11 Programvara för Business Process Management (BPM) för små och medelstora företag

Spread the love

Programvarulösningar för Business Process Management (BPM) är byggda för att hjälpa dig hantera och effektivisera dina uppgifter för att förbättra produktiviteten och lönsamheten.

BPM-verktyg kan hjälpa alla företag, från start till företag, att driva sin process smidigt och uppnå affärsmål.

Om du vill sticka ut på denna mycket konkurrensutsatta marknad måste du komma med unika idéer som kan lösa dina kunders problem, vilket kräver tid och kraft.

Därför har du inte råd att slösa tid och resurser på att utföra repetitiva uppgifter och hantera allt manuellt.

Det är här verktyg för affärsprocesshantering kommer in i bilden.

Det är det bästa sättet att hantera dina uppgifter samtidigt som du sparar tid och ansträngning. Denna teknik hjälper dig också att minska fel, öka kundnöjdheten och minska kostnaderna. Det gör att du kan frigöra tid för innovativa idéer och fatta smartare affärsbeslut.

I den här artikeln kommer jag att diskutera några av de bästa verktygen för affärsprocesshantering och fördelarna med att använda dem för ditt företag.

Vad är Business Process Management (BPM)?

Business Process Management (BPM) är ett effektivt sätt att underhålla olika processer, uppgifter och aktiviteter i ett företag. Det är en disciplin som täcker uppgifter som att upptäcka, mäta, analysera, modellera, optimera och förbättra dina affärsprocesser.

Och ett BPM-verktyg är en teknik som använder koncept för affärsprocesshantering. Den är utformad för att koordinera med människors beteende, information, system och saker för att producera en detaljerad rapport i slutet. Detta gör att du kan fatta intelligenta beslut för att förbättra din verksamhet.

Med hjälp av verktyget kan du eliminera repetitiva och tidskrävande uppgifter med automatiserade arbetsflöden för att förbättra de anställdas effektivitet, ge en bättre kundupplevelse och få felfria insikter.

Det finns tre typer av affärsprocesshantering:

 • Människocentrerad BPM: Denna typ av BPM fokuserar på mänskliga aktiviteter för att automatisera stödfunktioner och exekvera en process. Detta säkerställer att de aktuella uppgifterna utförs av rätt team vid rätt tidpunkt.
 • Dokumentcentrerad BPM: Denna BPM hanterar arbetsflödet för dokumenten för att godkänna och undvika e-postkedjor genom att tillåta bättre kontroll.
 • Integrationscentrerad BPM: Den kopplar samman olika verktyg under ett och samma tak som gör att data kan flöda inom en organisation, vilket minskar processen för manuell dataöverföring.

Funktioner i BPM-verktyg

Ett effektivt verktyg för affärsprocesshantering måste ha några väsentliga funktioner för att optimera dina affärsprocesser och erbjuda önskade resultat. Även om funktionslistan kan skilja sig från ett BPM-verktyg till ett annat, är vissa funktioner gemensamma för alla.

Så här är några av de avgörande egenskaperna hos ett BPM-verktyg:

 • Intuitivt användargränssnitt
 • Mobil lyhördhet
 • Rammodellering
 • Visuell arbetsflödesmodellering
 • Kontrollerad användaråtkomst
 • Unik ärendehantering
 • Interdepartementalt samarbete
 • Förändringsledning
 • Dra och släpp alternativ
 • Realtidsrapportering
 • Mjukvaruintegreringsmöjlighet

BPM Software vs. Programvara för projektledning

För att förstå de avgörande skillnaderna mellan BPM-programvara och projektledningsprogramvara måste du förstå de faktorer som definierar deras funktioner, problemlösningsmöjligheter och användningsområden.

 • BPM strävar efter effektivitet, medan projektledningens mål är att upprätthålla transparens.
 • Processledning anpassar enkelt de organisatoriska processerna för att effektivisera arbetet, medan projektledningen är utformad för att snabbt anpassa sig till förändringens karaktär.
 • I BPM-lösningen flyttas all data över systemet automatiskt, medan du i projektledning kan behöva flytta data manuellt mellan intressenterna.
 • Processledning fokuserar på hela organisationens arbetsflöde, medan projektledning syftar till ett specifikt teams projekt och uppgifter.

Stadier i BPM-livscykeln

BPM används för att kartlägga och analysera dina affärsprocesser för att identifiera området för förbättring. För att uppnå detta mål måste du gå igenom några steg:

 • Design: Identifiera området som behöver förbättras och definiera några nödvändiga steg för att uppnå resultatet.
 • Modell: Kartlägg den nuvarande processen och designa den nya versionen.
 • Execute: Implementera den tidigare designade processen i systemet.
 • Övervaka: Övervaka prestandan för den utförda processen och mät om nämnda förbättringar är tillräckliga för att uppnå de förväntade resultaten.
 • Optimera: Om det fortfarande saknas, leta efter andra sätt att öka sina chanser att vinna.

På så sätt kan du förbättra affärsprocesser och låta din organisation arbeta intelligent.

Användningsfall

Många företag har redan börjat arbeta smart med hjälp av BPM-programvara och utforska dess fördelar. Det används i flera branscher för att hantera sina affärsprocesser. De olika användningsfallen för BPM-verktyg är:

 • Kontoöppning
 • Kapitalutgifter
 • Onboarding av anställda
 • Skadehantering
 • Risk- och efterlevnadshantering
 • Justera data över systemen
 • Önskemål om ledighet
 • Resetillstånd
 • Fakturahantering
 • Utvecklande affärsprocesser
 • Avskriftsbegäran
 • Upphandling och förvärv
 • Prisuppgift
 • Arbetsorder
 • Budgetgodkännanden
 • Sjukvård och försäkringar
  Vad är en förvirringsmatris i maskininlärning?

Och många fler.

Låt oss nu gå in på några av de bästa BPM-verktygen på marknaden. Varje verktyg har sina egna funktioner och tillhandahåller olika paket för små företag till stora företag.

Monday.com

Hantera dina affärsprocesser och automatisera arbetsflödet med Monday.com och få viktiga insikter i ditt projekts status, budgetutgifter och mer. Låt automatiseringen ta över dina repetitiva uppgifter och spara tid åt dig.

Integrera Monday.com med dina favoritföretagsverktyg för att centralisera all data på en enda plats. Det kommer att förhindra dig från att kämpa med att hantera tid och uppgifter samtidigt som det hjälper dig att hålla koll på uppgiftshanteringen.

Monday.com fungerar bra för att kartlägga affärsprocesserna med sin interaktiva och lättanvända plattform som spårar varje kostnad i varje projektsteg. Du kan organisera alla projekt på en enda plats för att enkelt hantera dina affärsprocesser och anpassa verktyget efter affärsbehoven.

Med Monday.com är det superenkelt och pålitligt att hantera och hålla ett register över teamets uppgifter. Du kan också ge ditt team åtkomst till programvaran för att uppdatera sin arbetsstatus. Om du är en individ eller ett team med två medlemmar kan du använda den kostnadsfria prenumerationen för att dra nytta av många fördelar, inklusive ett innehållsbibliotek, obegränsade marknadsföringsarbetsflöden, grundläggande filter, uppgiftshantering, 30+ mallar och mer.

För att använda fler funktioner kan du välja vilken plan som helst från $10/plats/månad. Ta en 14-dagars gratis provperiod för att förstå hur det fungerar.

Zoho skapare

Att bygga processbaserade appar, hantera dina data och automatisera rutinuppgifter är mer effektivt och enkelt med Zoho skapare. Hantera end-to-end affärsprocesshantering utan att investera ansträngning och tid.

Kartlägg dina interna processer utifrån KPI:erna och organisatoriska riktlinjer med ett BPM-ramverk. Detta resulterar i korrekt kommunikation med intressenter så att de kan kommunicera rutiner på ett bättre sätt.

Låt Zoho Creator förenkla ditt jobb med att designa, övervaka, utföra och optimera processer. Det kommer i gengäld att minska din arbetsbelastning och eliminera manuella fel eller ingrepp. Dessutom hjälper det organisationer att sätta upp mål och förbättra deras stabilitet och tillförlitlighet.

Zoho Creator är byggd för att automatiskt skala, vilket innebär att närhelst ditt företags krav växer, skalas backend-infrastrukturen för Zoho Creator sömlöst. Använd automationskraften i dina affärsprocesser och koppla av i soffan. Du kommer också att få mer än 600 förbyggda integrationer för att få alla avdelningar att stanna på en enda plats och enkelt prata med varandra.

Med API-integration kan företag ansluta till tredjepartsapplikationer. Du kan också få en ordentlig bild av detaljerna genom rapporter och statistik i instrumentpanelerna. Det är rätt tidpunkt att ta upp vilken plan som helst och börja hantera dina processer. Ta en 15-dagars gratis provperiod för att uppleva Zoho Creator på nära håll.

Kissflows arbetsflöde

Istället för att kämpa för att hantera projekt och uppgifter och göra arbetet till en huvudvärk, bara slappna av och se ditt företags produktivitet förbättras med Kissflows arbetsflöde. Det är en smidig, kraftfull, bekväm, teamvänlig och lättanvänd plattform som låter dig enkelt implementera affärsprocesshanteringslösningar i din organisation och utmärka dig i det.

Med denna nästa generations BPM-mjukvara kan du hantera alla processer smart. Kissflow erbjuder intuitiva verktyg utan kod så att en icke-kodare enkelt kan implementera lösningen. Börja hantera om dagar, inte om månader. Kissflow ger företagare och ledare möjlighet att göra intelligenta val.

Kissflow är en flexibel, skalbar och anpassningsbar plattform som kommer med ett snabbt och fantastiskt användargränssnitt för att utföra alla funktioner. Den introducerar dig också till demokratisk datoranvändning och presenterar realtidsinformation om varje process i ett begripligt format.

Du kan använda instrumentpaneler och skapa anpassade rapporter för att få praktiska insikter. Med dynamisk rapporteringsfunktion kan du snabbt få viktiga insikter i affärsprocesser. Optimera dina affärsprocesser genom att göra djupare detaljer, eliminera flaskhalsar och göra ändringar i arbetsflödet när du vill. Du kommer också att få ett utskrivbart eller digitalt pappersspår av varje steg i processen.

Se hur robust plattformen är genom att utnyttja en GRATIS provperiod. Välj mellan olika planer från $9,90/användare/månad eller $495/50 användare.

Microsoft Power Automate

Ta hand om väsentliga saker och automatisera resten av processerna med Microsoft Power Automate. Det låter dig effektivisera alla papperslösa processer och repetitiva uppgifter så att du kan fokusera på andra saker.

Ge ditt team möjlighet att bygga automatiserade processer med hjälp av dra-och-släpp-verktyg, förbyggda kopplingar och lågkod och snabbt automatisera vardagliga uppgifter. Du kan också visualisera de inspelade end-to-end-processerna med hjälp av en processrådgivare som ger rekommendationer för att skapa djupa insikter och flöden.

  Hur man tar bort ditt Badoo-konto

Öka din verksamhets effektivitet genom att använda dessa data för att automatisera och spåra varje uppgift och göra din automatisering smartare med en smart AI-byggare. Du kan också snabbt bearbeta formulären genom dokumentautomatisering, upptäcka bilder och text, skapa med förbyggda modeller och bearbeta godkännanden.

Utöka Microsoft Power Automate-kapaciteten över webben, mobilen och skrivbordet med dess applikationer. Du kan också koppla dina arbetsflöden till många datakällor via ett bibliotek med anslutningar som samlar all din data på en enda plats. Detta låter dig avslöja insikter och anpassa applikationer. Du kan också utöka funktionerna i Dynamic 365, Azure, Microsoft 365 och mer.

En enskild användare kan analysera processerna för att skapa obegränsade molnflöden för $15/användare/månad. Du kan också välja den andra planen med en RPA som inkluderar 5000 AI-byggartjänstkrediter varje månad. Du kan till och med välja en GRATIS provperiod.

Appian

Upplev kraften i automatisering av affärsflöden med Appian och påskynda din verksamhetsstyrning, resultat och effektivitet. Appian förenklar ditt arbetsflödesdesign för att ge användare och professionella utvecklare möjlighet att rita processer, till exempel ett flödesschema.

Låt ditt team använda AI för att skapa och lagra processer för snabbare design, automatisera hanteringsarbetet och organisera teknik, data och människor på en enda plats. Appian låter dig också analysera behov, regulatoriska förändringar, ineffektivitet och trender i din organisation för att anpassa dig snabbt och effektivt.

Utöka gränsen för affärsprocesshantering för att automatisera processerna, öka användarens engagemang och samarbeta. Med Appian kan du rita processer, utnyttja intelligenta tjänster, genomdriva organisationsregler och bädda in arbetsflöden i applikationerna.

Bygg och distribuera regler, förena data och distribuera arbetsflödet för en konsekvent upplevelse. Integrera andra verktyg med dina affärsverktyg för att dra ditt teams uppmärksamhet mot en enskild uppgift. Det finns inget behov av att utveckla något extra; i stället leverera användarupplevelser direkt i mobilen i hela företaget.

Börja använda Appian GRATIS och få onlineutbildning, guider och en dedikerad molnmiljö.

Nintex

Få en komplett plattform för automatisering och processhantering att förbättra din produktivitet med Nintex. Det är en kraftfull och lättanvänd processplattform som påskyndar din digitala transformation.

Nintex är byggt för att förbättra hur människor arbetar och gör hela din affärsprocess snabb, lätt att hantera och enkel. Dessutom automatiserar och optimerar den affärsprocesser så att du kan fokusera på viktiga saker.

Kartlägg, planera och hantera uppgifterna visuellt med sina lättanvända verktyg som deltagare och ägare älskar att använda. Om du vill kan du lägga till tredjepartskonsulter som hjälper dig att kartlägga, hantera, standardisera och förbättra processerna när som helst.

Nintex kommer att hjälpa till att eliminera det manuella och repetitiva arbetet med automatiserade arbetsflöden och fånga information snabbare på rätt sätt. Den kan övervaka processerna för att identifiera och snabbt lösa problemen och peka på processförbättringar genom att använda datavisualisering.

Ta standardprenumerationen på $955/månad för obegränsade användare och 100 processer. Du kommer att få processkartläggning, hantering, feedback, samarbete, personliga instrumentpaneler, lean tagging och standardsupport här.

Kintone

Hantera dina affärsprocesser enkelt med Kintone’s handy BPM programvara med kraftfull automation, och glöm bort att göra allt manuellt. Från att kartlägga dina steg och tilldela uppgifter till att automatisera de tråkiga uppgifterna, Kintone är redo att göra ditt arbete enklare.

Du kan ställa in en automatisk påminnelse så att alla på listan får anpassade aviseringar och varningar enligt deras deadlines. Kintone är mobilvänligt; därför kan du komma åt arbetsflöden, redigera och hantera dem från vilken enhet som helst.

Se till att rätt personer kan se arbetsflödena och ställa in behörigheter i enlighet med detta för att ge godkännanden till dina team. Kintone organiserar noggrant alla register över arbetsflödesprocesserna och låter dig göra revisioner på några minuter.

Styr din upplevelse med tillägg och integrationer. Du kommer att få mer än 1000 nya applikationer med Kintone. Du kan också använda mallbiblioteket för att komma igång direkt, lägga till tredjepartsverktyg i dina applikationer för att förbättra din produktivitet och ändra arbetsflöden med bara några klick.

Börja hantera alla processer med lätthet för $24/plats/månad för minst 5 användare. Ta din 30-dagars GRATIS provperiod idag.

Processgatan

Processgatan är en gratis, kraftfull och enkel plattform som ger ett enkelt sätt att hantera olika arbetsprocesser och checklistor. Det är en enkel plattform för att hantera allt genom att skapa ett arbetsflöde, köra flera instanser av samma arbetsflöde, spåra framsteg och samarbeta med teamet.

Dess enkla gränssnitt låter dig förbättra dig genom att skapa strukturerade dokument på några sekunder och snabbt tilldela dem till ditt team. Du kan också spåra varje aktivitet från instrumentpanelen och få aviseringar när uppgifterna är slutförda. Dessutom gör dra och släpp-funktioner och intuitiva kortkommandon ditt hanteringsarbete enklare än tidigare.

  9 bästa API-hanteringslösning för småföretag till företag

Använd data för att känna till ditt teams prestation och tilldela uppgifter därefter. Skapa dynamiska arbetsflöden med villkorad logik som anpassar sig till dina föränderliga behov och effektivisera de processer som kräver en annan persons auktorisering. Integrera med 1000+ applikationer för att automatisera processer.

Prova den här plattformen GRATIS och få ett arbetsflöde, ett aktivt arbetsflöde, en medlem, obegränsat lagringsutrymme, obegränsat antal sidor och mer. Utnyttja fler förmåner på $25/medlem/månad.

Bizagi

Optimera affärsprocesser och uppnå företagseffektivitet med Bizagis BPM-programvara. Det är ett gratis verktyg med ett intuitivt gränssnitt och dra-släpp-alternativ för att enkelt kartlägga och visualisera affärsprocesser och hitta bättre sätt att utföra uppgifter i hela företaget.

Du kan ta en rad onlinekurser och utveckla dina kunskaper och färdigheter i processmodellering tillsammans med olika väsentligheter, utveckling, administration, drift och integration.

Bizagi erbjuder mänskligt centrerad BPM som fokuserar på mänskligt centrerade ledningsprocesser, dokumentcentrerade processer och integrationscentrerade processer. Dess BPM-livscykel består av design, modellering, exekvering, övervakning och optimering av processer.

Ladda ner programvaran Bizagi BPM för din Windows-dator och börja eliminera det manuella arbetet med verklig automatisering.

Camunda

Camunda är den universella processorkestratorn som återuppfinner arbetsprocessautomatiseringen för ditt moderna och digitala företag. Det kan effektivisera alla komplexa processflöden mellan system, enheter och människor.

Du kan använda Camunda var som helst och förvandla ditt företag mot den digitala framtiden. Du kommer också att få de användbara komponenter du behöver från Camundan och effektivisera dina arbetsflöden.

Med Camunda kan du ansluta, samarbeta och skala snabbt. Inordna Camunda i de processslutpunkter som din organisation behöver för att automatisera flödet och föra IT och affärer samman för att samarbeta effektivt.

Dessutom erbjuder Camunda oöverträffad hastighet, motståndskraft och skala genom hela processen, med en obegränsad mängd transaktioner med låga latenser. Integrera enkelt med tekniska ramverk och arkitekturer och låt dina utvecklare integrera alla verktyg med Open API.

Redo att börja? Ta en GRATIS provperiod först och välj senare en perfekt plan för dig.

Pipefy

Designa och automatisera ditt företags arbetsflöden på några minuter med Pipefy och förbättra ditt företags effektivitet. Integrera enkelt dina end-to-end-operationer på ett lågkodat och säkert arbetsflöde och BPA-plattform.

Med Pipefy kan du samarbeta kring intäktsdrift, HR-drift, ekonomi- och inköpsverksamhet samt IT samt Governance. Lös alla önskemål från dina kunder, partners och kollegor med heroisk precision och effektivitet.

Kontrollera arbetsflödet för att uppfylla alla förfrågningar korrekt, tillförlitligt och snabbt så att ditt backoffice-team kan frigöra mer tid. Pipefy erbjuder smart automation för att minska din huvudvärk av att hantera alla processer och förbättra din produktivitet genom att låta dem fokusera på annat värdefullt arbete.

Pipefy producerar automatiska rapporter baserat på aktivt arbete. Eftersom din verksamhet förändras dagligen, hjälper den dig att anpassa dina processer efter förändringarna. Glöm att ladda utgången manuellt till back-office-systemet; beskriv bara hela processen från början till slut, så kommer Pipefy att göra resten och förändra ditt sätt att arbeta.

Gå med i ett gratis startpaket, som är speciellt designat för små team, frilansare, studenter och nystartade företag. Om du behöver extra förmåner för ditt stora företag kan du gå med $22/användare/månad.

Slutsats

Eftersom världen förändras digitalt, förändras också funktionerna och kapaciteten hos programvara för hantering. BPM-programvara används för processmodellering och automatisering för att öka produktiviteten, effektivisera uppgifter och spara mer tid och energi. Den kommer också med andra funktioner som hjälper dig att hantera processer effektivt med mindre komplexitet.

Varje BPM-programvara som nämns ovan har olika möjligheter för att hjälpa dig växa mer med mindre ansträngning och tid. De kommer med praktiska paket så att alla kan dra nytta av sina fördelar, oavsett om du är ett litet företag eller företag.

Så välj det bästa BPM-verktyget enligt antalet anställda, typ av projekt och din budget och upplev fördelarna själv samtidigt som du hanterar affärsprocesserna.