12 bästa zombiespel för att testa dina överlevnadsförmåga [2023]

Spela de mest spännande zombiespelen, testa dina överlevnadsförmåga och få spänningen av hardcore-spel med några av dessa zombiespel.

Vad är zombiespel?

En undergenre av överlevnadsskräckvideospel, zombiespel kräver ofta att spelare kämpar mot horder av vandrande döda zombies. Dessa videospel involverar ofta postapokalyptiska scenarier och överlevnadsteman som att samla material och bygga en fristad.

De finaste zombie-videospelen är både utmärkta och upprörande. De kommer att få dig att ta tag i en äkta sjukväska ena sekunden och sträcka dig efter en virtuell två-av-fyra nästa. Att ta sig till säkerheten kan vara lika knepigt som det kan vara intuitivt, och det är ofta lika viktigt som att sticka hål i skallen på lubrerande zombies.

Dessa spel kan vara enspelare eller multiplayer, med förstapersons- eller tredjepersonssynpunkt. De inkluderar actionäventyr, överlevnad och överlevnadsskräck.

Spänningen med att spela Zombiespel

Det kan vara spännande och intensivt att spela zombiespel. Vanligtvis är målet att utföra olika sysslor eller mål samtidigt som du överlever mot vågor av zombies. Spelet kombinerar strid med rensning av förnödenheter, verktyg och ammunition.

För att överleva måste spelarna tänka och agera snabbt. Den spänningsfyllda atmosfären och realistiska ljud- och visuella effekter bidrar till känslan av total fördjupning.

Beroende på spelet och svårighetsgraden kan antalet zombies ändras. Att spela spel med zombies kan vara en spännande och utmanande upplevelse som sätter spelarnas överlevnadsförmåga på prov. För att testa dina överlevnadsförmåga och ha en spänning när du vill, här är en lista över de bästa zombiespelen.

Arizona solsken

Arizona Sunshine är ett first-person shooter skapat specifikt för virtuell verklighet som transporterar dig till ett postapokalyptiskt sydvästra Amerika belägrat av zombies. Spelare måste använda olika utrustning och vapen för att leva i spelets singleplayer- och co-op-versioner.

Berättelsen följer spelaren när de söker efter ytterligare överlevande och kanske ett sätt att fly från zombies. Spelare måste ständigt vara uppmärksamma på fara medan de letar efter resurser och utför uppgifter i detta snabba, gripande spel.

Dessutom stöder den VR, vilket gör spelandet mer uppslukande. Det låter dig också utforska fritt, inklusive djupa gruvor och kanjoner.

Spelet rekommenderas starkt med realistisk grafik, krav på skickliga överlevnadsinstinkter och utmanande spel. Det håller dig uppdaterad tills du spelar spelet.

Utvecklad av: Vertigo Games

Releasedatum: 6 december 2016

Plattformar: PlayStation.VR, Windows, Steam VR, MetaQuest2

Döende ljus 2

Spelare antar karaktären av Aiden Caldwell, en överlevnadsman med speciella parkourfärdigheter, i spelets öppna världsmiljö. The Dying Light 2-spelets huvudintrig kretsar kring Aidens sökande efter en zombiekur och återupplivandet av samhället.

Spelets miljö är Villedors stora urbana öppna värld, som spelarna är fria att utforska. Spelare kan söka efter skräp och resurser medan de strövar runt i staden för att skapa nya verktyg och vapen. Spelet erbjuder kooperativ multiplayer för fyra spelare, precis som sin föregångare.

Spelet är centrerat på strider, parkour och utforskning och påverkas av en dag-natt-cykel. På natten är zombiesna mer kraftfulla och aggressiva, vilket gör det svårare för spelare att överleva. Spelet har också en unik narrativ struktur där spelarens beslut påverkar handlingen och spelvärlden.

Utvecklad av: Techland

Releasedatum: 4 februari 2022

Plattformar: PlayStation 4&5, Nintendo Switch, XONE

Världskrig Z

Fyra spelare slåss mot enorma zombiehorder i sju olika miljöer i detta kooperativa tredjepersonsskjutspel från World War Z. Ett gäng överlevande följs när de försöker fly en zombieepidemi och ta sig över flera platser, inklusive New York, Moskva och Jerusalem.

Spelare måste samarbeta för att avvärja svärmar av zombies med hjälp av olika vapen och strategier i detta snabba, actionfyllda spel. Spelare kan slå sig ihop med andra spelare online från flera klasser för att undkomma zombieapokalypsen, som var och en har sina speciella krafter.

När spelare går vidare genom sagan, gör spelets progressionssystem det möjligt för dem att få ytterligare vapen och fördelar. Spelare kan samla olika varor på slagfältet, men deras positioner skapas procedurmässigt. Spelare måste utföra flera uppdrag, som att eskortera överlevande, på varje plats och döda zombies.

Utvecklad av: Sabre Interactive

Releasedatum: 16 april 2019

Plattformar: PlayStation 4&5, Nintendo Switch, Xbox One

Heaven Dust 2

Ett förstapersonsskjutspel med en zombieapokalypspremiss kallas Heaven Dust 2 Zombies. Berättelsen börjar i ett postapokalyptiskt samhälle där ett viralt utbrott till stor del har förvandlat befolkningen till zombies. Deltagaren spelar rollen som en överlevare som måste ta sig igenom de farliga gatorna och stöta bort svärmar av zombies för att överleva.

Spelet fokuserar på hårda strider, där spelaren bekämpar zombies med hjälp av en rad olika vapen. För att leva kan spelaren också jaga varor och tillverka verktyg och vapen. Spelet erbjuder både ett enspelarläge och ett kooperativt läge där spelare kan slå sig samman med vänner för att överleva zombies.

Dessutom har spelet ett progressionssystem som låter spelare gå vidare genom spelet genom att få erfarenhetspoäng (XP) och låsa upp nya verktyg och färdigheter. Det frenetiska spelandet och trånga miljön i Heaven Dust 2 skiljer det åt och gör det tillgängligt på Steam.

Utvecklad av: One Gruel Studio

Releasedatum: 5 januari 2022

Plattformar: Nintendo Switch, Steam PC

Left 4 Dead 2

Ett zombieutbrott avbildas i first-person shooter-spelet Left 4 Dead 2. Coach Ellis, Nick och Rochelle är de fyra överlevande som följs när de försöker fly svärmar av zombies och ta sig igenom flera platser, inklusive gatorna av Savannah och myrarna i Louisiana, på jakt efter en fristad.

Ett narrativt läge och ett zombie-överlevnadsläge ingår båda i spelet. I kampanjläget går spelarna igenom en rad steg. Spelare kan para sig med andra för att gå igenom nivåerna i flerspelarläget.

Spelare använder en rad olika vapen, inklusive vapen, vapensystem och granater, för att avvärja zombies i detta snabba, actionfyllda spel. Dessutom har spelet en speciell AI-regissör som modifierar zombies beteende baserat på hur bra spelarna presterar, vilket gör varje speltid distinkt.

Utvecklad av: Valve

Releasedatum: 17 november 2009

Plattformar: Windows, Xbox 360, MacOS, Steam PC

Plants vs Zombies Garden Warfare

Tredjepersonsskjutspelet Plants vs. Zombies: Garden Warfare skapades av PopCap Games och släpptes av Electronic Arts. Både ett kooperativt och ett konkurrenskraftigt flerspelarläge är tillgängliga i spelet.

I det kooperativa läget skyddar deltagarna sin trädgård från vågor av zombies samtidigt som de tar rollen som växter. Spelare som vill spela i konkurrensläget kämpar i frenetiska flerspelarstrider som antingen växter eller zombies. Varje spels många växt- och zombiekaraktärer har unika färdigheter och fördelar.

Dessutom erbjuder spelet en mängd olika speltyper, såsom den klassiska team deathmatch-stilen och capture-the-flag-alternativet. Det ursprungliga spelet Plants vs. Zombies påverkade det estetiska och komiska spelet avsevärt, som är en favorit bland fans av serien.

Utvecklad av: PopCap Games

Releasedatum: 25 februari 2014

Plattformar: Windows, Xbox 360, PlayStation 3 och 4, Xbox One

Projekt Zomboid

Project Zomboid-spelet utspelar sig i den påhittade staden Muldraugh, Kentucky. Den har också en sandlåda med öppen värld där spelare måste samla in förnödenheter, skapa skydd och skydda sig mot zombiehorder.

Spelarens huvudmål är att leva så länge de kan. Spelet innehåller en mängd andra individer som spelaren kan engagera sig med, såväl som en unik dag-natt-cykel och vädersystem som påverkar spelarens överlevnad.

Spelet har också ett hantverkssystem som gör det möjligt för spelare att tillverka verktyg och vapen. Möjligheten att spela solo eller i samarbetsläge ges till spelaren. Skaffa spelet på Steam och njut av spänningen.

Spelet har flera förinställda svårighetsinställningar och ett sandlådealternativ som låter spelare ändra spelparametrar som antalet zombies, spridningen av virus och sällsyntheten av föremål.

Utvecklad av: The Indie Stone

Releasedatum: 8 november 2013

Plattformar: Windows, OS X, Steam PC

Resident Evil 2

Överlevnadsskräck-videospelet Resident Evil 2 kommer med samma grundläggande spelelement som Resident Evil. Medan han löser gåtor och dödar monster utforskar spelaren en imaginär stad.

Kamp, pussellösning och utforskning är de viktigaste spelmekaniken. Spelare måste undvika eller besegra svärmar av zombies och andra monster för att ta sig genom staden. Spelare kan gå igenom historien när Claire och Leon, karaktärerna, bevittnar hur deras val påverkar handlingen, tack vare spelets zappningssystem.

Spelet erbjuder också många sidouppdrag och olåsta saker utöver huvudintrigen. Under 2019 hade spelet en remake med nya bilder och spelelement.

Utvecklad av: Capcom

Utgivningsdatum: 21 januari 1998

Plattformar: Windows, PlayStation 4, Steam PC, Xbox One

Tillstånd av förfall

Open-world överlevnadsspel State of Decay ligger i en postapokalyptisk värld invaderad av zombies. Spelets handling handlar om en grupp överlevande karaktärer som måste samla förnödenheter, bygga en bas och försvara sig mot svärmar av zombies och andra faror och fraktioner.

Spelet är centrerat på att hantera resurser, bygga baser och delta i strid med zombies och andra överlevande. Spelare måste fatta dessa strategiska beslut för att styra sin gemenskap av överlevande, fördela resurser effektivt och hitta en balans mellan kraven på deras bas och deras överlevnad.

Dag-natt-cykeln och ett centralt klimatsystem är ytterligare spelfunktioner som kan påverka spelet. State of Decay är ett utmanande, komplext spel som kombinerar överlevnad, strategi och action.

Utvecklad av: Undead Labs

Releasedatum: 5 juni 2013

Plattformar: Windows, Steam PC, Xbox One, Xbox 360

The Walking Dead

Baserad på den välkända serietidningsserien med samma namn, är The Walking Dead en samling episodiska äventyrsspel. Spelets berättelse följer en grupp överlevande som reser genom en postapokalyptisk värld omkörd av ”vandrare” eller zombies.

Spelet är uppdelat i flera avsnitt, var och en med sin handling och rollfigurer.

I en värld omkörd av de odöda erbjuds den dömde brottslingen Lee Everett en andra chans till inlösen. Spelarna tar på sig denna roll. Utforskning, pussellösning och beslutsfattande utgör majoriteten av spelet.

Spelet har också ett moraliskt alternativsystem där spelarens val och handlingar kommer att påverka handlingens gång och hur de interagerar med andra karaktärer.

Utvecklad av: Telltale-spel

Releasedatum: 5 juni 2013

Plattformar: Windows, PlayStation 3&4, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch, Android och iOS.

Den sista av oss del 2

Sagan tar upp fem år efter det ursprungliga spelets händelser i denna kritikerrosade uppföljare till The Last of Us. The Last Of Us Part 2 visar Ellie när hon färdas genom karga landskap, slåss mot infekterade och fientliga mänskliga fiender och fattar moraliska beslut som påverkar berättelsens gång. Spelet är en blandning av stealth, överlevnad och strid.

Spelet prisas för sin djupgående behandling av ämnen som kärlek, sorg, vedergällning, berättande och karaktärsutveckling. På grund av dess visuella och känslomässiga upplevelse anses spelet vara det bästa.

Utvecklad av: Naughty Dog

Releasedatum: 19 juni 2020

Plattformar: PlayStation 3, 4 och 5.

Call of Duty: Black Ops Cold War

Call of Duty: Black Ops Cold War har ett överlevnads-skräckspelsläge som heter ”Zombies”. Handlingen utspelar sig i början av 1980-talet. Spelare tar kontroll över en av fyra individer medan de utforskar olika nivåer och kämpar mot vågor av zombies samtidigt som de lär sig mer om en mystisk organisation som heter Requiem.

Spelare kan använda olika vapen och förmåner för att bekämpa zombies. De kan också samla poäng för att öka sina färdigheter, köpa nya vapen och bonusar och låsa upp nya spelregioner.

Spelet är ett allround fartfyllt, actionspäckat läge som ger spelare en distinkt och spännande upplevelse. Dessutom lanserade spelet ett helt nytt spelläge kallat Fireteam, som rymmer upp till 40 personer.

Utvecklad av: Treyarch och Raven Software

Releasedatum: 13 november 2020

Plattformar: PlayStation 4&5, Windows, Xbox One, Xbox Series X/S.

Slutsats

Spel med zombies ger spelare en distinkt och spännande upplevelse samtidigt som de testar deras förmåga att överleva. Eftersom spelare alltid måste vara på vakt mot de obönhörliga horderna av de odöda, kan zombiespel ge en känsla av spänning och ångest.

Dessa spel har ofta moraliska valsystem som låter spelare utforska konsekvenserna av sina val i en värld där alla alternativ kan betyda skillnaden mellan liv och död. Att spela zombiespel är en rolig och komplex metod för att öva på din överlevnadsförmåga.

Kolla sedan in några av de bästa Battle Royale-spelen.