bättre affärstillväxt.

Ser det fortfarande ut som en skrämmande uppgift att välja de bästa Shopify-apparna? Den här bloggen kommer att erbjuda en körsbärsplockad lista över de bästa Shopify-apparna eller verktygen för att öka försäljningen.

Varför behöver du appar/verktyg för din Shopify-butik?

Även om Shopify är en sofistikerad e-handelsplattform, kan dess kärnfunktioner inte ge dig den nödvändiga ökningen som ditt företag behöver. Det är därför du måste gå för ytterligare Shopify-appar eller verktyg. Shopify-appar är plugins som du använder för att förbättra funktionaliteten i din butik.

Du kan integrera dessa appar i din onlinebutik och njuta av nya funktioner som gör dina och dina kunders upplevelser sömlösa. Här är några fördelar du kan få genom att använda de bästa Shopify-apparna.

Marknadsföring och reklam

Shopify-appar kan göra uppgifterna med marknadsföring och marknadsföring åt dig för att omvandla potentiella kunder till kunder. Shopify-butiksägare kan installera sådana appar för att låta fler människor veta om deras produkter och samordna med affiliates.

Merförsäljning

Alla Shopify-butiker strävar efter att sälja fler produkter. Du hittar många intelligenta verktyg i Shopify App Store som kan bidra till att öka din försäljning genom olika tillvägagångssätt.

Beroende på dina produkter och potentiella kundbas kan Shopify-butiksägare hitta de bästa Shopify-apparna för att öka försäljningen och tjäna mer intäkter.

Generering av leads

Utan solida leads kan du glömma att nå ditt försäljningsmål genom din Shopify-butik. Därför bör generering av potentiella kunder vara en viktig aspekt av din marknadsföringsstrategi.

Det finns många dedikerade appar för trattautomatisering och generering av potentiella kunder som kan hjälpa dig att peka ut potentiella kunder.

Optimering för sökmotorer

Även om Shopify är mycket kompatibelt med SEO som plattform, kan du ytterligare öka rankningen och intrycket av din webbplats i sökmotorerna med hjälp av de extra apparna.

Du kan använda allmänna appar för att uppleva en övergripande förbättring när det gäller webbplats SEO. Om du är expert på webbplatsoptimering kan du använda de bästa Shopify-apparna för specialiserad SEO.

Bättre kundservice

I dagens e-handelsmiljö är god kundservice ett krav. Genom att använda alla robusta och lättanvända appar för kundsupport och service kan du snabbt återgå till dina kunders frågor och visa att du är pålitlig.

Produktrecensionsgenerering

Kunder i dag är till stor del beroende av kundrecensioner och betyg när de väljer någon produkt eller tjänst. Att samla in recensioner från dina kunder är därför ett utmärkt sätt att etablera din trovärdighet hos framtida kunder. Många Shopify-appar samlar in recensioner för din räkning och hjälper i slutändan till med försäljningen.

  Hur man får WWE Network gratis konto

Kolla in följande lista med appar och verktyg för att öka butiksförsäljningen i Shopify.

Många chattar

Manychat ger en mycket personlig och interaktiv upplevelse till potentiella kunder som besöker din Shopify-butik. Som namnet antyder ansluter den till dina butiksbesökare via Facebook Messenger & SMS om beställningsdetaljer, påminnelser om de övergivna vagnarna och skräddarsydda kuponger.

Eftersom det når människorna direkt är det större chans att få fler kunder och beställningar. Manychat gör det också möjligt för dig att skapa unika och personliga kupongkoder för varje kund som bara tar ett tryck att lösa in.

Den kommer också med den automatiska meddelandefunktionen som uppdaterar kunder om köpta beställningar och leverans. Företag kan använda Manychat för att generera recensioner för sin butik för att förbättra trovärdigheten.

Vitals

Om du är trött på att betala för många appar installerade i din Shopify-butik är det dags att byta till Vitals. Att installera den här plattformen hjälper dig att undanröja problem som orsakas av flera plugin-installationer, som långsam laddning av webbplatsen och appkrockar. Den erbjuder några av de bästa Shopify-apparna, 40 för att vara exakt.

Några av de mest populära apparna är produktrecensioner, meddelandefält, fraktinformation, valutaomvandlare, popup-fönster, lagerbrist, nedräkningstimer, allt-i-ett-chatt, snabbsökning, knappar för sociala medier, innehållsskydd, snabbåtkomstlänkar, Bläddra till toppknappen och SEO ALT-taggar.

Om du är en Shopify-butiksägare som behöver hantera alla affiliates, inklusive varumärkesambassadörer och sociala medier påverkare, UpPromote gör jobbet lättare för dig.

Att skapa och tilldela kupong- och affiliate-länkar är sömlöst med appen. UpPromote låter dig också spåra ett obegränsat antal hänvisningsbeställningar utan krångel.

Företag kan använda UpPromote Marketplace, varumärkesbaserade målsidor och marknadsföring på flera nivåer för att attrahera och utse affiliates, även inom dina kunder.

Med anpassade registreringsformulär för affiliate, e-postmallar och kommunikationsmöjligheter med e-post och chatt, ser UpPromote till att du har en professionell relation med affiliates.

Appen genererar också rapporter och dataanalyser om resultatet för ditt affiliateteam, inklusive provision, klick och beställningar.

ReferensCandy

ReferralCandy är en av de bästa Shopify-apparna som främjar mun-till-mun-marknadsföring genom att belöna dina befintliga kunder för deras hänvisningar och få nya kunder att köpa från din butik.

Denna app betalar automatiskt remissbelöningarna så att du inte behöver göra detta manuellt. Allt du behöver göra är att välja bland gåvor, kupongkoder och kontanter som belöningar.

Den ger dig insikter om merförsäljning, topphänvisningar och branschriktmärken genom att spåra dina hänvisningar och visa dig analysen. Den här appen är också användbar för att hantera bedrägerier och spam.

Om du är en Shopify Plus säljare kan du dra nytta av ytterligare fördelar såsom en dedikerad kontoansvarig, företagssäkerhet och anpassade funktioner.

Fomo

Letar du efter en enkel social proof-app för att öka trafiken och konversationen i din Shopify-butik? Om ja, gå för Fomo. Den erbjuder en enkel men automatiserad lösning för personlig rekommendation genom att visa kundinteraktioner i realtid för dina butiksbesökare.

Företag kan använda den här appen för att visa senaste köp, nya följare på sociala medier, formulärinlämningar, prenumerationer på nyhetsbrev, aktiva besökare, produktrecensioner och lösta supportbiljetter.

  Hur man slingrar en PowerPoint-presentation

Genom att använda Fomo kan du välja mellan två sätt att visa socialt bevis. En är Fomo Inline, som du kan placera var som helst på din webbplats. Den andra är Live Fomo-meddelandet. Du kan välja vilken som helst av dess mycket anpassningsbara mallar för att locka din publik med socialt bevis.

Spocket

Om du gillar Shopify dropshipping bör din butik ha Spocket app för en förenklad process. Det låter dig köpa högkvalitativa produkter från tusentals pålitliga leverantörer från USA, EU och resten av världen.

Tack vare upp till 30 % rabatt från de verifierade dropshipping-leverantörerna av denna app, kan du maximera din vinst och få en konkurrensfördel. Sprocket har också en rättvis returpolicy som du kan använda för att försöka sälja unika produkter.

När du har lagt till den här appen i din Shopify-butik kan kunderna njuta av funktioner som beställning med ett klick, spårning av beställningar i realtid och schablonfrakt.

PushOwl

PushOwl är en av de bästa Shopify-apparna som tillhandahåller en webbaserad push-meddelandetjänst till ägare av onlinebutiker.

Den skapar påminnelser för att göra nya inköp eller slutföra beställningar och visar dem sedan på skärmen på en rad enheter som datorer, surfplattor och smartphones.

Den här appen är perfekt för att locka besökare till kunder genom aviseringar med högre synlighet och klick. Det gör det utan att ens samla in deras personliga information.

PushOwl har en kraftfull rapportfunktion som berättar om visningar, intäkter, populära produkter, kampanjresultat och annan värdefull data.

Företag kan också hålla kunderna engagerade genom att visa dem varningar om lageruppdateringar, övergivna vagnar och frakt.

Medvetet

Medvetet är en prospekterings- och retargeting-app som möjliggör integration av din Shopify-butik med Facebook och Google – de två mest framträdande försäljningskanalerna.

Det hjälper ditt företag att växa samtidigt som du investerar minimalt med ansträngning och pengar på annonshantering genom att du enkelt kan visa annonser på dessa plattformar.

Detta kraftfulla annonsverktyg online hjälper dig att skapa och hantera annonser på olika sätt. Dess prospekteringsannonser marknadsför dina produkter för att locka folk att besöka din butik för första gången.

Påminner på ett klokt sätt människor om deras övergivna varukorg eller visade produkter genom att köra ominriktningsannonser. Bortsett från ovanstående funktioner främjar det övertygande säsongsförsäljning till kunderna för att uppmuntra dem att återkoppla med din butik.

Hextom

Hextom är inte en enda app. Istället erbjuder den en samling av de 13 bästa Shopify-apparna för att öka försäljningen genom olika kanaler.

Oavsett vilken storlek ditt företag har, kan det erbjuda dig en SaaS-programsvit för en uppsättning mjukvara som sträcker sig från lagerhantering, butiksautomatisering, SEO, kundengagemang och många fler.

Några av dess populära appar är

  • Countdown Timer Bar
  • Översätt Min butik och valuta
  • Redigera massbild
  • Bild SEO
  • Insamlingsfält för e-post
  • Shop Workflow Automation
  • Massredigering av produkt & CSV-import
  • Multi-valutakonverterare.

Dessutom är Ultimate Sales Boost en annan försäljningshöjande app från Hextom som ökar det genomsnittliga ordervärdet genom att marknadsföra dina produkter under hela shoppingresan.

Jebbit

Jebbit är en av de bästa Shopify-apparna för att öka försäljningen. Det låter dig skapa vackra och engagerande frågesporter för din publik. Dessa köpbara eller matchande frågesporter ökar konverteringsfrekvensen och försäljningen genom att hjälpa besökarna att upptäcka produkter som passar dem bäst.

  Hur man anpassar en PowerPoint-utdelningslayout

Dessutom kan du skapa undersökningar, personlighetsfrågesporter, formulär för att generera potentiella kunder och mer med den här appen och dela dem över kanaler som e-post, Instagram, Facebook, etc.

Företag kan använda vilken som helst av de 50 förbyggda mallarna som denna no-code-plattform erbjuder och anpassa dem efter deras varumärkesidentitet. Data och leads som samlas in genom dessa frågesporter hjälper dig att göra marknadsföring och copywriting för din webbplats.

Dropp

Företag som letar efter automatisering av arbetsflöde och e-postsekvensering bör välja Dropp, ett kraftfullt marknadsföringsverktyg för Shopify. Den erbjuder olika appar för e-postmarknadsföring, SMS-marknadsföring, formulär och popup-fönster, segmentering och personalisering, automatisering av arbetsflöden och insikter.

Med dessa appar kan du nå fler potentiella kunder, utveckla din egen lista och omvandla mer trafik till dina kunder genom att skicka personliga e-postmeddelanden till dem. Du kan interagera med kunderna bättre genom att använda dessa appar och se en ökning av dina intäkter.

Genom att använda kundinsikterna och de personliga rekommendationerna från denna lösning kan du utveckla marknadsföringsstrategier för ditt företag.

Fet merförsäljning

Fet merförsäljning är Shopify-appen som ser till att du säljer mer till dina kunder genom att erbjuda dem en ersättning av sina beställningar med en uppgraderad version. Den kommer med dynamiskt uppdaterade merförsäljningar som genereras baserat på kundens tidigare val.

Du kan också använda Bold Upsell för att korsförsälja associerade och kompletterande produkter enligt de produkter som redan lagts till i kundvagnen. Appen möjliggör snabb applikationsinställning och skapande av produkter/tjänsteerbjudanden.

När du gör merförsäljningserbjudanden som gratis frakt och rabatter kan du ta hänsyn till kundernas aktivitet, värdet på kundvagnen och merförsäljningsstatistik.

Recart

Med människor som sitter fastklistrade vid sina smartphones mer än någonsin kan du använda textmarknadsföringstjänsten från Recart att växa ditt företag. Appen hjälper företag genom att automatisera SMS och Facebook Messenger-marknadsföring.

Du kan skicka riktade och personliga kampanjer till din potentiella publik med hjälp av dess sponsrade meddelandekampanj. Appen kommer med opt-in-verktyg som du kan använda för att utöka din marknadsföringslista för SMS, Messenger och e-postmeddelanden i snabb hastighet.

Företag kan använda Flow Editors från Recart för att utveckla ett arbetsflöde för Messenger och SMS inom några minuter. Välj valfritt förbyggt flöde från dess mallbibliotek och få bättre ROI genom att ge dina kunder en samtalsupplevelse i stor skala.

Avslutning 👩‍🏫

Den här artikeln beskrev de bästa Shopify-apparna för att öka försäljningen och uppnå en lojal kundbas. Även om alla dessa appar är populära på grund av deras funktioner, bör du välja en app med de grundläggande egenskaperna och funktionerna för att uppfylla dina affärsbehov.

Se till att den bästa Shopify-appen du väljer är lättanvänd, prisvärd och tidsbesparande. Det är också användbart att kontrollera dess betyg för att förstå vad andra användare har upplevt.

Du kan nu läsa om pålitliga e-handelsvärdplattformar för företag av alla storlekar.