12 fotokollageappar för att redigera och sammanfoga dina bästa foton

Att återuppleva gamla dagar med ett fotoalbum är alltid speciellt.

Det är som att återbesöka de där ljuva barndomsminnena eller dagen då du träffade din kärlek på din första dag på college. Skulle du kunna föreställa dig alla dessa ögonblick i en enda bild till hands? Om inte, då är det dags att föreställa sig. Ja, du hörde rätt. Det är möjligt med ett fotokollage.

Ett fotocollage är en av de mest kända typerna av fotokonst. Oavsett om du vill skapa grafik för ditt företag, önska födelsedagar eller bjuda in dina kollegor till ett affärsevenemang. Fotocollage-appen har inbyggda mallar som passar alla tillfällen.

En omfattande samling av appar för fotokollage har gjort det lättare att skapa en väldesignad bild och hålla ihop de bästa ögonblicken.

Är du redo att prova en fotokollage-app för att skapa iögonfallande design som kommer att locka dina följares uppmärksamhet?

Ta en titt på dessa fotokollage-appar för att skapa iögonfallande bilder på nolltid.

Vad är en Photo Collage-app?

Fotocollage-appen är en applikation som låter dig ordna flera bilder till en enda bild. Med collage-appen kan du sy ihop dina bästa bilder genom att lägga till bilder av dina barndomsminnen eller resa från barndom till vuxen ålder.

Med en fotokollage-app kan du använda filter, manipulera, blanda och utföra flera andra funktioner.

Saker att tänka på när du väljer en fotokollage-app

Utan tvekan finns det många appar för fotokollage på marknaden. Men valet av collage-appen varierar från person till person. Tänk på dessa faktorer när du väljer collage-appen.

#1. Funktioner

Den främsta faktorn som avgör valet av fotokollage-appen är dess avancerade funktioner. Med den avancerade kapaciteten och de bästa funktionerna kan du skapa affärskollaget som driver kunden mot ditt företag. Oavsett om du skapar det personliga collaget eller bjuder in dig till eventet spelar funktionerna en avgörande roll.

#2. Kundservice

Liksom alla applikationer och produkter är kundservice avgörande för att lösa klagomål. Fotocollage-appen är densamma. Även en högkvalitativ app kan fela någon gång; det var här pålitlig kundtjänst fick dig att lösa problemen.

#3. Kosta

Kostnaden är en annan och mest inflytelserik faktor vid valet av fotokollage-appen. Att välja collage-appen betyder inte att du ska gå över din budget. För att bestämma budgeten är det viktigt att ta hänsyn till appens dagliga användning. Ju mer tid du lägger på collage-appen, desto bättre kan du bestämma din budget.

Marknaden svämmar över av otaliga fotokollageappar men att välja det bästa av dem gör skillnad för att skapa ett visuellt tilltalande collage. Här har vi avslöjat några bästa fotokollage-appar. Låt oss utforska!

Adobe Express

Adobe Express-appen var inte uttryckligen designad för dem som vill skapa fotokollage, men den gör jobbet bra.

Trots Adobes rykte om att ha högkvalitativa produkter är just denna app mycket mer lättillgänglig och användarvänlig än Adobes pro-svit av produkter, som är känd för sin höga kvalitet.

Förutom att väcka din kreativitet kan Adobe Express hjälpa dig att skapa ett onlinefotokollage som ser professionellt ut.

Funktioner

 • Att sätta ihop bilder är enkelt.
 • Det låter dig synkronisera bilder över flera källor.
 • Dela enkelt collage på Facebook, Twitter, Instagram och mer.

Du kan ladda ner appen från Google Play Store och App Store.

Canva

Canva är en av de branschledande apparna för fotokollage som du inte har råd att missa i listan över appar för fotokollage. Det låter dig skapa collage på ett ögonblick. Från digitala marknadsförare till webbutvecklare, den är idealisk för alla som vill sätta ihop professionella fotokollage snabbt och perfekt.

Den låter dig arbeta med anpassade mått och har många redigeringsalternativ, inklusive en collagefunktion som är utmärkt för att skapa collage med dina foton.

Funktioner

 • Foton kan redigeras med text tillagd.
 • Bläddra i ditt galleri efter bilder eller välj premiumbilder från biblioteket.
 • Att designa är snabbt och enkelt.

Denna app är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter.

Picsart Studio

Picsart studio är den äldsta fotocollage-appen som används av mer än 500 miljoner användare, som konverterar foton till collage. Det är ett robust och mångsidigt program som kan göra alla typer av collage.

Med dess historikfunktion kan du alltid återställa dina tidigare verk när du vill genom att hämta dem från programmets databas.

Funktioner

 • Otaliga fotoramar finns på Picsart.
 • Bilder och klistermärken är tillgängliga gratis.
 • Användargränssnittet för applikationen är lätt att använda.

Ladda ner den här appen från Google Play Store och App Store.

Bild collage

PicCollage fotokollage-appen är en av de bästa på marknaden eftersom den ger användare ett sätt att snabbt och kreativt kombinera foton från sin mobil för att skapa otroligt vackra collage.

Med appen har du en mängd layouter att välja mellan, och du kan också använda ett fotorutnät för att visa bilder.

Funktioner

 • Klistermärken hjälper till att dekorera bilder och collage.
 • Bildmeddelanden är unika.
 • Ritningar kan läggas till ditt collage.

Den här appen finns på både App Store och Play Store.

Diptic

Diptic Photo Collage Maker är en mångsidig och omfattande fotokollage-app designad exklusivt för Apple-produktanvändare, och den har betraktats som en publikfavorit bland fans. Förutom att göra intressanta videokollage med den här appen, låter den dig också redigera videor och lägga till musik.

Funktioner

 • En mängd olika layouter och filter finns tillgängliga.
 • Lätt att använda.
 • Integreras med Flickr och Twitter.

Du kan ladda ner appen från App Store.

PicPlayPost

Om du är en kreativ person med en förmåga att fånga spontana ögonblick i naturen, kan videon vara ett idealiskt medium för att fånga dessa autentiska ögonblick. PicPlayPost är en videocollage-app som är ett välkommet tillägg till ett applandskap som domineras av collageappar för enbart foto.

Funktioner

 • Du kan skapa videokollage med upp till sex klipp.
 • Ett videocollage kan ta upp till tio minuter och innehålla musik.
 • Stöder ett brett utbud av bildformat, videor och GIF.

Du kan ladda ner appen från Google Play Store och App Store.

piZap

piZap collage app har nästan obegränsade layouter för att skapa fantastiska bästa fotocollage. För att få ut så mycket som möjligt av dina foton, skapa rektanglar, hjärtan, cirklar eller blandade former för att illustrera en berättelse genom dem.

Att ha ett collage kan vara roligt och enkelt om du använder filter, klistermärken, ramar eller kanter för att få dina foton att se mer intressanta ut innan du skapar dem.

Funktioner

 • Totalt 1,6 miljoner stockbilder och 367 typsnitt finns i databasen.
 • Det finns collagelayouter med blandade former och hjärtcollagelayouter i den här appen.
 • Appen låter dig lägga till färgglada klistermärken på dina foton.

Denna app är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter.

Phototastic Collage Maker

Phototastic Collage Maker-appen låter dig skapa vackra collage med bara några få knapptryckningar. Förutom det stora utbudet av mallar som finns i appen, hittar du också ett brett urval av bakgrunder, klistermärken och typsnitt.

Ett ständigt flöde av ny design läggs till i en enorm kollektion. Du kan skapa collage med maximalt 25 foton. Phototastic har också en rik anpassningsförmåga, vilket gör det till en komplett fotoredigeringsmiljö.

Funktioner

 • Ett brett utbud av anpassningsalternativ är tillgängliga.
 • Över 50 mallar finns tillgängliga för att designa fantastiska fotocollage.
 • Det låter dig skapa ett fotokollage för Windows 10 och 11.

Ladda ner appen från Google Play Butik och njut!

PhotoGrid

PhotoGrid är en fantastisk app för att skapa fotokollage med många användbara funktioner som video- och fotocollage, video- och fotoredigeringsfunktioner, bildspel och en hel massa andra funktioner som gör den till en fantastisk webbplats. Det här verktyget kombinerar din redigerade video, foton och andra roliga element, som text och emojis, med din musik.

Funktioner

 • Appen låter dig skapa ett collage med upp till 18 bilder.
 • Med den här appen kan du välja mellan över 100 ramlayouter.
 • Den erbjuder ett brett urval av bakgrunder, typsnitt och klistermärken.

Du kan ladda ner appen från App Store.

Ribbet

Den förenklade layouten och viktiga redigeringsverktyg gör Ribbet till en populär gratis fotokollageapp för användare med liten redigeringserfarenhet. Välj mellan olika collage för alla evenemang, tillfällen eller humör. Utforska en rad redigeringsverktyg för att lägga till klistermärken och text för en personlig touch.

Funktioner

 • Verktyg för att redigera bilder.
 • Klistermärken och överlägg är specifika för semestern.
 • Designad för nybörjare.

Denna app är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter.

Layout av Instagram

Bland de bästa gratisapparna för att skapa fotokollage är Instagram Layout hedrad att vara det välkända namnet inom collageappar eftersom det har ett högt varumärkesvärde och är mycket användarvänligt.

Layouten utformades för att maximera användarupplevelsen av Instagram, en tjänst som kan kallas ett av de största onlinegallerierna i världen.

Den kostnadsfria bildkollagetillverkaren som den här appen tillhandahåller har flera funktioner som gör det lättare för dig att använda och förstå.

Funktioner

 • Vänner kan se ditt arbete.
 • Det är möjligt att remixa fler än nio bilder.
 • Galleri låter dig lagra layouter.

Nedladdningen är tillgänglig för både Android- och iOS-enheter.

Pixlr

Prenumeranter på Pixlr-sviten med fotoredigeringsappar uppmanas att fånga varje ögonblick med sin unika stil. Pixlr-redigeraren har ett vanligt användargränssnitt som liknar Photoshop, vilket gör det möjligt för användare att arbeta i lager, ersätta färger, transformera objekt och mycket mer med stor kraft till hands.

Funktioner

 • Integreras enkelt med sociala medieplattformar som Instagram och Facebook.
 • Den kommer med inbyggda mallar.
 • Med layout och filter som hjälper dig att skapa övertygande fotocollage.

Du kan ladda ner appen från Google Play Store och App Store.

Slutord

Nu när du har de bästa fotokollageapparna, välj den som passar dina behov och hjälper dig att designa det mest övertygande collaget.

För alla nybörjare är Canva ett idealiskt val, och dess lättanvända gränssnitt och massa gratis verktyg gör det enkelt att designa det collage som passar bäst för alla tillfällen.

Därefter kan du kolla in några bästa meme-appar för att öka det roliga på sociala medier.