11 pålitliga API:er för valutaväxling för ditt företag

Spread the love

Valutaväxlings-API:er är användbara för företag, från små och medelstora företag till storskaliga.

Men hur?

Valuta är ett grundläggande element när det kommer till finans och handel. Företag som arbetar med internationella marknader behöver ha korrekt information om valutor och deras snabbt föränderliga värden. För närvarande finns det möjligheter att möjliggöra handel med vem som helst var som helst med hjälp av vissa tekniker.

Så om du är en individ eller driver en organisation som dagligen arbetar med olika finansiella marknader över hela världen behöver du ett verktyg som kan konvertera valutor och växla dem enkelt och snabbt. Det gör att du kan driva dina företag med effektivitet.

Och Valutaväxlings-API kan göra det åt dig.

Dessa tekniker gör det lättare för företag att hålla sig uppdaterade med aktuella kurser och konvertera eller växla valutor med precision och snabbhet.

Detta ger dig korrekt data för att fatta bättre beslut och sparar tid och pengar på onödiga ansträngningar.

Låt oss förstå vad API:er för valutaväxling är och hur de kan hjälpa ditt företag.

Vad är API:er för valutaväxling?

Valutaväxlings-API:er eller applikationsgränssnitt är de verktyg eller program som utvecklare kan integrera i en applikation eller webbplats för att möjliggöra valutaväxling. Det kan också ge andra funktioner som valutaomvandling.

På så sätt kan företag och privatpersoner enkelt hålla sig uppdaterade med aktuella marknadskurser och konvertera olika valutor som US-dollar (USD), brittiska pund, euro, etc., till andra valutor.

Valutaväxlings-API:er kan stödja olika valutatyper och datakällor för att hämta aktuella och historiska kurser. De innehåller också många funktioner som gör det enkelt att använda API:t, såsom omfattande dokumentation, en intuitiv instrumentpanel och användargränssnitt och stöd för olika filformat som XML, CSV, JSON, etc., för att returnera data.

Varför behöver du API:er för valutaväxling?

Valutornas värde förändras. Och om du är intresserad av internationell handel måste du känna till värdena korrekt för att fatta sunda affärsbeslut och växla valutor utan problem.

För närvarande kan det hjälpa dig att använda ett API för valutaväxling. Det kommer också med många fördelar, inklusive:

Noggrannhet

Valutavärden ändras hela tiden, oavsett hur stabil en valuta är. Men om du har att göra med internationella marknader måste du känna till de aktuella kurserna exakt. Om du använder ett bra valutaväxlings-API kommer du att få korrekt data uppdaterad med jämna mellanrum.

Det finns många tillgängliga API:er som uppdaterar data var 60:e sekund så att du har de senaste tillgängliga priserna som du kan använda.

Stöder flera valutor

I allmänhet stöder API:er för valutaväxling ett stort antal valutor. Du kan konvertera valutor och byta dem enkelt med några få klick. Det kommer att göra det möjligt för dig att arbeta med olika globala marknader och driva din verksamhet.

Omfattande datakällor

Valutaväxlings-API:er samlar in valutauppdateringar från hundratals och tusentals datakällor från olika globala banker, finansinstitutioner, finansiella leverantörer och andra kommersiella källor. Det handlar om aktuella, korrekta data och historiska data som kan gå månader eller år tillbaka i tiden.

Därför kan du spåra fluktuationerna i värdena för att fatta smarta beslut. Dessutom kan du också analysera data och göra förutsägelser.

Lätt att använda

Att använda Exchange API är inte utmanande. Dina utvecklare kan enkelt integrera API:s kodavsnitt på din webbplats eller dina applikationer. De kan följa detaljerad API-dokumentation, kodexempel och enkel API-struktur vid tveksamheter. Du kommer också att få massor av funktioner som en instrumentpanel för att komma åt verktyget, ett alternativ att byta valutor, ändra parametrar, aviseringar och mer.

Säkerhet och prestanda

API-leverantörer ser till att API:et du använder är säkert och fungerar snabbare utan att ge dig några problem eller kryphål i säkerheten. Därför erbjuder de robusta säkerhetsfunktioner som kryptering på banknivå i branschnivå, möjliggörande av HTTPS-anslutningar, etc.

Dessutom får du snabbare prestanda och skalbarhet så att du kan begära data och ta emot den inom millisekunder. De kan också hantera tusentals API-förfrågningar varje sekund med sin robusta och skalbara infrastruktur. Vissa valutaväxlings-API:er ger också 99,99 % drifttid så att ditt system är tillgängligt hela tiden och du kan handla utan att hoppa över ett slag.

  11 tillväxthack för att marknadsföra ditt företag utan betalda annonser

Så om du letar efter ett pålitligt API för valutaväxling för ditt företag, här är några av våra rekommendationer.

Fixare

Fixare är ett lätt och enkelt API för historiska och aktuella valutakurser. Den används av många små och medelstora företag, stora företag och utvecklare varje dag på grund av dess tillförlitliga datakällor för realtidsväxelkurser.

Växelkursdata uppdateras var 60:e sekund för 170 världsvalutor. Du kan lita på källorna eftersom de kommer från banker, inklusive Europeiska centralbanken och finansiella dataleverantörer. Din anslutning till Fixer API är krypterad med bankklassad 256-bitars SSL-kryptering. Dessutom är det också enkelt att implementera API:t inom 10 minuter med hjälp av intuitiva kodexempel, enkla API-struktur och detaljerad API-dokumentation.

Fixer kommer med skalbara volymer och garanterad tillgänglighet som svarar inom millisekunder. Den kommer också med tidsseriedata och separata slutpunkter för konvertering av en enda valuta. Du kommer att få historiska data fram till den 1 januari 1999. Dessutom kan du ta hjälp av instrumentpanelen på kontrollpanelen, där du kan komma åt snabbstartsverktyget för att testa API-slutpunkter med ett enda klick.

Få en API-nyckel, 100 API-anrop/månad, uppdateringar varje timme och historisk data gratis. Om du vill ha SSL-kryptering, fler API-anrop, alla basvalutor, konverteringsslutpunkt, etc., kan du gå med den betalda planen som börjar på $10/månad eller $8/månad om du faktureras årligen.

valutalager

Få valutaomvandling och pålitliga växelkurser för ditt företag med valutalager, ett JSON-API i realtid för 168 världsvalutor. Den samlar in datakällor från banker och kommersiella källor och är kompatibel med alla programmeringsspråk och applikationer.

Datalösningen levereras i JSON-format för enkel integration, kompatibilitet med flera applikationer och maximal användbarhet. Du kommer också att få avancerade funktioner som att byta källvaluta, valutaändringsparametrar, konvertera enstaka belopp, historisk data och mer.

Få omedelbar tillgång till historisk data för de senaste 19 åren, ädla metaller och 168 världsvalutor. Säkerställ krypterade och säkra dataströmmar genom att ansluta till ett API via industristandard HTTPS. När du väl prenumererar får du tillgång till API:s funktioner via deras dokumentation.

Du kan spåra API-användning månadsvis eller dagligen och få automatiska aviseringar när det börjar ta slut. currencylayer driver upp mobilappar, back-office-system och valutaomvandlare över hela världen.

Välj ditt abonnemang efter den tid du vill, från 60 sekunder till 60 minuter, för att få valutakurser. valutalager är gratis för 250 förfrågningar/månad. Om du vill ha mer, gå med $9,99/månad, inklusive högre volym och kärnfunktioner.

Växlingskurs

Växlingskurs är ett Intraday, Historical och realtidsmarknadsdata-API som ger ett lättanvänt och gratis REST API-gränssnitt som levererar börsdata över hela världen i JSON-format. Du kommer att få pålitlig, korrekt och realtidsdata för växelkurser för tusentals valutor uppdaterad var 60:e sekund.

Exchnagerates API integreras med värdefulla valutakurskällor som erbjuder korrekta och senaste kurser för mer än 200 par. På grund av sin skalbara infrastruktur kan den hantera API-förfrågningar från några till tusentals varje sekund. Du kommer också att få omedelbar tillgång till mängden exakta valutapar redan från början.

Det är gratis för upp till 250 förfrågningar/månad och kostar dig $9,99/månad för 10 000 förfrågningar/månad med HTTPS-kryptering, växling av källvaluta, timuppdateringar och andra kärnfunktioner.

valutaapi

valutaapi.com är ett pålitligt valutaväxlings-API som hjälper dig med aktuella och historiska valutaomvandlingar i över 170 valutor. Med en uppdateringsfrekvens på var 60:e sekund erbjuder den valutakurser i realtid och en stabil design byggd för att hantera miljontals förfrågningar per sekund.

Fokus på utvecklarupplevelsen gör API:et lätt att använda och helt anpassningsbart. Funktionaliteten hos currencyapi.com går utöver den hos många API:er. Med funktioner som teamfunktionalitet, prestandaöversikt, anpassade funktioner och skräddarsydd support. Instrumentpanelen visar inte bara dina nyckelprestandaindikatorer, som antalet API-förfrågningar, framgångsfrekvens och genomsnittlig latens, utan den erbjuder också ett diagram för att visualisera viktiga mätvärden som framgångsrika förfrågningar, överskriden kvot, serverfel och mer.

På instrumentpanelen kan du också hitta ”Request Playground” som visar dina API-nycklar och låter dig definiera en slutpunkt och din basvaluta genom att helt enkelt klicka på en rullgardinsmeny.

Dessutom kan du alltid se dina återstående och totala månatliga förfrågningar direkt på instrumentpanelen. valutaapi.com låter dig uppgradera och nedgradera dina planer med lätthet. Den är också lämplig för att arbeta med team, eftersom den gör att du kan bjuda in teammedlemmar och skapa nya API-nycklar. De viktigaste länkarna till dokumentation och support är lätta att hitta i appen.

Abstrakt API

Abstrakt Valutaväxling och Forex API hämtar de senaste kurserna för 150+ valutor och 10 000+ par.

Du kan få uppgifterna uppdaterade varje timme till en minut utöver de decennier gamla rekorden till hands.

  Hur man hittar någon på OnlyFans

Och inte bara fiat, Abstrakt API fungerar bra med stora kryptovalutor för att hålla dig à jour med alla förändringar i den flyktiga kryptovärlden.

Det bästa du kan lita på Abstract API är dock skalbarhet. Deras exceptionella hastigheter och robusta drifttider gör dem idealiska för företagsanvändning.

Dessutom säkerställer 256-bitars SSL-krypteringen datasäkerhet. Slutligen kan du prova dem utan att betala ett öre för 5000 API-förfrågningar.

CURRENCY API

Valutakonvertering är nu enkelt med CURRENCY API som erbjuder de senaste växelkurserna med ett API-anrop. Få resultaten i XML- eller JSON-format med 256-bitars kryptering för att säkra dina data. Den har fått 9,8 av 10 på RapidAPI på grund av dess snabba respons.

CURRENCY API tillhandahåller växelkurser för 170+ valutor uppdaterade varje timme och historiska kurser från 2010 till nuvarande. Gör bara en enda begäran så konverterar CURRENCY API snabbt flera valutor åt dig.

Den har en skalbar infrastruktur med 99,99 % garanterad drifttid. Den genomsnittliga svarstiden som testat är 61 millisekunder. Du kan prova kodexempel inklusive JavaScript, Curl, PHP och Python.

Få 100 förfrågningar om dagen gratis och prenumerera på en betald plan om du vill ha fler, från 1000 förfrågningar om dagen till 100000 förfrågningar/dag. Du kan fråga efter dina unika krav om du behöver obegränsad åtkomst eller en dedikerad nod.

Öppna växelkurser

Styr dina dynamiska varumärken, organisationer och startups med hjälp av Öppna börser Rates valutadata API. Du får pålitlig och konsekvent valutaomvandlings- och växelkursdata för ditt företag.

Open Exchange Rates community skapar mer än 200 plugins och bibliotek med öppen källkod för ramverk och språk. Mer än 1 lakh utvecklare litar på dess API eftersom detta är snabbt, prisvärt och flexibelt. Den serverar data i JSON-format med snabb teknisk support och enkel dokumentation.

Du kommer att njuta av dess skalbarhet från en enda förfrågan på en månad till hundratals förfrågningar på en sekund. Få historiska och aktuella växelkurser för mer än 200 världsvalutor tillsammans med konverterings-API:er och tidsserier.

Använd Open Exchange Rates gratisplan som ger 1000 förfrågningar/månad och uppdateringar varje timme. Du kan utöka dina förfrågningar per månad enligt din efterfrågan, från 12 USD/månad. Eller välj årlig betalning i kassan för att få två månader gratis varje år.

ExchangeRate-API

ExchangeRate-API är ett pålitligt och exakt API som ger bättre support och exceptionell drifttid på 99,99 % från de senaste 10 åren. Den är perfekt för instrumentpaneler, e-handel och SaaS. Tusentals utvecklare litar på ExchangeRate-API och koppla av medan API:n levererar dag in, dag ut och valutakurser.

Välj valfritt programmeringsspråk som stöder HTTP-förfrågningar för att skriva två rader kod och implementera det effektivt. Den kan konvertera och växla 160 större valutor som används i 200 länder. Det ger resultatet i transparent JSON-format som är lätt att läsa och analysera och svarar på problemfri integration.

Valuta API erbjuder korrekta omvandlingar genom tillförlitliga och stabila valutadata. Du behöver inte vänta till nästa dag på färska data; du får snabba växelkursuppdateringar med pro-planen.

Att registrera sig för API är enkelt och snabbt för att uppleva fördelarna med API-nyckeln. Efter e-postbekräftelse kommer din API-nyckel att aktiveras. Använd HTTP- eller cURL-biblioteket i dess utvecklingsmiljö och se dokumentationen för API-ändpunkters format och URL:er.

Få 1500 API-förfrågningar/månad gratis eller betala $10/månad för att få 30000 API-förfrågningar/månad tillsammans med hög tillgänglighetsinfrastruktur, LTS-åtagande, historisk data, berikad data och mer. Ta en gratis provperiod på pro-planen om du vill.

XE

Få globalt pålitliga växelkurser för verksamheten med XE Valuta Data API. Välj bland flexibla paket som fungerar för dig och välj den frekvens du vill ha tillsammans med antalet API-förfrågningar varje månad.

XE:s Rate Blender använder 100+ globala källor för att upprätthålla noggrannhet och upptäcker och filtrerar bort felen dynamiskt. Du kan enkelt integrera XE Currency Data med din befintliga programvara. Den stöder SDK:er för NodeJS, PHP, Python och Java. Du kan också komma åt Swagger och Github-sidan för SDK:er, kodgenerator och integrationsstöd.

Den är kompatibel med formaten XML, JSON och CSV. Du kommer att få historisk data tillbaka till 1998, mer än 170 valutor, livekurser och mer. Det kommer inte att finnas några restriktioner för basvalutan. Få avancerade funktioner som månadsmedelvärden, anpassningsbara marginaler och valutavolatilitet. Det låter dig också minska valutarisker, utveckla strategier och minska kostnaderna för att öka vinsten.

Välj den idealiska paketkonfigurationen för ERP, CRM, interna applikationer och redovisning för 799 USD/år för att få en riklig mängd prisförfrågningar för dina vanliga affärsapplikationer.

Xignite

Xignite är den historiska och realtids-API för utländska valutakurser som stöder 170+ valutor och mer än 29 000 valutapar. Du kommer att få spot- och valutakurser i realtid för handel med valutor och korskurser genom att överbrygga valutor som USD/JPY, AUD/USD, USD/CAD, EUR/USD, GBP/USD och USD/CHF.

  Hur man går med i High IQ Mensa Society: A Guide

Få fram valutakurser, valutaomvandlare, dagliga historiska växelkurser, dagliga korskurser, möjligheten för intradagen, historisk OHLC, OHLC vid dagens slut, minutnivåstaplar och alla kurser tidsstämplade i UTC.

Få tillgång till högkvalitativa valutakurser i realtid via ett lättanvänt API och få dagliga kurser för valutamarknader som Tokyo, London, Sydney, Singapore, New York, etc. Du kan enkelt bädda in valutakursdata i dina nuvarande applikationer, inklusive , webbplatser, kalkylblad, mobilappar och företagsapplikationer.

Betala endast för den finansiella data du vill ha med Xignite; det kommer inte att finnas några licensavtal och komplexa paket. Fyll bara i rutan och få en perfekt offert.

IBAN

IBAN:s FOREX Reference Suite är en SaaS-lösning som tillhandahåller en metod för automatisk hämtning av valutaväxlingsdata och valutaomvandling. Den ger alltid korrekta resultat eftersom den uppdaterar data var tionde minut och samlar in data från pålitliga källor.

Gör en enda API-förfrågan och konvertera det belopp du vill ha från en valuta till en annan baserat på den aktuella växelkursen. IBAN håller sig uppdaterad med de dagliga fluktuationerna på valutamarknaderna och tillhandahåller ett lättintegrerat och konfigurerat API som låter dig automatisera konverteringsprocessen.

Få säker kommunikation med servrarna via HTTPS-krypterad anslutning för att klara alla förfrågningar. Det ger ditt företag kraft med strömmen av referenskursdata genom att kombinera data från banker, börser, finansadministratörer, marknadsanalysatorer och centralbanker som ger värdefulla insikter om valutamarknaden.

Registrera dig nu och få ett 30-dagars komplett testkonto för att utforska tjänsterna. Du kan också begära en betaltjänst för att få fler förmåner.

Bonus: Hur väljer man det bästa API för valutaväxling?

Ovanstående är utan tvekan några av de bästa valutaväxlings-API:erna som finns. Men varje företag är olika baserat på dess storlek, budget och behov. Så när du väljer API, se till att du gör det enligt dina krav.

Här är några av kriterierna för att välja ett lämpligt valutaväxlings-API.

Valuta som stöds

Innan du slutför valutaväxlings-API:et, ta reda på hur många valutor det stöder; Desto mer desto bättre. Titta på listan och leta reda på om den stöder den valuta du har att göra med, tillsammans med många andra som du skulle hantera i framtiden.

Många av de ovan förklarade API:erna stöder över hundra valutor, så du kan agera på olika marknader med lätthet. Det skulle vara bäst om de stöder 150+ valutor, inklusive de viktigaste som USD, Pund och Euro. Ett mindre antal valutor kommer också att fungera om det har de vitala och en bra uppsättning funktioner.

Datakällor

En annan kritisk aspekt av att välja ett utbytes-API är hur många datakällor det erbjuder. API:et fungerar genom att samla information från olika källor. Därför är det viktigt att välja ett API som kan tillhandahålla enorma data och fler datakällor.

Ta dessutom reda på om datakällorna är äkta eller inte eftersom du behöver korrekt, pålitlig data för ditt företag. Leverantören måste erbjuda tillräckligt med tillförlitliga datakällor så att du kan samla information och spåra och mäta globala trender för ditt företag.

Du kan leta efter stora banker, finansiella institutioner och pålitliga webbplatser som datakällor. Om du får 10+ datakällor är det bäst.

Uppdateringsfrekvens

Hur ofta data uppdateras i API:t är avgörande. Anledningen är att de finansiella marknaderna och värdet kan ändras när som helst, och du behöver färska data för att driva din verksamhet. De bästa utbytes-API:erna uppdaterar data inom 10-60 sekunder, medan andra kan ta minuter och timmar. Om din verksamhet pågår varje dag 24/7 måste du välja den som kan uppdatera data oftast.

Slutsats 💱

Ett bra utbytes-API kan ge dig korrekt valutainformation och konvertera eller växla valutor med snabbhet och säkerhet. Välj därför ett pålitligt API för valutaväxling och kör din affärsverksamhet smidigt för att göra mer vinster.

Du kanske också är intresserad av de bästa aktiemarknadens API:er.