12 bästa tekniska SEO-verktyg för att tänka bortom sökord och innehåll

Teknisk SEO är lika viktigt som SEO på sidan, och ignorerar vilket kan få din SEO-strategi att falla till marken. Teknisk SEO hänvisar till webbplatsoptimeringsprocessen som ökar sökmotorernas ranking. Det påverkar de tekniska aspekterna av webbsidorna för att göra det snabbare och lättare att förstå för läsarna.

Målet med optimeringarna är att förbättra rankingen. Teknisk sökmotoroptimering gör en webbplats mer användarvänlig genom att identifiera tekniska problem och förbättra webbplatsens funktionalitet.

Fördelar med tekniska SEO-verktyg

Tekniska sökmotoroptimeringsverktyg erbjuder olika fördelar för webbadministratörer och marknadsförare. Verktyg optimerar webbplatsen genom att identifiera tekniska problem som kan påverka webbplatsens synlighet och prestanda på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

 • Teknisk SEO förbättrar webbplatsens rankning på söksidan för din målgrupp, vilket ökar trafiken på målsidan. En strukturerad webbplats, index och effektivt innehåll lockar den potentiella publiken. Googles algoritm gynnar en väldefinierad webbplats före alla andra.
 • SEO-verktyg påverkar sidhastigheten, vilket är en nyckel till en bra ranking. En snabbt laddad webbplats har en hög konverteringsfrekvens och rankas högst i sökrankingen.
 • Det hjälper till att eliminera duplicerat innehåll från webbplatsen. Tekniska SEO-revisioner räddar webbsidan från Googles påföljder eftersom Googles algoritm minskar trafiken och rankningen av webbplatser som har plagiatinnehåll.
 • Strukturerad data på en webbplats ökar besökstiden för publiken, och SEO-verktyg ställer in webbplatsens innehåll effektivt. Det hjälper också till att indexera webbplatsen bättre och ger relevanta resultat för publiken.
 • Rich snippets är nyckeln för alla webbplatser eftersom det ökar klickfrekvensen på webbplatsen. SEO-verktyg analyserar de rika resultaten och organiserar data som kommer att få uppmärksamhet i sökresultaten.

Här är några av de bästa tekniska SEO-verktygen:

Skrikande groda

Screaming Frog SEO är ett snabbt och avancerat verktyg för SEO-webbplatsrevision. Den kontrollerar manuellt de arbetsintensiva, meta-uppdaterings- och dubblettproblemen. Genomsökningsverktyget är vänligt för både små och långa webbplatser. Det hjälper till att visa, analysera och filtrera genomsökningsdata när den samlas in och uppdateras kontinuerligt i programmets användargränssnitt.

Nyckelfunktioner:

 • SEO-verktyget granskar webbsidan som identifierar omdirigeringskedjor och loopar eller laddar upp en lista med webbadresser att granska i en webbplatsmigrering.
 • Användare kan genomsöka webbplatsen om de hittar trasiga länkar och serverfel. Verktyget optimerar även sidtiteln och metabeskrivningen.

Detta SEO-verktyg tillåter export av nyckelrapporter på plats av SEO-element till ett kalkylblad, så det kan enkelt användas som bas för SEO-rekommendationer.

Semrush

Semrush är ett populärt SEO-verktyg för att utföra sökordsforskning, konkurrentanalys, webbplatsrevisioner, länkbyggande och mer. Mjukvaran passar alla branscher och innehåller olika SEO-verktyg. Marknadsförare och publicister kan optimera sina webbplatser för att göra den populär i sökmotorer.

Nyckelfunktioner:

 • Det finns gott om funktioner under SEO-verktyg, som sökordsforskning, SEO på sidan, lokal SEO, Rank-spårning och länkbyggnad.
 • Webbadministratören kan analysera sina webbsidor med konkurrenter. Det hjälper dem att få information om sin skillnad från andra,
 • Marknadsforskaren kan analysera marknaden och konkurrenterna. Det gör att de kan ligga före konkurrenterna.

SEO-verktyget spårar dina konkurrenters sökordsmål och erbjuder mycket mer för att toppa konkurrenterna.

Google Search Console

Google Search Console är ett kostnadsfritt verktyg som erbjuds av Google som övervakar, underhåller och felsöker webbplatsens närvaro i Googles sökresultat. Det låter webbadministratörer kontrollera indexeringsstatus, sökfrågor och genomsökningsfel och optimera synligheten för deras webbplats.

Nyckelfunktioner:

 • Sökkonsolverktyget mäter webbplatsens trafik och prestanda; rapporten hjälper till att hitta webbplatsproblem så att den kan rankas på söksidan.
 • Den skickar e-postvarningar när Google hittar några problem på webbplatser.
 • URL-inspektionsverktyget i sökkonsolen ger detaljerad genomsökning, indexering och visningsinformation om webbsidorna genom att visa hur de visas i Googles sökresultat.

Google tillhandahåller en uppsättning SEO-verktyg som är nödvändiga för teknisk SEO: ett test för rika resultat och ett mobilvänligt test.

Test för rika resultat

Strukturerad data driver det rika resultatet och går utöver den vanliga blå länken. Rika resultattester fokuserade mer på användarvänlig upplevelse än vanliga hyperlänkar, inklusive karuseller, bilder eller andra icke-textuella element.

Nyckelfunktioner:

 • Verktyget visar viktig information för sökningar på SERP, och innehållet stämmer överens med frågan.
 • Verktyget för utökade resultat genomsöker webbplatsen för att kontrollera strukturerad data.
 • Detta SEO-verktyg optimerar webbsidan för Google-rika utdrag, och det hjälper webbansvarig att få potentiell trafik.

Mobilvänligt test

De mobilvänlig testet avgör webbplatsens poäng, vilket gör den kompatibel med mobilen. Antalet användare ökar för Google Sök på mobilen; verktyget betygsätter webbplatsen när det gäller mobilrespons.

Nyckelfunktioner:

 • Programvaran gör det möjligt att testa en webbplats när det gäller mobil respons.
 • Användare kan kontrollera mobilresponsen hos sina konkurrenter för att ligga före dem.

Ahrefs

Ahrefs tillhandahåller en av de bästa tekniska SEO-lösningarna till användare oavsett om de vill öka trafiken på sin webbplats, optimera webbsidan eller förenkla deras gränssnitt. Plattformen är ett one-stop-verktyg för konkurrentanalys, sökordsforskning, webbplatsrevision, innehållsforskning, rankingspårning, etc.

Nyckelfunktioner:

 • Ahrefs hjälper till att jämföra aktuell och historisk data på webbplatsen. En användare kan jämföra fluktuationerna i webbplatsrankingen på ett visst datum.
 • Det tillåter konkurrentanalys, hjälper användare att hitta nyckelord, strategier för bakåtlänkar och PPC-sökord som konkurrenten använder.
 • Användare kan söka efter populärt innehåll om vilket sökord eller ämne som helst och hitta idéer.
 • Den skickar e-postvarningar till användare varje gång deras varumärke nämns online.

Plattformen har ett bibliotek med omfattande sökord (8 miljarder) och indexerade sidor (421 miljarder).

HETEN

HOTH tillhandahåller tekniska SEO-tjänster till användare med den ständigt föränderliga Google-algoritmen. Verktyget erbjuder lösningen för att övervinna och tackla de nya uppdateringarna. Till en början började de med förmåner för lokala företag men utökade sitt produktutbud till att bli kompletta produkter.

Nyckelfunktioner:

 • Det kostnadsfria verktyget ger detaljerade SEO-rapporter, och webbadministratörer kan analysera kritiska SEO-mått som optimering av datorer eller mobila enheter, webbplatsnavigering och prestanda i sociala medier.
 • HOTH:s konkurrents organiska sökkontroll låter dig kontrollera webbsidans konkurrenter. Användare kan ange sin webbadress; verktyget hittar liknande domäner med matchade sökord.
 • Motorrankningsverktyget för The HOTH hjälper till att ta reda på rankningen av sökorden. Webbsidor kan fortsätta att konkurrera med de rankade sökorden.

Programvaran ger skalbar tjänsteprissättning, vilket gör den lämplig för alla företag.

Site Checker

Site Checker introducerades 2016 som en SEO-specialist med ett enkelt gränssnitt för SEO-checker på sidan. Till en början fokuserade verktyget på att kontrollera webbplatsens tekniska fel, men efter en del positiv feedback designade de om dess gränssnitt och lade till fler SEO-verktyg. Vidare lanserade företaget Chrome-tillägget och lade till Rank Tracker, Backlink Tracker och SERP Checker Tools.

Nyckelfunktioner:

 • Den betygsätter webbplatsen baserat på dess tekniska hälsa. Det hjälper till att ta reda på problem på webbplatsnivå och sidnivå.
 • Verktyget skickar ett e-postmeddelande när det upptäcker ett kritiskt problem eller varning i projekt. Användare kan vidta omedelbara åtgärder för att hålla sig borta från framtida straff.
 • Webbplatsrankning är den övergripande lösningen för varje verktyg; Webbplatskontrollanter rangordnar webbplatsen baserat på lämpliga sökord.

Site Checker tillhandahåller en molnbaserad webbsökning i realtid för att hjälpa företag med teknisk SEO-analys.

Page Speed ​​Insights

Googles sidhastighetsinsikt är ett gratis verktyg för att analysera hastighetsresultatet för en webbsida. Det ger användarna data om webbsidans laddningshastighet, dess resurser och nr. av förfrågningar under laddning. Den ger förslag för att förbättra laddningshastigheten och förbättra webbsidan.

Nyckelfunktioner:

 • Insikter om sidhastighet indikerar prestanda och standard för en webbsida på Google. Verktyget visar sambandet mellan sökord och rankning.
 • Omvandlingsfrekvensen från en webbsida beror på laddningshastigheten för den sidan. Googles PSI är det bästa verktyget för att ta reda på webbplatsens hastighet och sätt att förbättra den.
 • Det tekniska verktyget från Google tillhandahåller en detaljerad rapport om Core Web Vitals-bedömning, Lighthouse-labdata, möjligheter, diagnostik och godkända granskningar. PSI-rapporten vägleder webbansvariga om de behöver förbättras på webbplatsen.

PSI lanserades i början av 2018 och är ett av många verktyg för sidhastighetsgranskning för webbplatsägare. Det är bäst för att förbättra hastigheten på webbsidan.

GTMetrix

GTMetrix är ett testhastighetsverktyg som introducerades 2009. Verktyget särskiljer prestandafrågan för kunden och berättar om det är en server eller ett front-end-problem. Verktyget fokuserar på att göra webbplatsen konstant snabb.

Nyckelfunktioner:

 • Eftersom den uppdaterade Google-algoritmen inte rangordnar webbsidan vid sökning, optimerar verktyget webbsidans prestanda.
 • GT Metrix utarbetade en detaljerad rapport om varför webbplatsens prestanda påverkades. Processen består av hastighetsvisualisering, prestandaoptimering och nedbrytning av sidkonkurrens.
 • Användare kan se sidans prestanda i upp till 7 länder i den kostnadsfria planen, och den betalda planen tillåter testning på 15 premiumplatser.

Sidans prestanda beror på laddningen, visuell stabilitet och interaktivitet, och GtMetrix betygsätter webbsidan från besökarens synvinkel.

Botify

Botify är ett SEO-programvaruföretag som hjälper företag att utnyttja organisk sökning och se till att webb- och mobilsajter är optimerade för sökning. Verktygets gränssnitt kopplar samman den komplexa webbplatsen med sökmotorer för att driva trafik. Verktyget arbetar på full-tratten metodik och använder en maskininlärningsalgoritm; det eliminerar den tidskrävande SEO-processen.

Nyckelfunktioner:

 • Botify säkerställer smidig webbplatsmigrering där webbadministratörer genomsöker webbplatsens QA och övervakar loggar efter migrering för att upptäcka problem med agility.
 • Verktyget strukturerar automatiskt datatyper och fokuserar på att bibehålla rika resultat.
 • Botify tillhandahåller en daglig rapport om hur sökmotorn genomsöker JavaScript och jämför de efterrenderade sidorna på sökmotorn.

Botfly löser problemet med spridningen av innehåll som webbadministratörer möter i tillväxten av den tekniska webben.

TametheBots

TametheBots, utvecklad av den brittiska tekniska SEO-konsulten Dave Smart. Programvaran ger den bästa tekniska SEO-konsulten och granskar webbplatsen för att öka dess prestanda på sökmotorer.

Nyckelfunktioner:

 • Det primära arbetet under underhåll är att identifiera genomsökningsproblemet genom en revision. Det säkerställer att tittarna inte ignorerar innehåll.
 • Ökningen av trafiken på webbplatsen beror på dess renderingsresultat. Den belyser revisionsområdena så att innehållet blir snabbt läsbart.
 • Verktyget kan återta trafiken på webbplatsen. Den hittar problemet med att förlora position i sökrankningen.

Större sajter, e-handel och JavaScript-ramverksbaserade webbplatser är de främsta nischerna i programvaran, och den är tillägnad att lösa problemen med webbsidor.

W3C

De W3C är ett valideringsverktyg för att skapa en strukturerad rapport över tillgänglighetsutvärderingsresultat. Verktyget sätter standardregler för att skriva koder för webbutvecklare. W3C körs på en lokal webbläsare utan internetanslutning, och alla inmatningskoder registreras som JSON-data i bakgrunden. Webbsideskoden påverkar inte rankningen men ökar renderingshastigheten.

Nyckelfunktioner:

 • W3C-verktyget kontrollerar HTML-koderna och trasiga länkar för webbsidorna. De frågor som kan sänka rankningen av webbsidan.
 • Förutom HTML-resurser utvärderas annan webbtillgänglighet som CSS-formatmallar eller JavaScript-skript av verktyget.
 • Verktyget analyserade innehållet som påverkar webbsidans renderingshastighet. Vissa komponenter som förfrågnings- och svarsrubriker, sessionsinformation, cookies och autentiseringsinformation kräver validering på webbsidor.

W3C hjälper företag att förbättra sin sökrankning genom att kontrollera HTML- och CSS-kodfel.

Barracuda

Barracuda är en digital marknadsbyrå och ett gratis verktyg för webbplatsoptimering. Plattformen är utvecklad för att säkerställa tydligheten i Googles algoritmer. Barracuda utvecklade verktyget Penguin SEO, som optimerar webbplatsens prestanda och minskar chanserna för straff från Google. Webbadministratörer och marknadsförare kan importera sina Google Analytics-data för att ta reda på rapporten om deras trafik.

Nyckelfunktioner:

 • Panguin-verktyget ger en uppfattning om den organiska rankningen på sökmotorer. Användare kan jämföra tidigare och nuvarande rankning av webbsidor; det hjälper till att fastställa prestandan och orsakerna till nedgradering eller uppgradering.
 • Det här verktygets betalda synlighetsfunktion hjälper till att beräkna avkastningen på investeringen; den visar den intjänade trafiken från den betalda referensen.
 • Penguin låter oss sammankoppla sidorna på webbplatser. Användare kan jämföra rankningen av sina sidor och öka besökstiden.

Verktyget låter lokala företagare spåra sin rankning på den lokala söksidan. De mobilanpassade webbsidorna förbättrar webbsidornas synlighet.

Slutsats

Tekniska SEO-verktyg är nödvändiga för webbplatsoptimering. Listan som nämns i artikeln är några av de bästa verktygen för att utföra en djupgående teknisk SEO-revision. Från att ge förslag för att optimera webbplatsen för övergripande prestanda till en detaljerad SEO-analysrapport, dessa verktyg kommer att se till att din SEO-strategi fungerar felfritt. Gå igenom listan och upptäck vilken som passar bäst för ditt företag.

Du kan också utforska några bästa AI SEO-verktyg för att lämna dina konkurrenter bakom dig.