11 fantastiska objektiv för att ta dina DSLR-apparater till nästa nivå

Spread the love

Att äga en DSLR är som en dröm för varje fotograf. Om du också är en av dem, här är några fantastiska objektivalternativ för din DSLR.

Nuförtiden tror folk att DSLR-kameror håller på att förlora sin betydelse. Särskilt efter dagliga uppdateringar och fantastiska funktioner i mobilkameror investerar folk i en allroundtelefon snarare än att köpa en dyr DSLR.

Men precis som en juvelerare vet värdet av diamanter, vet bara en riktig fotograf värdet av en DSLR.

DSLR-kameror är fortfarande populära bland fotografer och ungdomar eftersom det inte bara är mobiltelefoner som utvecklas nu; även DSLRS har mer avancerad utrustning för upplevelse och för att komma på toppbilder.

Det finns många fördelar med en DSLR över en telefonkamera, inklusive en fantastisk fotograferingsupplevelse även i svagt ljus, fotografering hela dagen på ett enda batteri, bekvämt grepp, många alternativ och att välja olika objektiv för din specifika typ av fotografering. Behöver du ett förtydligande om linser och deras användning? Låt oss reda ut det.

Typer av grundläggande kameralinser och deras användningsområden

Linser är hjärtat i DSLR. DSLR-kameror är bara till hjälp om du använder rätt objektiv för din fotografering. Att använda ett standardobjektiv för olika typer av fotografering, som bröllopsbilder, landskap, djurfotografering, etc., kan ge bra resultat men kan bli bättre.

Låt oss dela upp sex grundläggande linser och deras användning för att göra det enkelt.

#1. Prime Lens

Prime-linser är bäst för nybörjare och de flesta föreslagna av fotografer. De kan hjälpa dig att improvisera filmskapande och fotografering eftersom de är beroende av färre mekanik än andra objektiv. Därför är dessa de bästa valen om du är ny på linsmarknaden.

Dessa objektiv har en bred bländare på f/2.8, f/1.8, etc., och är mindre, lättare och snabbare än zoomobjektiv. Dessa objektiv används ofta för att spela in HD-videor, porträtt, natur, flora, landskap, svagt ljus och mer.

#2. Zoomobjektiv

Som namnet antyder, zoomar zoomobjektiv på ett visst föremål eller ämne för att få fokus eller uppmärksamhet till det. Skillnaden mellan telefonens zoomfunktion och detta objektiv är dess fokusupprätthållande. Zoomobjektiv bibehåller fokus på motivet även efter förändringar i brännvidd.

En individ kan ändra brännvidden på objektet utan att röra sig ens en tum fysiskt för att få professionell och transparent video. Dessa objektiv har fysiska mekanismer som fotografer använder för att zooma in och ut eller ändra brännvidden.

Zoomobjektivet används ofta för fotografering av vilda djur, gatufotografering, landskap etc. Dessa objektiv låter dig ta bilder från olika brännvidder utan att röra på dig och hjälper till att spela in mjuka in-och-ut-videor.

#3. Fisheye lins

Fisheye är en av de unika vidvinkellinserna som skapar en 180-graders eller sfärisk bild av ramen. Denna lins kallas en Fisheye-lins, eftersom den visar bilden från ett fisköga.

Perfektion i Fisheye-linser är komplex, och en individ måste vara kreativ för att få bästa abstrakta och variation av bilder.

Dessa linser är mångsidiga. Därför är det relativt enkelt att använda dessa linser. Men att lära sig använda detta objektiv kan vara utmanande jämfört med andra linser. Dessa linser används i stor utsträckning för naturfotografering, folkmassor, arkitektur, monument, etc., eftersom de lyfter fram motivet annorlunda och kreativt.

  9 webbplatsblockerare för individuell produktivitet och teamproduktivitet

#4. Vidvinkelobjektiv

Vidvinkellinser är en av de berömda linserna i en fotografs kit. Dessa är vanliga och multifunktionella linser. Dessa objektiv har mindre brännvidd än andra objektiv, som kan vara 35 mm eller till och med kortare.

Ju kortare brännvidd, desto bredare blir din fältlängd.

Vidvinkellinser förändrar bilden avsevärt även med små fysiska förändringar av användaren; det kan vara framåt, bakåt, vänster eller höger. Dessa linser gör att nära föremål ser större ut och föremål på avstånd ser mer petita ut.

Vidvinkelobjektiv är att föredra för fotografering av landskap, resor, interiör, arkitektur eller fastigheter. Dessa linser ger ett riktigt ögonperspektiv och gör att föremål ser dyrare och attraktivare ut.

#5. Teleobjektiv

Teleobjektiv är användbara i de flesta fotograferingsnischer eftersom de tillåter användaren att klicka på en unik och aktiv bild även från ett betydande avstånd. Det här objektivet kan ta din skicklighet till topp med några av de bästa bilderna i ditt galleri oavsett porträtt, djurliv eller någon annan typ av fotografering.

Teleobjektiv fungerar som ett teleskop, vilket gör att motivet ser närmare kameran än verkligheten (endast på avsevärt avstånd).

Dessa linser är användbara när du fotograferar ett föremål som du inte kan nå, som ett vattenfall eller en flygande fågel, eller om det är osäkert att gå närmare, som fotografering av vilda djur etc. Brännvidden för dessa objektiv kan vara mellan 70 – 200 mm.

#6. Makroobjektiv

Makrolinserna är insektsfotografers bästa vänner eftersom de ger dem typiska närbilder, inklusive varje liten detalj. Dessa har medfört en avancerad revolution inom fotografi.

Dessa linser förstorar objekten för att se större ut, och motivet förblir fokuserat och ger dig varje liten detalj i motivet, även om du går väldigt nära det. Makroobjektiv är att föredra för naturfotografering och videografi, som inkluderar blommor, insekter, regndroppar, etc.

Faktorer att tänka på när du väljer ett DSLR-objektiv

Eftersom vi har klargjort dig om grundläggande objektiv och deras användningsområden, kommer du att vara tydlig med vilken typ av objektiv du vill ha enligt ditt fotograferingsintresse eller behov. Men innan du dyker in för att köpa ett nytt objektiv till din DSLR, här är några punkter du bör tänka på.

Öppning

Bländaren är en kritisk del av en kamera. Det är öppningen av en lins genom vilken ljus passerar. Bländaröppning mäts i allmänhet med siffrorna 1,4, 5,6, 11, etc. Bländare spelar en betydande roll för bildens utseende.

Storleken på bländaren avgör motivets skärpa och dess bakgrund. Om bländaren är stor får bilden mindre djup och bakgrunden blir suddig. Om bländaren är låg har bilden fältdjup och skarp bakgrund.

Brännvidd

Brännvidd är det mått som är kopplat till ditt objektiv, som 50 mm, 35 mm, etc. Detta mått är avståndet mellan din brännpunkt på kamerans sensor och ditt objektivs optiska centrum.

Att hålla koll på brännviddsmätningen är viktigt eftersom det talar om hur mycket detta objektiv kan förstora ditt motiv när du tar bilden. Förutom detta avgör den också vilken vinkelbild du får, som vidvinkel, zoomad, beskuren eller fokuserad.

Monteringstyp

Objektivfäste är en öppning där kameran låter användarna fästa olika objektiv på kameran. Men det som är väsentligt i denna öppning är storleken. Varje kamerafäste har en specifik storlek; därför bör du fästa linser därefter.

Moderna kameror har en mekanism som gör att kameran och objektiven kan kommunicera för bättre bilder och resultat. Detta är bara möjligt om du fäster objektiv som fixerar kameran ordentligt. Dessutom har denna funktion gjort fästet mer än ett hål.

  Hur man spelar Minecraft Multiplayer

Bildstabilisering

Bildstabilisering, eller man kan också kalla det vibrationsreducering, är en funktion som hjälper dig att ta en fantastisk bild även om din kamera skakar eller motivet rör sig fysiskt. Kameravibrationer kan orsakas om du inte använder ett stativ, om objektivet är för långt eller om du behöver vänja dig vid kameran.

Att se över denna faktor är viktigt oavsett vilken nischfotografering du gör. Numera innehåller DSLR:er gyrosensorer som hjälper till med bildstabilisering och korrigerar din bild även om din kamera skakar.

varumärke

Den här vanliga frågan kommer säkert att komma att tänka på när du handlar objektiv: köp ett objektiv av samma märke som din kamera eller välj det andra. De flesta fotografer tror att du först bör överväga att köpa en lins av samma märke eftersom märket ser bättre ut över storleken och rätt typ.

Att välja andra märkesobjektiv är dock korrekt om du inte kan hitta ett objektiv som krävs för intresse för samma budget eller tid.

Det är bättre att undersöka linser och kontrollera recensioner innan du investerar pengar. Det finns många bra webbplatser för att köpa dina föredragna linser online och jämföra dem. Här är några utmärkta objektiv du kan välja mellan för din fotografering.

Altura Photo vidvinkelobjektiv

Altura är ett välkänt varumärke och erbjuder de bästa objektiven för högtoppsfotografering. Altura Photo 0.43X vidvinkelobjektiv är ett alternativ och bra konkurrens till andra professionella objektiv.

Pluspunkten med detta objektiv är att det kan vara både vidvinkel- och makroobjektiv. Du måste skruva loss den nedre delen, och varsågod. Nu kan du enkelt ta närbilder av små föremål utan att byta objektiv.

Detta objektiv finns även i storlekar som 58 mm, 49 mm, 52 mm och 55 mm. Så du kan välja vilken dimension som helst efter din kamerastorlek. De viktigaste egenskaperna hos detta objektiv inkluderar en ökning av fältlängden med 0,43X för bästa fotografier, tillverkad med flerbelagd glasoptik och mer.

Canon 85 mm teleobjektiv

Canon har alltid varit ett toppnamn inom kamera- och objektivtillverkning, och här är ytterligare en skapelse av dem. Canons 85 mm L-serieobjektiv är det första med IS (Image Stabilization)-kapacitet.

Detta objektiv har en avancerad optisk formel med bättre diameter och ljusstark maximal bländare på f/1.4 för att ge dig skarpa och detaljerade bilder.

De viktigaste egenskaperna hos detta objektiv inkluderar att de är damm- och vattentåliga. Därför behöver du inte oroa dig för objektivet även i en tuff miljö. Objektivet har utmärkt bildstabilisering, en cirkulär bländare med mera.

Canon EF 70-200mm teleobjektiv

Dessa är ett av Canons bästa objektiv, vars brännvidd är mellan 70-200 mm med en maximal bländare på f2,8 i hela zoomområdet. Canon EF 70-200mm ger imponerande klarhet och uppgraderar dina kunskaper och galleri.

De viktigaste funktionerna i detta objektiv inkluderar luftsfärsbeläggning, som minimerar överstrålningen, optisk bildstabilisator, som stoppar skakkorrigering upp till 3,5, damm- och vattenbeständighet, med mera.

Irix Dragonfly makroobjektiv

Irix är ett känt märke och Irix 150mm f/2.8 Macro Dragonfly-linser är 2019 års modeller med en maximal brännvidd på 150 mm. Detta objektiv är idealiskt bäst för närbildsfotografering och är ett mycket mångsidigt makroobjektiv designat för högupplösta DSLR-kameror.

De viktigaste egenskaperna hos detta objektiv inkluderar en snabb bländare som ger dig en kort exponeringstid. Den har en 1:1 förstoringsskala för att ge dig en detaljerad bild samtidigt som du håller din komfort ännu mer överlägsen.

Dessutom finns det många fler funktioner som hållbar design, exceptionell optik och mer. Bildstabilisering tillhandahålls dock inte, men dessa objektiv är anpassningsbara för experter eller stativanvändare.

  Topp 7 hanterade tillförlitliga e-post-API:er för små till stora företag

Nikon 200-500 mm zoomobjektiv

Nikon AF-S Nikkor 200-500mm är bäst för alla typer av fotografering. Du kan klicka på de bästa bilderna av natur, livsstil, vilda djur och motiv som rör sig snabbt som fåglar, idrottare, sport etc. Det här objektivet har en fantastisk mekanism som hjälper dig att klicka på stillbilder och även utföra video.

De viktigaste funktionerna i detta objektiv inkluderar upp till 4,5 stopp av vibration eller kameraskakningskorrigering, snabb och konstant bländare, 500 mm zoomeffekt på fx och 750 mm på dx-format och mer.

Tamron vidvinkel teleobjektiv

Tamron är det mest föreslagna alternativa objektivmärket för att få det bästa kompatibla objektivet för kameran enligt dina krav. Tamron 18-400m är världens första 22,2x ultratelekamera med hög zoom.

Detta objektiv har imponerande optisk prestanda med ett utmärkt zoomområde, vidvinkel och ultratelefoto. De viktigaste funktionerna i detta objektiv inkluderar fuktbeständighet, som är exakt, snabb och tyst med autofokus och mer.

Canon EF-S 55-250mm

Om du ser fram emot att lägga till ett fantastiskt objektiv för att ge nåd till din fotografering eller video, är detta objektiv det bästa för dig. Canons EF 55-250mm objektiv, som kommer med en maximal bländare på 5,6, är utmärkt och har en maximal förstoring på 0,29x.

Det är ett måste-objekt i ditt kit om du är intresserad av teleobjektiv. Dess nyckelfunktioner inkluderar det nya zoomsystemet med sex grupper, lätt design, bildstabilisering med upp till 3,5 ekvivalenta stopp, vibrationskorrigering och mer.

Nikon 70-300 mm teleobjektiv

Om du letar efter ett supertelezoomobjektiv, så är Nikon 70-300 mm teleobjektiv här med VR-bildstabilisering för tydliga och skarpa resultat. Dessa är speciellt optimerade för DSLR-kameror i DX-format. Detta objektiv har en maximal brännvidd på 300 mm och en minsta brännvidd på 70 mm.

Det här objektivet rekommenderas helst för fotografering av vilda djur, sport och konserter eftersom det ger en hög och tydlig bild på grund av dess vibrationsreducerande funktion. Nyckelfunktionerna inkluderar ultrasnabb autofokus, enastående optik för att få de bästa stillbilderna och HD-bilderna, och en minsta bländare på 32 mm.

Nikon AF FX Nikkor 50mm objektiv

Det här är vanliga linser, eller så kan man säga prime linser. Det rekommenderas mest för nybörjare. Brännvidden för dessa objektiv är begränsad till 50 mm, och fokusavståndet är 1,5 fot. Det som gör detta objektiv annorlunda är dess cirkulära polarisator som är ett av de mest populära specialeffektfiltren.

Nikon AF FX Nikkor 50 mm-objektivet har dock ingen inbyggd autofokusfunktion. Därför är det bättre att använda samma kameramärke för den funktionen.

Big Mikes teleobjektiv

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren fotograf, måste detta objektiv finnas i ditt kit. Dessa kraftfulla teleobjektiv kombineras med en Canon T-monteringsadapter, vilket gör dem lätta att använda med de flesta av Canons kameror, som T1i, T2i, EOS 1D, EOS 5D och mer.

De viktigaste funktionerna i detta objektiv inkluderar redskapstillbehör, flerskiktsglas med låg spridning, 500 mm brännvidd och mer.

Opteka supertelezoomobjektiv

Optekas avancerade objektiv ger dig enastående prestanda med din DSLR och allra helst med Canons kameror. Detta är det mest rekommenderade objektivet för fotografer att uppgradera sitt galleri till ett budgetvänligt pris.

Optekas telezoom passar både proffs och nybörjare, eftersom detta zoomobjektiv är mångsidigt och lätt att använda.

Detta objektiv kommer med en bländare på 16 och en push/pull-mekanism för zoom och manuell fokus. Utöver detta hjälper många nya funktioner som flerbelagda fyra optiska glasögon och ett inbyggt roterande stativfäste till stabiliseringen.

Slutsats

Att välja en lämplig kamera och även kameralins är ett av de viktigaste besluten en fotograf måste göra, med tanke på många viktiga, relevanta punkter som rör deras budget. Det finns många objektivalternativ, men man måste säkerställa monteringstyp, krav och batteritid för att investera pengarna rätt.