11 bästa säkerhetskameror för inomhushem för sinnesfrid

Spread the love

Ta en lättnadens suck genom att välja rätt säkerhetskamera för inomhushem!

För inte många år sedan var hemsäkerhetssystem så dyra och svåra att installera att de flesta helt enkelt var tvungna att lita på sina dörr- och fönsterlås och be att inkräktare istället skulle välja ett annat mål. Idag har priserna sjunkit så mycket, och tekniken har blivit så genomgripande och okomplicerad att vi inte har några ursäkter för att installera kameror som skyddar oss och våra hem.

Dessutom finns det andra skäl att placera kameror i våra hem som bara förhindrar intrång. Med inomhuskameror kan vi kontrollera våra barn, våra äldre eller våra husdjursaktiviteter var vi än är. Vi kan hålla ett öga på människor vi lämnar ensamma som arbetar i huset. Vi kan kontrollera om vi lämnade lamporna tända eller ett fönster öppet, och vi kan till och med prata med alla som är i huset medan vi är borta.

Köper sinnesro

De traditionella hemsäkerhetssystemen, med ljudlarm och rörelse- eller inbrottsdetektering, är välkända för brottslingar. De vet hur de ska avaktivera dem eller till och med provocera ägarna att själva avaktivera larmen genom att orsaka upprepade falsklarm.

En säkerhetskamera inomhus är ett utmärkt komplement till de traditionella larmsystemen. När ett larm utlöses kan du kolla livevideoflödet för att se vad som händer hemma och vidta nödvändiga åtgärder. Men även om du inte har ett säkerhetssystem, kan en enda säkerhetskamera inomhus göra det mesta av arbetet och förhindra att oönskade saker händer.

Skillnaden mellan en inomhus- och en utomhuskamera är att den senare utsätts för varierande klimatförhållanden och måste vara gjord av mer hållbara material för att undvika manipulering. Däremot tenderar inomhuskameror att vara mindre och lättare och även billigare. I allmänhet är de också mindre påträngande.

Önskvärda egenskaper hos en säkerhetskamera för inomhushem

En enda kamera kan fungera som ett komplett hemsäkerhetssystem om den har alla nödvändiga funktioner. Prisintervallet för denna typ av enhet går från mindre än $ 50 till över $ 300. Uppenbarligen kommer bara de dyrare kamerorna att erbjuda allt du kan behöva när det gäller hemsäkerhet. Men du kan leta efter en kompromiss mellan pris och funktioner, och hitta en modell som uppfyller dina förväntningar och som dessutom är prisvärd.

De viktigaste funktionerna du bör leta efter i en säkerhetskamera för inomhushem inkluderar följande:

Molnlagring: Videofilmen som tagits med en kamera måste lagras någonstans, ifall du behöver granska den eller så småningom använda den som bevis på något brott. Molnlagring är det bästa alternativet för den här frågan eftersom videofilerna tar upp mycket utrymme och en lokal enhet eller ett minneskort kan fyllas mycket snabbt. De flesta bra säkerhetskameror erbjuder stor molnlagring gratis.

  Hur man installerar ett Smart Lock

Mobil- och webbåtkomst: När du är ute vill du se vad som händer i ditt hus genom att titta på videon med din kamera på din mobila enhet, på en webbsida eller båda.

Strömkälla: Vissa kameror använder batterier; andra använder en nätsladd. Varje alternativ har sina för- och nackdelar: batterier behöver bytas ut eller laddas, medan nätsladdar måste vara på kort avstånd från ett eluttag.

Anslutning: Wi-Fi är bra när din internetanslutning är uppkopplad. Men om en storm slår till och strömmen stängs av, kommer kameran att behöva ett annat alternativ för att ansluta till internet. Mobilanslutning är en sällsynt funktion, men en nödvändig sådan om du letar efter ett felsäkert säkerhetssystem.

Night vision: Detta är en måste-ha-funktion för säkerhetskameror eftersom även om du lämnar lamporna tända i ditt hus, kan en inbrottstjuv helt enkelt stänga av dem och lämna dig blind om din kamera inte kan se i mörkret.

Det finns många andra funktioner att ta hänsyn till, som rörelsedetektering, ansiktsigenkänning, AI, ljud och en stor etcetera. Även om det inte är en stor summa pengar du kommer att spendera på en kamera, bör du kontrollera alla funktioner och göra noggranna jämförelser, så att du inte kommer att ångra att du har valt en viss modell efter att ha köpt och installerat den.

Här är våra val inom området för säkerhetskameror för hemmet:

Circle View-kamera

Efter att ha vunnit flera priser genom åren, Circle View-kamera från Logitech är en högt efterfrågad säkerhetskamera för ditt hem. Det ger dig och din familj total sinnesfrid inifrån och ut medan du är avslappnad var du än är.

Den här kameran fångar allt skarpt och tydligt och har en 180-gradersvy som hjälper dig att se runt området ganska bra. Och det faktum att den har mörkerseende gör saker så mycket bekvämare även när du sover.

För att inte tala om, den har också en fantastisk design som ytterligare lyfter utseendet på ditt hus.

Solo IndoorCam C24

Med tvåvägsljud, mörkerseende och AI-teknik, eufy Solo IndoorCam C24 är packad med fantastiska funktioner som inte bara ger dig sinnesfrid utan också hjälper dig att vara mer vaksam mot oförutsedda omständigheter.

Några huvudfunktioner hos denna inomhuskamera inkluderar:

 • AI-igenkänning av människa eller husdjur
 • 2K-videoskärpa
 • Förmåga att kommunicera med människor som står på dörren
 • Möjlighet att lagra data och inspelningar lokalt eller i molnet
 • Aktivera aktivitetszoner för att bara få varningar för vissa delar av ditt hem
 • Få tillgång till videofilmer direkt från din telefon när du är på språng

Du kan integrera den med Google Assistant, Apple HomeKit och Amazon Alexa för att göra den ännu mer tillgänglig.

Wyze Cam v3

Denna säkerhetskamera ringde Wyze Cam v3 har 1080p färg nattvisningsläge tillsammans med IP65 väderbeständighet för att fånga ögonblick utan problem, oavsett om de är inomhus eller utomhus. Det är också en av de smartaste kamerorna som finns för ditt hem.

Under årens lopp har det haft ett par versioner utrullade men inget som liknar den v3 vi har här. Den ger en ljusare, tydligare och exakt bild även i svagt ljus. Dessutom har den dammbeständighet och förmågan att minska brus för att ytterligare skärpa bilden.

  Hur man tar bort ditt Badoo-konto

Designen på Wyze Cam v3 är ganska minimal och passar bra med alla slags interiörer.

mydlink HD Pan & Tilt Wi-Fi-kamera

Det finns många anledningar till varför du behöver mydlink HD Pan & Tilt Wi-Fi-kamera i ditt hus men två av huvudorsakerna måste vara 360-gradersvyn och ljud/rörelsedetektering.

Det är en kompakt säkerhetskamera som kommer med flexibla monteringsalternativ. Du kan antingen installera den i taket eller till och med ha den på hyllan. Några av de många funktionerna i denna enhet är:

 • HD-videokvalitet
 • Kompatibilitet med smarta hem
 • Klart dag- och nattseende
 • Tvåvägsljud
 • Lätt tillgänglig från mydlink-appen

Det finns så många fler funktioner som ger dig fullständig sinnesfrid 24/7. Se till att kolla in den här och få mer kontroll över din familjs säkerhet.

Google Nest Cam Indoor

Produkter från Google har alltid varit kända för att vara fantastiska och deras Nest Cam Indoor är inte annorlunda. En otrolig övervakningskamera med 24/7 live-video och mörkerseende som gör att du kan hålla koll på ditt hem även om du är borta från det.

Du kan checka in när du vill och till och med skicka bilder till familj och vänner direkt från din telefon. Några andra coola funktioner inkluderar ljud/rörelsedetektering, tvåvägsljud, nödsamtal och intelligenta varningar.

Google Nest Cam Indoor följer branschledande säkerhet, så du kan vara säker på att din information och din video är väl skyddad. Du kan också aktivera tvåfaktorsautentisering för att ytterligare skärpa saker.

Inomhuskamera från Ring

Med enkel plug-in installation och bekväm storlek, detta Inomhuskamera by Ring ger dig total sinnesfrid samtidigt som du lyfter utseendet på ditt hus. Den har ett gäng otroliga funktioner som kvalificerar den här enheten för att vara ett komplett paket med säkerhetsövervakning inomhus.

Läs mer om Ring Security och deras produkter

Här är några av de många funktioner som verkligen definierar storhet:

 • Rörelseaktiverade aviseringar
 • HD-videokvalitet
 • Night vision-läge
 • Tvåvägssamtal med brusreducering
 • Fullständig kontroll från smartphone-appen

Du kan synkronisera olika Ring-säkerhetsprodukter tillsammans i en enda instrumentpanel för att styra allt från ett ställe. En av de bästa sakerna med deras produkter är också det faktum att det är mycket prisvärt.

Kami inomhuskamera

En övervakningsenhet som tar din säkerhet på allvar, Kami inomhuskamera kan helt lita på. Den är intelligent, elegant och innehåller många viktiga och kraftfulla funktioner som gör saker så mycket enklare.

Till exempel har den smart mänsklig upptäckt för att varna dig direkt när någon går förbi. Den har också en funktion för onormal ljuddetektering som informerar dig när det finns något ovanligt ljud.

Några andra funktioner inkluderar:

 • 360 graders panoreringskamera + 90 graders lutning för automatisk kryssning
 • Möjlighet att dölja linsen i sekretessläge
 • Branschstandard kryptering för att hålla all data säker
 • Avancerad AI-detektion för specifika rörelser, såsom människor, husdjur, etc.
 • Omedelbara aviseringar för att hålla dig uppdaterad

Den har en smartphone-app som ger dig fullständig kontroll från ett ställe. Du kan se och dela ögonblick direkt.

  Hur man tittar på NFL-spel (gratis + betalalternativ) var som helst

Arlo Ultra 2

Med 4K-video och HDR, Arlo Ultra 2 ger dig bästa möjliga ultravida vy över ditt hus till ett mycket överkomligt pris. Denna enhet är lätt att installera och kräver inte att du ansluter den till elektriska ledningar.

Liksom de flesta säkerhetskameror har den en tvåljudsfunktion och såväl andra fenomenala funktioner som 6 månaders batteritid, omedelbara varningar vid rörelsedetektering, mörkerseende i färg och snabbladdning. Inte att förglömma, den är också vattentät för att motstå regn, sol, snö och alla väder.

Arlo Ultra 2 kan integreras med dina favoritsmarta hemenheter, som Amazon Alexa, Ok Google och Apple HomeKit.

Canary Pro

Canary Pro har en skarp och tydlig 1080p HD-kamera som håller ett öga på ditt hus för ett pålitligt skydd även när det är mörkt ute. Den kommer med en 90-decibel siren och en praktisk klimatmonitor som informerar dig om temperatur, luft och luftfuktighet.

Det kräver ingen installation. Placera den bara på hyllan för att börja övervaka ditt hus direkt. Så enkelt och enkelt är det.

Canary-appen ger dig dessutom total kontroll över bilderna och räddningstjänsten, allt från ett enda ställe.

Jag har bokstavligen bara skrapat på ytan här. Det finns många fler funktioner som kommer att göra ditt liv så mycket enklare och lugnare.

LaView F1

En full HD 1080p säkerhetskamera, LaView F1 kan hjälpa dig att övervaka ditt hem genom att ge en tydlig bild av ditt område. Det kräver ingen borrning för installation. Bara plug and play för att konfigurera omedelbart och starta övervakningen.

Den har tillgång till molnlagring, smart hemintegration, en smartphone-app och en microSD-kortplats som rymmer upp till 128 GB kapacitet. Dessutom har den mörkerseende, anpassningsbar rörelsedetektering och en lysande tvåvägsljudfunktion.

Du kan dela den inspelade filmen med dina vänner och familj via LaView-programmet, och även ställa in begränsningar och begränsningar för vissa användare om du vill.

Sammantaget är denna säkerhetskamera definitivt värd att kolla in om du letar efter en enkel enhet som gör exakt vad den annonserar.

Yi Dome Guard

För cirka $40, Yi Dome Guard är fullspäckad med funktioner. Den har en högupplöst 1080p HD vidvinkelglaslins. YI Dome Guard Camera har en 360° PTZ som gör att du kan se ett helt rum, från en enda plats. Företaget erbjuder en valfri räddningstjänst dygnet runt.

Kamerans rörelsevarningar kan omedelbart involvera Noonlights Certified Emergency Dispatchers, som kan samordna åtgärder med medicinska akutorgan, polis och brandkårer för att hantera alla situationer. Den kan integreras med YI Home-produkter och YI Cloud för att konfigurera ett komplett och effektivt smart-hemsystem.

Hur mycket för god sinnesfrid?

Vi har sett att några av säkerhetskamerorna för inomhushem ligger i prisklassen $ 200. Men om du kan säga upp ett par funktioner kan du sänka det priset till mindre än $30, så även om din budget är begränsad finns det ingen anledning att inte skaffa minst en av de billigare modellerna. Det blir utan tvekan bättre än att inte veta alls vad som händer hemma när du inte är där.

Dörrar och fönstersensorer tänker du på? Kolla in de bästa dörr-/fönstersensorerna här.