11 Samsung Galaxy-telefoninställningar Du bör alltid ändra

Samsung Galaxy-telefoner har genomgått många uppgraderingar över tiden. Ett gränssnitt som ersatte Touchwiz var det viktigaste, och sedan dess har Galaxy-telefonen massor av coola funktioner för att förbättra din smartphone-upplevelse.

Din Galaxy-smarttelefon är full av funktioner, men ibland måste du justera några inställningar för att komma åt allt den kan göra. Här är inställningarna du bör ändra för att få ut så mycket som möjligt av din Samsung-telefon.

1. Slå på Wi-Fi-samtal

Wi-Fi-samtal förbättrar röstkvaliteten på telefonsamtal genom att du kan ringa och ta emot samtal via Wi-Fi när en mobilsignal är svag eller inte tillgänglig. Så här kan du aktivera det på din Galaxy-telefon:

 • Starta Samsungs telefonapp.
 • Tryck på menyn med tre punkter och välj Inställningar från rullgardinsmenyn.
 • Scrolla nu ner och växla till Wi-Fi-samtal.
 • 2. Använd Google Password Manager för autofylltjänster

  Lösenordshanterare används för att spara, skapa och hantera lösenord via appar eller webbplatser. Det finns många alternativ tillgängliga på internet, men Google Password Manager är fortfarande en av de bästa eftersom den är pålitlig, fungerar på både stationära och mobila enheter och är gratis att använda.

  I Samsung Galaxy-telefoner är Samsung Pass standardalternativet för autofylltjänster, men du kan enkelt byta till Google Password Manager genom att följa dessa instruktioner.

 • Navigera till Inställningar > Allmän hantering och tryck på Lösenord och autofyll.
 • Tryck på ikonen Inställningar under rubriken Autofyll-tjänst, välj Google och tryck på OK i bekräftelsemeddelandet.
 • Om du vill lära dig hur du hanterar sparade lösenord eller aldrig har använt en lösenordshanterare tidigare, bör vår guide till Google Password Manager vara till hjälp.

  3. Inaktivera anpassade annonser

  Från att surfa på nätet eller handla online, din telefon samlar in så mycket data och använder den för att visa dig anpassade annonser. Dessa annonser är visserligen mer relevanta jämfört med vanliga annonser, men om du inte är bekväm med att din data används på detta sätt kan du stänga av dem genom att följa dessa steg:

 • Gå till Inställningar > Säkerhet och sekretess > Sekretess > Andra sekretessinställningar > Anpassningstjänst.
 • Stäng av Anpassa den här telefonen och Anpassade annonser och direktmarknadsföring.
 • Om du följer dessa steg stängs personliga annonser av på din Samsung-telefon. För en mer permanent lösning kan du lära dig hur du inaktiverar systemannonser och erbjudanden på Samsung. Du kanske också vill lära dig hur du inaktiverar Googles anpassade annonser på ditt skrivbord.

  4. Dölj innehåll från meddelanden på låsskärmen

  Låsskärmsaviseringar är ett utmärkt sätt att titta på meddelanden eller e-postmeddelanden utan att låsa upp telefonen. Det är bekvämt, men samtidigt är det också ett integritetsrelaterat problem eftersom vem som helst kan kontrollera dina aviseringar.

  Följ dessa steg för att dölja innehåll från dina låsskärmsmeddelanden:

 • Gå till Inställningar > Aviseringar > Låsskärmsaviseringar.
 • Om du vill dölja innehåll på låsskärmsaviseringar från alla appar trycker du på Dölj innehåll.
 • Om du vill dölja innehåll på låsskärmsaviseringar från utvalda appar trycker du på Visa innehåll, trycker sedan på ikonen Inställningar bredvid och stänger av de appar du vill hålla privata.
 • 5. Anpassa sovappar

  För att spara batteri eller förbättra prestanda kommer One UI att placera appar som du inte använder så ofta i viloläge så att de inte kan använda resurser i bakgrunden. Det är en fantastisk funktion, men om du avvisar en app medan du arbetar med den och den går i viloläge kommer ditt arbete att gå förlorat.

  För att förhindra detta har One UI ett alternativ för att anpassa sovappar. Du kan hantera appar för viloläge på din Samsung Galaxy-telefon genom att gå till Inställningar > Batteri- och enhetsvård > Batteri > Gränser för bakgrundsanvändning och stänga av Lägg oanvända appar i viloläge.

  Den här åtgärden kan resultera i ökad batterianvändning och försämrad prestanda, så om du bara vill inaktivera djupsömn för ett begränsat antal appar, tryck på Sovappar och ta bort apparna manuellt från listan. Du kan enkelt konfigurera vilka appar du vill sova.

  6. Aktivera flytande meddelanden

  Flytande aviseringar hjälper dig med multitasking genom att omvandla konversationsaviseringar från kompatibla appar till en bubbla eller popup som du kan placera var som helst på skärmen, även ovanpå andra appar. Så här aktiverar du det på din Samsung-smarttelefon.

 • Gå till Inställningar > Aviseringar och tryck på Avancerade inställningar.
 • I menyn för avancerade inställningar, tryck på Flytande aviseringar och välj den stil du vill ha.
 • 7. Aktivera läsläge

  Läsläget hjälper till att skydda dina ögon från det blå ljuset som kommer från din mobils skärm. Funktionen är praktisk när du använder skärmen under en längre period. Det kan också bidra till att förbättra ditt sömnmönster genom att göra färgtonerna på din skärm varmgula, vilket tröstar dina ögon och minskar påfrestningen.

  Så här schemalägger du det på din enhet.

 • Gå till Inställningar > Skärm och tryck på Ögonkomfortsköld.
 • Slå på ögonkomfortskölden och välj mellan adaptivt och anpassat läge. Med anpassat läge kan du ställa in ett schema för läsläget; Adaptive kommer att göra ändringarna automatiskt baserat på tiden på dygnet.
 • 8. Slå på Hitta min enhet

  Hitta min enhet kan användas i situationer när du inte kommer ihåg var du lämnade din telefon. Den kommer att spåra din telefon via internet och visa dig dess nuvarande plats. Den kan också ringa eller radera data på din enhet med bara några få klick om du har tappat bort den istället för att bara lägga bort den.

 • Gå till Inställningar > Google och tryck på Hitta min enhet.
 • Aktivera Hitta min enhet från växeln, så är du igång.
 • Hitta min enhet fungerar bara när enhetens platstjänster är på.

  9. Stäng av skanning av enheter i närheten

  Genomsökning av enheter i närheten låter användare interagera med andra Android-enheter som finns i närheten. Det kan vara en praktisk funktion, men inte alla använder den, och om du inaktiverar detta från inställningarna kommer du att spara massor av batterijuice.

 • Gå till Inställningar > Anslutningar och tryck på Fler anslutningsinställningar.
 • Nu bör du se växeln för att stänga av skanningen av enheter i närheten.
 • 10. Schemalägg mörkt läge

  Mörkt läge minskar intensiteten av ljuset som sänds ut från telefonens display samtidigt som det minimala färg- och kontrastförhållande som krävs för läsbarhet bibehålls. Det hjälper också till att spara batteri på telefoner med AMOLED-skärmar.

  Så här kan du schemalägga mörkt läge på din Galaxy-telefon.

 • Navigera till Inställningar > Skärm och tryck på inställningar för mörkt läge.
 • Aktivera Slå på som planerat och välj mellan att ställa in ett anpassat schema eller att låta det slås på automatiskt mellan solnedgång och soluppgång.
 • 11. Anpassa snabbinställningspanelen

  Panelen Snabbinställningar är en svit med knappar som låter dig styra de mest grundläggande funktionerna på din telefon som Wi-Fi, Bluetooth, plats, mobildata, ljud och mer. Det är en bra idé att anpassa panelen Snabbinställningar på din Samsung-telefon för att göra de alternativ som är viktiga för dig mer tillgängliga.

  Du kan till och med använda knappen Lägg till (+) för att upptäcka fler ikoner för snabbinställningar som du kanske inte ens visste fanns, som Säker mapp, Ultra-datasparande eller Länk till Windows.

  Upplev din Samsung Galaxy-telefon till fullo

  Dessa inställningar hjälper dig att uppleva din smartphones fulla potential. Vissa kan förbättra prestanda eller batteritid, medan andra är mer fokuserade på att förbättra användarupplevelsen.

  Och kom ihåg att detta inte är de enda sakerna du kan göra för att göra din telefon till din egen. Det finns också många fler sätt att anpassa och anpassa utseendet och känslan på din Samsung-telefon.