12 bästa telefonkameraobjektiv för att revolutionera konsten att fotografera

Smartphonekameror idag packar ofattbar kraft och kan vara en fotografs bästa vän. Bara för att du inte har en DSLR betyder det inte nödvändigtvis att du inte kan ta fantastiska bilder.

Om du har kompetensen och visionen kan din smartphonekamera ta bilder som kan gå tå till tå med många digitalkameror.

Även om din smartphonekamera är mycket kapabel i sig själv, kan ett kameraobjektiv öka dess kraft. Dessa linser hjälper till att öka klarheten, detaljeringen, brännvidden och så vidare för att ge dig foton av professionell kvalitet. Nedan kommer vi att lista några av de bästa kameralinserna för smartphones att prova.

Varför behöver du en kameralins för smartphone?

Att para ihop din smartphones kamera med ett objektiv ökar dess kraft. Det ger dig mer kreativ kontroll och låter dig klicka på bilder från olika vinklar. Det ökar kvaliteten, detaljerna, färgnoggrannheten osv.

Dessutom ökar en smartphone-lins din kameras räckvidd, vilket gör att du kan ta bilder av avlägsna motiv med större klarhet. Om du tar smartphonefotografering på allvar behöver du alltså en kameralins för smartphone.

Faktorer att tänka på innan du köper en kameralins för smartphone

Alla kameralinser för smartphones är inte vad de utger sig för att vara. Därför måste du vara försiktig när du köper en. Kom ihåg att kontrollera nedanstående faktorer för att se till att du får rätt lins för din mobil:

#1. Brännvidd

Även om du inte behöver köpa objektiv med alla möjliga brännvidder, måste du kontrollera objektivets brännvidd för att se om det är rätt för dina avsedda motiv. Till exempel är 24-35 mm en bra brännvidd för att fånga landskap, medan makroobjektiv bör ha en brännvidd på 100-200 mm.

#2. Öppning

Kontrollera objektivets bländare innan du tar det. Kom ihåg att ju bredare bländaren är, desto överlägsen prestanda. Notera också bländartypen. Medan linser med fast bländare öppnar för den bredaste bländaren över hela brännvidden, ändrar variabla objektiv sin bredaste bländare baserat på olika brännvidder.

#3. Kompatibilitet

Innan du väljer ett speciellt objektiv, kontrollera om det är kompatibelt med den smartphonemodell du använder. Även om de flesta moderna telefonkameralinser stöder nästan alla större smartphones, är det bäst att verifiera i förväg.

#4. Pris

Bestäm din budget och börja sedan jämföra olika smartphonelinsmodeller inom den prisklassen. Se om ett varumärke erbjuder samma eller ännu bättre funktioner men är billigare.

Men lägre pris betyder inte alltid bättre. Så du måste gå igenom recensionerna och se om det är ett bra val.

#5. Storlek och vikt

Kontrollera hur stort eller tungt objektivet är. Du vill inte ha en lins som är svår att bära med sig eller som tynger dig. Välj en robust konstruktion men se till att den är lätt och inte för stor.

Låt oss nu se några av de bästa alternativen för smartphonekameraobjektiv som finns tillgängliga idag:

Xenvo Pro Lens Kit

Xenvo Pro Lens Kit är ett utmärkt alternativ för en kameralins för en smartphone. Detta kit har ett makroobjektiv, ett vidvinkelobjektiv med LED-ljus och ett resväska.

Du kan klippa det varmglödande LED-ljuset var som helst på din handhållna enhet och välja från dess 3 ljusstyrkainställningar.

Clarus makroobjektiv har en 15x zoomfunktion som hjälper dig att ta knivskarpa bilder varje gång. Och TruView 0,45x vidvinkelobjektiv är perfekt för att ta panoramabilder i hög kvalitet och med noll vinjetter.

Dessutom innehåller satsen en proffsvideohandledning för nybörjare.

Leknes uppgraderad 3-i-1 telefonlinssats

Leknes 3-i-1-kit består av en 120° vidvinkel, en 198° fisheye och en makrolins. Makroobjektivet har ett fotograferingsavstånd på 1,18-3,54 tum och är idealiskt för närbilder.

Fisheye-linsen gör foton mer intressanta. Och vidvinkelobjektivet utökar kamerans synfält och rymmer mer i en bild.

Leknes clip-on telefonkameralins stöder de flesta moderna smartphones.

Keywing 3-i-1 telefonlinssats

Keywings 3-i-1-kit har ett 20x makro, ett 198° fisheye och ett 120° supervidvinkelobjektiv. Dess universella designklämma är kompatibel med de flesta större enheter.

Dess professionella HD-lins är gjord av avancerat optiskt lantanidglas. Detta glas minskar reflektion och spökbilder, vilket ger dig bländfria, kristallklara bilder varje gång.

Vare sig det är att fånga mindre föremål eller landskap eller något annat – Keywing kan vara din idealiska fotopartner.

Mocalaca telefonlinssats

Med 13 objektiv kan Mocalacas Phone Lens Kit vara det ultimata mobilfotograferingssetet. Linserna inkluderar 2x telefoto, 198° fisheye, 0,63x vid, 15x makro, radiellt filter, starburst, kalejdoskop och CPL linser.

Alla dess linser är gjorda av högkvalitativ glasoptik, vilket säkerställer hållbarhet. Dessutom har linserna flera beläggningar. Så de minskar reflektion och ökar ljustransmissionen för att ge fantastiska fotografier.

Godefa Phone Camera Lens Kit

Godefa kommer med sitt 14-i-1 telefonlinssats som inkluderar 2x tele, 198° fisheye, 0,63x vid, 15x makro, radiellt filter, starburst, kalejdoskop, CPL, UV Blue, UV Purple, UV Green och UV Yellow. .

Godefa använder moderna glastyper och beläggningar för att ge optimal optikkvalitet. Dess universella klämma och selfie-ljus passar i de flesta smartphonemodeller och ökar användarvänligheten.

Orphek Lens 2020 Kit

Orpheks telefonlinssats innehåller 4 olika linser – Makro, CPL 37 mm polariserad, 15 000 k orange och 20 000 k gul.

Makroobjektivet hjälper fotografer att ta skarpa, detaljerade närbilder, medan CPL 37 mm är idealiskt för att ta bilder utan reflektion. Dessutom hjälper linserna 15 000 k Orange och 20 000 k Yellow till att bevara det exakta naturliga utseendet för alla motiv.

Du kan till och med kombinera alla fyra linserna för att maximera deras potential.

Criacr telefonkameraobjektiv

Criacr erbjuder ett 20X makro, en 120° supervidvinkel och ett 198-graders fisheye som förbättrar din smartphonefotografering.

Denna kameralins tar fantastiska rundade bilder och tar dig till en annan värld. Den kan användas för Youtube, filmning, vlogg och livesändning.

Miao LAB 11-i-1 telefonkameraobjektivsats

Mio Labs 11-i-1-kit innehåller ND32-filter, CPL-filter, Kalejdoskop, Stjärnfilter, Orangefilter, Gulfilter, Grad Blue Filter, Grad Grey Filter, 10x Macro, 205° Fisheye och 140° Supervidvinkellinser.

Alla bilder som tagits med dessa linser kommer ut i High Definition. Dessutom använder Miao LAB aluminium istället för billig plast, vilket ökar dess hållbarhet.

Dess avtagbara klämma är universellt kompatibel. Så den passar nästan alla större smartphonemodeller.

APEXEL Professionell makrofotograferingslins

APEXELs flerskiktsbelagda makrolins av lantanidglas säkerställer enastående bildkvalitet. Det ökar också ljustransmissionen, minskar reflektioner och förbättrar färgåtergivningen.

APEXELs 10x makroobjektiv förstorar inte bara objekt utan ser också till att det inte finns någon distorsion. Dessutom har den en F1.8 superstor bländare och en motsvarande brännvidd på 1.9in/5cm.

Dessutom är dess optimala arbetsavstånd upp till 1,5-2,7 tum/4-7 cm. Och som ett resultat ger makroobjektivet en iögonfallande bokeh-effekt.

APEXEL Professional Macro Photography Lens är kompatibel med alla smartphones och använder ett hållbart skal av aluminiumlegering.

Telefonobjektiv från Ailun

Phone Lens från Ailun är ett utmärkt val för alla fotoentusiaster. Det är ett 3-i-1-objektiv som innehåller ett 10x makro, ett 180° Fisheye och ett 0,65x vidvinkelobjektiv som ger högkvalitativa fotografier.

Det avancerade optiska lantanidglaset minskar bländning, medan den förstklassiga aluminiumkroppen säkerställer hållbarhet.

Du bör använda vidvinkelobjektivet i kombination med makroobjektivet. Eller så kan du använda makroobjektivet separat för att öka bildens detaljer och skärpa.

Användare kan fästa linserna på fram- och bakkamerorna i nästan alla större smartphonemodeller.

Sirui Mc-02 Makro Lens 10x med Clip

Med Sirui Mc-02 Macro Lens 10x till ditt förfogande blir det enkelt att ta fotografier på professionell nivå. Detta fantastiska makroobjektiv är perfekt för närbilder eftersom det fångar alla detaljer om även de minsta motiven.

Sirui använder aluminium av flygplanskvalitet och tyskt Schott optiskt glas med flera beläggningar. FYI, objektivet är känt för den jämna fördelningen av ljus på objektet och minskar optisk distorsion som resulterar i DSLR-kvalitetsbilder.

Dessutom är linsen antireflex. Därför kommer alla foton som tagits med Sirui Mc-02 Macro Lens att vara bländfria.

Momentvid lins

Moments 18 mm breda objektiv lyfter din mobilfotografering och är optimerad för smidig prestanda på en smartphone. Dess underbara asfäriska lins ger utmärkt bildskärpa från kant till kant.

Moment Wide Lens är gjord av metall av flyg- och rymdkvalitet och är inte bara robust utan bibehåller också en balanserad vikt.

Den är känd för att leverera skarpast möjliga bilder och fungerar som en charm i svagt ljus. Därför, om du är en fan av nattfotografering, kan Moment Wide Lens vara ditt perfekta mobilfotograferingsverktyg.

Och den antireflekterande linsen med låg utstrålning hjälper dig att fånga bländfria landskap i HD-kvalitet närhelst ditt hjärta vill.

Slutord

Som du kan se finns det många kameralinser för smartphones tillgängliga på marknaden idag som kan hjälpa dig att ta professionella bilder på DSLR-nivå med din telefon. I vår artikel listade vi dem för att hjälpa dig att ligga steget före i världen av mobilfotografering.

Var och en av dessa linser kommer med olika funktioner och faciliteter. Så det är viktigt att identifiera dina behov och välja ett speciellt som din pålitliga följeslagare. Glad snappning!

Nu kanske du kan läsa om några fantastiska objektiv för att ta dina DSLR:er till nästa nivå.