11 fantastiska Amazon Prime-fördelar som du förmodligen har förbisett

Spread the love

Gratis frakt nästa dag och Prime Video övertygade över 200 miljoner användare att behålla ett aktivt Amazon Prime-medlemskap. Men det är bara toppen av isberget. Från 15 USD per månad (plus skatt) inkluderar ett Amazon Prime-abonnemang över ett dussin olika förmåner. Vi visar dig hur du får ut det mesta av ditt medlemskap eller den 30-dagars gratis provperioden på Amazon Prime.

De bästa Amazon Prime-fördelarna: En översikt

Här är en sammanfattning av de mest anmärkningsvärda Amazon Prime-fördelarna som kommer med ditt abonnemang:

 • Gratis frakt på två timmar, en dag eller samma dag
 • Prime Photos (obegränsat lagringsutrymme för foton)
 • Prime Music (obegränsad annonsfri streaming)
 • Prime Video (obegränsad annonsfri streaming, plus Amazon Channels-tillägg)
 • Prime Gaming (gratis spel, innehåll i spelet och en månatlig Twitch.tv-prenumeration)
 • Prime Reading (obegränsad tillgång till gratis e-böcker)
 • Prime Fresh (exklusiva Whole Foods Market-rabatter och en timmes matleverans)
 • Prime Early Access (se Lightning-erbjudanden innan alla andra gör det)
 • Prime Rewards Visa Signature Card (tjäna 5 % tillbaka på alla Amazon.com och Whole Foods Market-köp)
 • Prime Prova innan du köper (prova innan du köper i sju dagar när du handlar kläder)
 • Medlemskapsdelning (lägg till upp till en vuxen, fyra tonåringar och fyra barn på ditt konto)
 • Gratis ettårigt Grubhub+-medlemskap (gratis leverans, tillgängligt för nya och befintliga Grubhub+-medlemmar)

Låter det som att ett Amazon Prime-medlemskap är värt det? Låt oss packa upp vad var och en av dessa förmåner innebär.

1. Gratis leverans samma dag och två timmar till ditt garage

Visste du att Amazon Prime-medlemmar i vissa städer inte bara kan få gratis endagsleverans och gratis leverans samma dag, utan också två timmars matleverans och nyckelleverans i garaget? Amazons fraktfördelar är omfattande, men de kommer med strängar. Till exempel, för att kvalificera sig för leverans en dag eller samma dag:

 • Din ordersumma måste vara minst $25.
 • För leverans samma dag måste alla varor märkas som kvalificerade samma dag.
 • För endagsleverans måste alla varor märkas som endagsberättigade.
 • Du måste checka ut före stopptiden, vanligtvis runt kl.
 • För leverans samma dag, två timmars leverans av matvaror och leverans av Amazon-nyckel i garage måste leveransadressen anges i ett kvalificerat postnummer.
  Hur man hittar registrerad ägare av fordon gratis i Indien

Dessutom kan du välja din personliga ”Amazon Day” och få alla dina beställningar varje vecka automatiskt levererade på din föredragna dag. Den här tjänsten är tillgänglig i hela USA och kräver inte att du uppfyller en lägsta beställningströskel.

Oavsett om du slutar med en Prime-prenumeration eller inte, se till att du förstår hur du returnerar en vara på Amazon och får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med något av dina köp. Vet också vad du ska göra om din Amazon-beställning aldrig anlände.

2. Prime-medlemskapsdelning

Visste du att du kan dela ditt Amazon Prime-medlemskaps förmåner med upp till en annan vuxen och fyra icke-vuxna? Ja, det stämmer: fem andra kan använda dina Amazon Prime-förmåner utan att ge dem direkt tillgång till ditt konto (dvs. dela ditt kontolösenord, vilket bryter mot Amazons användarvillkor).

Det enda kravet är att dessa personer måste bo på samma adress som du. Eller, med andra ord, medlemskap kan endast delas med faktiska medlemmar i samma hushåll.

För att bjuda in någon måste du känna till deras namn, födelsedag och e-postadress. När de accepterar inbjudan måste de veta din födelsedag. Läs mer om hur du delar Amazon Prime med familjen.

3. Obegränsad fotolagring med Amazon Photos

Alla Amazon-kunder börjar med 5 GB gratis datalagring med Amazon Drive. Detta inkluderar allt från foton till videor, dokument till musikfiler och allt annat du kanske vill lagra där.

Som Amazon Prime-medlem utökas din kostnadsfria molnlagringsplan och möjliggör obegränsad lagring av foton i full upplösning som en del av Amazon Photos-programmet. Alla foton, oavsett om de har laddats upp tidigare eller laddats upp i framtiden, räknas inte mot din datagräns för molnlagring. Dessutom får Amazon Prime-medlemmar 5 GB gratis videolagring.

Foton måste vara mindre än 2 GB. Format som stöds inkluderar JPEG, PNG, BMP, TIFF och RAW-format för Nikon (NEF), Canon (CR2) och Sony (ARW) kameror. Prime Photos är endast avsett för personligt, icke-kommersiellt bruk.

4. Annonsfri videoströmning med Prime Video

Prime Video är en topputmanare till Netflix eller Hulu, packad med utmärkta TV-program värda att se och alla typer av Prime-filmer, från klassiker till moderna hits. Och även om Prime Video länge har setts som underlägsen Netflix, kommer det snabbt ikapp.

  Vad är efterproduktion eller efterbearbetning inom fotografi och video?

Amazon Studios nådde nya höjder när den vann två Oscarspriser (bästa skådespelare och bästa originalmanus för Amazon Original-filmen, Manchester by the Sea), och den har vunnit det ena priset efter det andra sedan dess. Andra anmärkningsvärda Amazon-original inkluderar The Lord of the Rings: The Rings of Power, The Boys och The Wheel of Time.

5. Annonsfri musikströmning med Prime Music

Även om det finns mycket underhållningsvärde i Prime Video, är det inte den enda streamingtjänsten som erbjuds av Amazon. Om du redan streamar din musik eller tycker om att lyssna på poddsändningar kommer Prime Music att vända upp och ner på din värld, och det ingår i ditt Prime-medlemskap.

Amazon har ett bibliotek med över 100 miljoner låtar och över 70 000 podcaster som Prime-medlemmar kan komma åt gratis. Prime Music inkluderar obegränsade överhoppningar, inga annonser och tillgång till handgjorda Prime-spellistor. Gillar du dem inte? Skapa gärna dina egna spellistor istället.

Om du letar efter on-demand-musik i HD-kvalitet och med rumsligt ljud, titta på Amazon Music Unlimited. Denna separata prenumerationstjänst erbjuder en 30-dagars gratis provperiod och börjar på $9,99/månad därefter. Prime-medlemmar får rabatterade månatliga och exklusiva årsplaner.

6. Gratis spel med Prime Gaming-titlar

Älskar du att spela tv-spel? Då kommer du att älska Prime Gaming-förmånen som kommer med Amazon Prime. Det ger dig tillgång till gratis innehåll i spelet, gratis spel, och du kan prenumerera på en Twitch-kanal gratis varje månad.

Om du redan har ett Twitch-konto kan du ansluta ditt konto till en 30-dagars gratis provperiod av Amazon Prime för att börja skörda fördelarna.

7. Gratis läsning med Primes hörbara berättarröst

Amazon Prime-medlemmar som äger Kindle e-läsare, Kindle Fire-surfplattor eller använder Kindle-läsapparna för iOS och Android kan få tillgång till tusentals e-böcker, e-tidningar, e-serier och mer gratis. Hyrda titlar har inga förfallodatum och kan delas på alla enheter som är anslutna till ditt Amazon-konto.

Men Prime Reading inkluderar Audible Narration, vilket innebär att du kan växla mellan att läsa och lyssna på din bok. Du kan komma åt ljudboken via Audible, och dina framsteg synkroniseras med Kindle-kopian.

Det finns också Amazon First Reads-programmet, som låter Prime-medlemmar ladda ner en gratis e-bok varje månad från Amazon First Reads-valen. Dessa är ännu inte släppta e-böcker som görs tillgängliga som ”första val” en månad innan deras officiella release.

8. Få exklusiva livsmedelserbjudanden och ultrasnabb leverans

Bildkredit: Raysonho @ Open Grid Scheduler / Scalable Grid Engine/Wikimedia Commons

  Hur man stänger av Leverera tyst på iMessage

Som Prime-medlem kan du tjäna 5 % tillbaka på dina Whole Foods Market-inköp när du använder Amazon Prime Rewards Visa Card. Du kan också spara 10 % ovanpå reapriser och erbjudanden på säsongsbetonade varor.

I kombination med gratis upphämtning av matvaror eller en timmes leverans med Amazon Fresh (i utvalda städer), vill du inte handla någon annanstans.

Din lokala Whole Foods Market accepterar också Amazon-returer utan att någon låda eller etikett behövs. Denna tjänst är oberoende av ett Prime-medlemskap.

9. Betala mindre för Amazon Prime

Om du för närvarande är inskriven på en högskola eller ett universitet och du har en giltig .EDU-e-postadress, kan du registrera dig som en del av Prime Student-programmet, som ger en sex månaders gratis provperiod för Amazon Prime. När testperioden är slut kan du uppgradera till ett helt Amazon Prime-medlemskap till halva ordinarie priset.

Den här kostnadsfria provperioden inkluderar endast gratis två dagars frakt och obegränsad fotolagring med Amazon Photos. Prime Video, Prime Music, Kindle Owners Lending Library och medlemskapsdelning är endast tillgängliga för fulla Amazon Prime-medlemskap.

10. Blixterbjudanden och Prime Day

Visste du att Amazon har ett fantastiskt dealprogram som heter Lightning Deals? Kort sagt, en Lightning Deal är en rabatterad vara som bara är tillgänglig i en viss mängd under en viss tid.

Lightning Deals-programmet är inte exklusivt för Prime, men Amazon Prime-medlemmar har något som kallas Prime Early Access. Detta låter dig få ett 30-minuters försprång på de flesta (men inte alla) Lightning-erbjudanden, vilket är bra eftersom dessa erbjudanden säljs ut förvånansvärt snabbt. Besök sidan med Lightning Deals för att se vad som är tillgängligt när som helst.

Amazon Prime-medlemmar är också berättigade att delta på Prime Day, som är ett årligt evenemang där tusentals artiklar över hela webbplatsen markeras. Om du har funderat på att köpa en Amazon-enhet är Prime Day den bästa dagen för det.

11. Gratis ettårigt Grubhub+-medlemskap

Oavsett om du är en ny eller befintlig Grubhub+-medlem, om du registrerar dig för Amazon Prime får du ett gratis ettårigt Grubhub+-medlemskap på toppen.

Med Grubhub+ betalar du $0 för leverans och lägre serviceavgifter på beställningar över $12 före skatt, dricks och avgifter hos berättigade handlare. Efter det första året är Grubhub+-medlemskapet $10 per månad.

Är Amazon Prime värt det?

För att få tillgång till alla fördelar ovan och mer kommer ett årligt Amazon Prime-medlemskap att ge dig tillbaka $139, vilket är bara $11,58 per månad. Eller så kan du välja ett månatligt abonnemang för $14,99 per månad. Om du är student kommer ditt pris att vara $7,49 per månad eller $69 per år. Finns det något annat onlineabonnemang som erbjuder så mycket godhet till ett så överkomligt pris?