12 bästa RGB-programvaran för att hålla regnbågar till hands

Med en kurerad lista över den bästa RGB-mjukvaran!

Din RGB-utrustning får ett liv när du kopplar ihop den med rätt RGB-programvara. Kolla in den bästa RGB-mjukvaran som diskuteras nedan för att hitta den rätta för ditt system.

Flera inställningar är nödvändiga för att få ut så mycket som möjligt av RGB-ljusen. För att justera dessa parametrar kan du bara använda RGB-mjukvaran. Att optimera rörelsemönstret, definiera ljusdynamiken och justera andra parametrar är möjligt med den bästa RGB-mjukvaran.

Här är en praktisk lista som innehåller programvaran vi har täckt i detalj!

RGB-ljus och deras popularitet

Som en teknisk nörd har jag förstahandserfarenhet av den häpnadsväckande ökningen av RGB-belysning. Flexibiliteten och de extraordinära visuella effekterna som RGB-belysning kan ge gör den unik.

RGB-belysning har införlivats i nästan alla aspekter av våra liv, från speltillbehör och PC-delar till heminredning och fordon. RGB-belysning har många användningsområden än bara estetik; den kan användas för att övervaka systemtemperaturer eller göra profilidentifiering enkel för användarna.

En av de bästa metoderna för att förbättra ditt spel- eller arbetssystem är att installera eller använda RGB-ljus. Du kan också snabbt förbättra din arbets- eller spelupplevelse med belysningen.

För att ytterligare ge dig den mest otroliga upplevelsen som möjligt fungerar alla lampor – oavsett om de är placerade i processorn, bakom monitorn eller någon annanstans – unisont. Generellt sett läser dessa lampor bilderna eller filmerna på din skärm och justerar deras färg därefter.

RGB-belysning är så populär på grund av dess uppslukande och dynamiska egenskaper. Det lägger till ett lager av spänning och anpassning till vår omgivning och enheter, vilket förbättrar den övergripande användarupplevelsen. Eftersom tillverkare ständigt tänjer på gränserna för vad RGB-belysning kan åstadkomma, och eftersom denna trend fortsätter, blir RGB-belysning en väsentlig del av dagens tekniska miljö.

RGB: Anpassa belysningen

RGB-programvara är avgörande för att anpassa ljuseffekter för min konfiguration. Det är mitt bästa verktyg för att ge mitt spel eller arbetsstation en exceptionell, uppslukande atmosfär. Mina RGB-kompatibla enheter, som tangentbord, mus och LED-remsor, har lätthanterliga färger, ljusstyrka och dynamiska effekter tack vare RGB-programvaran.

Programvaran låter mig anpassa min belysning för att matcha mitt humör eller spel, oavsett om jag vill ha en pulserande regnbåge eller en lugnande blå glöd. Det är som att måla med ljus, att låta mig justera varje aspekt av min installation för att skapa en visuellt vacker och uppslukande upplevelse.

Gå vidare, nedan är den kortlistade, bästa RGB-programvaran du kan använda för att ytterligare anpassa din RGB-inställning.

Läs också: Bästa RGB-fläktar för perfekt luftflöde och bättre utseende

iCUE

Corsair utvecklades iCUE RGB-programvara, ett robust och intuitivt verktyg för att styra och anpassa RGB-belysning på en mängd olika Corsairs kringutrustning och komponenter.

Med bara ett användarvänligt gränssnitt kan användare styra fläkthastigheter, synkronisera ljus över många enheter och skapa vackra ljuseffekter.

Fördelar

 • Tillhandahåller en komplett RGB-ljuskontrolllösning genom att stödja olika Corsair-produkter, såsom tangentbord, mus, headset och PC-delar.
 • Med så många anpassningsmöjligheter tillgängliga kan användare låta fantasin flöda. Till exempel kommer Corsair-tangentbord med ljusinställningar per tangent och dynamiska ljuseffekter.
 • Gör det möjligt för alla kompatibla enheter att ha sin RGB-belysning i perfekt synk, vilket skapar en visuellt tilltalande speluppsättning.
 • Programvaran tillåter användare att övervaka temperaturer och fläkthastigheter samtidigt som de kontrollerar belysningen.

Nackdelar

 • Det kan påverka datorns övergripande prestanda genom att använda ett stort antal systemresurser.
 • Nybörjare kan tycka att programvarans många funktioner är skrämmande och tar tid att bli skickliga.

iCue är det enda du behöver för att få liv i din Corsair-kringutrustning!

Kingston Fury Ctrl

Syftet med den flexibla och lättanvända Kingston Fury Ctrl RGB-mjukvaran ska förbättra utseendet och funktionaliteten hos Kingstons RGB-utrustade Fury DDR4-minnesmoduler.

Ett färgstarkt och iögonfallande tillägg till alla spelinställningar, den här programvaran låter användare ändra RGB-ljuseffekterna på sina RAM-minnen.

Fördelar

 • Tillåter användare att välja från ett brett utbud av ljuseffekter, färger och mönster för att komplettera systemets estetik.
 • Hantera RGB-inställningar medan multitasking är möjlig tack vare dess resurseffektivitet, vilket garanterar att det inte belastar systemet.
 • Realtidsändringar stöds för snabb nöje, och programvarans enkla gränssnitt gör den tillgänglig för nybörjare och professionella användare.

Nackdelar

 • Dess begränsade interoperabilitet med icke-Kingston-artiklar kan begränsa produkternas synkroniseringsförmåga.
 • Även om det är utmärkt för enkel RGB-anpassning, kan avancerade användare som letar efter mer sofistikerad ljusstyrning tycka att det saknas lite för mer intrikata funktioner.

Användare kan också skapa en sammanhängande och estetiskt tilltalande belysningsupplevelse genom att synkronisera RGB-belysningen med andra delar, inklusive moderkort, GPU:er och kringutrustning.

Signal RGB

Ett populärt programvarualternativ för spelinställningar och PC-tillbehör, Signal RGB är gjord för sofistikerad ljushantering i RGB-enheter.

För att förbättra den visuella dragningen av sina installationer kan användare ändra färgen och effekterna av kompatibel hårdvara, som RGB LED-remsor, speltangentbord och mus.

Fördelar

 • Du kan använda programvara för att justera belysningen för olika spel.
 • Man kan också se och hantera PC:ns fläkthastighet med Signal RGB.
 • Även för personer med liten teknisk erfarenhet är det enkelt att konfigurera och styra lamporna tack vare det användarvänliga gränssnittet.
 • Dess användbarhet ökas av de många tredjepartskomponenter som den ofta stöder.

Nackdelar

 • Det kan använda många systemresurser, vilket påverkar hur bra en dator presterar.
 • Signal RGB:s kompatibilitet med vissa äldre eller mindre kända enheter kan vara begränsad, vilket kan minska dess användbarhet i vissa konfigurationer.

Signal RGB:s funktion för att spegla RGB-inställningarna enligt din skärm är det bästa, enligt mig.

Öppna RGB

ÖppnaRGB programvara med öppen källkod kan styra RBG-belysning och fläktkomponenter och andra datorkomponenter som moderkort, GPU:er, RAM och kringutrustning.

Fördelar

 • Genom att stödja ett brett utbud av RGB-hårdvara från många tillverkare uppmuntrar man korskompatibilitet och minskar behovet av flera program.
 • OpenRGB:s natur med öppen källkod gör att den kan dra nytta av community-drivna uppdateringar och utveckling, vilket garanterar kontinuerlig support och framsteg.
 • OpenRGB kräver inget konto för att använda, till skillnad från andra verktyg.
 • Det låter dig styra flera lampor samtidigt.
 • Du kan använda varje RGB-ljus från vilket märke som helst med programvaran.

Nackdelar

 • För att använda programvaran till sin mest enorma potential kan nybörjare tycka att de stora anpassningsmöjligheterna är överväldigande.
 • Även om många enheter är kompatibla med OpenRGB, kanske viss proprietär eller äldre hårdvara inte beror på begränsningar från tillverkarna.

Ett enhetligt gränssnitt för hantering och anpassning av belysningsuppsättningar erbjuds användare av denna programvara, som stöder en mängd olika RGB-enheter.

RGB Fusion 2.0

Gigabyte skapad RGB Fusion 2.0, ett välkänt mjukvaruverktyg för att konfigurera och hantera RGB-belysning i spelmoderkort, grafikkort och andra tillbehör. Genom att synkronisera RGB LED-belysning över flera komponenter, gör den här programvaran det möjligt för användare att anpassa den visuella estetiken på sin dator och skapa anpassade, uppslukande ljuseffekter.

Fördelar

 • Garanterar kompatibilitet med en mängd olika redskap som är RGB-aktiverade och från olika tillverkare.
 • Att möjliggöra exakt RGB-ljussynkronisering mellan många enheter ger en enhetlig visuell estetik.
 • För att förbättra den visuella dragningskraften hos deras spelupplägg kan användare designa sina egna anpassade belysningsprofiler.

Nackdelar

 • Vissa användare har rapporterat programkrascher och oregelbundna stabilitetsproblem; därför krävs uppgraderingar och buggfixar för att förbättra användarupplevelsen.

Gör RGB Fusion 2.0 till din bästa vän för att få de gnistrande lamporna på din installation.

JackNet RGB Sync

För att synkronisera RGB-belysning över olika datorkomponenter och kringutrustning är en populär mjukvarulösning JackNet RGB Sync. Det förbättrar utseendet på ditt system genom att tillhandahålla en smidig och anpassningsbar metod för att styra RGB-belysning.

Fördelar

 • Den fungerar med över 100 olika tillverkares enheter för att ge RGB-ljuskontroll.
 • JackNet RGB Sync har ett enkelt användargränssnitt.
 • För optimal nytta kan du anpassa denna RGB-kontroller hur du vill.

Nackdelar

 • I jämförelse med mer specialiserad RGB-programvara kanske den inte har alla avancerade funktioner.

Den mest enastående RGB-mjukvaran kan vara JackNet RGB Sync om du letar efter ett enkelt sätt att hantera RGB-ljus från alla märken eller gadgets.

MSI Mystic Light

Den bästa RGB-mjukvaran kan också hittas med MSI Mystic Light. Du kan enkelt hantera varje aspekt av MSI-processorbelysningen med hjälp av denna programvara.

Fördelar

 • Fungerar felfritt med andra RGB-kompatibla MSI-produkter.
 • Programvaran tillhandahåller ett flerspråkigt gränssnitt för användare på olika platser och utrymmen.
 • Programvaran stöder styrning och hantering av omgivande belysning.
 • MSI Mystic Light stöder även populära MSI vätskekylningsenheter för hantering.

Nackdelar

 • Det kan använda upp systemresurser, vilket påverkar hur väl mindre kraftfulla system presterar.

Har du en MSI-processor? Då finns det inget bättre än MSI Mystic Light för att få upp dessa RGB-ljus på ditt system.

Razer Chroma RGB

Med denna programvara, Razer Chroma RGB, kan du välja den RGB-konfiguration du önskar på ditt tangentbord. Programvarans mest anmärkningsvärda funktion är dess förmåga att låta dig välja mellan olika RGB-kombinationer som eld, andning, rippel och stjärnljus är några av dessa.

Fördelar

 • Spelen kan vara integrerade med RGB-kontrollen för att ge otroligt roligt.
 • Här har användaren möjlighet att ändra verktyget för att passa deras behov.
 • Programvarans användargränssnitt är ganska enkelt och användarvänligt för nybörjare.

Nackdelar

 • Chroma RGB-programvara kan vara resurskrävande, vilket kan påverka low-end-datorers förmåga att spela spel.

Kombinationerna som gjorts tillgängliga av Razer Chroma RGB är det bästa att lita på för en blixtshow.

ASRock Polychrome Sync

Med ASRock Polychrome Sync RGB, varje användare kan ha snygg, anpassad belysning. Du kan göra mer med ASRock Polychrome Sync-funktionen än att bara ändra färg, område, ljuseffekt och mönster på moderkortet. Dessutom kan du synkronisera ditt RAM, fodral, fläkt, kylare och andra komponenter för att skapa en slående och levande ljuseffekt.

Fördelar

 • Alla anslutna enheter kan ha sin belysning synkroniserad på grund av programvaran, vilket garanterar en konsekvent och estetiskt tilltalande ljusupplevelse.
 • Många ASRock-enheter, såväl som RGB-tillbehör från tredje part, är kompatibla med Polychrome Sync, som stöder en mängd olika RGB-komponenter.
 • För att anpassa RGB-belysningen kan användare designa anpassade belysningsprofiler och välja bland olika förgjorda effekter.

Nackdelar

 • Enligt flera användare har mjukvaran potential att suga upp systemresurser, vilket på mindre kraftfulla datorer kan påverka systemets prestanda som helhet.

Det finns anpassade profiler för RGB-belysning såväl som sådana som du kan skapa efter eget tycke med ASRock Polychrome Sync.

Logitech G Hub

En flexibel och lättanvänd lösning för att anpassa och hantera RGB-belysning på Logitechs kringutrustning för spel är Logitech G Hub RGB-programvara. Dess snygga och användarvänliga gränssnitt gör det enkelt för användare att anpassa sin spelupplevelse.

Fördelar

 • Det är ett föredraget val på grund av dess stora urval av anpassningsbara funktioner, intuitiva gränssnitt och kompatibilitet med Logitechs kolossala kringutrustning för spel.
 • Komplexa ljuseffekter, synkronisering med aktiviteter i spelet och anslutningar från tredje part är alla möjliga av G Hub.

Nackdelar

 • Det kan vara irriterande när mjukvaran misslyckas och ibland kraschar, som vissa användare har rapporterat.

Om du är nybörjare men vill ha några riktiga tester med RGB-färgerna, då är Logitech G Hub det perfekta valet för dig.

HyperX GENUTITET

Ett flexibelt verktyg för att förbättra belysningen och funktionaliteten hos HyperX gaming kringutrustning är HyperX GENUTITET RGB programvara.

Programvaran ger många förinställda belysningsprofiler och möjligheten att designa unika effekter och synkronisera dem med annan kringutrustning. För kompatibla enheter kan NGNUITY också användas för att justera DPI-inställningar, makrokommandon och mer.

Fördelar

 • Mjukvaran förbättrar det visuella tilltalandet av speluppsättningar med ett brett utbud av färgglada ljuseffekter och färgkombinationer.
 • NGENUITY underlättar smidiga firmwareuppdateringar för att garantera interoperabilitet och förbättra enhetens effektivitet.
 • Med sitt användarvänliga gränssnitt gör NGENUITY det möjligt för både nybörjare och expertanvändare att anpassa sig med lätthet.

Nackdelar

 • Även om HyperX regelbundet publicerar uppdateringar för att åtgärda dessa sårbarheter, upplevde vissa användare sporadiska krascher och fel.

Få kraftfull anpassning av din HyperX-installation till hands med HyperX NGENUITY.

EVGA Precision X1

Spelare och PC-entusiaster kan kontrollera och anpassa sina EVGA-grafikkort och RGB-belysning med hjälp av den robusta EVGA Precision X1 RGB-programvara.

Användare kan justera GPU-inställningar, spåra realtidsprestanda och synkronisera RGB-belysning över flera komponenter på grund av dess användarvänliga gränssnitt.

Fördelar

 • Exakt överklockning och fläkthantering möjliggörs av Precision X1 för att maximera spelprestanda.
 • Det ger omfattande RGB-anpassning, EVGA-hårdvarusynkronisering och kompatibilitet med välkända ekosystem från tredje part som Razer Chroma.
 • En OSD tillhandahålls av programvaran så att systemmått kan observeras medan du spelar spelet.

Nackdelar

 • Även om den är stark, kan nybörjare tycka att programvaran är svår att förstå och kan behöva lite tid för att förverkliga sin fulla potential.

Företaget gav den en helt ny layout, vilket gjorde EVGA Precision X1 mycket bättre, snabbare och renare.

Upplyftande användarupplevelsen genom RGB

RGB-programvara, enligt min mening, är avgörande för att förbättra ljushanteringen och anpassningsupplevelsen på RGB-kapabla enheter. Med hjälp av denna programvara kan användare anpassa sitt spel eller sina stationära datorer för att matcha sina egna visuella preferenser.

Det ger enastående anpassningsförmåga. Spel blir mycket mer uppslukande när du kan reagera på händelser i spelet. RGB-applikationen som helhet förvandlar en vanlig speluppsättning till en levande, iögonfallande och distinkt unik upplevelse.

Saker att tänka på när du väljer den bästa RGB-programvaran

När du väljer den bästa RGB-mjukvaran för din önskade enhet, här är några saker att alltid ha i åtanke.

 • Inledningsvis kommer kompatibilitet alltid först. Kontrollera att programvaran och hårdvaran, främst ditt moderkort och kringutrustning, är kompatibla. En annan viktig faktor att tänka på är användarvänligheten. Välj programvara med ett lättanvänt anpassningsgränssnitt och intuitiv design.
 • Hänsyn till både prestanda och anpassning är också viktigt. Sök efter programvara som producerar ljuseffekter med jämnhet och lyhördhet med lägsta möjliga inverkan på systemresurserna. Anpassningsbarhet är avgörande eftersom du alltid ska kunna uttrycka din kreativitet med RGB-arrangemanget. Det var viktigt att erbjuda en stor samling ljusinställningar och möjligheten att göra din egen.
 • Slutligen är kontinuerlig hjälp och uppdateringar väsentliga. Välj programvara från pålitliga leverantörer med en historia av att fixa buggar och utfärda uppdateringar. Genom att balansera dessa aspekter kommer du äntligen att upptäcka den perfekta RGB-mjukvaran för att få din maskin att gnistra.

Be är streaming eller sociala medier som påverkar RGB-ljus kan lägga till det där skvettet av välbehövlig oomph! Så med dessa selfie-ringljus, glöm inte att inkludera RGB-programvara!

Anpassningstips och tricks för RGB

Att lägga till slående RGB-ändringar i din installation eller ditt område kan vara ett roligt och originellt sätt att göra det unikt för dig. Här är några tips och tricks för detsamma:

Färgharmoni och accentbelysning

Välj jämförbara eller analoga färger eller färger som passar bra ihop. Detta kommer att lyfta det estetiska överklagandet av din anpassning. För att uppmärksamma viktiga platser, använd strategiskt RGB-remsor eller glödlampor. En kraftfull brännpunkt kan skapas med ett strategiskt placerat accentljus.

Musiksynkronisering

Synkronisera dina RGB-ljus med din musik om de stöder det. Alla rum kan kännas mer energifyllda med den dynamiska belysningen. Dessutom kan du skapa anpassade profiler med många RGB-objekt. Prova olika färgscheman för olika situationer eller stämningar.

Ljusstyrka och andra effekter

För att skapa den perfekta atmosfären, justera ljusstyrkan. Starka lampor är energigivande, men dämpade kan också vara mysiga. Gör försiktiga färgbyten för att skapa en lugnande, dämpad atmosfär. Detta är idealiskt för avkopplingsområden.

Olika teman

Lägg till temalampor för semester eller speciella tillfällen för att förbättra atmosfären. För att skapa spännande nyanser, överlappa olika färgade ljus. Det är en kreativ metod för att kombinera färger.

Fortsätt utforska

Var inte rädd för att prova nya saker. När det kommer till RGB-anpassningar är alternativen oändliga. Det är här flexibiliteten kommer in. Du kan först prova alla varianter och behålla den du gillar. Dessutom låter vissa mycket kompatibla lampor dig ställa in din takt och tider.

Njut av dig själv och uttryck din kreativitet!

Läs också: Alternativ för TV-bakgrundsbelysning för att ändra din film- och programupplevelse

Slutsats

En stor färgändringspalett, användarvänliga gränssnitt och enhetskompatibilitet är alla funktioner i denna enastående RGB-programvara.

Dynamiska ljuseffekter är möjliga och de ansluter smidigt till olika kringutrustning för spel. Lättanvända kontroller, olika belysningsalternativ och pålitlig prestanda bör vara huvudprioriteringarna, vilket gör det till det föredragna valet för RGB-fläktar.

Nästa steg, lägg till mer bling till din spelupplevelse med LED/neonljus för att förbättra din spelinställning.