11 sätt att göra din webbplats pålitlig

Spread the love

Webbplatsens trovärdighet är en viktig faktor i dagens affärer. När du tittar på toppmärken kan du märka hur stark deras användarbas är och hur lojala deras kunder är mot dessa varumärken.

Det beror på att de har etablerat användarförtroende och upprätthållit det. Oavsett din bransch är det viktigt att få användarnas förtroende för att ta din webbplats eller ditt varumärke till höjder.

Men varför?

Du har redan en fungerande webbplats, kvalitetsprodukter, tjänster och information, så varför spelar det någon roll?

Nåväl, grattis till dessa, men de räcker fortfarande inte. Det måste finnas tusentals varumärken som du med liknande erbjudanden. Det kommer också att finnas bedragare som utger sig för att vara äkta varumärken.

Så, i denna avancerade ålder, hur kommer kunderna att identifiera om du är värd ditt förtroende eller inte?

Det är därför du måste säkerställa ett par saker och göra något extra för att dina besökare ska vinna deras förtroende.

Den här artikeln kommer att diskutera några tips som kan hjälpa dig att göra din webbplats pålitlig.

Nu går vi!

Optimera din domän

Ditt domännamn är den unika identifieraren för din webbplats, och det är det första besökarna skulle lägga märke till. Det måste vara lätt att komma ihåg så att folk enkelt kan komma åt din webbplats utan förvirring. Ditt domännamn får inte göra det svårt för människor som de missar att stava det alltid och hamna frustrerade och besöka andra webbplatser med en adress som är lätt att komma ihåg.

För detta, tänk på några saker:

 • Välj ett anpassat domännamn istället för en underdomän som abc.wordpress.com. Att använda ett anpassat domännamn som abc.com ger en professionell touch.
 • Försök att hålla ditt domännamn kort och snabbt att stava utan att involvera specialtecken.
 • Använd en kvalitetsdomäntillägg som .com, .net, .io, etc. istället för att använda .info, .science etc. som många webbplatser anser vara sämre eller skräppost.
 • Välj det namn som är relevant för ditt varumärke och den bransch du betjänar. Det kommer att hjälpa människor att förstå vad din webbplats handlar om i huvudsak.

Om du till exempel vill skapa en modeblogg kan du använda en domän med relevanta sökord som ”stil” eller ”mode” och deras varianter. Du kan också använda ditt namn för att göra det ännu mer personligt.

Lägg till HTTPS för säkerhet

En annan sak för att göra din webbplats pålitlig är att använda HTTPS i ditt domännamn. Det är avgörande eftersom det gör din webbplats säkrare, och besökare med denna kunskap kan välja att inte besöka din webbplats om HTTPS inte är aktiverat.

Så, vad är det exakt?

Låt oss ta exemplet med adminvista.com. Webbplatsen har webbadressen: www.adminvista.com.com, som är snabb att känna igen. Men den innehåller också en kritisk komponent – ​​https:// före webbadressen. Detta är ett hypertextöverföringsprotokoll med s eller utan det för säkerhet. Nuförtiden har det blivit oviktigt att lägga till www på grund av många oklarheter i internetvärlden; att lägga till s till HTTP, HTTPS, har blivit en nödvändighet på grund av ökade säkerhetsrisker.

Din webbplats har HTTP som standard, så du måste göra den till HTTPS genom att installera ett SSL-certifikat. Det genererar säker anslutning mellan en besökares webbläsare och din webbhotellserver så att de kan utbyta data säkert. Som ett resultat ökar det webbplatsens förtroende eftersom besökarna enkelt kan se ett grönt hänglås för din webbplatsadress, som talar om för dem att webbplatsen är säker att besöka.

Vacker men ändå intuitiv design

Moderna platser måste vara vackra men ändå intuitiva för att erbjuda en fantastisk besöksupplevelse.

Det är som ditt hus att du tar dig tillräckligt med tid för att bestämma färger, design, placera element på tillgängliga platser i huset, etc.

Dina besökare skulle uppskatta om du kunde avsätta lite tid på att designa din webbplats intelligent eftersom det är där de först landar när de besöker din webbplats. För detta, se till att:

 • Välj en attraktiv och användbar designlayout och ett tema som kan erbjuda flexibilitet att experimentera med din design.
 • Använd relevanta bilder av hög kvalitet, videor och andra grafiska element i linje med din webbplats mål.
 • Designa varje sida smart med en tydlig beskrivning och markerade CTA:er som sticker ut och provocerar människor att klicka på dem. Gör webbplatsnavigeringen smidig, så att besökarna inte har problem med att flytta från en sida till en annan, och behålla estetiken som inte överväldigar dem.
  Hur man skapar en e-postlista för Gmail för att skicka grupp-e-postmeddelanden

Du kan också anlita en professionell webbdesigner för att lägga till utsökta färgkombinationer, logotyp, lättläst text, lägga till placeringar och annan estetik för din webbplats för att förvåna besökarna.

Förbättra ditt innehåll

Okej, så du har designat din webbplats utmärkt, men hur är det med innehållet?

När besökare kommer till din webbplats söker de viss information. Det kan vara artiklar och bloggar som kan lösa deras problem, produkter eller tjänster de gillar att köpa, eller något annat de kom och letade efter.

Besökare kommer att leta efter informationen du har angett på din webbplats, vilket är anledningen till att du behöver förbättra ditt innehållsspel. Kvalitetsinnehåll kommer att locka dina användare att vara på din webbplats och vidta de åtgärder du vill att de ska göra, som att göra ett köp, läsa artiklar, klicka på affiliates, etc.

Se därför till att införliva högkvalitativt, resultatdrivet innehåll på dina webbplatser, såsom din Om oss-sektion, hemsidestext, artiklar och bloggar, produktbeskrivningar och mer. Du kan också skapa guider och e-böcker för användare att utbilda om dina produkter eller tjänster eller sälja dem om du vill.

Gör dessutom din webbplats så informativ som möjligt och hjälp användare att lösa vanliga problem genom att inkludera en FAQ-sektion och svara på frågor på ett enkelt och lättförståeligt språk. För detta kan du anlita en copywriter för att skriva innehållet på din webbplats på ett engagerande sätt och kommunicera ditt budskap effektivt till din publik.

Se dessutom till att du inte har stavfel eller felaktigheter i ditt innehåll. Om du har en blogg, posta informativa artiklar regelbundet och citera resurser för att göra den autentisk och forskningsbaserad. Inkludera också relevanta uppmaningar och bilder i ditt innehåll för att göra det engagerande, locka användare och övertala människor att vidta önskad åtgärd.

Förbättra webbplats SEO

Även om du har den bästa designen, domännamnet och innehållet, hur vet folk att du finns om din webbplats inte kan rankas i sökmotorerna?

Det är därför det är viktigt att öka din webbplats synlighet så att folk lätt kan hitta dig när de söker efter information, produkter eller tjänster. Och det är här SEO lyser. Sökmotoroptimering (SEO) inkluderar vissa metoder som hjälper till att öka din webbplats ranking på sökmotorer som Google, Yahoo, etc.

Nuförtiden går människor online för att söka efter information om dessa motorer innan de gör ett köp eller söker vägledning. Fler människor kommer att besöka din webbplats och lära sig om dig om du rankar bra. Och nu kan alla ansträngningar du har gjort betalas av.

Sökmotorer använder tre sätt att bestämma webbplatsrankning – genomsökning, rankning och indexering.

 • Sökmotorrobotar genomsöker webben och hittar webbplatser via länkar från andra webbplatser. Därför måste du börja länkbygga med andra webbplatser.
 • Efter att botarna har genomsökt och hittat din webbplats indexerar de den mot tusentals andra webbplatser baserat på innehåll, nyckelord, relevans, unikhet, multimedia och länkar. Så inkludera färskt innehåll regelbundet med nyckelord och media för att rangordna.
 • Slutligen rangordnar sökmotorerna din webbplats genom att bestämma det bästa resultatet mot den givna sökningen. Det är baserat på auktoriteten och relevansen av ditt innehåll. Så inkludera relevant innehåll som är inriktat på ditt företag eller branschsökord som din målgrupp söker efter.

Placera annonser strategiskt

Att inkludera annonser på din webbplats hjälper till att tjäna pengar på din webbplats. därför går du gärna med på att använda dem.

Det är okej att göra det om annonserna är relevanta för din webbplats och kan hjälpa dina besökare att hitta värdefulla produkter eller tjänster. Men det kan irritera dem om du placerar för många annonser eller annonser som är olämpliga för din publiks intressen. Det värsta är popup-annonser som börjar spelas från ingenstans, saktar ner webbläsare, konsumerar mer data och frustrerar besökare.

  Hur man tar bort videor från Fortsätt titta och bevakningslistan på Prime Video

Och om du irriterar dem, gissa vad, du kan förlora dem, vilket kommer att påverka din trafik och lönsamhet. Det är något du aldrig skulle vilja ha, så placera annonser strategiskt på din webbplats. Så här kan du göra:

 • Placera 2-3 bästa annonser som användare kan vara intresserade av för om du lägger till fler kommer mindre utrymme att finnas tillgängligt för innehållet som besökarna har kommit för. Designa annonser och banners som besökarna inte tycker övermannar ditt innehåll eller drar till sig för mycket uppmärksamhet som kan skrämma bort dem.
 • Lura aldrig din publik, annars kan du förlora deras förtroende. Avstå från att använda annonser som liknar ditt innehåll som besökarna i slutändan klickar på även om de inte vill. Istället skiljer du annonserna från innehållet genom att införliva vissa förändringar i utrymme eller färger.

Du kan också märka annonserna så att besökarna enkelt kan skilja dem åt genom att tagga dem som ”annonser”, ”sponsrat inlägg” etc. Det betyder att du är transparent för besökarna och de kan välja att klicka på det eller inte.

Inkludera vittnesmål

Vittnesmål spelar roll. De är ett bevis på att andra har tagit till sig dina tjänster, produkter eller samarbetat med dig om något och att de var glada över det.

Bedrägliga aktiviteter finns överallt, och ingen vill bli inramad. Genom att inkludera vittnesmål bevisar du att människor kan lita på dig med din information, produkter eller tjänster.

Dessutom skiljer äkta vittnesmål dig från andra och uppmuntrar människor att vidta åtgärder med sociala bevis. Det hjälper också till att öka deras förtroende för ditt varumärke eller webbplats eftersom de kan se hur glada andra är genom att välja dig. En sak att säkerställa, du måste alltid inkludera äkta vittnesmål, eftersom motsatsen kan orsaka skada på ryktet.

För vittnesmål kan du göra några saker:

 • Be dina nöjda kunder att ge vittnesmål som du kan publicera på din webbplats. Inkludera deras namn, foto och organisatoriska kapacitet, om möjligt, för att göra vittnesmålet mer autentiskt.
 • Ta användarrecensioner och lägg upp framgångsberättelser på din webbplats. Du kan inkludera fallstudier om hur du hjälpte någon med dina produkter eller tjänster. Det kommer att ge en mer betydande inverkan på publiken som letar efter liknande hjälp.
 • Du kan kontakta populära, trovärdiga mediasajter för att presentera dina produkter eller tjänster. Det kommer också att öka din synlighet inför en bredare användarbas, vilket kan hjälpa till med mer webbplatstrafik och konvertering.

Nästan alla använder sociala medier, oavsett om de är kunder eller organisationer. Populära sociala medier som Facebook, Instagram och LinkedIn är enkla sätt att nå ut till fler människor, få kontakt med dem och utöka ditt professionella nätverk.

Välj därför LinkedIn eller andra mediasajter som du är bekväm med och där din publik finns. Skapa ett professionellt konto och håll dig aktiv för att ständigt nätverka med dina branschfolk och engagera dig med din publik.

Lägg dessutom till dina sociala länkar till din webbplats och inkludera din webbplats information på dina sociala mediesidor. Det kan vara en win-win-situation eftersom du kan utöka din publikbas åt båda hållen.

Till exempel, när folk hittar dig på LinkedIn kan de kontrollera din webbplats adress och hoppa in på din webbplats för mer information. På samma sätt, om de har hittat din webbplats, kan de gå till dina sociala sidor för att kontrollera din profil och se din äkthet. Det fungerar åt båda hållen och hjälper till att bygga upp ett större förtroende hos din publik.

Nu har du fått allt på plats. Din webbdesign är superb, innehåll och SEO är utmärkta, sociala länkar läggs till, annonser placeras bra och vittnesmål finns där, men om du inte anger korrekta kontaktuppgifter blir det problem för besökarna.

  Vad är en smart skärm och bör du skaffa en?

Det spelar ingen roll hur mycket du har ansträngt dig om besökaren inte hittar rätt sätt att kontakta dig. De kan gå till andra webbplatser.

Gör det därför enkelt för människor att kontakta dig om de har en fråga, ett problem eller söker mer information om dina erbjudanden.

Du kan lägga till din e-postadress, telefonnummer och chattalternativ om du vill på hem- och kontaktsidorna. Designa kontaktsidan noggrant och håll den enkel. Erbjud flera kontaktkanaler så att besökare kan känna sig bekväma med att välja det bästa alternativet.

Inkludera dessutom ett snabbt kontaktformulär för att hjälpa människor att nå ut till dig med sitt sammanhang. Gör det enkelt och ställ inte för många frågor eftersom det kan irritera de användare som inte vill dela sådan information. Du kan helt enkelt fråga efter deras namn, e-postadress eller den oro de har så att du får en uppfattning om vad de faktiskt söker.

Dessutom, om du är en produkt- eller tjänsteleverantör, se till att vara tillgänglig snabbt via livechatt eller telefonsamtal, åtminstone under kontorstid, om inte 24×7 (även om 24×7 är bäst). Du kan också behålla ett alternativ att nå ut via sociala medier.

Var transparent

Transparens är avgörande i dagens affärsvärld som attackeras av bedragare och opportunister. Oavsett vad dina policyer är, hur lätta eller stränga, måste du kommunicera dem tydligt till dina besökare. Det kommer att hjälpa dem att förstå ditt arbete och förhindra att de hamnar i mörker.

Presentera till exempel enkelt din returpolicy om du säljer några produkter. Det hjälper kunder att förstå vad som kommer att hända och vad de kan förvänta sig när de vill returnera en vara. Det förhindrar också onödig friktion som kan skada ditt rykte. För detta:

 • Skapa en villkorssida som markerar alla policyer du har för besökare och att de godkänner dem innan du fortsätter med din webbplats.
 • Skapa också en sida för sekretesspolicy så att besökarna kan förstå hur du använder deras data. Det kommer att behålla dina besökares förtroende för dig och förhindra risker relaterade till efterlevnadsbestämmelser och påföljder.

Håll din webbplats uppdaterad

Alla ovanstående tips hjälper dig att göra din webbplats pålitlig och är till stor hjälp under konstruktionen. Det kommer att etablera dina besökares förtroende. Och nu har du ytterligare ett ansvar – att behålla det förtroendet.

Och hur gör man det?

Du måste uppdatera din webbplats regelbundet. Jag menar allt innehåll på din webbplats, inklusive webbkopian, skapa nya artiklar och bloggar, uppdatering av gamla artiklar, uppdatering av din integritetspolicy och villkor om de ändras, och så vidare.

När du uppdaterar din webbplats kan användare ta del av den senaste informationen om din webbplats, dina produkter och tjänster, artiklar och hur de ska använda den.

Om möjligt kan du även informera användarna via deras e-post om du genomgår stora förändringar som besökarna måste känna till för att använda sajten mer effektivt, såsom användarvillkoren. Som ett resultat kommer dina besökare att känna att du är oroad över dem och deras upplevelse, och därför kan de förbli dina lojala användare.

Slutsats 👨‍🏫

Användarförtroende är avgörande i den moderna affärsvärlden. Det finns tusentals konkurrerande webbplatser, inklusive de som utger sig för att vara eller är bedragare. Därför söker besökare efter förtroende och något extra som kan skilja dig från resten. Och du kan vinna deras förtroende genom att följa ovanstående tips som vi diskuterade. Det kommer att hjälpa dig att vinna användarnas förtroende och behålla det på lång sikt.