12 fantastiska Udemy-kurser som kan hjälpa kreatörer att förbättra sitt innehåll

Som innehållsskapare finns det flera aspekter av jobbet som måste vara kända: skrivande, fotografi, video, videoredigering och marknadsföring för att bara nämna några.

Men att försöka lära sig så mycket av det på egen hand kan bli stressande. Visst, du kan leta upp YouTube-videor, men även den sökningen kan bli belastande.

Med Udemy kan du anmäla dig till strukturerade kurser som är designade för att lära dig. Oavsett om du börjar som innehållsskapare eller letar efter ett sätt att höja dina färdigheter, överväg att registrera dig för en prisvärd Udemy-kurs.

Vad är Udemy?

Udemy är en utbildningsplattform online som låter instruktörer skapa kurser i alla ämnen de är kunniga och brinner för. Den erbjuder hundratusentals kurser i ämnen som informationsteknik, ekonomi, marknadsföring, tårtdekorering, skrivande och så mycket mer.

Kurserna kan bli dyra, men låt det inte avskräcka dig från att kolla in dina alternativ. Du kan ofta fånga Udemy en dag då flera kurser erbjuds till rabatterat pris. Sammantaget är många kurser mycket prisvärda, ibland gratis, och undervisas av människor som förstår det område du vill lära dig.

Varför du bör överväga att ta Udemy-kurser

Oavsett om du är en blivande innehållsskapare eller om du har gjort det ett tag, är det inget fel med att erkänna att du kanske inte vet tillräckligt om ett visst område i innehållsskapandevärlden. Det finns mycket att veta och öva på – det kan bli lite överväldigande.

Det är där att ta en Udemy-kurs kan vara praktiskt. Till exempel, om du inte är säker på din förmåga att använda ChatGPT för att förbättra ditt innehåll, kan en kurs om det hjälpa dig att ge dig lite insikt.

Nedan finns en begränsad lista baserad på pris och recensioner, men det rekommenderas att du själv kollar in Udemy för att se om något faller dig i ögonen utifrån dina behov. Det finns flera bra alternativ på Udemy för kurser att ta utöver den här listan.

Den här kursen är ett bra sätt att introducera dig själv till världen av att skapa korta, porträttliknande videor. Du kommer att lära dig allt du behöver veta om Reels, Shorts och TikTok och hur du skapar en video som potentiellt kan bli viral.

I kursen förklarar instruktören forskningen för att fastställa din video och visar dig strategin som de använder för att skapa en av dessa videor – vilket är fantastiskt om du är en titta-och-gör-lärare.

Hur kan du bli en influencer på sociala medier om ingen ser ditt arbete?

Om du har din blogg eller sociala medieplattform inrättad med innehåll redo att börja, kanske du undrar vad du behöver göra för att driva dina projekt ut i världen. Det är där den här kursen kan hjälpa. Instruktörerna hjälper dig att förstå exakt vad bloggande och influencer marketing är och hur du lyckas inom området.

När det kommer till innehållsskapande är det viktigt att förstå marknadsföring och varumärkesbyggande. I den här kursen kommer instruktören att introducera dig till konceptet innehållsskrivande, SEO och att bygga framgångsrika affärsvanor.

Det finns massor av föreläsningar inom varje kategori i den här kursen, så du kommer att vara säker på att lära dig mycket och tillämpa det på ditt arbete omedelbart.

Du kanske tror att du kan låsa din telefon på ett motiv, ta en bild och kalla det en dag, men mobilfotografering består av mycket mer än enkla klick. Även om dina bilder bara slutar som en YouTube-miniatyr, vill du ha kompetensen att skapa en bild som är både uppseendeväckande och visuellt tilltalande.

Om du vill skapa anmärkningsvärda foton med din telefon är detta definitivt en Udemy-klass värd att titta på. Det är en ganska kort kurs, men du kommer att lära dig allt om specifika funktioner och tekniker för att få folk att tro att du använder en förstklassig kamera.

AI håller på att bli en otroligt populär resurs att använda – ChatGPT är en av de mer anmärkningsvärda AI där ute. Så varför inte se om ChatGPT kan hjälpa dig med ditt innehållsskapande?

Den här kursen ger dig möjligheten att ta reda på hur du effektivt använder ChatGPT för att förbättra dina YouTube-videor. Du kommer att lära dig hur AI kan skapa skript, optimera SEO och utkast till konturer bland massor av andra saker.

Canva är en fantastisk plattform för innehållsskapare att bli bekanta med. Du kan skapa dina YouTube-miniatyrer, webbplatsbanners, Instagram-inlägg, varumärkeslogotyp och så mycket mer på webbplatsen.

I den här kursen tar instruktören dig genom en omfattande process för att lära dig allt du behöver veta om Canva Pro, betalversionen av plattformen. Du kommer ut från kursen och kan allt från Canvas AI-verktyg till designredigeraren.

Det finns en uppsjö av bloggtyper där ute: matbloggar, resebloggar, livsstilsbloggar och DIY-bloggar, bara för att nämna några. Men har du någonsin undrat hur du kan tjäna pengar på ditt blogginnehåll?

Den här kursen ger dig all information du behöver veta för att tjäna pengar, få organisk trafik och maximera ditt innehåll. Dessutom kommer instruktören gå igenom skrivtips och hemligheten till att bli viral.

Att skapa innehåll är en fullständig process – från att överväga din målgrupp till att spåra din analys när den publiceras. Skulle det inte vara användbart att ha någon sorts checklista för att skapa innehåll för att hjälpa till med det hela?

Den här klassen gör just det. Det kommer att lära dig hur du undersöker och samlar in information om ditt innehåll, utformar en disposition och engagerar din publik, plus så mycket mer.

Det finns att skapa kortfilmer för TikTok och Instagram Reels, och sedan finns det konceptet att skapa filmer i allmänhet. Den här bästsäljarkursen hjälper dig med den övergripande processen att skapa en video för vilken plattform som helst, oavsett om det är kortsiktiga eller långtidsvideor.

Den dyker ner i konceptet med storytelling för videor och hur man spelar in dem tillsammans med att fånga ljuden. Och en extra bonus – kursen kommer till och med att visa dig hur du använder AI för att hjälpa dig.

Att ha en strategi när det kommer till innehållsskapande kommer att hjälpa dig att få ett steg upp på ditt arbete. Den här gratiskursen hjälper dig med det.

Du lär dig hur du genererar idéer, skapar innehållsmallar och hur du använder ditt innehåll på nytt, vilket också är ett plus. Det handlar också om huruvida du ska schemalägga inlägg eller inte – en bra fråga som alla kreatörer bör ställa sig själva.

Denna gratis Canva-kurs är bra för nybörjare eftersom den ger dig grunderna du behöver för att förstå den stora plattformen. Som ny innehållsskapare är det en bra handledning att börja med, så att du inte överväldigar dig själv.

Du lär dig grunderna i grafisk design tillsammans med att skapa ett varumärke som sticker ut.

Vad vet du egentligen om att utveckla din YouTube-kanal? Vad sägs om att få fler prenumeranter och fler visningar?

YouTube-analys kan vara utmanande att förstå – den här kursen kan dock hjälpa till att göra det lite enklare. Du kommer att lära dig allt du behöver veta om YouTube-analys och hur du kan utveckla din kanal med det du har lärt dig.

Gå över till Udemy för att lära dig något nytt

Du kanske har stött på frasen ”kunskap är makt” någon gång i ditt liv, och i slutändan är det sant. Att lära sig något nytt eller till och med dyka djupare in i ett ämne som du kanske redan förstår kan hjälpa dig att nå framgång i de saker du brinner för.

Testa att lära dig något nytt från en prisvärd Udemy-kurs för att förbättra ditt innehållsskapande spel.