11 publikresponssystem för interaktiva evenemang 2023

Spread the love

Interaktion med publiken är ett av de viktigaste målen för att genomföra evenemang och konferenser. Som talare vill du fånga din publik under hela sessionen.

Enligt Microsoft är personens genomsnittliga tidsspann 8 sekunder. Ja, du har bara 8 sekunder på dig att hålla din publik fast.

Du vill inte att de ska dränka din publik i tristess, kolla sociala medier eller interagera med varandra. När allt kommer omkring är din befintliga publik den som kommer att förvandlas till en potentiell lead.

Och kraften i mun-till-mun-marknadsföring kommer aldrig att bli föråldrad.

Att interagera med din publik under evenemangen och webbseminariet med hjälp av frågor och svar, undersökningar och omröstningar eller andra metoder har olika fördelar. För det första förbättrar det engagemanget med publiken genom att ge positiva svar under hela evenemanget.

Utöver detta kan arrangören mäta sin publiks lärande genom olika frågesporter och liknande interaktioner. Det viktigaste är att användare kan ge snabb feedback genom popup-undersökningar eller e-formulär direkt efter evenemanget.

Däremot kan du behöva en dedikerad uppsättning verktyg för att engagera din publik under hela evenemanget. Det är då ett publikresponssystem kommer väl till pass.

Det här inlägget kommer att diskutera det bästa publikresponssystemet för interaktiva evenemang.

Vad är Audience Response System?

Ett publikresponssystem (ARS) är ett verktyg som kombinerar hårdvara och mjukvara för att göra interaktionen mellan lyssnaren och presentatören till en bris.

Presentatörer kan utnyttja en myriad av funktioner för att göra interaktiva presentationer. Istället för att använda feedbackformulären efter evenemanget kan presentatörer samla in och analysera lyssnarens feedback i realtid.

De flesta ARS-plattformar möjliggör anonymt deltagande så att lyssnarna kan interagera sömlöst utan att tveka.

Vilka funktioner bör Audience Response System ha?

ARS-system underlättar lyssnarna och deltagarna att interagera via ett enda gränssnitt. Det finns otaliga funktioner som du bör titta på när du väljer rätt plattform:

#1. Word Cloud

Publiken kan engagera sig på ett roligt sätt med varandra och lyssnarna med hjälp av interaktiva ordmoln. Låt oss säga att du ställer en fråga med alternativ från din publik. Lyssnarna kan rösta på sina favoriter. När omröstningen ökar kommer orden att bli ännu större i storlek.

#2. Frågesporter

ARS-system har en bild med kortlekar och frågesporter för att skapa interaktiva frågesporter. Presentatörer kan välja mallar eller skapa ett anpassat frågesport för att interagera och veta mer om sin publik.

#3. Live frågor och svar

Sociala och levande frågor och svarssessioner gör det till ett ännu roligare sätt att lära känna din publik. Deltagarna kan skicka frågorna i realtid och få svar direkt. Presentatörer kan sortera de mest ställda frågorna så att de får svara på de populära först.

#4. Direktsända omröstning

Precis som ordmoln inkluderar ARS-system funktionen för direktsända omröstningar som använder vilken presentatörer sömlöst kan engagera deltagarna i en omröstning. Vare sig det är den allmänna åsikten eller relaterat till företaget, kan användare samla in omröstningsdata och analysera dem för olika ändamål.

  12 WordPress CV-tema för att skapa bästa intryck

#5. Lagspel

Lagmöten är roliga med lagstrider. Publikresponssystem erbjuder interaktiva lagspel med olika lagövningar för att förbättra produktiviteten och kommunikationen.

#6. Presentatörsbetyg

Publiken kan också betygsätta presentatörerna direkt efter evenemanget och lämna feedback. Även om evenemanget har flera presentatörer kan användare betygsätta var och en individuellt, som senare kan laddas ner och analyseras.

Nu när du känner till klockorna och visselpiporna i ARS-verktyg, låt oss kolla in listan över de bästa publikresponsiva systemen för att skapa interaktiva evenemang.

WeVideo

WeVideo är en välkänd plattform för att skapa och redigera video för företag. Förutom detta är deras publikresponssystem ett av de bästa i branschen.

Den har alla viktiga funktioner du behöver för att förvisa en tråkig händelse och förvandla den till en engagerande. Varumärket tillhandahåller en dedikerad presentationsprodukt – PlayPosit. Den här produkten samlar feedback genom livesessioner, omröstningar och frågesporter.

WeVideo är perfekt för att ta onlinecoaching eller genomföra teammöten. Tillsammans med publikens svarssystem kan användare också utnyttja den gröna skärmen och förgjorda videomallar under liveevenemang.

Funktioner:

 • Presentatörer kan styra flödet och uppmana dem att ge feedback när som helst. Dessutom får de välja tidsram för sin svarstid.
 • Det fungerar på alla enheter inklusive telefon, bärbar dator och mobil.
 • Den integreras också sömlöst med dussintals LMS-plattformar som Blackboard, Schoolguy och andra tekniska stackar.

Den bästa delen? Den har en annan uppsättning funktioner för företag och e-lärande. Och självklart olika prisplaner för det.

Zoho Backstage

Zoho Backstage är skräddarsytt för onlineevenemang. Denna molnbaserade programvara hjälper användaren att planera och genomföra webbseminarier och evenemang sömlöst.

Från att ställa in evenemanget till att spåra och få insikter, Zoho gör allt.

Plattformen samlar in data som möjliggör noggrann analys och efterföljande uppföljningar.

Användare kan också skapa en evenemangswebbplats, köra e-postkampanjer och skapa anpassningsbara sociala banners för att sprida budskapet om sitt evenemang.

Nyckelfunktioner:

 • Målgruppshantering möjliggör snabbt nätverkande med hjälp av sociala interaktionsverktyg, omröstningar, enkätplugins och 1:1-interaktion.
 • Det finns olika videohandledningar och webbseminarier för att hjälpa till med användningen av verktyg.
 • Zoho erbjuder även en mobilapp för både Android- och iPhone-användare.

Zoho är perfekt för att genomföra konferenser med stora volymer.

Vevox

Vevox är en molnbaserad mjukvara för publikrespons som erbjuder funktioner som polling och Q&A-funktioner för att samla in svar från publiken. Vevox fungerar bra för liveevenemang, virtuella webbseminarier och förinspelade sessioner.

Publiken kan skicka in svaret direkt från sina mobiltelefoner och surfplattor. Presentatörer kan använda funktioner som ordmoln, undersökningar och omröstningar för att samla in svar från publiken.

Nyckelfunktioner:

 • Användare kan bädda in Vevox i små och stora evenemangswebbplatser så att deltagarna kan engagera sig i sina kommunikationskanaler.
 • Den kan integreras med olika LMS och utbildningshanteringssystem som Blackboard och Moodle som ger tillgång till alla lärverktyg.
 • Publiken kan anonymt svara på frågorna eller ställa frågor som ökar engagemanget.

Vevox integreras sömlöst med plattformar som Microsoft Teams och Presentation, vilket möjliggör realtidsinsikter.

  Hur man skapar och skriver ut etiketter i Microsoft Word

Slides with

Slideswith är dedikerad programvara för publikrespons för stora sammankomster. Den har alla funktioner du behöver för att höja din publikens engagemang och öka deras respons.

Slideswith erbjuder olika mallar och bilder för interaktiva personliga evenemang, livekonferenser och webbseminarier.

Precis som du använder Powerpoint-presentationer kan du skapa frågor och svar, omröstningar och enkäter med hjälp av de förgjorda mallarna och bilderna. Din publik kan gå med i de interaktiva evenemangen med hjälp av QR-koden eller helt enkelt via URL.

Nyckelfunktioner:

 • Du kan redigera bilderna och lägga till dina varumärken och färgscheman därefter.
 • Förutom omröstningar och undersökningar, erbjuder den funktioner som Teambuilding-övningar, Live-fotodelning och ordmoln.
 • Slideswith tillåter upp till 200 deltagare att delta i evenemang.

Slideswith är en lättanvänd plattform och behöver ingen kodkunskap. Den bästa delen; det är gratis att använda för upp till tio deltagare.

Slido

Slido är ett prisbelönt kundinteraktionsverktyg för att genomföra virtuella möten och presentationer.

Tillsammans med videokonferenser erbjuder plattformen integrerade funktioner som omröstningar, ordmoln, frågesporter och live-frågor och svar för att hjälpa dem med interaktiva presentationer.

Slido utnyttjar realtidsdata för att analysera kundsvar och dela dem.

Nyckelfunktioner:

 • Robust analysfunktion som hjälper dig att fördjupa dig i kundinsikter som populära ämnen och aktiva deltagare.
 • Användare kan skapa en infografik från insamlad data och dela den med kollegor och sociala medier.
 • Användare kan presentera sin skärm eller bädda in verktyget i konferensappar som Webex och Teams.

Plattformen körs på enkla Powerpoint-presentationer utan att det påverkar undersökningsverktygens funktionalitet.

Omröstning överallt

Ett av de bästa verktygen för att samla in omedelbar feedback är Poll Everywhere. Den här plattformen kan förvandla ditt tråkiga evenemang till en tvåvägskonversation genom att integrera med PowerPoint, Apple Keynote, Google Slides och konferensappar.

Nyckelfunktioner:

 • Det är en anpassningsbar programvara som erbjuder anpassat varumärke och ett professionellt utseende.
 • Teamledare kan lägga upp organisationsutbildning och presentera inom företaget.
 • Användare kan också skapa innehåll för olika team och säkerställa ett snabbare arbetsflöde.

Deltagarna kan sömlöst skicka in sina svar via mobiltelefoner. Dessutom kan användare skapa team från teamchefen och tilldela roller till teammedlemmarna.

Möte Pulse

Som namnet antyder bestämmer MeetingPulse pulsen på ditt möte. Det är en omfattande programvara skräddarsydd för att designa och genomföra interaktiva möten.

Användare kan delta i olika interaktiva evenemang som realtidsundersökningar, omröstningar, publikfeedback, live Q&A-sessioner, lotterier och frågesporter och mäta handlingsbar data.

Nyckelfunktioner:

 • Den integreras med ett stort bibliotek av verktyg som PowerPoint, Teams, Outlook och WebEx.
 • MeetingPulse erbjuder en funktion för sentimentanalys. Publiken kan reagera eller lämna en kommentar i realtid med hjälp av emojis.
 • Den erbjuder också ett 1:1 livechattsystem för att interagera med publiken i realtid.

Den stora USP för denna plattform är att den är lätt att använda och möjliggör omedelbar insamling av feedback. MeetingPulse är speciellt utformad för att samla in feedback, genomföra omröstningar och organisera lagövningar.

Crowdpurr

Crowdpurr är en förstklassig programvara för publikengagemang för att skapa interaktiva sessioner som trivia, omröstningar och bingo. Den använder gamification för att skapa interaktiva presentationer och öka publikens engagemang.

  Hur man gör bilder vertikala i PowerPoint

En av de mest fantastiska funktionerna är deras sociala vägg. Verktyget samlar alla Twitter- och Instagram-inlägg med en #hashtagg för evenemanget. På så sätt kan fler användare engagera sig och veta om evenemanget i realtid på sociala medieplattformar.

Nyckelfunktioner:

 • Plattformen erbjuder ett mobilvänligt gränssnitt för publiken.
 • Livetavlan låter arrangörer analysera varje deltagare och vilken som överträffar den andra.
 • Deltagarna kan gå med i evenemanget med en enkel QR-kod eller en URL.

Presentatörer kan samla in deltagarens data som senare kan exporteras och användas. Den bästa delen? Det är gratis att använda för upp till 20 deltagare.

AhaSlides

Om du vill designa perfekta och engagerande presentationer med färdiga mallar är AhaSlides rätt destination. Det kommer inte att vara fel att kalla AhaSlides som ett perfekt alternativ till Powerpoint.

Denna plattform är designad för alla typer av presentationer; virtuell, hybrid och personligen.

Med bara ett klick kan du välja din favoritmall och dela den med publiken. Förutom liknande funktioner som ordmoln och omröstningar, erbjuder AhaSlides också att brainstorma och dela funktioner för att få idéer.

Nyckelfunktioner:

 • Spin Wheel-funktionen låter deltagarna skriva in sina namn och tävla i livefrågesporter, omröstningar och enkäter.
 • AhaSlides är gratis att använda för upp till 7 deltagare med obegränsat antal frågor och obegränsad frågesport.
 • Du kan lägga till eller ta bort tidsramarna för dina undersökningar och omröstningar.

AhaSlides skryter med sitt stora bibliotek med mallar och kortlekar som nästan inte kräver någon redigering. Så du kan klicka och anpassa den lite.

Ombea

Ombea är en mjukvara för livefeedback som visar kundsvar baserat på deras åsikter och expertis.

Denna feedbackplattform fungerar sömlöst med Microsoft Powerpoint för att visa bilder för omröstning och bedömning.

Nyckelfunktioner:

 • Användare kan omedelbart ladda ner rapporter i PowerPoint-presentation eller PDF-format.
 • Gruppanalysfunktionen separerar publiken efter demografi.
 • Ombea är perfekt för att genomföra klassevenemang eftersom det ger eleverna tillgång till godkända och underkända betyg och deras prestationer.

Arrangörer kan dela in publiken i lag och köra frågesporter på språng. Användare kan ranka teamprestationer och separera de bästa individerna.

Pigeonhole Live

Pigeonhole Live är ett interaktivt publikresponssystem som kan användas för att planera och organisera konferenser. Den stora fördelen är dess lättillgänglighet.

Nyckelfunktioner:

 • Deltagarna kan få tillgång till live frågor och svar och undersökningar med bara en länk.
 • Presentatörer får detaljerade rapporter om interaktionen mellan presentatörer och publik.
 • Du kan använda realtidsdata som hjälper till vid design och anpassning av presentationen.

Plattformen tillåter deltagande från över 1 000 deltagare i gratisversionen. Pigeonhole erbjuder anpassat varumärke och integreras sömlöst med olika plattformar som YouTube, Vimeo och Zoom.

Författarens anteckning

Publikresponssystem är det perfekta elixiret för tråkiga evenemang. Med hjälp av sådana verktyg kan till och med blyg publik räcka upp händerna och interagera med presentatörerna. Verktygen hjälper till att göra sessionerna interaktiva och öka engagemanget.

Publikresponssystemet håller din publik intresserad genom att skapa interaktiva och roliga presentationer. Att införliva varumärke och färger som du väljer kan ge liv till tråkiga evenemang och webbseminarier.

Ha kul med dina webbseminarier och förvandla dem till något coolt med dessa fantastiska verktyg för publikrespons.

Kolla sedan in de bästa frågesportverktygen för att engagera dig mer med din publik.