11 bästa säljprospekteringsmjukvaran för att öka försäljningspotentialen

Programvara för försäljningsprospektering gör att du kan hitta, rikta in dig på och få kontakt med dina idealkunder – från ett ställe. Det är en plattform som låter dig prospektera snabbare, vilket tar bort behovet av att växla mellan flikar och olika verktyg. Den levererar korrekta B2B-kontakt- och företagsdata för att utföra effektiva kontakter i skala och hastighet.

Mjukvara för försäljningsprospektering omfattar ett brett utbud av specialiserade verktyg, var och en skräddarsydd för att hantera specifika stadier eller uppgifter inom prospekteringsprocessen. Dessa verktyg kan användas ensamma eller som en del av heltäckande lösningar med flera funktioner.

Dessa verktyg är ovärderliga tillgångar för säljteam, som gör det möjligt för dem att spara tid, förbättra produktiviteten och öka sannolikheten för att omvandla leads till kunder. Verktygen gör det möjligt för företag att påskynda sina försäljningscykler, utöka sin kundräckvidd och uppnå varaktig tillväxt på dagens mycket konkurrensutsatta marknad.

Idag kommer vi att diskutera några av de bästa säljprospekteringsverktygen för att hjälpa dig att öka försäljningen och avsluta affärer snabbare.

Varför är säljprospektering viktigt?

Säljprospektering är viktigt för säljare eftersom det underlättar processen att hitta, kvalificera och prioritera potentiella kunder. Om den görs rätt hjälper processen företag att utveckla pipelines för potentiella leads och vinna sina kunders förtroende.

Försäljningsprospektering gör det möjligt för dig att etablera kontakter med potentiella kunder vars behov överensstämmer med din lösning, vilket ger en högre chans att lyckas.

Det ger också värdefulla insikter om en prospekts smärtpunkter, vilket säkerställer att du kommer i kontakt med kontakter som är mottagliga för ditt värdeförslag. Försäljningsprospektering visar sig vara mycket effektiv för att skapa meningsfulla kontakter och optimera försäljningsresultat.

Hur går säljprospektering till?

Försäljningsprospektering fungerar som det första steget i försäljningstratten, som syftar till att guida potentiella kunder genom svänghjulet för att till slut bli intäktsgenererande kunder.

Effektiv försäljningsprospektering innebär grundlig forskning om prospektens bransch, smärtpunkter och lämplighet för ditt erbjudande. Det kräver också att man utnyttjar olika kommunikationskanaler, inklusive e-post, telefon, sociala medier och SMS, för att ge värdefulla insikter som övertygar potentiella kunder att gå vidare i din försäljningsresa.

Genom att delta i framgångsrik säljprospektering kan du peka ut välmatchade kunder som sannolikt kommer att svara positivt och vara öppna för att schemalägga möten, vilket ökar dina chanser till konvertering.

Följande är teknikerna för att göra försäljningsprospektering effektivt:

 • Definiera din målkund genom att utveckla en pålitlig och beprövad kundpersona
 • Hitta effektiva sätt att nå eller få kontakt med dina målkunder.
 • Värm upp dina leads genom att söka hänvisningar eller engagera dig i sociala medier, e-post, telefon, etc.
 • Var uthållig med din försäljningsstrategi.
 • Utnyttja säljprospekteringsverktyg för att påskynda och automatisera försäljningsprocesser så att ditt företag kan expandera mer.

Varför behöver företag programvara för försäljningsprospektering?

Mjukvara för försäljningsprospektering erbjuder många fördelar, inklusive:

 • Hitta och identifiera kvalificerade leads effektivt.
 • Spara värdefull tid genom att automatisera manuella uppgifter.
 • Förbättra kundservice genom personlig och riktad uppsökande verksamhet.
 • Öka försäljningsproduktiviteten genom att prioritera potentiella potentiella kunder.
 • Automatisera leadsgenereringsprocesser för ett konsekvent leadflöde.
 • Förbättra kvaliteten på leads genom datadrivna insikter.
 • Effektivisera försäljningsprocessen genom att centralisera prospektdata och kommunikation.
 • Främja starkare kundengagemang genom skräddarsydda interaktioner.

Dessa fördelar med programvara för försäljningsprospektering gör det möjligt för säljteam att optimera sina ansträngningar, maximera effektiviteten och skapa bättre försäljningsresultat.

LeedFeader

Blymatare är en Helsingfors-baserad startup som är dedikerad till att revolutionera konceptet med köparavsiktsdata. Företaget har åtagit sig att hjälpa företag att övervinna hinder för att effektivt identifiera och konvertera potentiella kunder av hög kvalitet.

Leadfeeder erbjuder en lösning som hjälper företag att upptäcka värdefulla insikter om sina webbplatsbesökare, vilket gör att de kan prioritera och interagera med potentiella kunder mer effektivt.

Funktioner:

 • Leadfeeder identifierar och spårar företagen som besöker din webbplats och ger värdefull information om potentiella potentiella kunder.
 • Plattformen erbjuder detaljerade insikter om de företag som besöker din webbplats, inklusive deras bransch, företagsstorlek, plats och mer.
 • Leadfeeder tillhandahåller kontaktuppgifter till viktiga beslutsfattare inom de besökande företagen, så att du kan nå ut till relevanta personer direkt.
 • Leadfeeder tilldelar varje lead ett poäng baserat på deras engagemangsnivå och beteende på din webbplats, vilket hjälper dig att prioritera och fokusera på de mest lovande leads.
 • Du kan få omedelbara meddelanden när ett målföretag besöker din webbplats, vilket gör att du kan vidta omedelbara åtgärder och kontakta potentiella potentiella kunder omgående.

Pris:

Leadfeeder erbjuder en gratis plan som låter användare komma igång med plattformen utan kostnad, och dess betalda plan börjar på €199 per månad, faktureras årligen.

Hubspot

HubSpot är en ledande programvara för inkommande marknadsföring och försäljning utformad för att ge företag möjlighet att locka besökare, konvertera potentiella kunder och stänga kunder. Som en molnbaserad plattform erbjuder HubSpot sömlös integration och tillgänglighet, vilket säkerställer att din data synkroniseras mellan team och enheter i realtid.

Funktioner:

 • HubSpots fullt utrustade CRM (Customer Relationship Management) tillhandahåller ett centraliserat nav för att hantera din försäljningspipeline och kundinteraktioner.
 • Dess verktyg för försäljningsengagemang gör det möjligt för säljteam att effektivisera uppsökande ansträngningar och förbättra prospektkommunikationen.
 • Den erbjuder en offert- och CPQ-funktion (Configure, Price, Quote) för att hjälpa säljteam att snabbt generera korrekta offerter och förslag.
 • HubSpots rapporterings- och analysfunktion ger värdefulla insikter om försäljningsresultat, vilket hjälper dig att spåra mätvärden, mäta försäljningseffektivitet och fatta datadrivna beslut.

HubSpot erbjuder gratis sälj-CRM-verktyg som hjälper dig att avsluta affärer snabbare och effektivisera din säljprocess. De betalda planerna är: Startplanen börjar på $18 per månad, och Professional-planen börjar på $450 per månad.

Leadfuze

LeadFuze är en omfattande mjukvarulösning som revolutionerar din leadgenerering och uppsökande processer. Med LeadFuze kan företag automatisera den tråkiga uppgiften att bygga korrekta leadlistor och sömlöst integrera med uppsökande verktyg för att kontakta och engagera sig med verifierade säljleads.

Funktioner:

 • LeadFuze automatiserar generering av potentiella kunder med hjälp av avancerade algoritmer och datakällor. Detta eliminerar behovet av manuell sökning av potentiella kunder, vilket sparar tid och ansträngning.
 • Den använder rigorösa verifieringstekniker för att säkerställa noggrannheten och giltigheten hos leaddata. Detta hjälper dig att undvika att slösa resurser på inaktuell eller felaktig information, vilket ger dig tillgång till högkvalitativa leads.
 • Med LeadFuze kan du skapa skräddarsydda leadlistor baserat på specifika kriterier som bransch, plats och befattning. Denna anpassning gör att du kan fokusera på riktade segment och förbättra relevansen och effektiviteten av din uppsökande verksamhet.
 • LeadFuze tillhandahåller avancerade filtrerings- och segmenteringsalternativ för att förfina dina leadlistor. Den här funktionen låter dig koncentrera dina ansträngningar på de mest relevanta potentiella kunderna, vilket säkerställer att din räckvidd är målinriktad och effektiv.

Planerna som tillhandahålls av LeadFuze är: Den obegränsade planen börjar på $397 per månad; SCALING-planen börjar på $147 per månad. Det tillhandahåller också ANPASSADE planer.

Lusha

Lusha är en kraftfull leadsgenereringsplattform utformad för att hjälpa säljare, rekryteringschefer och marknadsförare för företag av alla storlekar. Lusha erbjuder mångsidiga verktyg utformade för att tillgodose olika affärsbehov.

Plattformen gör det möjligt för dig att uppnå dina tillväxtmål genom att underlätta effektiv uppsökande och skapa meningsfulla kontakter med din målgrupp.

Funktioner:

 • Med Lusha får du omedelbar tillgång till korrekta och verifierade kontaktuppgifter för potentiella kunder. Lusha hämtar kontaktuppgifter som telefonnummer, e-postadresser och profiler på sociala medier, vilket sparar tid och ansträngning vid manuell sökning och verifiering.
 • Den erbjuder avancerade sökfunktioner som hjälper dig att filtrera och förfina din sökning efter potentiella kunder baserat på specifika kriterier som jobbtitel, bransch, plats med mera.
 • Plattformen ger värdefulla insikter om potentiella kunder, inklusive deras jobbtitlar, företagsinformation och professionella profiler.
 • Det integreras sömlöst med populära CRM-plattformar och andra verktyg, vilket gör det enkelt att integrera i ditt befintliga arbetsflöde.

Lusha erbjuder en gratisversion som låter dig provköra plattformens funktioner. De betalda planerna är The Pro-planen, prissatt till $580 per användare årligen, och Premium-planen, prissatt till $1020 per användare årligen.

Mixmax

Mixmax är en avancerad plattform för försäljningsengagemang som ger intäktsteam möjlighet att maximera sin produktivitet och uppnå mer med färre resurser. Plattformen utnyttjar kraften i inbäddad AI för att effektivisera skapandet av försäljningsinnehåll.

Denna AI-drivna funktion gör att säljteam kan generera övertygande säljmaterial mer effektivt än någonsin tidigare.

Funktioner:

 • Mixmax tillhandahåller detaljerade spårnings- och analysfunktioner, vilket gör det möjligt för användare att få insikter i öppningshastigheter för e-post, länkklick och vyer av bilagor.
 • Mixmax innehåller en rad engagemangshöjande funktioner som kodavsnitt, flera signaturer, Giphy-integration för att lägga till animerade GIF-filer och anpassade varumärkesalternativ.
 • Mixmax tillåter användare att skapa och spara återanvändbara meddelandemallar, effektivisera repetitiva uppgifter och säkerställa konsekventa meddelanden i hela säljteamet.
 • Mixmax förenklar processen att schemalägga möten genom att erbjuda sömlös kalenderintegration. Den här funktionen eliminerar koordinering fram och tillbaka och förbättrar den övergripande effektiviteten i att schemalägga möten.

Mixmax erbjuder en gratis plan med grundläggande funktioner som öppen spårning per mottagare och möjligheten att skicka spårade e-postmeddelanden. Den erbjuder också betalda planer, som faktureras årligen, med start på $29 per användare och månad för SMB, $49 per användare och månad för Growth-plan, $69 per användare och månad för Growth + Salesforce och anpassad prissättning för Enterprise.

Growbot

Growbots är en mycket effektiv säljprospekteringsmjukvara utformad för att hjälpa företag att generera potentiella kunder och automatisera deras säljprocesser. Med sin omfattande svit av funktioner, inklusive möjligheter att generera potentiella kunder, e-postautomatisering och avancerad analys, gör Growbots det möjligt för företag att effektivisera sitt försäljningsarbetsflöde och få bättre resultat.

Funktioner:

 • Growbots gör det möjligt för företag att identifiera och generera potentiella kunder av hög kvalitet genom avancerad inriktning och datadrivna algoritmer.
 • Med Growbots kan användare automatisera sin e-postkontakt, vilket sparar tid och säkerställer konsekvent kommunikation med potentiella kunder.
 • Programvaran möjliggör personliga och riktade e-postkampanjer, inklusive uppföljningar och droppsekvenser, för att vårda leads och öka engagemanget.
 • Growbots tillhandahåller djupgående analys- och rapporteringsmöjligheter, vilket gör att företag kan mäta effektiviteten av sina försäljningsinsatser.
 • Säljinformationsfunktionen i Growbots tillhandahåller data om potentiella kunders beteende, företagsdetaljer och sociala profiler, vilket gör det möjligt för säljteam att anpassa sin räckvidd och ha mer informerade konversationer.

Growbots erbjuder en gratis provperiod i sju dagar. Priset för dess betalda planer börjar på $49 per månad för Basic-planen, $199 per månad för Pro-planen och Enterprise-planen, som är specialprissatt.

Signaler

Signaler är en avancerad AI-driven plattform som hjälper företag att kvalificera webbplatsbesökare baserat på deras passform, beteende och avsikt.

Signaler använder sofistikerade AI-algoritmer för att skrapa och samla in relevant företagsinformation när besökare besöker din webbplats. Dessa data analyseras sedan för att avgöra om det besökande företaget överensstämmer med din ideala kundprofil.

Funktioner:

 • Signaler integreras sömlöst med ditt CRM-system och synkroniserar automatiskt leads, kontakter och konton. Denna integration säkerställer att ditt CRM förblir uppdaterat med den senaste informationen som fångas av Signals.
 • Det ger dig möjlighet att registrera potentiella kunder och kontakter direkt i kampanjer från ditt CRM. Genom att registrera kontakter i kampanjer kan du automatisera personlig och målinriktad uppsökande och främja potentiella kunder baserat på deras beteende och engagemang.
 • Plattformen stödjer kontobaserade marknadsföringsstrategier genom att ge insikter om företag som matchar din ideala kundprofil. Det gör att du kan identifiera målkonton och deras associerade kontakter, skapa skräddarsydda kampanjer och engagera dig med viktiga intressenter.
 • Signaler använder AI-algoritmer för att analysera besökarnas beteende och avsikt. Det hjälper dig att kvalificera potentiella kunder baserat på deras passform för ditt företag. Plattformen identifierar ledare med hög potential och tilldelar deras lead-poäng, vilket gör att ditt säljteam kan prioritera sina ansträngningar och fokusera på leads med högst sannolikhet för konvertering.

Teamplanen från Signals är prissatt till $599/månad, företagsplanen kostar $1 199/månad, och Premium Plan erbjuder anpassade priser.

Linkdin Sales Navigator

LinkedIn försäljningsnavigator är en betald prenumerationstjänst som gör det möjligt för säljare att hitta och kontakta kvalificerade potentiella kunder, bygga och underhålla relationer med köpare och utnyttja LinkedIns data, insikter och verktyg.

Den är tillgänglig för både individer och team och erbjuder förbättrade sökmöjligheter, ökad synlighet i utökade nätverk och personliga algoritmer.

Funktioner:

 • Företagsföljare: Visa potentiella leads som redan följer ditt företag, och indikera deras intresse för ditt varumärke.
 • Senaste affischer: Upptäck potentiella kunder som har skrivit på LinkedIn under den senaste månaden, vilket möjliggör riktat engagemang.
 • Nyhetsomnämnanden: Identifiera potentiella kunder som nämns i nyhetsartiklar, så att du kan hålla dig informerad och utnyttja relevanta uppdateringar.
 • Jobbbyten: Hitta potentiella kunder som nyligen bytt jobb, vilket ger meningsfulla möjligheter till uppsökande verksamhet.
 • Delade kontakter: Identifiera kontakter med delade kontakter, underlätta varma introduktioner och främja relationer.

LinkedIn Sales Navigator erbjuder tre prisplaner, en för individuell användning och en annan för teamanvändning: Kärna: 99,99 USD per användare och månad, Avancerat: 159,99 USD per användare och månad och Advanced Plus: Tillgängligt vid e-postförfrågningar.

Bitrix24

Bitrix24 är en omfattande plattform som gör det möjligt för företag att automatisera kundsökningsprocessen, och flytta fokus från att aktivt hitta kunder till att locka potentiella kunder till ditt företag. Med Bitrix24 kan du generera fler leads och öka affärer genom olika funktioner och funktioner.

Funktioner:

 • Det hjälper företag att fånga leads från sociala mediekanaler och anpassade målsidor.
 • Plattformen har över 35 försäljnings- och marknadsföringsverktyg ombord.
 • Det hjälper företag att skapa effektiva e-postmarknadsföringskampanjer.
 • Andra nyckelfunktioner i Bitrix24 är att automatiskt distribuera leads och skapa anpassade arbetsflöden.
 • Bitrix24 har fem prisplaner som tillgodoser olika affärsbehov: Gratis plan, Basic: $49 per månad för fem användare, Standard: $99 per månad för 50 användare, Professional: $199 per månad för 100 användare och Enterprise: $799 per månad för 250 användare.

  Ringover

  Ringover erbjuder ett säljprospekteringsverktyg som heter Cadence som byggdes av säljteam för säljteam för att effektivisera hela processen med att hitta nya kunder. Den här lösningen sparar tid genom att automatisera processer och vägleda agenter genom deras uppgifter och lyfta fram vad som behöver göras för att konvertera potentiella kunder.

  Funktioner:

  • Det automatiserar tidskrävande uppgifter, vilket gör att säljteamen kan fokusera på att engagera sig med potentiella kunder.
  • Det automatiserar processer som datainmatning, prioritering av potentiella kunder och uppföljningspåminnelser, vilket sparar värdefull tid och förbättrar effektiviteten.
  • Cadence guidar försäljningsagenter genom deras uppgifter och ger en tydlig färdplan för vad som behöver göras för att konvertera potentiella kunder.
  • Den belyser de nödvändiga stegen, som att ringa, skicka e-postmeddelanden eller schemalägga uppföljningar, för att säkerställa att alla viktiga åtgärder uppmärksammas. Den här funktionen hjälper försäljningsagenter att fokusera sina ansträngningar på potentiella kunder, vilket ökar chanserna till framgångsrika omvandlingar.
  • Den spårar prospektens engagemang och ger insikter i deras interaktioner med säljmaterial, som e-postmeddelanden, samtal eller webbplatsbesök. Denna funktion gör det möjligt för säljteam att mäta potentiella intressen och skräddarsy deras tillvägagångssätt baserat på engagemangsdata.

  Plattformens prissättning börjar på $21 per användare och månad för SMART-planen, BUSINESS är prissatt till $44 per användare och månad, och AVANCERAD-planen kostar $54 per användare och månad.

  Apollo

  Apollo är en datadriven engagemangsplattform som hjälper säljare att identifiera försäljningsmöjligheter och höja kvaliteten på samtalen de har med potentiella kunder. Programvaran hjälper säljteamet eller småföretagare att nå djupgående, rikta in potentiella kunder, nå ut och engagera dem i snabb och skala.

  Funktioner:

  • Dess säljinformationsplattform låter dig söka, engagera och konvertera över 265 miljoner kontakter på över 70 miljoner företag.
  • Apollo Chrome-tillägget fungerar var du än söker; på LinkedIn, Gmail, Google Kalender eller företagets webbplats för att snabbt och enkelt hitta e-post och nummer.
  • Plattformen hjälper dig att nå djupgående genom att låta dig anpassa dina meddelanden i stor skala.
  • Med Apollo.ios säljprospekteringsmjukvara kan du exakt rikta in dig på potentiella kunder genom att använda filter som jobbtitel, bransch, plats, företagsstorlek med mera.

  Apollo.io har olika prisplaner beroende på antalet användare och funktioner. Priset för Apollo.io börjar på $39 per användare och månad för grundplanen, $79,00 per användare och månad för Professional-planen och $79 för organisationsplanen.

  Slutord

  I dagens konkurrensutsatta affärslandskap är det viktigt att ha ett pålitligt säljprospekteringssystem för att driva tillväxt och ligga före konkurrenterna. Genom att använda ett säljprospekteringssystem kan företag effektivisera sina ansträngningar för att generera potentiella kunder, vilket sparar tid och resurser som kan omdirigeras mot meningsfulla interaktioner med potentiella kunder.

  Dessa system ger värdefulla insikter och korrekt kontaktinformation, vilket gör att säljare kan skräddarsy sina uppsökande strategier och budskap för maximal effekt.

  Du kan också utforska de bästa försäljnings-AI-verktygen för att skjuta i höjden för dina intäkter.