12 bästa livssimuleringsspel för uppslukande och engagerande upplevelser

Vill du uppleva fler liv samtidigt som du lever ditt vanliga liv? Prova dessa livssimuleringsspel för en förbättrad upplevelse.

Om du är trött på din dagliga rutin och vill uppleva ett bättre liv, då är Life Simulation-spel den bästa räddningen för dig. En gång sa min vän att en spelare kunde leva tusen liv i ett liv genom spel, och dessa ord ändrade mitt perspektiv på spel.

Life Simulation-spel ger stora och rikliga alternativ, men varje spel kan inte vara din kopp te. Förutom oändliga simuleringsspel och nya tillägg som dyker upp regelbundet, kan det bli utmanande att välja det bästa spelet för dig. Här är några av de bästa Life-Simulation-spelen som erbjuder en uppslukande och engagerande upplevelse.

Vad är livssimuleringsspel?

Life Simulation-spel är de som tar dig till en virtuell värld där du måste underhålla och växa enligt spelets berättelser. Dessa spel ger spelarna makten att kontrollera livet för flera personer och varelser i spelet.

Spelarens beslut påverkar de flesta Life Simulation-spelens berättelser. Därför är dessa spel inte begränsade till att bara trycka på mellanslagstangenten eller andra tangenter. Istället bör spelaren ha en stark sinnesnärvaro och fatta viktiga beslut. Livssimuleringsspel är det bästa sättet att leva ett annat virtuellt liv från en säng eller en bekväm plats.

Fördelar med att spela livssimuleringsspel

Spel tas ofta i ett negativt sammanhang. Men tv-spel kan också vara ett spännande och underhållande alternativ till lärande. Livssimuleringsspel hjälper spelaren att växa känslomässigt och utveckla bättre färdigheter.

Life Simulation-spel är baserade på verkliga situationer som återskapats med hjälp av simuleringsteknik. Dessa spel hjälper spelaren att lära sig nya färdigheter eller utföra olika uppgifter i den virtuella världen. Utöver detta är dessa spel inte begränsade till endast en typisk handling. Därför kan du välja spel enligt dina önskemål. Oavsett om du vill förbättra ditt minne eller din koncentration, kan Life Simulation-spel hjälpa er alla.

Så låt oss hoppa direkt till listan över de bästa livssimuleringsspelen.

Stardew Valley

Stardew Valley är ett simuleringsrollspel i öppen värld. Den är baserad på livet på landet och de äventyr som följer med det. Det här spelet är helt baserat på jordbruk och vardagsrutiner, som medborgare inspirerar. Det utspelar sig i en mystisk landsbygdsstad som heter ”Pelikanstad” där du börjar din resa som invånare och ärver din farfars gamla jordbrukstomt.

Det här spelets berättelse kretsar kring jordbruk, men andra uppgifter som födosök, gruvdrift, fiske och umgänge med olika stadsbor är också en del av det. Det här spelet innehåller massor av sidouppdrag och händelser som belönar spelaren med varje slutförande.

Stardew Valley är ett spel många älskar för sin avkopplande upplevelse, unika, lugna, lugnande ljudspår och gammaldags pixlad grafik. Mångfalden av karaktärer är häpnadsväckande, och om du älskar att spendera timmar på att anpassa din karaktär är detta spelet speciellt byggt för dig!

Release – februari 2016

Utgivare/utvecklare – ConcernedApe

Plattformar – PC, PlayStation 4, Nintendo Switch och Xbox One

Sims 4

Anta att du är en inbiten fan av simuleringsvideospel. I så fall måste du ha hört talas om spelserien ’Sims’, som revolutionerade idén om simuleringsspel och tog den till en annan nivå. Detta är den fjärde delen i Sims-serien.

I Sims 4 måste du skapa din egen unika virtuella karaktär och kontrollera den genom hela spelet, även kallad ”Sims”. Spelare måste hantera sina liv, relationer och karriärer för att njuta av detta mästerverk. Det här spelet erbjuder ett brett utbud av anpassningsalternativ för deras sims utseende, personlighet, beteende, hem och grannskap.

Det här spelet har ett brett utbud av spellägen, inklusive ”Live Mode”, där spelarna styr sina simmar i realtid och ”Byggläge”, där spelarna har tillgång till att bygga sina egna hem, och ”Skapa en sim”-läget, där spelarna kan skapa sina nya simmar från grunden.

Spelet innehåller ett brett utbud av paket, som expansions- och prylpaket, för att lägga till nya funktioner till ditt spelande.

Release – september 2014

Utgivare/utvecklare – Maxis, The Sims Studio

Plattformar – PlayStation 4, Xbox One och PC

Tvåpunktssjukhus

Har du någonsin velat veta vad som händer på sjukhuset på en professionell nivå? Här är dina drömmars spel! Two Point Hospital är ett simuleringsspel där spelare får ansvaret för att bygga och förvalta sina egna sjukhus för att bota olika konstiga sjukdomar, som säkert kommer att göra dig galen! Detta spel innehåller olika sjukhus, vart och ett med sina uppgifter.

Spelare måste hantera sjukhuspersonalen, faciliteterna och ekonomin för att upprätthålla smidigheten i spelet.

Uppgifter som att anställa personer till personalen, utbilda dem, undersöka ny teknik och upptäcka nya behandlingar och uppgradera sjukhuset för patienternas tillfredsställelse såväl som för den övergripande optimeringen av spelet är några fördelar som är värda att nämna. Det här spelet innehåller en rad galna karaktärer med galna problem, med olika referenser till populära kulturer och klassiska sjukhusdramer.

Sammantaget är det ett uppslukande och roligt simuleringsspel med mycket att erbjuda – från unik sarkasm till strategidrivet spel. Den tecknade grafiken och ett lättsamt, avslappnat tillvägagångssätt gör den lämplig för alla åldersgrupper.

Release – augusti 2018

Utgivare/utvecklare – Two Point Studios

Plattformar – Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One och PC

Djurkorsning

Animal Crossing är ett välkänt fiktivt livssimuleringsspel utvecklat och publicerat av Nintendo. Den släpptes för första gången 2001, följt av många uppföljare.

I det här spelet måste spelarna flytta till en stad full av antropometriska djur (för de som inte vet vad den termen betyder, den hänvisar till djur som har mänskliga egenskaper och karaktärer, inklusive beteende) och leva ett liv i fred som invånare .

Staden kan utforskas av spelarna, under vilken de kan interagera med djur också och delta i olika aktiviteter som att jaga fossiler, fiske, etc. Detta är ett realtidsspel med olika aktiviteter och evenemang under hela dagen, månad och år baserat på spelarens specifika plats.

Det här spelet är känt för den avslappning och lugn det ger, tillsammans med de charmiga och härliga bilderna, som är oöverträffad. Spelare har tillgång till att besöka andra spelares städer, lokalt/online.

Release – april 2001

Utgivare/utvecklare – Nintendo, Nintendo of America Inc.

Plattformar – Nintendo Switch

Min tid i Portia

My Time At Portia är ett simuleringsdrivet rollspel vars hela berättelse kretsar kring staden som heter ”Portia.” Berättelsen börjar när du hamnar i Portia som en nykomling och upptäcker den postapokalyptiska värld där denna stad är bosatt.

Där mänskligheten har återuppbyggt sin civilisation efter en olycklig katastrofhändelse, som huvudperson, ärvde du din fars verkstad. Den måste användas för att tillverka, bygga och uppgradera olika föremål som maskiner, verktyg och vapen.

En mängd olika material och resurser som kan samlas in av spelare, inklusive metaller, stenar, stenar, läder och päls, finns i det här spelet. Olika NPC:er kan interageras med medan de går vidare i det här spelet, och många av dem erbjuder uppdrag som låser upp stadens bakgrund och spelarens förflutna i små bitar när de slutförs.

Du kan bygga romantiska relationer längs berättelsen och så småningom förvandlas till äktenskap med en av många NPC:er.

Med fantastisk grafik och beroendeframkallande och uppslukande gameplay erbjuder detta spel en mängd olika aktiviteter – från gruvdrift och jordbruk till utforskning av världen till spännande strider! Spelare kan experimentera genom att kombinera tillbehör för att skapa ett unikt föremål.

Release – januari 2019

Utgivare/utvecklare – Pathea, Team17

Plattformar – Nintendo Switch, Android, PlayStation 4 och Xbox One

Korallö

Har du någonsin undrat hur det är att bo på en ö? Om ja, kommer detta spel att uppfylla alla dina önskemål. Coral Island är ett jordbruks- och livssimuleringsvideospel på en tropisk ö. Som de flesta spel kretsar spelets historia kring en nedgången ranch på en vacker ö. Detta spel syftar till att återställa gården till dess tidigare skick och bygga ett blomstrande samhälle på en ö!

Spelare kan odla grödor, tämja och föda upp djur och även engagera sig i andra aktiviteter, som fiske, för att tjäna pengar och förbättra tillståndet på sin gård. Det är ett spel som kretsar kring miljö och hållbarhet.

Spelare måste skydda sin ös naturresurser och ha tillgång till aktiviteter som återvinning och användning av förnybara källor.

Spelare kan interagera med människor runt ön, och engagemang i romantiska relationer kan också göras med andra invånare. Detta spel har en mångfald av karaktärer med unika personligheter och berättelser.

Release – oktober 2022

Utgivare/utvecklare – Stairway Games, Humble Bundle

Plattform – Steam

The Guild 3

Dyk tillbaka in i medeltiden och se hur bra du kunde ha gjort det på den tiden! Guild 3 är ett strategibaserat spel som utspelar sig i Europa under den sena medeltiden. Spelare måste bygga sin dynasti genom att navigera i ett komplext ekonomiskt och politiskt system i detta spel.

Spelare kan spela genom att välja ett av flera yrken, inklusive köpmän, politiker, hantverkare, etc. Spelare kan också använda varje yrke som en egenskap och förmån för att lyckas i detta spel.

Utöver det måste spelarna också hantera resurser, inklusive rikedom, mat och material, för att driva sina företag och få inflytande och makt i samhället. Det är möjligt att engagera sig i diplomati samtidigt som man kan bilda allianser med andra spelare. Det här spelet har en dynamisk värld fylld av AI-karaktärer med agendor.

Release – juni 2022

Utgivare/utvecklare – GolemLabs

Plattformar – Steam

Dreamlight Valley

Människor älskar det här spelet för dess färgglada karaktärer och livfulla värld, fylld med hemliga gömda skatter. Dreamlight Valley är ett annat jordbruksbaserat simuleringsspel. Spelare kan behöva hantera naturkatastrofer som jordbävningar, stormar och översvämningar och hantera sina finanser och resurser för att odla sina gårdar.

När spelarna utvecklas i det här spelet kan de låsa upp nya områden i dalen och utöka sin gård med ytterligare dekorationer och byggnader. De kan också handla med andra spelare och delta i massor av aktiviteter och sidouppdrag för att tjäna extra belöningar.

Detta klokt byggda mästerverk kompletteras av charmiga och levande bilder och en avkopplande bakgrund, som är körsbäret på kakan.

Release – september 2022

Utgivare/Utvecklare – Gameloft

Plattformar – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 och Xbox One

Spel Dev Story

Game Dev Story är ett simuleringsspel där spelare driver sitt eget videospelsutvecklingsföretag, skapar, utvecklar och släpper videospel, hanterar sitt team och driver sin verksamhet smidigt.

Spelare måste undersöka ny teknik och bygga sina videospel genom att välja önskade plattformar och genrer. Du kan också anställa personal med olika kompetenser. Detta kan säkerställa bättre produktivitet och hjälpa företagets framsteg. Spelare kan också delta i olika evenemang och få extra belöningar för varje prestation de gör.

Det som gör det här spelet unikt är dess retrostilade pixlade grafik och den unika designen och lättsamma tonen, vilket gör det lämpligt för alla åldersgrupper. Så om du vill bli en spelutvecklare men inte har tillräckligt med budget för att börja, kan du uppfylla dina fantasier här tills du börjar göra det i verkligheten.

Release – 1997 (ursprungligen)

Utgivare/utvecklare – Kairosoft

Plattformar – Nintendo Switch, Android, PlayStation 4 och Steam

Min tid på Sandrock

Detta är den legendariska uppföljaren till ett fantastiskt spel. My Time at Sandrock är uppföljaren till 2022 års livssimuleringshit, My Time at Portia. Berättelsen börjar i staden Sandrock, som spelare går in i som en nykomling, en oländig gränsstad i en era efter apokalypsen.

Spelaren måste bygga och upprätthålla relationer med lokalbefolkningen och sköta sin gård, utforska vildmarken och avslöja stadens mysterier. Det här spelet innehåller dag-natt-cykeln och erbjuder många aktiviteter för spelaren att delta i, inklusive att samla resurser och tillverka varor.

När spelaren går framåt låser de upp nya färdigheter, uppgraderar sin utrustning och får tillgång till att utöka sin gård. Sammantaget har My Time at Sandrock engagerande och djupt spelande med lugnande ljudspår för att släppa lös spelupplevelsen.

Release – maj 2022

Utgivare/utvecklare – Pathea

Plattformar – Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One och Steam

Potion tillstånd

Har du någonsin undrat hur människor brukade behandla sina sjukdomar långt innan läkare satt på kliniker och väntade på att deras patienter skulle komma? Få ditt svar i detta livssimuleringsspel, Potion Permit. Berättelsen börjar i staden ”Moonbury”, som förkastar alla moderna normer och föredrar traditionella metoder för att bota/läka sjukdomar.

I det här spelet spelar spelare som småstadskemister som botar stadsbor från deras sjukdomar och krämpor. Det här spelet inkluderar att ta hand om sjuka invånare, diagnostisera symtomen på en åkomma och hitta dess specifika botemedel.

I hela denna process måste spelaren också samla ingredienser ur världen, stöta på monster ibland och få material från dem för framtiden. De lugnande ljudspåren och den livfulla pixlade grafiken gör spelet intressant.

Release – september 2022

Utgivare/utvecklare – MassHive Media, PQube

Plattformar – Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4 och Xbox One

Det goda livet

The Good Life är ett äventyrsspel med pussellösning, utforskning och mekanik kring fotografering. Berättelsen börjar i den fiktiva staden Rainy Woods på landsbygden i England. Spelaren tar rollen som Naomi, en fotograf som har lämnat sitt hem och flyttat till stan för att betala av sina skulder.

Det här spelet består av många unika mekaniker, inklusive ”Happiness”-funktionen, som kräver att spelaren upprätthåller sin lycka genom att delta i olika evenemang, umgås med invånare, ta bilder av spännande händelser, föremål, etc.

Om man misslyckas med att upprätthålla lyckonivåer blir spelet mycket mer utmanande, vilket leder till komplext och ogynnsamt spel. Sammantaget är det ett uppslukande och karismatiskt spel som är en blandning av 3D-grafik med handritad grafik och ett udda indie-soundtrack.

Release – oktober 2021

Utgivare/Utvecklare – Vita ugglor, Playism

Plattformar – Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One och Steam

Slutsats

Teknikens utveckling har förverkligat flera drömmar. Du kan uppleva ditt drömliv genom VR-spel. Men de kan inte matcha nivån på livssimuleringsspel.

Genom listan ovan skulle du ha märkt att genren Life Simulation har gott om alternativ för att tjäna dig. Du kan uppleva tusentals liv, fatta beslut, kontrollera karaktären och njuta av spelet medan du kopplar av i ditt personliga utrymme. Du måste helt enkelt prova några från listan ovan.