11 Webbanalysverktyg med öppen källkod för bättre datainsikter och sekretess

Verktyg för webbanalys med öppen källkod kan inte bara ge dig korrekta, relevanta insikter du behöver för din webbplats utan också hög flexibilitet för att tillgodose dina affärsbehov.

I modern tid har webbanalys blivit ett primärt vapen för alla webbplatsägare eftersom det ger dem ovärderliga insikter om deras webbplatser.

Så det kan vara rättvist att säga att att driva en webbplats utan kraftfull webbanalys kommer att göra det utmanande att få den tillväxt du önskar.

Från att tillhandahålla information om användarbeteende och de mest besökta sidorna till köptrender, de här verktygen ger dig information om din webbplats och ditt företag.

Därför är det viktigt att ha ett robust webbanalysverktyg.

Överraskande nog behöver du inte betala en rejäl prenumerationsavgift för att använda ett webbanalysverktyg eftersom det finns massor av öppen källkod tillgängliga på marknaden.

Här är en snabb sammanfattning av de bästa webbanalysverktygen med öppen källkod som jag kommer att diskutera nedan.

Verktyg för webbanalys

Anmärkningsvärda funktioner

Länk

Räknat

Anpassningsbar instrumentpanel, push-meddelanden

Snöplog

Beteendedatainsamling, 20 SDK:er, schemavalidering

PostHog

Produktanalys, SQL-frågedatalagring, sökvägsanalys

Matomo

Exakta datainsikter, integritetskompatibel

Umami

Detaljerade besöksrapporter, trafikspårning i realtid

Öppna Replay

Uppspelning av sessioner, övervakning av CPU-användning, utvecklarverktyg

Rimlig

Användarvänlig instrumentpanel, segmenterande målgrupp

Fathom Lite

Säkerhetskontroller, skalbarhet, besöksdataanalys.

Ackee

Integritetsfokuserad datainsamling med flera källor, inga cookies.

Öppna Web Analytics

Omfattande mätvärden och rapporter, API-integration

Pirsch

Samarbetande instrumentpanel, efterlevnad av datasekretess.

I den här artikeln kommer jag att diskutera vad dessa webbanalysverktyg med öppen källkod är, hur de är användbara och några av de bästa du kan överväga.

Låt oss börja!

Vad är ett webbanalysverktyg med öppen källkod?

Ett webbanalysverktyg med öppen källkod är ett gratis att använda och allmänt tillgängligt program som låter dig samla in, analysera och visualisera all data från din webbplats.

Eftersom det är öppen källkod är källkoden lättillgänglig och du kan ta reda på hur den håller data säker och fungerar på webbplatsen.

Dessa verktyg ger dig många viktiga insikter om en webbplats, som användarbeteende, användarens geografiska plats, enhet, mest besökta sida, mest visade produkt eller tjänst, retentionsgrad och många andra detaljer.

Dessutom spelar öppen källkodsverktyg en avgörande roll för att identifiera områden där din webbplats behöver förbättras. Baserat på dessa detaljer kan det hjälpa ditt team att fatta rätt beslut som kommer att driva tillväxten.

Viktigt är att dessa hjälper dig att bedöma hur framgångsrika dina marknadsföringskampanjer är genom att förse dig med detaljer som konversationsfrekvens och hänvisningskällor.

Funktioner i analysverktyg med öppen källkod

Ett webbanalysverktyg med öppen källkod är ett utmärkt alternativ för företag och webbplatsägare och kommer med många viktiga funktioner, inklusive:

Samla in och spåra nyckeldata

Webbanalysverktyg med öppen källkod kan enkelt samla in viktig besökardata och spåra den. Uppgifterna kan vara surfbeteende, användarplats, typ av enheter som används, typ av produkt/tjänst som de har sett och många fler.

Realtidsanalys

Ett webbanalysverktyg låter dig också spåra användaraktivitet tillsammans med produkträckvidd och kan övervaka trafik genom dess analysfunktion i realtid. Men inte alla analysverktyg med öppen källkod erbjuder denna funktion. Så om du behöver detta, välj ett verktyg därefter.

Gratis att använda

I allmänhet är verktyg med öppen källkod helt gratis att använda. Därmed kan vem som helst använda den utan att behöva betala för någon prenumerationsavgift. Det är fördelaktigt för privatpersoner eller småskaliga företagare som precis har börjat med sina webbplatser.

Anpassning

Dessa typer av analysverktyg kan anpassas beroende på kraven på webbplatsen. Du kommer att ha fullständig frihet och flexibilitet att anpassa verktyget så att det uppfyller dina krav på dataanalys, spårning och rapportering.

Datasekretess och ägande

Med analysverktyg får du möjlighet att få fullständig kontroll över den data som samlas in och lagras. Du kommer också att kunna övervaka och hantera hur data används. Det hjälper dig att följa alla branschföreskrifter och upprätthålla optimal säkerhet.

Datavisualisering

Datavisualisering är en av de viktiga funktionerna i dessa verktyg, där den visar upp alla insikter genom diagram, tabeller och grafer. Det är avgörande för team att förstå data och fatta beslut därefter.

Dataexport och integration

Många av dessa verktyg låter dig exportera all insamlad data i olika format så att du kan använda dem med andra applikationer. Du kan integrera detta verktyg med andra affärsplattformar, som CRM, CMS eller marknadsföringsautomationsverktyg, för att hantera webbplatsen mer effektivt.

Fördelar med öppen källkod framför andra webbanalysverktyg

Verktyg med öppen källkod fungerar på liknande sätt som alla andra webbanalysverktyg, men de förra erbjuder vissa fördelar som gör dem mer lämpliga för många organisationer. Låt oss kolla in vilka fördelar ett analysverktyg med öppen källkod ger bordet.

Transparent kod

Webbanalysverktyg med öppen källkod låter användare kontrollera sin källkod tillsammans med hur data samlas in och lagras. Dessa verktyg erbjuder transparens med sin kodning, vilket hjälper till att säkerställa förtroende samt datasäkerhet och integritet.

Komplett anpassning

Verktyg med öppen källkod erbjuder en hög nivå av anpassning, vilket är en av de största anledningarna till att använda dessa verktyg. Således kan du enkelt ändra koden efter dina behov.

Skalbarhet

Skalbarhet är en annan stor fördel du får med dessa verktyg. Du kan skala dem upp eller ner enligt din webbplats tillväxt. Med den ökade trafiken och produkterna eller tjänsterna kan du integrera verktyget med andra teknologier med öppen källkod och även lägga till fler resurser.

Noll leverantörslåsning

En annan fördel med att använda verktyg med öppen källkod framför traditionella är frånvaron av leverantörslåsning. Om du är missnöjd med användningen kan du byta till andra lösningar utan att förlora någon av dina tidigare uppgifter.

Enkel integration

Med webbanalysverktyg med öppen källkod har du inga problem med att integrera dem med andra applikationer så att du kan uppfylla dina webbanalyskrav.

Nu är det dags att ta en titt på alla de bästa webbanalysverktygen med öppen källkod.

Räknat

Räknat är ett communitybyggt och kraftfullt webbanalysverktyg med öppen källkod som hjälper dig att driva tillväxten av din webbplats genom en enda plattform. Den erbjuder dig en lättanvänd och anpassningsbar instrumentpanel där du får alla insikter samtidigt som du håller varje teammedlem uppdaterad.

Countly ger dig också push-meddelandefunktioner som är fördelaktiga för att få fart på din uppsökande kampanj och rikta in dig på rätt användare. Att ändra applikationsdesignen och hur det fungerar blir enklare eftersom du kan göra all anpassning med några få klick.

Med det här verktyget kan du visualisera dina data enligt detaljer på land-, stat- och stadsnivå. Du kan enkelt hantera negativ feedback med det här verktyget och agera utifrån den för att förvandla den negativa feedbacken till positiv. Viktigt är att du får fullständig kontroll över all data samtidigt som du följer reglerna för datasekretess.

Snöplog

Utan tvekan, Snöplog är ett top-of-the-line webbanalysverktyg med öppen källkod som är baserat på en robust arkitektur som kan bearbeta miljarder händelser per dag.

Till skillnad från andra verktyg kan det hjälpa dig att samla in en mängd olika beteendedata, allt från visningar, klick och anpassade händelser till videouppspelning. Det är en utvecklare-första motor som använder en rad verktyg för att modellera och analysera all insamlad data från webbplatsen.

Dessutom använder Snowplow 20 SDK:er för att samla in data från serversidan, mobilen, webben och olika andra källor och ge dig djupa insikter om hur dina kampanjer presterar.

Verktyget tar ett unikt förhållningssätt till scheman och validering när data samlas in för din analys och säkerställer att all insamlad data är ren. När du använder det här verktyget kan du lagra data i ett skalbart lager och även ha fullständig kontroll över det.

PostHog

Från att hjälpa dig med produktanalys till att lagra frågedata via SQL, PostHog har dykt upp som ett imponerande webbanalysverktyg med öppen källkod. Det ger dig kolossala produktanalysfunktioner som inkluderar väganalys, trenddiagram, trattar, retentionsdiagram, etc. för att hjälpa dig med dina framtida beslut.

Användarvägsfunktionen i det här verktyget låter dig markera start- och slutpunkterna och gör att du kan lära dig användarbeteendet på din webbplats. Genom det här verktyget kan du också lära dig om konverteringsdetaljer genom att använda korrelationsanalysen.

Bortsett från standardinsikter ger PostHog dig ytterligare information om retention, klibbighet och användarnas livscykel på din webbplats. Det ger dig också en noggrant designad instrumentpanel som du kan anpassa. Dessutom erbjuder den funktioner som instrumentpanelsfiltrering, automatisk uppdatering, veckouppdateringar via e-post och åtkomstbegränsningar.

Matomo

Matomo är en känd webbanalysplattform med öppen källkod som har blivit ett trovärdigt alternativ till Google Analytics. Det ger dig mycket exakta datainsikter och låter dig spåra användardata samtidigt som du följer integritetslagar.

Det enkla gränssnittet för Matomo är relativt lätt att navigera. Genom de förbättrade insikterna får du en komplett bild av användarna på din webbplats. Det ger dig ett brett utbud av funktioner som multi-attribution, mål, trattar, kohorter, användarbeteende, värmekarta, sessionsinspelningar, målsökord, mediaanalys och många fler.

Det bästa är att det här verktyget är helt anpassningsbart, så att du kan skräddarsy verktyget för att tillgodose dina affärsbehov. Matomo ger dig inga begränsningar när det gäller att lagra data för analys, så att du kan fatta kraftfulla beslut. Dessutom kommer du att ha fullständig kontroll över den data du lagrar.

Umami

Umami gör webbanalys till en enkel uppgift genom sin mycket intuitiva instrumentpanel och massor av funktioner. Detta webbanalysverktyg förser dig bara med den statistik du behöver för att fatta beslut och kampanjer som hjälper dig att växa ditt företag.

Med Umami kan du få detaljerade rapporter om dina besökare, inklusive de enheter de använde, webbläsartyp, OS och många andra detaljer. Du kan analysera din webbplats prestanda genom att spåra många händelser som sidvisningar, formulärposter, knappklick och mer.

De kraftfulla filtren och trafikkapaciteten i realtid hos detta analysverktyg gör webbanalys till ett enkelt jobb. En unik förmåga med det här verktyget är att det kan spåra ett obegränsat antal webbplatser, underdomäner och individuella webbadresser genom en enda installation. All data du samlar in genom detta verktyg förblir säker och inom gränserna för integritetslagar.

Öppna Replay

Öppna Replay är en webbanalysplattform med öppen källkod som kan ta dig bortom traditionella analytiska metoder. Till skillnad från andra verktyg förser den dig med en fullfjädrad sessionsuppspelningssvit genom vilken du analyserar problem som dina kunder står inför.

Du kan också övervaka prestandan på din webbplats genom att hålla reda på CPU-användningen, nedgångsinstanser och krascher och göra förbättringar i enlighet därmed. Du får också ett utvecklarverktyg som gör att du kan förstå hur din webbplats fungerar och göra ändringar därefter.

En unik aspekt av den här plattformen är att du kan slå på eller stänga av vilken funktion som helst, oavsett om det är ett A/B-test eller gradvis release, utan att behöva släppa webbplatsen eller appen på nytt. Det gör att du själv kan vara värd för din plattform så att all data stannar i din infrastruktur, och du kan använda de finkorniga integritetsfunktionerna för att säkerställa ren datalagring.

Rimlig

Om du letar efter ett lättanvänt och effektivt webbanalysverktyg med öppen källkod, försök Rimlig. Det är ett lättviktigt verktyg som ger alla viktiga insikter och din webbplatstrafik på ett enkelt sätt så att du enkelt kan förstå alla detaljer.

Plausible använder extremt lätta skript så att det inte blir rörigt och dina besökare får en sömlös surfupplevelse. Detta kostnadsfria verktyg låter dig segmentera din målgrupp med enkla klick och även bedöma alla betalda kampanjer genom UTM-parametrar. Du kan till och med spåra e-handelsintäkter och skapa anpassade evenemang genom att utnyttja de tillgängliga resurserna.

Instrumentpanelen för detta verktyg är användarvänlig och du kan dela all statistik i din instrumentpanel genom att dela länken med alla dina teammedlemmar. Med det här verktyget kan du följa GDPR, CCPA och PECR och säkerställa att dina besökare och all deras data är i trygga händer.

Fathom Lite

Fathom Lite är en öppen källkodsversion av berömda Fathom Analytics som ger dig alla nödvändiga funktioner du behöver i ett webbanalysverktyg. Instrumentpanelen är relativt enkel att använda och visar all analysdata framför dig.

Fathom Lite ger dig många viktiga funktioner för att analysera din webbplats, från spårningsutdrag till att köra förbyggda dockningsmaskiner. Du kan implementera alla säkerhetskontroller själv för att säkerställa optimal säkerhet för din webbplats.

Detta webbanalysverktyg ger dig inte bara data som aktuella besökare, webbplatsvisning etc., utan också genomsnittlig tid som besökarna spenderar, avvisningsfrekvens och måluppfyllelse. En av de bästa sakerna med den här plattformen är att den är lätt skalbar beroende på trafiken på din webbplats.

Ackee

Ackee är ett Node.js-baserat webbanalysverktyg med öppen källkod som enkelt kan integreras med din server och hjälpa dig att analysera all trafik.

Verktyget kommer med ett minimalt gränssnitt som låter dig utforska all data som vyer, hänvisningar, varaktighet, operativsystem, språk, skärmdimension, besökslängd och andra insikter utan att tappa fokus.

Ackee är integritetsfokuserad analys som låter dig ha fullständig kontroll över integriteten för all data du samlar in. Detta verktygs API ger dig ett robust nav som gör att du kan samla in en mängd olika data för affärsanalys från olika källor.

Viktigt är att det inte finns någon begränsning när det gäller att analysera data från olika domäner och applikationer. Den använder en anonymiseringsprocess i flera steg för att säkerställa att alla användare förblir anonyma. Dessutom är den helt fri från cookies, så du behöver inte oroa dig för något annat.

Öppna Web Analytics

När du väljer ett ramverk som är gratis att använda som Öppna webbanalys, du kan noggrant analysera din webbplats och ha full datakontroll. Du kan göra alla möjliga anpassningar i det här verktyget så att det tillgodoser dina krav.

Det här verktyget erbjuder ett stort antal mätvärden, dimensioner och rapporter som hjälper dig att analysera utvecklingen av din webbplats. Du kan utöka din datainsamlingsprocess genom att använda API:et som låter dig integrera plattformen med olika källor.

Du kan till och med spåra WordPress- och Mediawiki-baserade webbplatser och administratörshändelser via denna portal. Open Web Analytics kommer att bli en del av din domän, och den följer GDPR och andra regler.

Pirsch

Du kan överväga Pirsch om du letar efter ett lätt och kraftfullt webbanalysverktyg med öppen källkod som enkelt kan blandas med din webbplats.

Detta kraftfulla analysverktyg ger dig fullständig insikt i all data i realtid så att du kan optimera ditt mål eller din kampanj i enlighet med detta för att få en hög konvertering. Den integreras sömlöst med all din befintliga affärsteknik och låter dig mäta din trafik med hjälp av ett JavaScript-kodavsnitt.

Pirsch låter dig samarbeta genom att du kan dela instrumentpanelen med alla dina teammedlemmar. När det gäller datasekretess kompromissar inte denna plattform, och den fungerar enligt GDPR, CCPA, PECR och Schrems II policy.

Slutsats

Att hitta det bästa webbanalysverktyget med öppen källkod för bättre analys och integritet kan vara utmanande, eftersom det finns så många alternativ. När du överväger verktyget bör du överväga tillgängligheten av funktioner, datanoggrannhet, efterlevnad, användargränssnitt, skalbarhet, integration och avancerad analys.

Du kan också utforska några av de bästa webbanalysplattformarna med öppen källkod som är bäst för dig själv.