12 bästa verktyg för att skapa minnesvärda videokollage

Oavsett om du gillar att avslappnat dela några glimtar från ditt liv på sociala medier eller vill bli en innehållsskapare, bör du redan veta vikten av videoinnehåll.

Men att dela allt i ett enda videoklipp är ofta omöjligt. När du laddar upp en sådan video måste du kompromissa lite och lämna några av de goda sakerna ute. Det är där videocollage kommer in. Videocollage är ett bra sätt att lyfta fram dina favoritdelar från olika videor och föra samman dem så att ingen viktig sak stannar kvar.

Oavsett ditt syfte, vare sig det är att visa höjdpunkterna i ett evenemang eller marknadsföra din YouTube-kanal, kan skapa videocollage hjälpa dig att uppnå det. För närvarande finns många videoredigerare tillgängliga på marknaden, som alla hävdar att de kan producera de finaste videokollagen.

För att eliminera din förvirring har vi tagit fram de bästa verktygen för att skapa minnesvärda videocollage. Läs vidare för att ta reda på mer.

Hur engagerar video fler målgrupper?

Det är ett känt faktum att videoinnehåll kan öka publikens engagemang effektivt. Men frågan är hur? Nedan kommer vi att nämna några av dessa skäl:

Människor är kända för att ha kort uppmärksamhet. Eftersom videor är mer intressanta är det mer sannolikt att videor håller tittarnas uppmärksamhet jämfört med text eller bilder. Dessutom tyder statistik på att människor är 27 gånger mer benägna att klicka på en videoknapp än en statisk bild.

Intressant nog, enligt den berömda McQuivey’s Forrester-studien, är en video värd 1,8 miljoner ord per minut. Ja, 1,8 miljoner. Inte konstigt varför videor resonerar mer hos publiken än andra typer av innehåll.

Dessutom är bevarandeeffekten av videor mycket större än någon annan typ av innehåll. Regression är en situation där du måste läsa texten på en hel sida igen efter att du precis har läst klart, eftersom du antingen tappade fokus halvvägs eller inte kommer ihåg vad du läst.

Regression är ett vanligt fenomen när man läser texter. I jämförelse visar studier att den mänskliga hjärnans retentionsprocent är 95 % när man tittar på en video. Detta är en enorm skillnad jämfört med 10% retention under läsning.

Dessutom kan den mänskliga hjärnan bearbeta bilder bättre, vilket är 60 000 gånger snabbare än text. Det är därför ditt publikengagemang ökar med videor. Studier har visat att 65 % av världens befolkning är visuella elever. Därför bör alla varumärken som letar efter bättre målgruppsengagemang fokusera mer på att skapa videoinnehåll än textinnehåll eller statiskt innehåll.

Hur skiljer sig ett videocollage från ett vanligt collage?

Ett videocollage är en typ av collage för att visa ditt foto eller videomontage. Till skillnad från ett fotocollage, en serie bilder sammansatta, kommer ett videocollage till när flera bilder, videoklipp, GIF:er etc. sätts ihop på ett iögonfallande sätt.

Videokollagetillverkare är mer avancerade när det gäller funktioner jämfört med fotocollagetillverkare. Skapare av videokollage låter användare berika sina collage med bakgrundsmusik, animationer, övergångar och mer.

Bildkollage är idealiska endast för statiskt innehåll. Videocollage, å andra sidan, skapar dynamiskt visuellt innehåll som väcker mer intresse hos publiken och ökar engagemanget.

Låt oss nu se några av de trevligaste videokollagemakarna som kan hjälpa dig att skapa fantastiska videocollage för din publik:

InVideo

InVideo hjälper användare att göra fantastiska videocollage av sina bilder och videor online. Detta onlineverktyg kommer med många coola funktioner, såsom konstnärliga videomallar, musik, videoövergångar, lagermedia, animationer och mer.

Du kan också skapa flera varumärkessatser och applicera dem på dina videor med ett enda klick. Användare kan också lägga till sina lag för att samarbeta med sina lagkamrater. Dessutom kan du spela in voiceovers för dina videor och till och med välja text-till-tal-funktioner.

För närvarande har InVideo en gratis plan med begränsade funktioner. Individer som är villiga att uppgradera och använda fler funktioner kan köpa sina månads- eller årsbetalda planer från 30 USD/månad respektive 15 USD/månad.

Canva

Canva är ett enkelt sätt att göra och anpassa videokollage för olika ändamål. Canvas videokollagetillverkare har funktioner som gratis mallar, layouter, gratis stockvideor, royaltyfri musik, ljudeffekter, animationer, etc.

Förutom stillbilder och videor kan du också använda GIF för att göra collage. Canvas enkla nedladdning och delning gör allting ännu enklare. Dessutom, om du vill använda klistermärken, illustrationer, ikoner, etc., i dina videor, erbjuder de en enorm samling designelement att välja mellan.

Medan Canva erbjuder en gratis plan, är den begränsad när det gäller funktioner. För premiumfunktioner måste användare köpa sina betalda planer från 12,99 USD/månad (faktureras månadsvis) och 9,99 USD/månad (faktureras årligen).

Wave.video

Wave.video låter dig skapa mixa många klipp sida vid sida och skapa iögonfallande videocollage med lätthet. Det ger också flera andra användbara funktioner som mallar, bildmaterial, layout, intuitivt användargränssnitt, stöd för flera plattformar och mer.

Dessutom låter Wave.video dig lägga till BGM, texter etc. till dina videor för att ge dina tittare en mer berikande upplevelse.

För närvarande har Wave.video en gratis plan med begränsade funktioner. För att låsa upp ytterligare funktioner måste användare köpa en av sina månatliga eller årliga betalda planer som börjar på 20 USD/månad respektive 16 USD/månad.

Adobe Express

Adobe Express hjälper användare att skapa fantastiska videokollage på några minuter. Funktioner som mallar, undertexter, lättanvända effekter, enkel delning, bildbanker, animationer, etc., kan hjälpa till att ta dina videokollage till nästa nivå.

Adobe Express ger dig också möjlighet att välja ett tema och bestämma ditt videoinnehålls övergripande utseende och känsla. Det behöver inte sägas att detta gör processen för att skapa collage till en problemfri upplevelse.

Adobe Express med en gratis och premiumplan som börjar på 9,99 USD/månad, där den förra erbjuder grundläggande funktioner och den senare alla premiumfunktioner.

Kapwing

Med Kapwing kan du enkelt göra videocollage eller delad skärm. Det hjälper dig att skapa videocollage med hjälp av videor, bilder, GIF:er och mer, tillsammans med bakgrundsmusik. Kapwing är ett trevligt sätt att skapa slående berättelser med 60+ mallar att välja mellan.

Dessutom kan du lägga till klistermärken, öka/minska volymen, slå samman flera videoklipp, samarbeta med andra, etc., för ökad effektivitet och produktivitet.

Kapwing erbjuder en gratis plan för dem som precis har börjat, med flera begränsningar. Avancerade funktioner kommer endast med deras betalda planer som börjar på 6 USD/månad (faktureras årligen).

Smilebox

Att skapa underbara videocollage är som en cakewalk med Smilebox till ditt förfogande. Välj bara dina bilder eller videoklipp så tar Smilebox hand om resten. Detta praktiska verktyg har många funktioner, inklusive mallar, bakgrundsmusik, enkel delning, obegränsad lagring, affärssignatur, animationer, etc.

Smilebox låter användare justera färger, lägga till texter, ändra bakgrunder och mer för att skapa professionella videokollage inom några minuter. Och den bästa delen? Smilebox är helt gratis att använda.

VEED

VEEDs videokollagetillverkare är ett onlineverktyg som låter användare göra fantastiska videocollage oavsett syfte. Förutom praktiska mallar ger VEED användarna en massa bra redigeringsverktyg.

Dessutom tillåter det användare att förbättra sina videokollage med olika filter, emojis, SFX, klistermärken, automatiska undertexter och mer. Dess minimalistiska, intuitiva användargränssnitt är också ett stort plus.

För närvarande är VEEDs begränsade funktionsplan gratis för alla. Deras betalda planer har fler funktioner från 10 USD/användare/månad (faktureras årligen).

Flixier

Flixier är ett enkelt sätt att skapa visuellt tilltalande videokollage online direkt från din webbläsare. Inte bara det, Flixier hjälper också användare att lägga till texter, rörliga texter, effekter, musik, animerade titlar, grafik, etc.

När ditt videokollage är klart kan du enkelt ladda ner det eller dela det med upp till sju onlineplattformar samtidigt.

Vid tidpunkten för publiceringen är Flixiers online-videokollagetillverkare gratis att använda.

Abraia

Att skapa videocollage med musik har blivit enkelt. Med Abraia kan du enkelt blanda olika bilder, videoklipp etc. för att göra något bländande. Skala, beskära eller ändra storlek på din video för att passa dina specifika behov.

Dessutom kan användare anpassa typsnitt, stilar och vad som inte ska skräddarsy sina videokollage. Du kan också spela in voiceovers och använda dem i dina collage. Abraia slår samman automatiskt och synkroniserar ljudet. Så du kan alltid förvänta dig en problemfri collagetillverkningsprocess.

För närvarande har Abraia inga månads-/årsprenumerationer. Istället erbjuder de kreditbaserade köpalternativ från bara 9 USD.

Fastreel

Fastreel från Movavi är ett enkelt verktyg för att skapa professionella videocollage att använda var du vill. Det finns flera mallar att välja mellan. FYI, om du använder flera videoklipp, kommer verktyget automatiskt att loopa de kortare klippen för att matcha det längsta videoklippet. Det minimala, lättnavigerade användargränssnittet är perfekt för dem med liten eller ingen teknisk kunskap.

Collage skapade med Fastreels gratisplan kommer med vattenstämplar. För vattenstämpelfria utgångar har de betalda planer som börjar på 5,95 USD/video. Den har också ett prisvärt 49,95 USD/år plan, vilket ger tillgång till alla mallar och verktyg.

Renderskog

Med Renderforest kan du göra imponerande videocollage för att öka ditt engagemang. Från en uppsjö av mallar till intressanta färgpaletter till fantastiska stilar – Renderforest har allt för att bli din idealiska videokollagetillverkare.

Dessutom låter Renderforest dig lägga till en catchy BGM eller din självinspelade voiceover för att förbättra dina videor i stor utsträckning.

För närvarande har Renderforest en gratis för evigt plan med begränsade funktioner. Prissättning av premiumplan med extra funktioner börjar från 9,99 USD/månad.

Typito

Typito är ett onlineverktyg för att göra fantastiska videocollage genom att blanda olika foton och videor och lägga till bakgrundsmusik.

Utveckla din kreativitet med Typitos fantastiska funktioner, inklusive överlägg, miljontals premiummaterial, snabb förhandsgranskning och export, ett varumärkespaket, en enkel dra-och-släpp-redigerare, etc.

Förutom deras gratisplan erbjuder Typito olika betalda månads- och årsplaner med extra funktioner, från 18 USD/månad respektive 15 USD/månad (faktureras årligen).

Slutord

Sammanfattningsvis är videokollage ett intressant sätt att locka fler tittare och öka ditt engagemang i sociala medier/kanaler. Här listade vi de bästa verktygen för att skapa minnesvärda videokollage.

Identifiera dina behov och hänvisa till den här artikeln för att hitta din idealiska videokollagetillverkare. Släpp loss din kreativitet och visa vad du verkligen kan. Lycka till!

Kolla sedan in den bästa videotillverkaren och redigeraren för macOS och Windows.