11 transkriptionstillägg som kommer att revolutionera ditt arbetsflöde

Letar du efter de bästa avskriftstilläggen? Om ja, har du snubblat på rätt webbsida.

Även om videor och poddar är på modet just nu, har skrivna texter sin egen betydelse. Det är ganska lätt att översätta skrivna texter från ett språk till ett annat, vilket tyvärr inte är så lätt att göra med video- och ljudinnehåll.

Dessutom gör skrivna texter det extremt enkelt att hitta specifik information och låter dig omarbeta så många gånger du vill. Och det är förmodligen därför skrivna texter är oersättliga inom sektorer som inkluderar forskning, utbildning och dokumentation.

Men när det kommer till att transkribera video- eller ljudinnehåll blir det verkligen utmanande. Manuell transkription tar ganska mycket tid och ansträngning, och det är där transkriptionstillägg kommer in i bilden.

Men att hitta ett bra avskriftstillägg är fortfarande en uppgift. Det finns hundratals alternativ där ute, och var och en av dem hävdar att de är bäst.

Att prova verktyg efter verktyg för att hitta rätt skulle inte vara rätt tillvägagångssätt, och det förstår jag. Det är därför jag har gjort det tunga lyftet och noggrant testat 100-tals transkriptionsförlängningar så att du inte behöver göra det.

Nedan har jag delat listan över de bästa transkriptionstilläggen som klarade mina tester och kan vara ett bra verktyg för att revolutionera ditt arbetsflöde.

Så, utan vidare, låt oss börja –

Transkript

Avskrift av Transcript.study är utan tvekan det bästa transkriptionsverktyget designat för studenter. En av de bästa funktionerna i det här tillägget är dess funktion för att lösa frågor med ett klick. Den här funktionen ger detaljerade svar på nästan alla frågor, inklusive komplicerade matematiska ekvationer.

Det här tillägget använder en avancerad AI-motor och sökalgoritm för att ge korrekta och detaljerade svar. Dessutom är tillägget exklusivt optimerat för 16 LMS (Learning Management System)-plattformar, inklusive Brightspace, Apex Learning och Blackboard. Men tyvärr stöder den inte längre McGraw Hill.

Fördelar

 • Detta verktyg är exklusivt optimerat för 16 LMS-plattformar med avancerat stöd.
 • Problemlösningsfunktionen med ett klick gör det extremt enkelt att hitta lösningar på komplexa koncept.
 • För $3,99 i månaden är det ganska överkomligt.
 • Förutom det webbaserade tillägget är det här verktyget även tillgängligt för Android- och iOS-enheter. Och tack vare dess synkroniseringsförmåga i realtid har du alltid oavbruten tillgång till alla dina anteckningar och dokument.
 • Extremt lätt att använda.

Men Transcript saknar kärnfunktionaliteten som alla transkriptionstillägg bör skryta med – förmågan att transkribera video eller ljud till text. Därför kan det inte hjälpa dig att skapa anteckningar om dina onlineklasser eller förbereda dokumentation av möten.

Plus, även om dess avancerade AI-motor är fantastisk, kan du få liknande resultat från gratis AI-chatbotar som ChatGPT eller Google Bard.

Laxis

När det gäller att registrera onlinemöten, webbseminarier och klasser, Laxis är ett verktyg jag kan lita på. Det är ett fantastiskt verktyg som hjälper dig att förbereda ämnen och agendor före mötet, få transkribering i realtid under möten och skapa anteckningar.

Förutom det har Laxis en AI-förstärkt möteshöjdpunktsfunktion som ger viktiga konversationsinsikter inom och tvärs över din konversation. Laxis webbaserade applikation är kompatibel med Zoom, Microsoft Teams och Webex, medan de specifikt erbjuder ett Chrome-tillägg för Google Meet.

Fördelar

 • Kompatibel med alla större videokonferenstjänster, inklusive Microsoft Teams, Google Meet, Zoom och Webex.
 • Gratisplanen verkar mer än tillräcklig för de flesta användare.
 • Laxis transkriptionsverktyg är mycket effektivt för att producera korrekt transkription med högtalarigenkänning.
 • Laxis avancerade AI-baserade författare och chatbot är ganska kraftfulla.
 • Ganska enkel och lätt att använda.

Det här verktyget är i första hand utformat för att hjälpa dig transkribera onlinemöten och klasser och inte för att transkribera videor i allmänhet. Därför kan du inte använda Laxis för att skapa transkriptioner av videor på YouTube, Udemy eller någon annan plattform.

Dessutom är en annan nackdel med Laxis att du måste ha stängda bildtexter aktiverade för att verktyget ska fungera korrekt. Annars kommer den att sluta transkribera.

Notta

Notta är utan tvekan ett av de bästa transkriberingsverktygen som kan transkribera alla typer av ljudklipp du har. Så oavsett om du vill transkribera en YouTube-video, podcast, videosamtal, onlineträff, webbseminarium eller vilken ljudfil som helst, kan Notta hjälpa dig att transkribera den på nolltid.

Det bästa med Notta är att det är ganska lätt att använda. Notta erbjuder en webbapplikation, ett Chrome-tillägg och mobilappar, vilket gör det tillgängligt på nästan alla enheter. Men deras planer, policyer och försäljningsmetoder gjorde mig skeptisk till produkten.

Fördelar

 • Den kan transkribera ljudfiler från nästan vilken webbsida som helst. Dessutom kan du importera vilken video- eller ljudfil som helst från din PC för transkription.
 • Den erbjuder en Notta-bot som kan ge realtidstranskription av möten i Zoom, Webex, Google Meet och Microsoft Teams.
 • AI-sammanfattningsgeneratorn gör ett anständigt jobb med att sammanfatta alla transkriptioner och göra snabba anteckningar.

Till exempel är gratisplanen som erbjuds av Notta mer som en gimmick. De säger att de erbjuder dig 120 minuter/per månad i den kostnadsfria planen, men du kommer att vara begränsad till endast 3 minuters inspelning i realtid och transkription av onlinemöten och 5 minuter av filbaserad transkription och transkription på liveskärmen som en gratis användare.

Dessutom kommer du att bli ombedd att välja premiumprenumerationen via popup-fönster, och deras återbetalningspolicy är hemsk.

MeetInOne

Medan MeetInOne är inte i första hand ett tillägg för att hjälpa dig att transkribera video- eller ljudfiler, det här verktyget kan hjälpa dig att förbättra din mötesupplevelse. Det bästa med MeetInOne är att det här tillägget är helt gratis att använda.

Fördelar

 • Du behöver inte spendera en enda krona för att använda någon av funktionerna som erbjuds av MeetInOne-tillägget. MeetInOne är helt gratis att använda.
 • Vissa av funktionerna, som bild-i-bild, mörkt läge, mötesstatistik, automatiskt erkännande och avvisande av förfrågningar och andra, är verkligen användbara och kan ta din mötesupplevelse till nästa nivå.
 • Även om funktionen Mötesinspelning fortfarande är under utveckling kan den här funktionen verkligen vara en livräddare för många eftersom den kommer att göra det lättare att föra protokoll över alla möten.

MeetInOne-tillägget har flera fantastiska funktioner, såsom push-to-talk, mörkt läge, mötesstatistik, förbättrad kontohantering och mer. Men tyvärr stöder den bara Google Meet.

Men trots att det är ett gratis och mycket praktiskt verktyg har verktyget inte fått tillräckligt med popularitet. Och det är därför, tror jag, utvecklarna inte arbetar för att förbättra denna tilläggs funktionalitet och prestanda. Som ett resultat av detta får det här verktyget inga regelbundna uppdateringar.

Möt Extension

Innan jag går vidare, låt mig förtydliga det Möt Extension är inte ett transkriptionsverktyg. Så om du letar efter ett verktyg för att transkribera dina möten eller videor i allmänhet, är Meet Extension inte ett alternativ. Men om du vill spela in dina möten eller förbättra den övergripande mötesupplevelsen kan du överväga det här verktyget.

Meet Extension är ett freemium-verktyg med några solida funktioner i gratisnivån. Premiumfunktionerna ser också ganska imponerande ut och låter dig spela in möten lokalt, ladda ner konversationer och auto-mute/aktivera mikrofonen.

Fördelar

 • Meet Extensions mötesinspelningsfunktion låter dig spela in och lagra alla möten lokalt i MP4-format.
 • Dess bild-i-bild-funktion låter dig göra flera saker på din PC utan att missa några bilder.
 • Förutom videoinspelningar låter Meet Extension dig också ladda ner chatthistorik och deltagarlistan.

Det enda jag inte gillade med Meet Extension är att den samlar in data relaterad till användaraktivitet, såsom nyckelloggning, musposition och klick och mer. Det här ser ganska skissartat ut för mig.

Otter.ai

Otter.ai är utan tvekan en av de bästa transkriptionstjänsterna du kan köpa just nu. Det är ett fantastiskt verktyg som du kan använda för att anteckna onlinemöten, brainstormingsessioner och onlineföreläsningar. Dessutom hjälper dess Otter.ai-chattfunktion dig att få detaljerade svar på mötesfrågorna.

Det här verktyget har dessutom funktionen att transkribera förinspelade videor, ljudfiler och poddsändningar. Förutom att transkribera dina möten, spelar Otter också in varje möte.

Fördelar

 • Otter är kompatibel med alla större onlinemötestjänster, inklusive Zoom, Google Meet och Microsoft Teams.
 • Otter är tillgängligt för Chrome, Android och iOS. Dessutom kan du integrera den med Slack, Calendar och Dropbox för att enkelt synkronisera allt.
 • Otter ger inte mycket i gratisnivån, men gratisplanen är ganska imponerande jämfört med sina rivaler. Du får 300 minuters månatlig transkription med 30 minuter per konversation och tre förinspelade ljud- och videofiler transkription för en livstid.

Tack vare sin ML-baserade algoritm är Otter ganska kraftfull och ger transkription med hög noggrannhet. Men ändå kämpar det här verktyget med tunga accenter eller när flera personer pratar samtidigt.

Automatisk anteckningstagare

Automatisk anteckningstagare är ett fantastiskt transkriptionsverktyg designat och utvecklat av en individuell utvecklare som heter Nithin S. Det enda syftet med att skapa detta verktyg är att hjälpa eleverna att skapa effektiva anteckningar, och det är därför det här verktyget är gratis.

Verktyget är mycket lätt och lätt att använda. Det här verktyget har dock några problem som måste övervägas innan du går till det.

Fördelar

 • En av de bästa sakerna med denna transkriptionsförlängning är att den är helt gratis att använda.
 • Auto-Notes Taker är kompatibel med alla större mötesplattformar, inklusive Google Meet, Microsoft Teams och Zoom Web.
 • Det här kostnadsfria avskriftstillägget använder också AI för att generera snabba anteckningar och korta sammanfattningar av viktiga ämnen som diskuterades under mötet.

Detta verktyg har utvecklats av en enskild utvecklare, och därför saknar det korrekt kundsupport. Så du kommer att vara på egen hand om du stöter på några problem, eftersom utvecklarnas svar kan ta flera dagar.

Utöver det släpptes den senaste uppdateringen som detta verktyg fick i januari 2021, och det finns en stor chans att det här verktyget inte kommer att få några uppdateringar snart. Så alla buggar och problem som det här verktyget har just nu kommer inte att fixas när som helst snart.

Transskriptor

När det gäller behov av automatiserad transkription, Transskriptor är en förlängning som verkligen lyser. Det är ett premium-transkriptionsverktyg som har betjänat över 100 000 kunder globalt. Transkriptor är ett funktionsrikt verktyg med dussintals fantastiska funktioner som hjälper det att skilja sig från sina rivaler.

Fördelar

 • Transkriptor stöder mer än 100+ språk där du kan transkribera möten och filer och översätta befintliga transkriptioner.
 • Transkriptors toppmoderna AI-algoritm är känd för att ge högre noggrannhet som kan nå upp till 99 %.
 • Transkriptor har utan tvekan en av de bästa kundsupporterna, enligt min mening. Även om kundsupport inte är tillgänglig dygnet runt, kan du ansluta till dem på många olika sätt, som livechatt, e-post, etc.

Från och med de viktigaste hjälper Transkriptor dig att transkribera onlinemöten, seminarier och videor utan ansträngning med 99 % noggrannhet. Förutom det kan du också ladda upp dina video- eller ljudfiler för att konvertera dem till text på nolltid.

Även om det inte är en stor sak, fångar och transkriberar Transkriptor alla utfyllnadsord som umm, ahh, hmm, etc.

YTScribe

Om du i första hand letar efter en transkriptionstillägg för att transkribera YouTube-videor, YTScribe kan vara den perfekta lösningen för dig. Det är ett freemium-verktyg. Gratisversionen av YTScribe ser ganska solid ut för mig, och om jag inte hade pengar skulle jag säkert gå med YTScribes gratis tillägg.

Fördelar

 • YTScribe gör ett fantastiskt jobb med att tillhandahålla transkriptioner med hög precision, särskilt på videor som har klart ljud och en berättare.
 • Den kostnadsfria tillägget av YTScribe är ganska solid, och om du är villig att lägga lite ansträngning på manuell redigering, kommer det att vara tillräckligt bra för dig.

Du måste dock manuellt redigera transkriptionen som genereras av gratis tillägg eftersom den inte kommer att ha korrekt interpunktion och tidsstämplar. YTScribe fixar det här problemet i Pro-prenumerationen. Men Pro-prenumerationen verkar lite kostsam, särskilt om jag jämför den med andra transkriptionstilläggs prissättning och anser att YTScribe är begränsad till endast YouTube.

Som sagt, YTScribe verkar något överprissatt, speciellt när jag jämför det med andra transkriptionstjänster som Transkriptor eller Notta. De andra tjänsterna jag nämnde har liknande priser men erbjuder mycket fler funktioner än YTScribe.

Skaffa YouTube Transcript

Som namnet antyder, Skaffa YouTube Transcript by CakeAI är ett YouTube-videoavskriftstillägg. Det här tillägget fungerar utan ansträngning med alla typer av YouTube-videor förutom liveströmmen, och det bästa är att det är ganska lätt att använda.

Detta tillägg genererar korrekta transkriptioner och låter dig exportera transkriptioner i tre format – CSV, SRT och TXT. Om du väljer CSV-formatet får du transkriptionen med korrekta tidsstämplar.

Fördelar

 • Detta tillägg är ganska robust och ger högnoggranna transkriptioner med tidsstämplar.
 • Med gratisprenumerationen skulle du få en högkvalitativ transkription per dag gratis. Dessutom kommer transkriptionen att ha korrekta tidsstämplar och skiljetecken.

Det finns en gratisversion av denna tillägg, men den är begränsad till bara en transkription om dagen. Jag har inga problem med det, eftersom jag förstår att utvecklaren designade den här produkten för att tjäna lite pengar, men denna aggressiva gräns är också anledningen till att det här verktyget inte är särskilt populärt.

Plus, även om jag gillade verktyget och försvarade dess begränsade gratis åtkomst, skulle jag inte rekommendera att välja dess betalda prenumeration. Det beror på att dess utvecklare saknar professionalism. Verktygssidan har inte korrekt information om fakturering, prenumeration, sekretesspraxis etc.

Utöver det har många användare rapporterat att de inte kan säga upp sina prenumerationer eftersom det inte finns något alternativ.

Scribbl

Scribbl är en ny transkriptionstjänst som har imponerat mycket på mig. Även om Scribbl för närvarande bara stöder Google Meet, arbetar de för att utöka sin kompatibilitet med andra plattformar som Microsoft Teams och Zoom.

Scribbl hjälper inte bara till med högprecis transkription utan låter dig också spela in alla dina möten och skapa AI-baserade mötesanteckningar. Dessutom erbjuder den ett enkelt delningsalternativ, så att du enkelt kan dela alla dina videor och transkriptioner.

Fördelar med Scribbl

 • Även om Scribbl inte erbjuder telefonisk kundsupport, är dess kundsupport fortfarande en av de bästa jämfört med sina konkurrenter. Du kan ansluta till deras supportteam via livechatt eller e-post.
 • Scribbl är ganska lätt att använda. Men om du tycker att det är svårt kan du kontakta deras kundsupport eller gå till deras bloggsektion.
 • Scribbls avancerade AI-algoritm bryter ner hela din mötesdiskussion i mindre ämnen. Detta kan vara till stor hjälp för att granska ämnen som diskuteras på möten.

Den enda nackdelen med Scribbl, enligt min mening, är dess prissättning. Det är ganska dyrt jämfört med andra verktyg på marknaden.

Avslutande kommentarer

Där har du det – en detaljerad artikel som täcker de bästa avskriftstilläggen.

Att rekommendera ett avskriftstillägg är inte lätt, eftersom det helt beror på dina behov. Jag hoppas att den här artikeln har hjälpt dig att göra rätt val. Men om du fortfarande är förvirrad, låt mig ge dig mina rekommendationer för olika användningsfall.

Om du har en budget och behöver ett avskriftstillägg för att transkribera YouTube-videor, rekommenderar jag att du går med Notta. Men om du inte har någon budget skulle jag rekommendera YTScribe eller CakeAIs gratistillägg.

På samma sätt, om du vill ha en utskriftstillägg för möten, överväg Laxis, Notta, Otter eller Transkriptor. Du kan också använda andra verktyg som anges ovan, men se till att läsa för- och nackdelarna innan du gör ett val.

Kolla sedan in den bästa transkriptionsmjukvaran för att konvertera ljud till text.