11 Shopify-konkurrenter att överväga för din onlinebutik

Spread the love

Att starta ett e-handelsföretag eller gå online är enklare än någonsin, med många Shopify-konkurrenter som lyckas.

Shopify är en av de mest populära e-handelslösningarna, med en marknadsandel på 29 % och 400 000+ aktiva butiker år 2021. Det har revolutionerat e-handelsbranschen genom att nästan ersätta äldre företagsprogramvara genom att minimera tiden och behovet av kod. Shopify är snabbt, enkelt och perfekt för att skapa en ny butik från grunden, med dess kompletta tekniska paket.

Du kan designa sidor med den inbyggda editorn; du kan sälja över kanaler genom att länka lokala språk och erbjuda pålitlig support i dina onlinebutiker. Inte nog med det, mobilresponsiva konturer, 100+ teman, 6000+ applikationer och kompletta integrationer med verktygsuppsättningar som Google Ads och betalningsleverantörer gör Shopify till det populära valet.

Men även de största plattformarna har sina nackdelar. Shopifys månatliga prissättningsavgift är för hög, och såvida du inte använder Shopify-betalningar, som endast verkar i ett fåtal länder, slutar du med att betala transaktionsavgifter för varje gjord försäljning.

Plus, Shopify-instrumentpanelen är inte så intuitiv som vi skulle vilja att den ska vara. Att skapa rullgardinsmenyer, lägga till objekt eller använda ”samlingar” är ganska komplicerat. Medan Shopify stöder anpassning, är det en liten runda eftersom det inte är baserat på standard PHP. Därför kan inlärningskoden vara ganska brant, och fullständig kreativ kontroll är en no-go med Shopify.

Men vad som verkligen är en dealbreaker med Shopify är dess inlåsningspolicy för leverantörer som begränsar dig från att flytta din butik till en annan leverantör. I kombination med de senaste effektivitetsproblemen och bristen på support kanske du vill leta någon annanstans.

Användarnas behov har utvecklats; behovet av bättre stöd är avgörande. Och så är behovet av överkomliga priser, avancerad anpassning och möjligheten att migrera. Oavsett vilka krav du har för att söka alternativ, hitta de bästa Shopify-alternativen som är värda att notera nedan.

WooCommerce

Eftersom WooCommerce är världens bästa e-handelsplattform med öppen källkod, är WooCommerce ett gratis WordPress-plugin med över 400 officiella tillägg. Den är helt integrerad med WordPress-teman och erbjuder flexibla lösningar som drivs av en global community.

Oavsett om du gör dig redo att lansera din egen detaljhandelslinje eller starta ett nytt företag kan WooCommerce hjälpa dig. Den har en mängd inbyggda verktyg och användbara integrationer som hjälper dig att hantera din affärsverksamhet effektivt. Du kan bygga attraktiva skyltfönster (med fantastiska gratisteman) och anpassa dina produktsidor.

Ett antal tjänster är gratis att lägga till med hjälp av installationsguiden. Du kan enkelt hantera betalningar med 100+ betalningsgateways. Inte bara det, kontakta välkända transportörer (inklusive exklusiv WooCommerce-frakt endast för USA) och beräkna moms automatiskt.

WordPress är redan känt för att vara ett toppinnehållshanteringssystem, populärt för sin SEO-fördel. När du startar upp det med WooCommerce har du möjlighet att synas i de bästa sökresultaten och växa ditt företag.

Du kan också övervaka det med hjälp av prestandamått med WooCommerce Admin, en helt anpassningsbar instrumentpanel. Faktum är att hela WooCommerce är väldigt anpassningsbart. Du kan till och med skapa ditt eget personliga tema om du inte gillar de otaliga teman som det kommer med.

Även om betalda tillägg är tillgängliga kan du få mycket gjort med gratistillägg. Du kan lägga till delningsknappar och utöka din publik över sociala kanaler som Facebook, Google Ads, HubSpot eller till och med Mailchimp.

En annan anledning till att WooCommerce är #1 på listan är att all din data är din för alltid. Till skillnad från många andra e-handelslösningar är du fri att exportera allt ditt innehåll. Det finns inga krångel om du vill ta ditt företag någon annanstans utan några begränsningar.

BigCommerce

Medan WooCommerce var den mest populära bland Shopify-konkurrenter, är BigCommerce definitivt den mest mångsidiga. BigCommerce är känt för sin skalbarhet, stabilitet och säkerhet. Bäst för stora företag och butiksägare, BigCommerce är en perfekt utmanare bland andra Shopify-konkurrenter. Det beror på att det erbjuder fler inbyggda säljverktyg och integrationer än Shopify.

Faktum är att när du använder Shopify betalar du en procentandel av din försäljning för kunder som inte använder Shopify-betalningar. BigCommerce har inga sådana begränsningar. Dessutom kommer BigCommerce med sin egen uppsättning integrationer och 1100+ appar. Så det kommer inte att få dig att installera tredjepartsappar, till skillnad från Shopify.

  12 bästa aktiemarknads-API:er för att bygga finansiella produkter

Du kan komma igång med att designa ett attraktivt skyltfönster, produktuppfyllelse, kassaanpassning och integration av sociala medier. Inte bara det, du kan ha flera försäljningskanaler från ditt skyltfönster till försäljningsställe (POS) till tredjepartswebbplatser som Amazon, eBay, Walmart och Google Shopping.

Med planer som börjar på $29,95 per månad har BigCommerce en lättanvänd app. Den kommer också med en inbyggd blogg som hjälper dig att förbättra din SEO-rankning. Om du vill ha planer på företagsnivå kan du kontakta teamet för anpassade prissättningsalternativ.

Även om funktionerna kommer att variera beroende på planen du väljer, finns det några kärnfunktioner du får med BigCommerce. De inkluderar obegränsade personalkonton, avancerade rapporteringsfunktioner, 12 gratis mallar, integration med PayPal och användbara SEO-verktyg.

Wix e-handel

Wix lämpar sig bäst för enskilda entreprenörer och individer som gillar att göra det själv. Du kan skapa mobilförst butiker som är attraktiva och anpassade på några minuter. Med över 500 e-handelswebbplatsmallar att välja mellan, är Wix helt och hållet en dra-och-släpp-byggare. Med det menar vi att du bokstavligen kan flytta runt vilket innehåll som helst var som helst.

Med många flexibla designalternativ är Wix eCommerce perfekt för nybörjare. För att utarbeta, är det idealiskt för små företag som inte har fler än 100 produkter. Det är en bra plattform för att komma igång, eftersom det förenklar allt och det har utmärkt stöd.

Även om Wix inte har heltäckande verktyg som Shopify, är det perfekt för människor som inte vill koda mycket. Den har en kraftfull redigerare och interna designverktyg. Dessutom inkluderar dess avancerade funktioner återställning av övergiven kundvagn 🛒, automatisk säkerhetskopiering och ett anpassat domännamn.

Nu har Wix en gratis plan. Men du behöver premiumplanen för att acceptera betalningar, ta bort annonser och ansluta din egen domän. Vill du förbättra funktionaliteten i din butik? Dra fördel av en enorm appmarknad och över 300 integrationer.

Förutom att inte låta dig skapa mer än 100 sidor, har Wix inte stöd för nyare försäljningskanaler som TikTok. Så du kanske går miste om ett antal potentiella potentiella kunder. Men låt inte det ändra dig. Wix är ett utmärkt allt-i-ett-verktyg för att bygga webbplatser som är perfekt för nybörjare.

Kibo Commerce

Ett annat idealiskt alternativ till Shopify, Kibo Commerce är en funktionsrik, molnbaserad och omnikanal e-handelsplattform. Det låter dig hantera B2B- och B2C-operationer från ett enda gränssnitt. Dessutom kan man använda delade tjänster (prissättning, produktkatalog, marknadsföring) genom en enda administratörspanel.

Dessutom får du full API-täckning, inbyggda integrationer och briljanta platsskalningsmöjligheter när du arbetar med Kibo. För att direkt jämföra Kibo med Shopify, är kundvagnsupplevelsen och den övergivna varukorgen 🛒 återställningsalternativ bättre i Kibo, medan Shopify tar trofén i onlinebetalningar.

Kibo är designad för alla stadier av den huvudlösa resan och låter organisationer designa personliga e-handelsupplevelser och på så sätt hjälpa dem att växa snabbt.

För att utveckla det hjälper Kibo dig att skapa anpassade shoppingupplevelser, inte bara över traditionella kanaler som sociala medier och onlinemarknadsplatser. Men också över nyare ledande kanaler som smarta apparater, wearables och röstassistenter.

Om du vill öka dina intäkter och öka kundlojaliteten kan du arbeta med Kibo Subscriptions Management. Du kan erbjuda prenumerationer på ofta köpta produkter och öka din kundbas genom att skicka utvalda paket eller exklusiva produkter.

Kibo ger även hjälp med orderhantering. Öka försäljningen, optimera lager och fullfölj beställningar snabbare med ett mycket flexibelt gränssnitt. Förbli ansluten till din kund under hela resan, såväl som butiksmedarbetare, leveranspartners och till och med kundsupportteam. Det bästa med Kibo är att du kan njuta av alla dessa tjänster (från huvudlös e-handel till orderhantering till prenumerationer) inom en enhetlig plattform.

Intershop

Om du letar efter Shopify-konkurrenter som är molnbaserade, kanske du vill ta Intershop på en runda (läs: demo). En SaaS-handelslösning byggd exklusivt för komplexa företag, Intershop är säker och tillgänglig på Microsoft Azure-molnet.

När du vill lägga till avancerade funktioner på din sajt behöver du inga större migreringar. Allt tack vare mikrotjänsterna som Intershop kommer med. Dessutom har den en öppen AI-arkitektur som gör att du enkelt kan expandera. Och du får skapa anpassade upplevelser för alla användare, vilken enhet som helst med hjälp av dess huvudlösa handelsfunktioner.

  Var sparar Mac-datorer skärmdumpar?

Medan Shopifys marknadsandel är mer än Intershop, blir Intershop populär på grund av sin omnikanaltjänst. Med problemfria integrationer hjälper Intershop dig att skala din verksamhet till nästa nivå.

Med över 500 API:er kan du vara redo att tillhandahålla en unik onlineupplevelse som hjälper dig att förenkla köpprocesser, produktinformation och försäljning vid varje kontaktpunkt. Orolig för din SAP-integration och mängden kod som det kommer att ta? Intershop tar ledningen på det med sin integrationshubb.

Dessutom har Intershop utmärkta expertstyrda resurser, global community och utbildningsalternativ för att optimera ditt tillvägagångssätt. Håll koll på sömlös orderhantering. Eller ge ditt kundsupportcenter möjlighet att bygga bättre relationer som ger dig många återkommande besökare.

Shopware

Det är inte många som vet detta, men Shopware grundades faktiskt 2004, två år före Shopify. En av de mest populära bland alla Shopify-konkurrenter, Shopware har en gratisversion. Som jämförelse har Shopify bara betalversioner.

Även om både Shopify och Shopware är intuitiva och har en mängd SEO-funktioner, har Shopware en snabbare laddningstid. Det har i sin tur en positiv effekt på SEO.

En annan fördel som Shopware har framför Shopify är anpassningsbarhet. Med över 1500+ tillägg låter Shopware dig utveckla individuella plugins och anpassa din butik. Shopify har många teman och plugins; chanserna för anpassningsbarhet är dock begränsade.

Med fullständig tillgång till källkoden är din data din utan några begränsningar. Shopware hjälper dig också att växa snabbare med API, huvudlösa och automatiserade funktioner som inte kräver någon kod. Oavsett om du är B2B eller B2C, får du hantera online- eller offlinehandel över olika affärsmodeller.

Få också ta del av kraftfulla SEO-verktyg, berättande funktioner och anpassningsbara produktalternativ med Shopware. Dessutom får du hjälp med att driva kampanjer, engagera dina kunder via samsurfning och videoshopping med mera.

Miva

Medan Shopify-konkurrenterna är många, handlar Miva om att hjälpa dig anpassa dig till nya e-handelstrender. Med stor SKU-baserad lagerhantering och funktioner för bearbetning av stora volymer, lovar Miva oöverträffad smidighet.

Dessutom har den en molnbaserad värdmiljö med alla viktiga verktyg som hjälper dig att sälja B2B och D2C från samma plattform. Mivas bästa integrationer för frakt, lager, betalningar, skatter, redovisning och marknadsföring säkerställer att du har allt för att lyckas.

Att bygga ett kraftfullt och övertygande skyltfönster och maximera engagemanget är enkelt med Mivas kataloger och navigeringsfunktioner. Inte bara det, dina köpare kommer att få dynamiska produktrekommendationer och kampanjer. Du har interaktiva produktvisualiserare, merförsäljnings- och paketeringsfunktioner till din räddning!

Med ett fantastiskt supportcenter har Miva även avancerade funktioner. De inkluderar synlig inventering i realtid, anpassade priser för B2B, automatiserade prenumerationer och en mängd konfigurerbara grossistapplikationer. Det kan vara lite svårt att använda i jämförelse med Shopify, och prenumerationskostnaden tenderar att vara i den högre delen. Men med 20+ års erfarenhet har Miva allt du behöver för att öka intäkterna och driva konverteringar.

Volusion

Med en gratis provperiod i 14 dagar är Volusion en av de populära Shopify-konkurrenterna kända för sitt lösningsdrivna tillvägagångssätt. Briljanta mobilvänliga teman, intuitiv funktionalitet och de bästa SEO-verktygen är vad du får med Volusion. Men det är inte allt!

Volusion har utmärkta produktvisningsfunktioner (inklusive ett bildspel på hemsidan), reklamverktyg och avancerade sökverktyg. Du kan också ta hjälp av Volusions interna studio för att designa din webbplats. Det är ett unikt erbjudande som inte tillhandahålls av andra Shopify-konkurrenter.

Effektivisera lagerfunktioner, implementera prissättning av produktvarianter eller erbjuda prenumerationer via verktyg för återkommande prissättning med denna allt-i-ett e-handelslösning. Alla sajter har också 99 % drifttidsgaranti med Google Cloud.

Den har fyra betalplaner: personlig, professionell, affärsmässig och anpassad (för stora företag). Volusion är känt för sin betoning på analys. Du kan vara på toppen av insikter och analyser med Volusion, och vi tycker att det är ett stort plus!

Spåra RIO, skapa rapporter, skapa rabatter, hantera sociala konton, sälja på flera plattformar och hantera recensioner enkelt med Volusions funktioner. Från att skapa en sömlös kassaupplevelse till att få hjälp från interna marknadsförings-, design- och studioexperter, Volusion är ett kraftpaket.

Stor kartell

Big Cartel, en e-handelsplattform med full värd, är för närvarande den billigaste bland Shopify-konkurrenterna. Inte bara det, det är det mest idealiska valet för artister och kreatörer som vill visa upp sitt arbete och tjäna pengar.

  9 AWS-övningstest för att hjälpa dig klara de riktiga proven

Det är perfekt för nystartade företag också, med produktsidor som inte överstiger fler än 500. Även då ger det fler lösningar än Wix med sina 100 produktsidors begränsningar. När vi kommer tillbaka till Big Cartel har den en gratis plan för att visa upp fem olika produkter.

Den har inga komplexa funktioner eller gränssnitt. Det är snarare lätt att använda, tillåter flerkanalsförsäljning och integreras väl med Google Analytics.

Big Cartel har endast väsentliga funktioner, vilket kan vara en nackdel i jämförelse med ledande e-handelsjättar. Men enkelheten och lättanvända funktioner gör den idealisk för nybörjare.

På tal om nackdelar kanske du känner dig begränsad när det kommer till betalningsalternativ, flexibilitet, antal förlängningar och produkthantering. Det är dock den bästa webbplatsen för kreativa proffs som fotografer, målare och designers som vill kommersialisera sin konst. Dessutom är det verkligen prisvärt!

Square Online

Jämfört med andra Shopify-konkurrenter är Square Online den enda onlinebutiken som kan göras på beställning. Installationen är snabb och enkel; du kan börja sälja direkt.

Perfekt för restauranger och butiker, Square Online debiterar dig endast när du gör en försäljning – det är också ett rimligt pris för alla funktioner som den kommer med. Du kan integrera med befintligt POS-lager och vara igång på nolltid. Dessutom kan du njuta av bekväma betalningar, lokala leveransalternativ, acceptera presentkort och stödja shopping via Instagram.

Som du måste ha gissat är Square Online en omfattande e-handelslösning idealisk för offline POS-funktioner. Inte bara det, du har tillgång till en POS-app, lager- och kundhantering, rapportering och analys.

Betalningen baseras också på de tillägg eller integrationer du väljer. Nu kan efterbetalningsavgifterna bli ganska höga i jämförelse med Shopify. Och medan vi pratar om nackdelar, har Square Online inte en robust social kanal, så du kan förlora på en stor publikbasis.

Det är dock otroligt hur enkelt det är att integrera ditt POS-lager online. Det gör Square Online till ett perfekt val för hämtning av restaurang och leverans!

PrestaShop

Vill du ha en mycket flexibel e-handelslösning som låter dig designa och äga den? PrestaShop är mest känt för anpassningsbarhet. Till skillnad från Shopify är det inte fullt värd för en prenumerationsplan. Det är gratis och öppen källkod. Du har tillgång till dess kod, och du kan göra alla ändringar du anser lämpliga.

Däremot är webbplatsunderhåll, webbhotell och prestandauppdateringar på dig (till skillnad från Shopify). Men det är bra för individer som vill utveckla sin egen webbplats och ha obegränsad personalisering. 100 % kreativ frihet!

Du kan justera dess huvudtema för att skapa ditt skyltfönster eller välja mellan 6000+ mallar (betalda och gratis). Du kan lista produkter, spåra lager, skapa din beställning, leverans och returflöde från administratören. Njut av gratis betalningsintegrationer och internationell försäljning som inbyggda funktioner, eller välj integrationer från dess 10 000+ tjänster för att utöka funktionaliteten.

Du kan också välja en betalversion av premium kundsupport. Även om PrestaShop kan kräva att du anlitar en utvecklare, är det lätt att använda och bekvämt i jämförelse med andra Shopify-konkurrenter med öppen källkod.

✍️Slutsats

Som du kan se finns det många fantastiska Shopify-konkurrenter som finns där ute. Välj dock den som fungerar för ditt företag beroende på vilka funktioner den kräver. BigCommerce är perfekt för stora företag, Square Online är bra för restaurangföretag och Big Cartel är bra för artister och de som älskar överkomliga priser.

Shopware tillåter maximal anpassningsbarhet, medan Volusion också erbjuder interna studiotjänster. Vart och ett av Shopify-alternativen ovan visar stor potential. Så välj en som uppfyller dina behov!

PS: Om du inte är någon som är en utvecklare eller inte har något emot att anlita en, håll dig till de som kräver minst kodning. Om du fortfarande inte har bestämt dig, varför inte kolla in dessa onlineplattformar för att börja sälja?