11 coola saker att göra med ChatGPT bild- och röstfunktion

När ChatGPT släpptes i slutet av 2022 var det allt som alla kunde diskutera.

Sociala mediekanaler, nyhetskanaler, webbplatsartiklar, webbseminarier, onlineforum och alla andra plattformar diskuterade dess fördelar, fallgropar, omfattning och mer. Spola framåt till 2023, och vi pratar fortfarande om det. Varför?

ChatGPT har introducerat två av de mest spännande funktionerna som kommer att förändra hur vi interagerar med Chatbot – bild- och röstfunktioner. Fram till nu kunde vi bara kommunicera med Chatbot med hjälp av texter. Men nu kan vi också använda bilder och röst för att få ChatGPT att lösa våra problem.

Inser du hur lätt våra liv skulle bli med dessa funktioner? Om du inte gör det är det här inlägget för dig. Jag är på väg att avslöja några väldigt coola saker du kan göra med bild- och röstfunktionerna som introduceras av ChatGPT.

ChatGPT – The Next Wave of AI Revolution

ChatGPT är en kraftfull AI-chatbot som kan stimulera mänskliga samtal tack vare sin avancerade NLP-modell (natural language processing) som gör att den kan efterlikna mänskligt språk.

Låt mig vara tydlig: ChatGPT är inte den enda Chatbot som finns. Det finns massor av andra chatbots där ute som utför samma funktion som ChatGPT. Så vad gör just denna uppfinning av OpenAI så speciell?

Skillnaden ligger i storleken på dess datauppsättning. ChatGPT stöder över 170 miljarder parametrar i 550 gigabyte. Den har förutbildats i enorma mängder textdata och mängder av webbsidor på internet.

Läs också: Undrar du vad är ChatGPT och hur det kan hjälpa dig?

Dessutom, medan andra chatbots är förprogrammerade med en definierad och begränsad uppsättning svar, kan ChatGPT generera svar baserat på sammanhanget och tonen i uppmaningen från användaren. Detta gör att ChatGPT kan erbjuda en mer personlig upplevelse. Av dessa skäl, när ChatGPT introducerades, tog det världen med storm som ingen annan Chatbot någonsin skulle kunna göra.

Här är varför ChatGPT är så populärt:

#1. Användarvänligt gränssnitt 🧑‍💻

Om du har använt ChatGPT, skulle du veta hur lätt det är att navigera i AI-modellen. Det fungerar precis som en chattbox. Du kan skriva in prompten, och det kommer att generera ett svar. Om du inte gillar svaret kan du återskapa det. Alla de senaste interaktionerna med ChatGPT sparas i den vänstra sidofältet på skärmen så att du kan återvända till gamla konversationer ganska enkelt.

#2. Tillgänglighet 🕑

ChatGPT 3.5 är gratis att använda och är tillgänglig 24/7. Detta gör det möjligt för alla i olika tidszoner att komma åt Chatbot och använda den för att svara på sina frågor eller till och med skriva sina uppgifter, inte för att jag uppmuntrar detta. 🤫

#3. Noggrannhet 🎯

ChatGPT använder avancerad AI-teknik och tillgång till massor av internetdata. Detta gör att informationen som tillhandahålls av ChatGPT är korrekt och tillförlitlig. Du kan till och med ansluta ChatGPT med din webbläsare för att läsa internetinformation i realtid, vilket gör data den ger ännu mer exakt.

#4. Sparar tid ⏳

ChatGPT kan ge resultat på några sekunder. Du kan be ChatGPT att lösa en matematikfråga, skriva en uppsats eller svara på en fråga, och det skulle ta 2-3 sekunder att generera korrekta och tillförlitliga resultat. Oavsett om du är student, proffs eller hobby, kan du använda ChatGPT för snabb och omfattande forskning eller få ditt arbete gjort snabbt.

#5. Gratis att använda 🆓

Som nämnts tidigare är ChatGPT 3.5 gratis att använda. Alla som vill ha sina frågor besvarade kan gå till Chatbot och skriva in prompten utan att betala ett öre. Det bör dock noteras att GPT 3.5 bara har information fram till juni 2021. Nästa version av Chatbot är GPT 4, som har information till september 2021 men kommer med ett abonnemang.

GPT 4 är mer avancerat och tränas på mer data än GPT 3. Du måste dock betala en månatlig prenumerationsavgift på $20 för att använda den. Med tanke på den stora kunskap den kan ge dig är det ett ganska litet pris att betala och värt det om du använder Chatbot ofta.

Som en körsbär ovanpå alla dessa fördelar rullar ChatGPT ut två enastående funktioner som kommer att ta AI-revolutionen till stora höjder – den kommer nu att kunna bearbeta röst och bilder. Dessa två funktioner kommer att förbättra hur du interagerar och använder Chatbot för att få saker gjorda.

Vi presenterar bild- och röstfunktionerna i ChatGPT

ChatGPT kan nu skriva, se, höra och tala. Den nya backend-modellen av Chatbot, GPT-4V, kommer att ta bildingångar, medan den uppdaterade DALL-E-modellen kommer att integreras för att generera bilder.

Det kommer också att kunna ha röstkonversationer med människor, vilket gör det så mycket lättare för användare att be om Chatbots input. Den kommer med 5 röstalternativ, en blandning av manliga och kvinnliga röster med amerikanska accenter. Rösterna är Sky, Juniper, Ember, Cove och Breeze.

Dessa unika funktioner kan användas på många sätt för att lösa olika problem. Det bör noteras att även om röstfunktionen endast är tillgänglig på Android- och iOS-appar, är bildfunktionen tillgänglig på alla plattformar.

Låt oss diskutera några av de många coola saker du kan göra med röst- och bildfunktionerna i den nya ChatGPT-modellen. Dessa är bara några för att nämna, men omfattningen av deras användning är så mycket mer omfattande.

När du väl har fått kläm på grunderna kan du hitta flera kreativa sätt att använda funktionerna och göra ditt liv och arbete enklare. Låt oss gå in i det!

Röstfunktion

Röstfunktionen låter dig konversera med ChatGPT, bland många fler. Här är några sätt att använda röstfunktionen för att få jobbet gjort.

Ha fram och tillbaka konversation

Att skriva texter kan vara ett jobb. Det är här röstfunktionen i ChatGPT kan visa sig vara en pärla. Du kan delta i en konversation fram och tillbaka med Chatbot när du är på språng.

Du kan använda din röst för att ge den kommandon som att berätta en historia eller hitta på några dryckesspel medan du är med dina vänner.

I huvudsak kan allt du kan få ChatGPT att göra med de skrivna uppmaningarna nu göras med röstuppmaningarna. Det här är så mycket lättare än att behöva skriva dina problem.

Debatt om vilket ämne som helst

Vill du arbeta med din kommunikations- eller debattförmåga? Eller vill du bara utöka din kunskap om ett specifikt ämne? Du kan nu använda ChatGPT för att muntligt debattera nästan vilket ämne som helst under solen.

Chatboten är utbildad i olika datamängder för att ge dig chansen att ge dig pengar när det gäller kunskap. Så varför inte använda det och utöka dina kunskaper medan du arbetar med din kommunikation?

Recitera dikter/berättelser om din favoritpoet/författare

Om du gillar prosa och poesi har du tur. ChatGPT kan nu recitera vilken berättelse eller dikt som helst av en framstående poet eller författare. Du kan berätta för ChatGPT exakt vems verk du vill lyssna på, inklusive titeln och författaren, och den kommer att kunna recitera det.

Det kanske inte är lika själfullt som när en människa reciterar det eftersom en människa kan lägga känslor i sina ord, medan en dator inte kan; det kan fortfarande göra susen för dig.

Tala ut all textinmatning som du har gett

En annan cool sak som röstfunktionen i ChatGPT kan göra är att tala ut vilken text du skriver i chatboxen. Vare sig det är en dikt, en uppsats, en dialog eller ett problem, allt du skriver kommer att returneras till dig i en av 5 ChatGPT-röster.

Rösterna är Sky, Ember, Juniper, Cover och Breeze. Dessa röster är en blandning av manliga och kvinnliga, alla med amerikanska accenter. Du kan bläddra bland de olika röstalternativen och välja den du anser passar för texten du ger till ChatGPT.

Bildfunktion

Bildfunktionen låter Chatbot bearbeta vilken bild som helst du ger. Om du förser den med en bild av en text kan den bearbeta den och generera ett resultat därefter.

Inte bara text, den kan också bearbeta föremål, individer, byggnader, målningar och mer och ge värdefulla insikter. Tack vare bildfunktionens enorma skicklighet kan du få ChatGPT att göra många saker.

Här är några utmärkta sätt att använda bildfunktionen i ChatGPT.

Dela en ögonblicksbild av alla belopp eller frågor du ställs inför

ChatGPT kan göra vad ingen annan sökmotor eller Chatbot kan göra. Den kan läsa ett matematiskt problem på ett papper, bearbeta det och ge en detaljerad, steg-för-steg-lösning. Om du är student skulle du älska den här fantastiska funktionen för att hjälpa dig i dina studier.

Ta en summa eller frågor från din lärobok, ta en ögonblicksbild av den, dela bilden med ChatGPT och vänta på att den ska göra sin magi. Se till att ögonblicksbilden är tydlig och markerar alla ord eller siffror så att det blir lättare för chatboten att läsa och komma med ett lämpligt svar.

Dela en bild av alla historiska monument eller personer

När vi surfar på sociala medier eller sökmotorer ser vi ofta foton av olika monument eller kända personligheter vars namn vi gärna vill veta. Kanske har du stött på ett vackert landmärke någonstans i världen och skulle älska att besöka det, men du vet inte var det är.

Google skulle kunna hjälpa dig i detta avseende till viss del, men det finns ingen säkerhet om du kommer att hitta svar på det. Lyckligtvis låter ChatGPTs nya bildfunktion dig göra just det.

Du kan helt enkelt dela ett foto av monumentet eller en person, och inte bara kommer Chatbot att berätta dess namn, utan den kommer också att ge dig dess detaljerade historia. Den går ett steg utöver vad du förväntar dig och delar allt den vet om landmärket du har delat med det.

Dela en bild av ditt köksinventarie för måltidsidéer

ChatGPT blir hela tiden smartare och smartare. Ett av de bästa sätten det kan hjälpa dig är med matlagning. Oavsett om du är en individ som bor hemifrån eller en hemmafru som inte vet vad du ska laga till lunch med de ingredienser du har, har ChatGPT dig täckt.

De avancerade funktionerna i ChatGPT kan hjälpa den att bearbeta köksinventarier och berätta för dig alla recept du kan göra med de råvaror du har.

Samla alla köksprylar du har till ditt förfogande och ta ett foto av det. Dela det med ChatGPT med en lämplig uppmaning och se hur Chatbot skapar ett recept åt dig på några sekunder.

Du kan använda bildfunktionen för detta ändamål regelbundet. Slösa inte mer tid på att bestämma vad du ska laga härnäst. Fråga bara assistenten och följ receptstegen som den ger dig.

Fråga hur du byter däck på din bil/cykel

Visste du att ChatGPT också kan hjälpa dig att fixa ditt fordon? Oavsett om det handlar om att byta däck eller något annat problem relaterat till din bil, motorcykel eller cykel, vet ChatGPT hur man får det gjort och kan ge dig en steg-för-steg-guide.

Allt du behöver göra är att dela fotot av ditt fordon med märket och modellen på det som syns på bilden. ChatGPT kommer att bearbeta informationen, leta igenom internet och generera en detaljerad process genom vilken du kan byta däck och få jobbet gjort.

Nästa gång du får ett punkterat däck mitt på vägen, istället för att få panik och maniskt söka efter hjälp, kan du starta ChatGPT-appen på telefonen, och den matar dig med sked med den information du behöver.

Dela en bild/målning och be att få skildra innebörden

Den senaste modellen av ChatGPT kan bearbeta konstverk och målningar. Om du är en konstnär eller en konstentusiast skulle du älska det här användningsfallet av Chatbots bildfunktion. Ta en ögonblicksbild av alla målningar du nyligen stött på eller ladda ner bilden av din favoritmålning från internet.

Dela fotot med ChatGPT, som kommer att använda sina stora datamängder för att ge information om målningen. Inte bara informationen om konstnären eller slutdatumet och annan information du kan hämta från Google, utan information om betydelsen och allmänt accepterad tolkning av konsten.

Det är detta som verkligen gör bildfunktionen i ChatGPT så speciell. Den kan förstå djupet i en målning, som främst speglar konstnärens erfarenheter, tankar och känslor, och ge dig en analys.

Dela en bild av vilken filmscene som helst och fråga om namnet

Vi stöter ofta på en dialog från en specifik film eller en kändis som medverkat i ett tv-program men inte vet var den kommer ifrån. Återigen, detta kan vara extremt utmanande eftersom du inte kan hämta sådan information från Google.

Ange ChatGPT. Genom att dela ett foto av filmscenen med Chatbot kan du fråga efter filmens namn, och den kommer att ge dig all information du behöver. Detta kan göra det enkelt för dig att få olika film- och tv-rekommendationer. Nästa gång du ser en ögonblicksbild av en film som fascinerar dig, gå till ChatGPT och få namnet på några sekunder.

Dela en bild av ett skämt som du inte kunde förstå

Ah, sparade det bästa till sist. Har du någonsin hört ett skämt som alla verkar förstå men du inte gör det? Varit där. Känslan av att gå miste om ett lustiga skämt kan vara överväldigande, och att be någon annan förklara det kan vara pinsamt.

Nåväl, nu behöver du inte välja mellan att fråga och att inte fråga. Du kan skriva skämtet på ChatGPT, och det kan få dig att förstå varför alla tycker att det är så roligt. Bildfunktionen kan också användas för att förstå memes.

Memes är nu ett av de vanligaste sätten att dela humor och skratta tillsammans. Medan vissa memes är roliga i ansiktet, har vissa ett litet sammanhang som du kanske inte är medveten om. Återigen, du kanske känner dig utanför eftersom du inte är med på skämtet. Det är här ChatGPT kan återigen komma till undsättning.

Du kan ladda upp skärmdumpen av meme och be Chatbot att tolka den. Om det är en ganska populär mememall kan den ge dig sammanhang och hjälpa dig att förstå humorn bakom den.

Avslutande tankar

Med varje ny uppdatering tillför ChatGPT något helt nytt och innovativt till bordet. Deras senaste innovation är röst- och bildfunktioner, vilket gör den till den mest kraftfulla chatboten i världen och till och med bättre än någon sökmotor.

Den kan kommunicera med dig med röst samtidigt som den förstår bilderna du delar med den och ger en lämplig lösning på alla dina problem.

Dessa ovanstående coola saker är bara några få sätt att använda funktionerna. När det väl är live för allmänt bruk kan du använda dessa tips som utgångspunkt och upptäcka hundratals andra kreativa sätt att få ChatGPT att lösa dina problem, underhålla dig och upplysa dig.

Se det som en fickassistent som kan hjälpa dig med alla problem genom att bara använda enkla skriftliga, muntliga eller visuella uppmaningar.

Läs sedan om några intressanta sätt ChatGPT kan vara användbart för dig.