12 prenatal yogakurser du kan göra gratis på YouTube

Det är ingen chock att yoga är bra för ditt sinne, kropp och själ. Bättre hjärthälsa, ljusare humör och mindre stress är bara en handfull av fördelarna med att utöva yoga på regelbunden basis. Men visste du att yoga också är en utmärkt graviditetsövning?

Prenatal yoga är speciellt utformad med gravida kvinnor i åtanke, så flera av poserna och positionerna ändras något för att passa din föränderliga kropp. Om du vill koppla av och omfamna din gravida kropp, lägg till dessa gratis YouTube prenatal yogaklasser till din träningsrutin.

Oavsett om du är sex månader på väg eller bara några veckor, är Sarah Beths yogaträning säker för alla trimestern. Eftersom det är en så snabb och enkel lektion (den är bara 10 minuter lång), är det den perfekta platsen att börja om du aldrig har yogat förut.

Övningen börjar i barnets ställning – en grundläggande viloställning – och går vidare till stående ställningar. Till sist tar du dig tillbaka ner till mattan för att avsluta med en förlängd valpställning för att sträcka ut ryggraden och öppna bröstet.

Du kanske känner till Boho Beautiful Yoga YouTube-kanal redan, eftersom det har nästan 3 miljoner prenumeranter. Den innehåller allt yogarelaterat, från yogaställningar och livestreamade yogaklasser till flera fantastiska prenatal yogaövningar som kan hjälpa dig att hålla dig aktiv under graviditeten.

Det här 30-minuters träningspasset för hela kroppen före födseln är ett måste-testa för att träna hela kroppen hela vägen från överkroppen till benen. När du är klar med den här gratisklassen kan du överväga att gå med i Boho Beautiful Prenatal Journey Programsom består av över 30 yoga-, fitness- och mindfulnessklasser.

Om du föredrar en snabb yogaövning när du har ont om tid eller bara vill undvika ett långt träningspass, så är det här för dig. Observera att denna onlineträningsklass för blivande mammor endast är lämplig för din första trimester.

Med det sagt, PregActive erbjuder en 7-dagars graviditetsyoga träningsutmaning med längre klasser som är säkra för alla trimestern.

Graviditet och postpartum TV YouTube-kanalhittar du prenatal yogaklasser såväl som en rad andra graviditetssäkra träningspass, från konditionsträning till styrketräningspass för att öka dina muskelökningar.

Se till att gå med i Graviditets- och Postpartum TV:s må-bra yogaklass när du går vidare från din första trimester till din andra eller tredje. Denna lektion avslutas i savasana, en sista viloställning, så se till att du har en yogakudde (eller vilken vanlig kudde duger).

För en yogaövning som inte bara är fokuserad på stretching utan också styrka, prova Lauren Eckstroms Strong As A Mother prenatal yogavideo. Den kombinerar avslappnande yogaställningar med lika många tuffa övningar för att skapa ett vackert, kraftfullt yogapass.

Denna 45-minuterskurs är en del av Laurens Initierar programmet Mother. Programmet är ganska långt på 40 veckor men är idealiskt om du vill fortsätta att träna yoga under hela graviditeten.

Eftersom den här klassen från Breath and Flow är ganska lång är det viktigt att alltid lyssna på din kropp och ta så många pauser du behöver. Kursen är inriktad på alla trimestern och är en kraftfull vinyasa-yogasekvens med lite meditation och andningsarbete också.

Det är i grunden det perfekta yogaflödet, eftersom det lägger viss vikt vid överkroppens styrka för att förbereda dig för att hålla och ta hand om ditt barn efter födseln. All träningsutrustning du behöver är en yogamatta, några kuddar och en filt för dina knän.

Kolla upp Larie Midkiffs YouTube-kanal för att hitta en spellista för prenatal träning med ett urval av träningspass utformade för gravida kvinnor, från styrke- och konditionsträning till yogaflöden och barreträning för att stärka och tona.

När det kommer till prenatal yoga är hennes 35-minuters Prenatal Yoga Flow för höfter bäst för yogis på en mer avancerad nivå, eftersom den inkluderar poser på expertnivå som grodpose. Men hon erbjuder en mer nybörjarvänlig klass: 20 minuters Prenatal Yoga Stretch.

Säker för alla trimestern, BrettLarkinYogas 30-minuters yogarutin är precis vad du behöver för att känna dig positiv, utvilad och avslappnad i din kropp. Klassen börjar i en skön, bekväm sittställning och därifrån tar du dig igenom olika yogaställningar som kopose och nedåtvänd hund.

Hela sessionen guidas försiktigt av Brett Larkin själv för att säkerställa att du vet alla korrekta graviditetssäkra modifieringar och hur du utför varje rörelse säkert.

Som anges i en artikel från National Health Service (NHS), ryggsmärtor är en vanlig företeelse under graviditeten. Om du lider av ryggsmärtor, särskilt smärta i nedre delen av ryggen, måste du prova Yoginimelbournes prenatal yogaklass.

Detta yogaflöde passar alla trimestrar och består endast av golvbaserade positioner för att stärka dina ryggmuskler. Vad är bra med Yoginimelbourne YouTube-kanal är att det inkluderar olika andra yogaklasser för att lindra vanliga graviditetssymptom som trötthet och cirkulationsproblem.

Följ med när den certifierade prenatal yogaläraren Tonia Clark försiktigt tar dig genom denna flödande yogasekvens. Klassen, som är cirka 30 minuter lång, är kraftfull och rörande och består av en trevlig variation av olika yogarörelser.

Höftrotationer, benlyft och sidostöjningar och yogaställningar som kvicksilverställning, krigarställning och krigare II-ställning ingår i denna rutin. Och även om denna prenatala yogaövning är en av de äldre på YouTube, är den en av de bästa helt enkelt på grund av dess samling av övningar och expertvägledning.

PsycheTruth erbjuder en prenatal yogasekvens för nybörjare och alla trimester. Metoden sägs hjälpa mot graviditetssymptom som illamående på morgonen, värk och smärta och stress.

Dessutom är övningen bara den perfekta blandningen av yogaövningar, så att du inte överdriver men ändå känner att du har utmanat dig själv. Lider du av graviditetsrelaterad migrän och huvudvärk? Testa att ta PsycheTruth’s 45-minuters prenatal yogakurs för migrän och spänningshuvudvärk för att minska smärtan.

Yoga With Adriene är en av de mest populära yogakanalerna på YouTube. Adrienes övningar är designade för människor av alla former och storlekar, inklusive gravida kvinnor. Yoga With Adriene erbjuder en spellista med ett par graviditetssäkra yogapass, inklusive videon ovan, som är lämplig för alla trimestern.

Det är verkligen ett utmärkt val när du letar efter en enkel yogaklass hemma som du kan passa in i ditt vardagliga schema. Kom ihåg att ta en filt, kudde och träningsmatta innan du börjar.

Ett underbart sätt att få kontakt med dig själv och ditt barn

Från att främja ett band med ditt ofödda barn till att lindra vanliga graviditetsrelaterade värk och smärtor, är prenatal yoga det perfekta sättet för kvinnor att hålla sig i form och friska under varje trimester.

För att göra en positiv skillnad under dessa viktiga nio månader, var noga med att prova dessa gratis YouTube prenatal yogaklasser. Och det bästa är att du inte behöver vara en yogamästare för att ta del av dem!hr