12 bästa gitarrinlärningsappar för Android och iOS

Om du gillar gitarrspel bör du inte missa den här artikeln, eftersom det kommer att handla om några värdiga gitarrinlärningsappar som du kan prova.

När du börjar med din gitarrinlärning kommer du att inse att du måste träna noggrant för att ens spela en liten låt. Det är inte lätt att lära sig gitarr om det inte finns någon som mentor. Du måste vara redo att lägga ner tid och kraft för att bli bättre på att spela gitarr.

Det är inte lätt för alla, och det är här gitarrinlärningsappar kan vara en spelväxlare för dig.

Det finns många e-lärande resurser tillgängliga nuförtiden. Flera kan användas för att förbättra dina vanliga personliga gitarrklasser, medan andra helt kan ersätta dem. Vi har sammanställt en lista över de bästa apparna för att lära dig gitarr som du kan prova.

Är det möjligt att lära sig gitarr via en app?

Att öva på gitarren med en app kan vara ett bra sätt att börja. Program kan anpassas för att passa din inlärningsmetod och nå dig om du är mitt i ditt kreativa äventyr. Detta hjälper dig att skynda på ett ordnat sätt. När du har 10 minuter över, dra ut telefonen och öva ett ackord eller två på gitarren.

Gitarrapplikationer kan också ge feedback i realtid när du spelar. I stället för att repetera en låt med det felaktiga ackordarrangemanget fram till din session nästa vecka, visar en app dina fel så att du kan förbättra dem. En gitarrapp kan vara en trevlig och stressfri metod för att lära sig spela gitarr.

Välj en applikation som är lämplig för din ålder och din träning. Lyckligtvis kan många gratis smartphoneapplikationer hjälpa dig att lära dig spela gitarr. Även om du är nybörjare kan dessa Android- och iOS-applikationer hjälpa dig att förstå snabbare och känna dig mer robust med gitarren.

Fördelar med att använda Guitar Learning-appar

Lämplig för resor

Om du ofta är utanför stan kan det vara svårt att hänga med i personliga sessioner. Om du reser regelbundet är en gitarrapp till hjälp. En gitarrinlärningsapp är en bärbar gitarrlärare i fickstorlek. En gitarrapp gör det möjligt för alla att fullfölja sina ambitioner och lära sig att spela gitarr vart de än leder dem.

Billig

Eftersom appar är billigare än personliga klasser föredrar många dem. Gitarrapplikationer kan kosta så lite som $20 per månad. Många medlemsansökningar ger också gratis provperioder innan du köper en plan så att du kan se om det är en perfekt matchning. Det finns dessutom några gratis gitarrapplikationer för Android och iPhone också tillgängliga.

En typisk gitarrlektion varierar från $30 till $60 per timme. Veckokurser kan kosta upp till $250 per månad. Till den avgiften kan du träna varje dag med gitarrappen under ett helt år.

Spela i din egen takt

En gitarrapp låter dig öva gitarr i din egen takt. Ta en stund att öva om du vill påskynda din tillväxt. Om du bara har en begränsad tid kan du pausa programmet när du behöver vila. Du kan också gå igenom tidigare klasser för att förbättra dina förmågor. Du behöver inte uppträda för din handledare när du använder en gitarrapp. Du kan upptäcka när och hur det är mest effektivt för dig.

Funktioner i Guitar Learning-appen

Att välja den perfekta gitarrinlärningsappen handlar om funktionalitet. Nya plattformar anpassar sig till olika typer av spelare baserat på deras förmåga och offentliga krav. När du handlar efter den perfekta gitarrinlärningsappen för dig själv måste du ha följande punkter i åtanke.

En gitarrtuner

Varje erfaren gitarrist kommer att berätta att en pålitlig gitarrtuner är ett viktigt verktyg för alla gitarrister. Att justera din gitarr efter gehör är ett alternativ, men en professionell stämmare ger mycket mer exakt stämning. Gitarrtunerverktyg kan vara till hjälp, men de kan ibland vara dyra och besvärliga. Istället för att släpa på en gitarrtuner, försök att installera tunerprogramvara som fungerar lika bra, om inte bättre.

Skicklighetsnivå

Olika inlärningsappar låter dig välja den svårighetsgrad som matchar dina gitarrspelande talanger och kunskaper.

Du börjar med grunderna. Även om du redan har passerat det väsentliga stadiet är de ett utmärkt tillfälle att lära dig genom gitarrappar. När du har avancerat dina gitarristtalanger till nivå 5 kommer du att kunna spela upp äkta låtar från låtkatalogen. Nivå 10 är för expertspelare som redan har bemästrat grunderna och många avancerade gitarrfärdigheter, som solon och barre-ackord.

Lärdomar och svårigheter

Att spela gitarr kan vara oerhört tidskrävande, med bara läranderesurser att studera. Som ett resultat bör en bra gitarrapp tillhandahålla roliga och stimulerande kurser och svårigheter undervisade av kvalificerade lärare. Genom att använda förinspelade gitarrlektioner på internet kan du studera i din egen takt när det passar dig bäst.

Låtsamling

Finns det något bättre sätt att lära sig spela gitarr än genom att jamma till verkliga låtar? Att bemästra låtar på gitarr är också ett utmärkt sätt att förbättra olika spelfärdigheter, inklusive hammer-on, hammer-offs, alternativt plockning och slides. Du kommer att studera lead- och rytmgitarr med en stor musiksamling full av verkliga låtar.

Pris

En fördel med att använda gitarrappar för att lära sig är att de är billigare än andra inlärningsmetoder. Även om personliga gitarrklasser är en utmärkt inlärningsmetod, är de inte det bästa alternativet för alla på grund av den höga kostnaden. Många applikationer tillhandahåller en gratisversion med begränsad funktionalitet eller åtminstone en gratis provperiod som låter dig testa appen innan du köper.

Anpassningsbarhet

De mest utmärkta gitarrspelande applikationerna kan skräddarsys efter spelarens specifika krav. Bara vissa gitarrister är högerhänta. Som ett resultat måste programvaran även vara användbar för vänsterhänta gitarrister. Bortsett från vänster- och högerhänta gitarrspelare väljer vissa individer en akustisk gitarr kontra en elgitarr.

Att använda en akustisk gitarr är inget problem om programvaran kan höra dig spela. I den här situationen tar appen upp ljudet med hjälp av enhetens inbyggda mikrofon. Specifika gitarrapplikationer gör det dock möjligt att ansluta ditt elektriska eller semi-akustiska instrument till din surfplatta och uppträda.

Så här är en komplett lista över några av de bästa gitarrinlärningsapparna för iOS och Android som du verkligen borde kolla in.

Rocksmith+

Om du letar efter en app som gör det enkelt och roligt att lära sig gitarr istället för en syssla, Rocksmith+ är för dig. Den har över 6 000 hitlåtar att välja mellan och ett unikt visuellt gränssnitt som låter dig lära dig riff, ackord och tabs snabbt.

Rocksmith+s månad-till-månad medlemskap börjar på ett relativt överkomligt pris på $14,99 i månaden. Deras 12-månaders medlemskap ger det bästa värdet med en 7-dagars gratis provperiod, så att du kan prova innan du köper för att se om det är en perfekt matchning.

Yousician

Yousician är det perfekta programmet för att lära dig spela gitarr, oavsett om du är nybörjare eller ett vant proffs. Jam out till populära låtar från många stilar på en konventionell eller elektrisk gitarr och testa dina förmågor med uppdrag och svårigheter.

Yousicians onlinegitarrlektioner skapas av entusiastiska och kompetenta musiklärare som guidar dig via olika idéer och framförandemetoder, som börjar med de mest grundläggande gitarriffen och gitarrelementen.

Programmet är kompatibelt med båda Android och iOS enheter tillsammans med datorer, vilket ger ännu mer anpassning när du studerar och klumpar.

Justins gitarr

Justin har handplockade spår för varje nivå av träningsvägen för appen som du kommer att kunna träna och utföra. Appen kräver ett abonnemang. Du hittar den på båda Android och iOS enheter.

Programvaran innehåller över 1000 låtar med föränderliga syntar, ord och melodier, vilket gör det roligare och mer effektivt att lära sig nya förmågor. Varje modul innehåller en handplockad musikspellista som hjälper dig att träna på dina nya förmågor. Banorna har noggrant valts ut för att möta din förmåga.

Du kan prova appen i sju dagar efter att du registrerat dig för den kostnadsfria provperioden; därför rekommenderar vi att du gör det! Efter den 7-dagars gratis demon kan du fortsätta använda modul 1, förutom 30 sekunders förhandsvisning av musik.

Fender Play

Fender Play är i princip för alla som vill lära sig grunderna för gitarr, bas eller ukelele. Den presterar utmärkt i detta avseende. Klasserna är bra tempo, korta och all inclusive. Alla lär sig olika, och Fender Play har framgångsrikt balanserat teori och praktik.

Utöver det kan du komma åt dem på din Android och iOS enheter med lätthet.

Som en som hade några gitarrlektioner som barn är det ingen liten ansträngning att göra det. I slutändan är Fender Play ett utmärkt verktyg för att lära människor grunderna för att spela gitarr. Kurserna är korta, grundliga och underhållande.

Helt enkelt gitarr

Guitar Basics 1 är den enda gratisklassen som är tillgänglig innan du kräver ett premiumkonto i Helt enkelt gitarr app. Du kan ladda ner den på din iOS enheter också.

En kort lektion kommer att dyka upp för att hjälpa dig att komma igång med programmet, justera din musik, ge dig några tips och förtydliga några gitarrkoncept. Kom ihåg att slå på telefonens mikrofon eftersom appen kan höra dig medan du spelar för att åtgärda fel och guida dig på din rutt.

För att minimera smärta börjar du med att upptäcka hur du justerar gitarren och förstår hur du sitter snyggt när du spelar. Den efterföljande fasen är att ta reda på hur man slår rätt ackord på rätt trådar.

Om det är värt det har du fullständig tillgång till Sing eller Simply Piano om du köper ett abonnemang. Du kan också använda appen för att studera piano gratis och bli en bättre sångare. Använd samma inloggning för alla appar. Ett enda medlemskap kan innehålla upp till fem profiler, vilket gör det idealiskt för familjer.

GuitarTricks

GuitarTricks är en av de första webbplatserna för gitarrinstruktioner online. GuitarTricks har genom årtionden visat sig vara det överlägsna e-lärande alternativet.

Det är en enorm mjukvara med över 11 000 instruktionsvideor som täcker allt du kanske vill lära dig om genrer, förmågor, låtar och mycket mer. Du kan installera den på din Android och iOS enheter.

”Core Teaching Method” från GuitarTricks är en handhållen, övervakad metod för att lära ut grunderna. De har hållit det på plats trots att de har fortsatt att utvecklas. Kärninlärningssystemet är en av anledningarna bakom denna apps framgång.

GuitarTuna

GuitarTuna innehåller ett tempo, en harmonisk omvandlare, en tuner och mycket mer! Kläm valfritt ackord på gitarren för att börja använda GuitarTuna. Programvaran kommer att identifiera trådens ton och ge snabb tuning-ingång med hjälp av mikrofonen på din Android eller iOS enhet.

Stämningen har aldrig varit mer okomplicerad – eller mer exakt. GuitarTuna blandar ett ljudidentifieringssystem med brusreducering för att ge dig den otroligt exakta låten du behöver.

Obegränsad användning av en harmonisk omvandlare och 100+ stämningar, inklusive gitarr, 7-strängad gitarr, balalaika, banjo och 5-strängad banjo Hx-kalibrering, ett vänsterhänt alternativ, samt akustiska och elektriska headstock-val ingår.

Songsterr

Gratis Songsterr-medlemskap är en av de bästa gitarrflikresurserna, med enkla poängsättningar och speciella tidsmarkeringar. Det har gjort det till en av de mest enastående platserna att studera gitarrmusik, särskilt bland gratistjänster direkt på din Android och iOS enheter.

Tyvärr, för $9,90 per månad, är PLUS-medlemskapet oöverkomligt dyrt och måste ge fler fördelar för att motivera den extra kostnaden. Songsterr är bland de mest rekommenderade gitarrapparna.

De är bland de enklaste att använda och har också ett av de högsta kvalitativa tabulaturformaten med ett komplett partitur och MIDI-uppspelning för varje låt i deras samling.

Ultimat gitarr

Ultimat gitarr är utan tvekan bland de mest kända sajterna som tillhandahåller gratis tabbar och ackord. Med sitt enorma bibliotek av ny och gammal musik är det stor sannolikhet att webbplatsen har någon låt du letar efter.

Om du någonsin har använt Ultimate Guitar, har du säkert märkt att de tillhandahåller ett premiumprogram som heter ”Ultimate Guitar Pro.”

Ultimate Guitar Pro erbjuder bättre tillgänglighet till ackord, tabbar och några ytterligare verktyg som hjälper dig att lära dig låtar. Du kan hitta tabbar och ackord för dina favoritlåtar även om Ultimate Guitar Android och iOS app.

Det gör det utmanande att prenumerera på ett månad till månad medlemskap. Att göra det kommer att kosta dig en rejäl $24,99 varje månad. Att köpa årligen ger det bästa värdet, med ett genomsnittligt årligt pris på $99,99 i skrivande stund som du betalar när den 7-dagars gratis provperioden går ut.

Smarta ackord

Smarta ackord har 40 fantastiska verktyg för att studera, skapa och uppträda för både studenter och proffs. Det fungerar på gitarr, ukulele, bas och andra elgitarrer.

Förvänta dig att detta är den bästa resursen för ackord, skalor och plockningstekniker oavsett låt. Det är också en utmärkt resursbok som har tillgång till världens mest betydelsefulla samlingar av texter, melodier och tabulaturer.

Tunern, metronomen och cirkeln av femtedelar är alla grunderna. Tunern har till exempel ett extra strängbytealternativ och metronomen inkluderar en hastighetstränare. Sammantaget är det en fantastisk app för gitarrinlärare!

Coach gitarr

Coach Guitar är ett utmärkt nytt sätt att lära sig gitarr som bara använder fem färger. På elektroakustiska gitarrer kan eleverna lära sig att framföra kända låtar.

Coach Guitar kommer att förvandla dig till din gitarrinstruktör. Det är en unik traditionell instruktionsidé att använda färger för din Android och iOS enheter.

Det lär inte ut musikteori; istället visar den dig steg-för-steg-videohandledning med en illustrerad greppbräda. Du lär dig snabbt att spela gitarrlåtar genom att härma.

Gitarrlektionerna, utvecklade av experter på gitarrlärare, kan hjälpa gitarrister av alla förmågor att utvecklas i rekordfart, oavsett om du är nybörjare eller proffs.

Gitarrackord

Med gitarrackord och tabbar för din Android och iOS enheter kan du lära dig att spela massor av låtar för din gitarr, bas, trumma och ukulele. Appen ger också åtkomst offline för att spara några av dina favoritlåtflikar. Du kan titta igenom ackorddiagrammen för att förstå dem perfekt för varje instrument.

Appen låter dig skapa och spara din egen låt också. Du kan uppgradera till PRO-versionen av appen för att ta bort annonser, använda ett mörkt tema och även få bättre tillgång till noterna i några av de senaste låtarna.

Slutsats

Undvik dyr och tidskrävande tunerutrustning och applikationer som bara spelar ljuden från olika gitarrer. Ovanstående applikationer fungerar som aktiva stämmare för gitarren och andra standardsträngar. I verkligheten är det mycket mer än tuning.

Ett gitarrackordbibliotek, tempo, gehörsträning och andra värdefulla verktyg ingår också. Dessutom gör Smart Scroll-funktionen också att du kan spela ackorden till dina favoritlåtar. Installera någon av dessa applikationer på din Android- eller iOS-mobilenhet för att ha en gitarrmentor vid din sida.

Därefter kan du kolla in några av de bästa karaokesångapparna.