12 bästa kodrefaktoreringsverktyg för dina DevOps-projekt

Behöver du redigera, rensa och omstrukturera koden för att göra den mer underhållbar och effektiv i ett DevOps-programutvecklingsprojekt? Verktygen för kodrefaktorering som nämns i den här artikeln kommer att hjälpa!

Agile och DevOps är de mest framgångsrika ramverken för mjukvaruutveckling i en miljö där snabb distribution av högkvalitativ mjukvara är avgörande för ditt företags framgång.

Enligt a Marknader och marknader rapport är de nuvarande intäkterna från DevOps-marknaden 10,4 miljarder dollar och bör växa till 25,5 miljarder dollar år 2028. Det innebär att översvämma DevOps-marknaden med stationära och mobila appar från undermåliga till utvecklare av premiumverktyg för DevOps.

Läs också: DevOps: The Latest Trends and Vital Statistics

På denna övervuxna DevOps-marknad måste det vara en utmaning att hitta de bästa verktygen och applikationerna för att kickstarta ditt programvaruutvecklingsprojekt. Den här artikeln hjälper dig att förstå kodrefaktorering i DevOps, hur du får rätt verktyg för detta ändamål och några av de bästa verktygen för refaktorering av koder på marknaden.

Vad är Code Refactoring i DevOps?

Kodrefactoring är processen att förbättra kvaliteten på programvarans kod genom att ändra några av dess delar, deduplicera kodbasen, eliminera onödiga beroenden och så vidare. I DevOps refaktorerar du en kod precis efter den testdrivna utvecklingscykeln (TDD) för att göra koden underhållbar och kompakt utan att ändra programmets externa beteende.

Om du följer beteendedriven utveckling (BDD) eller acceptanstestdriven utveckling (ATDD), måste du göra kodrefaktorering.

Letar du efter pålitliga verktyg för TDD, BDD och ATDD? Kolla in de bästa testdrivna utvecklingsverktygen (TDD).

Att omstrukturera mjukvarukoden är en oumbärlig del av mjukvaruutvecklingen Agile och DevOps. Det gör det möjligt för affärsdrivna mjukvaruutvecklare att betala av den tekniska skulden innan produkten rullas ut så att de kan undvika stora mjukvaruhaveri när den är allmän egendom.

Martin Fowler är pionjären inom kodrefactoring-konceptet. Han förklarade refactoring kod i detalj för företag och mjukvaruutvecklare i sin bok ”Refactoring: Förbättring av utformningen av befintlig kod”. Du måste läsa den om du är i mjukvaruutvecklingsbranschen.

När ska man överväga att ändra kod

De flesta DevOps-projekt inkluderar ett kodrefaktorschema när man lägger till nya funktioner eller uppdaterar programvaran. Du kan också gå med refaktoriseringskod när du granskar programkoden månadsvis, vartannat år, årligen, etc.

Det är värt att notera att detta är din sista chans att korrigera och optimera koden innan programvaran eller tjänsten går live. Det finns agila programvaruutvecklingsprojekt som också implementerar ett frekvent schema för kodrefaktorering.

Nedan hittar du några tips om när du ska omfaktorisera din programvarukod:

 • Logisk upprepning eller cirkulära kodstrukturer observeras.
 • Flera utvecklare står inför utmaningar när det gäller att förstå koden och dess funktionalitet.
 • Problem uppstår med en specifik del av koden.
 • Felsökningsprocesser tar längre tid än förväntat.
 • Slumpmässig felsökning sker på grund av bristen på en heltäckande metod för att hantera problem.
 • Den senaste kodrefaktoreringen gjordes för ett tag sedan och ska nu uppdateras.
 • Det finns planer på att lägga till en betydande funktion, komponent, stort block eller integrera med en tredjepartslösning.

Bästa praxis för Code Refactoring

Nedan hittar du praktiska tips om kodrefaktorering:

 • Refactor koder regelbundet för att bibehålla kodkvaliteten och även minska tekniska skulder.
 • Minimera risken för att lägga till onödiga buggar genom att omstrukturera kodbasen i små bitar.
 • Glöm inte att validera kodernas funktionalitet mot det erforderliga externa beteendet efter refaktorisering av koder.
 • Följ ät grodan-metoden i ett refaktoreringsprojekt. Det innebär att prioritera områden som påverkar flera delar av kodbasen eller som är svåra att förstå.
 • Använd en versionskontrollmjukvara eller webbapp för att underhålla olika versioner av den omstrukturerade koden och gå tillbaka till den mest kända versionen när det behövs.
 • Kodrefaktoreringsprojektet måste involvera alla från DevOps-teamet.
 • Skapa ett kodrefaktoreringsdokument eller loggbok och anteckna orsakerna och tillvägagångssättet bakom varje refactoring-session för framtida referens.
 • Det rekommenderas att ändra kod vid granskning av programvaran, mobilappen eller webbappen för revisionsändamål.

Överväg automatiserade refactoring-verktyg för att påskynda processen och upprätthålla konsekvens.

Validera refactored kod genom omfattande testning och prestandaanalys.

Fördelar med Code Refactoring

Utan kodrefaktorering skulle du fortsätta lägga till funktioner till den befintliga programvarukodbasen. När koden blir superkomplex och ohållbar blir du av med den och börjar om från början.

Men när du börjar omstrukturera dina programvarukoder, gör du dem effektiva för att leverera nuvarande affärsvärde och hålla koden kompatibel för att inkludera framtida affärsvärden utan att utvecklas från grunden.

Nedan hittar du några vanliga fördelar med kodrefaktorering i DevOps och Agile:

 • Förbättrar kodkvalitet och läsbarhet, vilket leder till enklare underhåll och felsökning
 • Minskar tekniska skulder och minimerar risken för framtida buggar och fel
 • Förbättrar den övergripande effektiviteten och prestandan för slutprodukten eller tjänsten
 • Underlättar inkluderingen av all feedback och kommentarer från hela DevOps-teamet via samarbete
 • Håller din programvarukodbas modulär så att du enkelt kan lägga till eller ta bort funktioner i framtiden
 • Kodrefaktoreringsprocessen skapar en standardutvecklingspraxis
 • Din programvara eller mobilapp blir skalbar
 • Det främjar den ständiga förbättringskulturen i DevOps
 • Nya utvecklare kan enkelt förstå kodbasen när befintliga lämnar projektet

Nej, låt oss nedan se kodrefaktoreringsverktygen som det mest framgångsrika DevOps-projektet använder:

SonarLint

SonarLint är ett populärt kodrefaktorverktyg som sömlöst integreras med många integrerade utvecklingsmiljöer (IDE). Det låter utvecklare identifiera och åtgärda problem med kodkvalitet i realtid.

Genom att analysera koden i farten upptäcker SonarLint buggar, säkerhetsbrister, kodlukter och underhållsproblem. Sådana kodkvalitetsrapporter hjälper utvecklare att göra omedelbara förbättringar. Med sina 5 000+ kodningsregler och problemdataflöde säkerställer SonarLint konsekvent kodkvalitet över projekt.

IntelliJ IDÉ

IntelliJ IDÉ erbjuder expansiva kodrefaktoreringsfunktioner för att förbättra kodkvaliteten och underhållbarheten. Dess intelligenta kodanalys gör att du omedelbart kan identifiera potentiella problem och tillämpa olika refactoring-tekniker. Det tillhandahåller också automatiserade refaktoreringar för uppgifter som att byta namn på variabler, extrahera metoder och introducera variabler.

Dessutom kan du utföra avancerade refactorings, som att extrahera gränssnitt och flytta medlemmar till olika klasser. Att bevara kodintegritet och funktionalitet är en verklig utmaning när man kör kodrefaktorering. IntelliJ IDEA erbjuder möjligheten att hantera denna risk med hjälp av funktioner som förhandsgranskning av förändringar och Lösa konflikter.

Visual Studio-kod

Visual Studio-kod av Microsoft har en marknadsandel på 41,16 % på IDE-marknaden. Detta är en stor IDE där de flesta DevOps-projekt utvecklar sina kodbaser. Dess kodrefaktorfunktioner är också nästan inga.

Den har många inbyggda refactoring-åtgärder samt stöd för tredje parts kodrefaktoreringsintegrationer från VS Code-marknaden. Några av dess inbyggda refaktoreringsåtgärder är extrahera metod, extrahera variabel, byt namn på symbol, etc.

CodePal

CodePal code refactoring tool är ett AI-baserat DevOps-verktyg. Den finns i två smaker, som beskrivs nedan:

 • Ett webbaserat gränssnitt för refactoring-kod där du kan skicka in refactoring-förfrågningar.
 • CodePal API-tjänsten gör att du kan integrera kodrefactoring-systemet i din IDE eller webbplatser.

Du kan antingen använda den kostnadsfria planen eller få en betald prenumeration. Den kostnadsfria planen låter dig göra färre förfrågningar för mindre storlekar. Betalda planer underlättar 250+ förfrågningar av större kodbaser.

CodeRush

Med CodeRush, får du kraften att förbättra kodens läsbarhet, ändra den och modifiera dess interna struktur utan att ändra dess externa beteende. Medan du arbetar med kodningsstrukturer som kräver att du bara har en typ för varje fil, kommer CodeRushs filorganisationsrefaktoreringsfunktion väl till pass.

Med hjälp av direktiv kan verktyget optimera och sortera koden. Den tar också bort onödiga och oanvända element från din kod för att göra den tydlig och läsbar. CodeRush kan säkert optimera äldre koder för att maximera utnyttjandet av nya språkfunktioner.

Kastare

Bildkredit: Kastare

Om du vill ha ett säkert refactoring-verktyg för modern Python-kod, Kastare bör vara ditt bästa alternativ. Detta verktyg kan användas av utvecklare för automatiserade ändringar eller som bara en annan bibliotekskomponent för deras kodredigerare.

Genom att aktivera komponerbara, återanvändbara och enkla refaktoriseringsskript, erbjuder det dig kontinuerlig nytta och behöver inte slänga skripten efter varje användning.

Detta verktyg är byggt på standardbibliotek. Som ett resultat stöder den inte bara de senaste Python-versionerna utan är också bakåtkompatibel med alla tidigare versioner av Python.

Refraktion

Refraktion tar AI-baserad kodning till nästa nivå genom att göra det möjligt för dig att använda AI för kodrefaktorering och dokumentation. Du registrerar dig bara för ett gratis konto som tillåter upp till 10 användare.

Välj kodbasens programmeringsspråk från en omfattande lista och vänta på AI-magi. I skrivande stund stödde verktyget 50+ kodningsspråk som Python, Scala, SAP ABAP, C++, GraphQL, Kotlin och mer.

Dessutom låter det dig återställa koder på ditt Mac Terminal-verktyg med The Terminal extension of Refraction. Andra tillägg finns för VS Code, GitHub Autoreview, etc.

CodeMaid

Bildkredit: CodeMaid

CodeMaid är en Visual Studio-tillägg med öppen källkod som återskapar din kod skriven på språk som C#, C++, F#, JSON, JavaScript, TypeScript, XML, HTML, PHP, PowerShell, VB, R och många fler.

Med det här verktyget kan utvecklare ta bort slumpmässigt vitt utrymme från sin kod. De kan också använda den för att lägga till ospecificerade åtkomstmodifierare, eliminera och sortera med hjälp av uttalanden och få ut det mesta av den inbyggda formateringen av Visual Studio.

Dessutom kan alla dessa göras automatiskt eller på begäran, det också från en enda fil eller hela koden. Du kan också använda den för uppgifter som kodgrävning, kodigenkänning och kodformatering.

ReSharper

ReSharper kommer med en uppsättning refactorings som analyserar den valda koden för att få insikter och sedan uppdaterar den befintliga koden baserat på insikterna med dess intelligens. Du kan använda alla refactoring-funktioner på C#-kod; några av dess funktioner kan dock användas på språk som VB.NET, ASP.NET, XAML, JavaScript, TypeScript, etc.

Refaktoreringsattributen för denna funktion inkluderar att extrahera superklass, introducera parameter, ändra signatur, konvertera gränssnittet till abstrakt klass och vice versa, konvertera förlängningsmetoden till vanlig statisk och vice versa, flytta sträng till resurs, byta namn, skjuta medlemmar upp eller ner, etc.

plocka upp

Bildkredit: plocka upp

plocka upp gör att du kan köra fullt fungerande kodrefaktorprojekt på Visual Studio Code för alla dina projekt som använder React för att skapa kodbaser. Det är en pålitlig och pålitlig tillägg för Visual Studio Code utvecklad av Wix.

Några av dess funktioner för refaktorisering av kod för React-kodbas är:

 • Extraherar JSX (JavaScript Syntax Extension) till en ny React-komponent
 • Du kan konvertera klasskomponenter till funktionella komponenter
 • Byt namn på tillståndsvariabel
 • Linda med krokar som useCallback, useEffect, useMemo, etc.

CodeSee

Använder sig av CodeSee, kan du visualisera din äldre kod och förstå den i syfte att refaktorera. Med dess hjälp är det möjligt att skapa en exakt visuell modell automatiskt för refactoring.

CodeSee kan också autosynkronisera kodbaskartor och automatisk tjänstupptäckt för framstegsvisualisering. Ingenjörer kan också använda detta verktyg för att utveckla nya vanor. Till exempel kan dess automatiserade kommentarer fungera som en påminnelse om att införa filer i en mikrotjänst istället för en viss mapp.

Dessutom kan den kartlägga och automatisera tjänster, kodändringar, kataloger och filberoenden för din app för att ofta skicka stabil kod.

Källa

Källa är ett verktyg som hjälper dig med kontinuerlig kodförbättring genom att granska din kod från alla dina enheter. Genom att implementera dess automatiska förslag kan du enkelt få ren kod av hög kvalitet.

Den låter dig också definiera en regel och aktivera den på CLI för att fixa varje instans av ett visst problem. Eftersom du kan använda det här verktyget för att identifiera problemen i realtid, behöver du inte vänta på kodgranskningsfasen.

Sourcery respekterar din integritet och använder AES256-kryptering. Dessutom lämnar koden aldrig dina enheter, och därför kan du vara säker på dess säkerhet.

Slutord

Att välja rätt verktyg i början är nyckeln till framgång i DevOps. Du har inte råd att förlora tid och budget på att ersätta ett ineffektivt verktyg mitt i projektet. Så välj dina DevOps-verktyg som kodrefaktorprogramvara klokt och håll dig produktiv. Listan ovan borde hjälpa.

Kolla sedan in den ultimata listan med DevOps-verktyg.