11 spel som sist av oss alla borde spela

Om du gillar att spela spel som liknar ”Last Of Us”, så är du på rätt plats. Här kommer vi att utforska några spel av samma genre för att lägga till mer kul.

Som ett fan av apokalyptiska spel och program skulle du ha sett HBO TV:s berömda show, ”The Last of US”. Om inte, skulle du ha spenderat den bästa tiden med att spela spelserien som programmet är baserad på. Men det stör alla sanna fans när de avslutar spelserien och fortfarande längtar efter en mer liknande upplevelse.

Tack och lov tar några spelutvecklare hand om våra behov och önskemål genom att skapa liknande spelupplevelser med en nypa av deras unika karaktär. Vissa lägger till en bättre story, medan andra har lagt till fler utmaningar och spänning.

Idag är den här artikeln tillägnad alla Last Of Us-fans, eftersom vi har tagit med några av de bäst handplockade spelen för dig, genom vilka du kan återuppleva Last Of Us-spelet utan att bli uttråkad.

Vad är The Last Of Us-spelet?

Om du är här efter att ha sett HBO TV-serien The Last Of Us, låt mig påminna dig om att The Last Of Us är en TV-serie baserad på ett spel som heter detsamma.

Detta spel släpptes ursprungligen 2013 av Naughty Dog. Senare anpassades den som en TV-serie med några förändringar i handlingen i januari 2023.

The Last of Us är ett unikt konceptspel som ansågs vara långt längre än när det släpptes. Det här actionäventyrsspelet tog inte mycket tid att styra spelarnas hjärtan på grund av dess unika och spännande handling.

Dessutom slutade inte tillverkarna förrän en; de har upp till 5 spel i serien som släpps ofta för alla dess älskare.

Som nämnts släpptes The Last Of Us initialt 2013. Sedan dess har hela den här serien sålt mer än 37 miljoner exemplar världen över. Utgivaren och utvecklaren meddelade detta nummer i december 2022.

Så vi kan inte förutsäga försäljningen exakt, men den har många människors hjärtan. Men varför är dessa människor galna i Last of Us? Vad gör The Last of Us så unik?

Det enkla svaret på denna fråga är dess unika berättelse. Vem gillar inte ett spel som involverar dig helt och hållet med nyckelkaraktärerna? Spelets berättelse kretsar kring två huvudkaraktärer vid namn Joel och Ellie, som har motsatta perspektiv på att se världen.

Förutom handlingen är det som gör spelet lekfullt dess interaktiva miljö och tillägget av flerspelarläge i serien.

Det finns många spel kring den liknande handlingen i Last Of Us. Men att hitta spel med samma spänning och äventyrsnivå var ganska riskabelt. Däremot har vi sammanställt en lista över de bästa spelen du kan spela om du missar Last Of Us.

A Plague Tale: Innocence

Spel som för samman verklighet och fiktion i perfekt förhållande stjäl uppmärksamhet lätt. A Plague Tale: Innocence gör det här jobbet smidigt. Publishers släppte först spelet i maj 2019.

Det här är ett 15-20 timmars spel där två unga föräldralösa barn kämpar för överlevnad i en mörk värld hemsökt av nyfikna soldater och ostoppbara svärmar av råttor.

Denna action-äventyrsspelserie består för närvarande av två spel: A Plague Tale: Innocence och A Plague Tale: Requiem. Du kan också överväga detta spel i genren överlevnadsskräck.

Detta spännande spel är oförutsägbart och ger dig kontroll över Amicia, med begränsade verktyg för att rädda sig själv och sin lillebror från distraktion, soldater, råtthorder och mer. Detta knepiga spel består av överlevnadspussel som kan lösas med specifika metoder.

Plattformar – PlayStation 4, Xbox One, Windows

Bortom två själar

Beyond: Two Souls är ett populärt videospel som hade premiär på Tribeca Film Festival 2013 trots att det var ett spel. Dessa ord kan lätt förmedla kreativitet och popularitet. Detta action-äventyrsspel släpptes ursprungligen i oktober 2013 och sålde mer än 2,8 miljoner exemplar 2018.

Vad gjorde Beyond: Two Souls så mycket älskad? Svaret är dess interaktiva miljö och handling. I detta flerspelarspel måste spelaren flytta och vägleda karaktären till interaktioner med andra objekt och icke-spelare.

Spelets väsentliga karaktär är Jodie, som har en psykisk koppling till en mystisk enhet som heter Aiden, med vilken hon kan interagera och utföra telepatiska handlingar. Spelets handling avslöjas av spelarens val under hela spelet.

Så om du vill uppleva ett liv helt baserat på dina beslut med en mystisk enhet, kan du prova den här!

Plattformar – PlayStation 3, PlayStation 4, Windows

Bioshock oändlig

BioShock Infinite är ett känt spel från serien BioShock. Detta förstapersonsskjutspel publicerades i mars 2013 i 2K-omgångar. BioShock är ett äventyrsspel med en nypa rollspel.

Spelet är uppdelat i fyra nivåer baserat på dess svårigheter, vilket gör det lättare för nybörjare att börja och enkelt anpassa sig till spelet. BioShock är ett avgörande överlevnadsspel, eftersom fienderna är mycket mer utmanande, och spelare kan bara bära två vapen samtidigt. Men vem är fienden?

BioShock Infinite har en virtuell värld där den kritiska karaktären Booker DeWitt skickas till Columbia under inbördeskriget för att hitta Elizabeth. Spelet är inte så enkelt som alla andra spionspel. Istället är den fylld av många mysterier och händelser som du kan förstå genom att bara spela den.

Plattformar – PlayStation 3, Xbox 360, Windows

Dagar borta

Du skulle ha sett många spel vars scener kretsar kring pandemin. Men Days Gone, som släpptes i april 2019, är helt ur boxen. Detta action-äventyrsspel i tredje person är baserat på en berättelse från en postapokalyptisk värld där spelaren får kontroll över Deacon St. John, en prisjägare.

Spelet tar dig till en plats som hemsöks av miljontals zombievarelser som utvecklas snabbt och dödar mänskligheten runt omkring. Fienderna är inte begränsade till bara dessa sinneslösa varelser. Istället måste du också möta en nattlig typ av varelse, Swarmers, som invaderar för mat och vatten på natten.

Spelet ger också olika mål eller uppdrag till karaktären, som att rädda gisslan, samla resurser, rensa freaker-bon etc., för att fortsätta spela och få erfarenhetspoäng. Days Gone är en perfekt kombination av spänning och utmaningar.

Plattformar – PlayStation 4, Windows

Slocknande ljus

Vad kan vara roligare än att rollspela en hemlig agent och rädda din plats från en grym skurk? Dying Light kan låta dig uppleva detta med en kryddig och heroisk handling. Dying Light är ett överlevnadsskräckspel som släpptes i januari 2015.

Även om Dying Light har samma typiska zombievarelseberättelse, har den blivit en kommersiell framgång genom att sälja mer än 20 miljoner exemplar runt om i världen fram till april 2022 på grund av dess vändningar.

Spelets väsentliga karaktär är en hemlig GRE-agent vid namn Kyle Crane. Han skickas för att hitta en politisk person som blivit skurk som missbrukar viktig information.

I det här spelet måste man gå igenom olika faror genom hela spelet för att nå skurken. Dessutom måste spelaren också slutföra uppdrag och hjälpa de överlevande på resan.

Plattformar – PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox Series

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption-seriens tredje bidrag heter Red Dead Redemption 2. Detta spel släpptes i oktober 2018 och blev snart populärt bland folk genom att skapa rekord på grund av dess unika tekniska kapacitet.

Du kan spela detta action-äventyrsspel i både enspelarläge och flerspelarläge online. Handlingen och miljön i spelet är autentisk och uråldrig, eftersom det är en fiktiv representation av USA år 1899.

Spelet inkluderar skjutningar, rån, jakt, etc., under hela spelet. Spelarens avgörande roll är att upprätthålla karaktärens heder genom rätt beslutsfattande.

Låter det enkelt? Men det är inte så enkelt. Den största utmaningen för spelaren är att överleva i spelet samtidigt som de möter regeringsstyrkor, rivaliserande gäng och andra motståndare. Att vara filmens hjälte är bra, men att vara den mest älskade skurken är ännu bättre, och det är vad det här spelet låter dig uppleva.

Plattformar – PlayStation 4, Xbox One, Windows

Resident Evil 2

Du vet det klassiska citatet, ”gammalt är guld”, och vi har ett av dessa gyllene spel. Resident Evil 2 är ett gammalt tv-spel från januari 1998 som fortfarande kan skrämma dig med sin fantastiska spelintrig. Detta överlevnadsskräckspel ger spelarna kontroll över Leon S Kennedy och Claire Redfield, som måste fly från en stad efter att dess flesta medborgare förvandlas till zombies.

De viktigaste funktionerna i spelet är utforskning, pussel och strid. Spelaren måste gå igenom olika hinder under hela spelet. Spelet består av många andra karaktärer, där var och en av dem har en unik handling och faror. Resident Evil 2 är ett oändligt spännande spel som kan ge dig gåshud.

Plattformar – PlayStation, Windows, Nintendo 64

State Of Decay 2

Vi har ett annat Zombie-spel släppt i maj 2018 av Xbox Game Studios. State of Decay 2 är ett överlevnadsspel där spelarna ska bygga en gemenskap, hantera resurser och överleva i en farlig värld av zombies.

Detta spel utspelar sig i en öppen värld där spelare kan välja platser för att bygga en bas och förbättra faciliteter med upp till tre andra spelare. Utvecklarna har försökt ge en helt realistisk upplevelse genom att tillhandahålla en interaktiv miljö och många andra funktioner.

Från att spara och kommunicera med överlevande till handel med dem, du kan uppleva allt detta i denna virtuella värld.

Plattformar – Xbox One, Windows

The Walking Dead

The Walking Dead: The Telltale Definitive-serien släpptes ursprungligen i april 2012. Din sökning kan sluta här om du letar efter en långvarig spelserie.

The Walking Dead är en spelserie med fyra säsonger med över 50 timmars spelande och 23 enskilda avsnitt. Denna spelserie låter dig uppleva hur en liten flicka går från att vara oskyldig till en överlevande i zombies värld i en bråkdel av en attack.

The Walking Dead har en interaktiv miljö, vilket gör spelet ännu mer spännande och spännande. Dessutom påverkas varje scen i spelet av beslut som tas av spelaren. Därför skulle det hjälpa om du höll dig aktiv för att hålla dig vid liv i spelet.

Plattformar – PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Skugga Av Graven

Om du gillar spel skulle du ha hört talas om The Shadow of the Tomb Raider. Det här spelet släpptes ursprungligen över hela världen 2019. Detta enspelarspel blev känt på grund av sin spännande handling och grafik.

Detta actionäventyrsspel spelas ur ett tredjepersonsperspektiv, där spelaren får kontroll över den vitala karaktären Lara Croft. Detta spel är fyllt med pussel och äventyr. Från att jaga vilda djur till att utforska olika gravar, du kan uppleva allt detta i ett spel.

Det grundläggande målet med spelet är att ta sig till staden Paititi samtidigt som man överlever den paramilitära organisationen och stoppar en Mayapokalyps.

Plattformar – PlayStation 4, Windows, Xbox One

Uncharted 4: A Thief’s End

Uncharted 4: A Thief’s End är återigen från Naughty Dog, en av de mest populära utvecklarna. Detta action-äventyrsspel är det 4:e bidraget i den populära oöversiktliga spelserien. Detta spel släpptes första gången i maj 2016.

Handlingen kretsar kring en skattjägare och hans fru som söker efter skatter samtidigt som de utforskar flera miljöer, platser, städer, etc. Handlingen i spelet är fylld med olika vändningar.

Spelaren kan använda olika vapen för att slåss mot andra skattjägare. Utöver detta finns det även ett online multiple-player-läge. Därför kan du prova detta spel med dina vänner också.

Plattformar – PlayStation 4, PlayStation 5, Windows

Slutsats

Att ha en PlayStation hemma och njuta av ditt favoritspel kan vara den bästa känslan. Idag i den här bloggen diskuterade vi de bästa alternativa spelen i Last Of Us. Dessa spel kanske matchar detta legendariska spels autentiska upplevelse och spänning, men du kommer att njuta av att spela dem.