11 Bästa Keto-appar och Diet Trackers 2021

Om den globala pandemisituationen har påverkat dig i betydelsen av att gå upp lite i vikt, kanske du har letat här och där efter olika sätt att tappa de där extra kilona, ​​och utan mycket ansträngning, om möjligt. Om du gjorde din forskning rätt, kanske du också har upptäckt att ett av de bästa sätten att gå ner i vikt är att minska ditt kaloriintag, eller, i mänskliga termer, vara försiktig med vad och hur mycket du äter.

Men många människor har helt enkelt inte tid att planera måltider eller oroar sig ständigt över näringsvärdet av maten de får i sig. Tack och lov är det vad dietplaner är till för; efter att ha bekräftat att en viss diet är bra för dig behöver du bara söka efter en plan som kan passa bra bland dina dagliga aktiviteter och följa dess instruktioner noga. Om du gör det rätt bör du börja se resultat på nolltid.

Den ketogena dieten, bekvämt kallad keto, faller i den kategori som vi har beskrivit allmänt ovan.

Observera att du bör kontrollera med din läkare om den ketogena kosten är rätt för dig eller inte innan du börjar anta den i din livsstil. Även om denna diet inte begränsar dig så mycket när det gäller mängden mat du kan konsumera, eliminerar den nästan helt vissa grupper av livsmedel från dina dagliga måltidsplaner.

Vad är keto-dieten?

Även om den är enkel i sitt väsen, är den ketogena kosten faktiskt ganska komplex på grund av den serie av processer som den kan utlösa i människokroppen, om den görs exakt rätt. Målet med denna diet är att lura din kropp att gå in i ett tillstånd som kallas ketos, där den använder lagrat fett som energikälla istället för kolhydrater.

Som standard är din kropp beroende av maten du kompletterar den med för att överleva. Föreställ dig mat som om det vore bränsle och dina dagliga aktiviteter som en sträcka du vill tillryggalägga med din bil. Din kropp behöver bränna kalorier för att fungera, och ju mer du belastar den, desto fler kalorier kommer den att behöva. Det är just därför personer med en aktiv livsstil behöver konsumera fler kalorier än de som har en stillasittande livsstil. Precis som en bil behöver mer bränsle för att klara längre sträckor, behöver din kropp dessa kalorier om du ska anstränga dig hårt.

Men om du inte är tillräckligt försiktig och överbelastas med kalorier, kommer din kropp att försöka bli av med en del av dem, men den andra delen som inte förbränns eller elimineras lagras som kroppsfett, om du skulle behöva det. någon dag.

Ketos är ett tillstånd där din kropp börjar bränna bort kroppsfett istället för kolhydrater, vilket är vad du kan uppnå genom att följa en ketodiet. Principen bakom keto-dieten är ganska enkel: en viktig energikälla kommer från kolhydrater, så keto-dieten eliminerar nästan alla kolhydrater från dina dagliga måltider och ersätter dem med fett och protein.

Så om du ska följa en keto-diet bör du räkna med att mycket kolhydrater kommer att skäras bort och ersättas med fett. Du kan fortfarande konsumera NÅGRA kolhydrater, men andelen är försumbar. En genomsnittlig daglig ketomåltid skulle se ut så här: 70-80% fett, 10-20% protein och endast 5-10% kolhydrater. Dessa värden bör läggas ihop för att representera ditt totala dagliga kaloriintag.

Även om många främjar idén om att du kan äta så mycket du vill medan du är på keto, så länge du respekterar proportionerna som kosten omfattas av, kan detta faktiskt vara en dålig idé. Generellt sett kan du ha svårt att äta för mycket när nästan allt du äter består av fett och protein. Att äta för mycket på keto är dock inte ovanligt, och du kan lätt falla igenom stolarna av att konsumera alldeles för många kalorier jämfört med ditt vanliga intag.

Därför är det självklart att du bör ha god disciplin och åtminstone lite erfarenhet av att hålla din måltidsplan balanserad så att du utan svårighet kan följa de procentsatser som den ketogena kosten främjar. Även om du kan starta en matdagbok, köpa en köksvåg och börja läsa alla näringsvärdena för all mat du äter, kan det vara mycket lättare för dig att använda en specialiserad app.

Varför behöver jag en keto-app?

Som vi kort antytt ovan är keto-appar ett utmärkt sätt att hålla reda på dina dagliga måltider, planera i förväg, upptäcka nya recept, spåra dina framsteg, föra en viktdagbok, skapa inköpslistor och till och med få kontakt med andra medlemmar i keto community om appen stöder den här funktionen.

Om du har hört talas om keto-dieten är chansen stor att du redan äger en smartphone och redan vet vad den lilla enheten du alltid har med dig i fickan verkligen kan. Så det borde inte komma som någon överraskning när vi berättar att ett av de bästa sätten att hålla dig motiverad under hela din viktminskningsresa med keto-diet skulle vara att använda din smartphone för att hålla koll på allt, hantera dina dagliga måltider, och varför inte, till och med hålla dig motiverad.

Vilka är de bästa keto-apparna?

Om du redan är med på den ketogena dieten och vill vara säker på att du följer den helt på ett heltäckande, men ändå intuitivt sätt, kan du behöva pålitlig virtuell hjälp. Vi tror att dedikerade keto-appar är det bästa sättet att göra det eftersom de innehåller flera specialiserade funktioner som kan förenkla din viktminskningsresa mycket.

Av den anledningen har vi bara sökt efter de bästa keto-apparna på marknaden och samlat dem i en lista som är lätt att följa. Som du snart kommer att lära dig finns det flera bra appar som kan hjälpa dig att hålla reda på allt medan du är på keto-dieten. Du bör dock veta att det finns lika många (om inte fler) som låter riktigt lovande och då de underlevererar, vilket gör det omöjligt för dig att hålla reda på dina framsteg, eller ännu värre, gör att du tappar framsteg genom att erbjuda dig felaktiga mätningar, falsk information eller buggyfunktioner.

I vår guide har vi arbetat med experter på GreenAndKeto.com för att säkerställa att vi endast inkluderar högkvalitativa appar som hjälper dig att nå ditt mål. Det är värt att nämna att vissa appar kräver att du köper en prenumerationsplan, men vi försäkrar dig att om du menar allvar med keto och gå ner i vikt, skulle det vara absolut värt det att köpa en plan.

Utan vidare är de bästa keto-apparna på marknaden följande:

Carb Manager

Carb Manager är en utmärkt assistentapp för dig om du har bestämt dig för att följa den ketogena dieten för att gå ner eller behålla vikt, eller helt enkelt förbättra den allmänna livskvaliteten. Den låter dig spåra olika keto-mått, logga mat på olika sätt (streckkod, röstkommando, databassökning), synkronisera med andra liknande appar och träningsspårare och hålla koll på andra hälsosamma vanor, som träning och dagligt vattenintag.

KetoDiet

KetoDiet kan vara en bra utgångspunkt om du precis har upptäckt den ketogena dieten och inte bara vill lära dig mer om den utan också ge den ett försök. Den innehåller en imponerande samling matvaror och läckra recept tillsammans med deras näringsvärden och andra detaljer som kommer att visa sig värdefulla för din viktminskningsresa, som makron, portionsstorlek och kaloriantal.

Senza

Senza är en användarvänlig app som hjälper dig att komma igång med din ketoresa genom att förse dig med allt du behöver, allt från användbar statistik till råd och hjälpsamma guider. Du kan använda Senza om du vill prova keto men du är inte redo att skära kolhydrater, kalla kalkon, eftersom appen nådigt kan underlätta för dig i kosten. Senza kan också spåra andra livsstilsfaktorer, såsom dina sömnsteg, fasta och träning.

Keto

Keto, även känd som Keto.app, gör att du kan nå dina mål genom att skapa en personlig plan som du kan följa, oavsett om du försöker gå ner, behålla eller gå upp i vikt genom keto-dieten. Efter att ha skapat en virtuell profil i appen kan du använda appen för att beräkna ditt perfekta kolhydrat-, fett- och proteinförhållande och se vilka måltider och livsmedel som är bra för dig, och vilka som kommer att sparka din kropp ur ketos.

Total Keto-diet

Total Keto Diet har ett av de mest omfattande biblioteken av keto-recept, så du vet att du inte kommer att få slut på idéer om du försöker planera måltider i förväg för hela veckan. Appen ger dig ketogena kostmålsplaner som är anpassade efter dina mål och preferenser och har en interaktiv inköpslista som du kan använda för att köpa matvaror som krävs av recepten du är intresserad av.

MyMacros+

Matdatabasen för MyMacros+ omfattar inte mindre än 5 miljoner matvaror, recept och måltidsplaner, snyggt organiserade så att du kan hitta dem utan att spendera en evighet på att bläddra igenom menysidor. Den innehåller också en matloggningskomponent som du kan använda utan en aktiv internetanslutning, en social funktion som låter dig ansluta till vänner och familj som använder appen och en makrocoach som kan vägleda dig om dina matval.

FatSecret

FatSecret är en fantastisk app om du försöker gå ner i vikt, eftersom den innehåller en uppsjö av verktyg som kan hjälpa dig att nå ditt mål på ett interaktivt sätt. Appen kommer att visa ditt slutmål, men du kan också sätta upp mindre mål, så att du kan njuta av flera segrar när du når ett av dem. FatSecret har en praktisk matlogg, en träningsdagbok för att hålla koll på dina träningspass, en stor samling recept samt igenkänning av matbilder.

PlateJoy

Även om det inte är designat med ketogen diet användare i åtanke, kan PlateJoy lätt användas för att nå dina viktminskningsmål om du följer keto-dieten. Innan du sätter igång kommer PlateJoy att be dig göra en frågesport angående dina personliga egenskaper och kostpreferenser, och att bara peka appen mot en lågkolhydratinriktad diet borde räcka för att du ska komma igång med din ketoresa med den här appen.

Foodabi

Foodabi är en förenklad app som du kan använda för att hitta olika lågkolhydrat- och keto-recept, planera dina måltider därefter och räkna dina kalorier på ett användarvänligt sätt. Du kan hitta många lågkolhydrat- och ketomatlagningsvideor som du kan följa om du inte precis är en matlagningsexpert. Dessutom kommer Foodabi att erbjuda dig en personlig måltidsplan baserad på dina preferenser, som även inkluderar en kaloriräknare, så att du vet om du är inom dina dagliga gränser.

8 passar

8fit är inte bara en app du kan använda som en keto-entusiast utan också en som kan hjälpa dig att integrera fitness i dina dagliga aktiviteter genom olika roliga och engagerande träningspass som inte nödvändigtvis kräver någon utrustning. 8fit kommer med olika anpassade måltidsplaner, kan synkronisera dina steg genom olika tjänster som Health Kit eller Google Fit, har en inbyggd inköpslistafunktion och kan bedöma din startträningsnivå.

MyFitnessPal

MyFitnessPal är en annan app som inte är specifikt utformad med ketogen diet användare i åtanke, men den fungerar utmärkt som en virtuell assistent om du har planerat att gå ner i vikt genom att gå keto. Den har en enorm databas som räknar mer än 11 ​​miljoner livsmedel just nu, och du kan specifikt filtrera bort mat och måltider som inte är lågkolhydrater. Dessutom kan dess träningskomponent hjälpa dig att hålla dig i form samtidigt som du tappar de extra kilona.

De 11 bästa Keto-apparna (rankade och granskade)

1. Carb Manager

Carb Manager är en av de bästa apparna du kan använda för att spåra ditt dagliga kaloriintag och organisera dina måltidsplaner om du verkligen menar allvar med att följa keto-dieten som den är tänkt. Den kanske viktigaste aspekten av den här appen är det faktum att den erbjuder dig en upplevelse som är skräddarsydd för dina personliga egenskaper, såsom din dagliga aktivitetsnivå, nuvarande vikt, glykemisk belastning, intermittent fasta och insulinnivåer.

Appen visar upp en avancerad makrospårare som kan hjälpa dig att enkelt dela upp dina måltidsplaner efter keto-dieten, och se till att du når alla dina makronivåer, oavsett om det är protein, fett eller kolhydrater vi pratar om. Du behöver bara logga maten du äter varje dag i appen, så visar Carb Manager dina makronivåer för den dagen. När du använder Carb Manager kommer du dessutom att få användarspecifika makron som justeras automatiskt när du går mot dina mål.

Matspårningskomponenten i appen är ganska komplex med tanke på att den har inbyggda skanningsfunktioner så att du inte behöver skriva in varje liten näringsvärdesparameter i dina livsmedel. Du skannar bara streckkoden och låter Carb Manager extrahera all information den behöver från produktens beskrivning. Du kan använda matspåraren för att antingen logga en mat du ätit någon gång, eller bara kontrollera om varan du skannar är ketovänlig. Carb Manager har också röstloggning, så du kan bara aktivera den med en ”hey Carb Manager” och säga vad du åt högt. Ganska imponerande, eller hur?

Carb Manager har en omfattande receptdatabas som innehåller mer än 3 000 exklusiva premiumrecept skapade av kockar, vilket kan spara dig allvarlig tid som du skulle ha spenderat på att leta efter de perfekta keto-recepten. Recept har förberedelsetid, en kaloriräknare, en makrospårare och en bokmärkesfunktion. Det finns också gratisrecept som har skickats in av användare och granskats av medlemmar i Carb Manager-communityt. Du kan lägga till alla recept i din dagliga logg genom att trycka på en knapp.

Carb Managers inbyggda måltidsplanerare kan lyfta bördan av att tänka på vad du ska äta om några dagar, eller nästa gång du är hungrig. Men det låser inte bara dina val och tvingar dig att acceptera vad den än har planerat för dig. Istället ger den dig ett gäng alternativ som du enkelt kan välja mellan och till och med ersätta de du inte är intresserad av. Dessutom har måltidsplaneraren en inbäddad inköpslista och är synkroniserad med den dagliga loggen.

Om du är ny på keto, har Carb Manager’s Keto Academy ett brett utbud av interaktiva videolektioner som kan ge dig fart. Men du kan också lära dig att laga keto och lära dig mer om avancerade kosttillskott, olika stilar av keto och att kombinera keto med fasta med den här funktionen. Community-komponenten i Carb Manager låter dig få kontakt med experter, hitta motivation i andras framgångsberättelser och lägga upp eller läsa innehåll på keto-forum.

Carb Manager har också en träningsportal om du vill ta det upp ett snäpp. Den här funktionen kan hjälpa dig att skapa träningsrutiner, logga alla aktiviteter (även sådana som inte är tillgängliga i appen) och spåra dina dagliga träningspass som ett proffs. Sist men inte minst kan den här appen spåra över 30 kroppsmått som blodtryck, insulin och träning. Dessutom gör den här appen det möjligt att du kan integrera kolhydratcykling eller fasta i din keto-diet.

Du kan ladda ner Carb Manager på Google Play Butik för Android-telefoner och surfplattor och från App Store för iOS-enheter.

2. KetoDiet

KetoDiet är en omfattande, användarvänlig keto-app som kan hjälpa dig att nå dina viktminskningsmål genom att följa en lågkolhydratdiet på ett intuitivt och användarvänligt sätt genom att förse dig med allt du behöver, allt från en måltidsplanerare, en framstegskontroll, en dietguide och en inköpslista.

Appen innehåller mer än 1600 recept som har testats och testats på sin integrerade blogg. Du kan använda bloggen i appen för att läsa mer om keto-dieten, upptäcka fler recept och lära dig nya intressanta fakta om olika livsmedel. KetoDiet låter dig också skapa dina egna måltider genom att lägga till anpassade livsmedel och ingredienser till listan som du kan använda senare för att utforma din plan. Det är lätt att redigera, lägga till eller klona mat till vilken dag som helst i din plan.

Recepten erbjuder dig en stor detaljnivå så att du inte behöver leta upp dem någon annanstans, samt korrekta näringsvärden för mat du använder för att skapa recepten. De valfria ingredienserna vi har nämnt ovan ger dig precis tillräckligt med armbågsutrymme för att skapa en mer flexibel kurs för dig, men du bör vara försiktig så att du inte överskrider något makro om du vill att keto ska fungera. Det är också ganska viktigt att du kan bokmärka dina favoritrecept och justera serveringsstorleken från appen.

KetoDiet har en omfattande profilredigerare som du kan använda för att förse appen med användbar information om dig själv, så att den kan anpassa sig till dina behov på ett mer effektivt sätt. Således kan du använda profilredigeraren för att ställa in dina kolhydratmål och gränser, bestämma ditt ideala makrointag genom att använda den inbyggda keto-kalkylatorn, ständigt uppdatera dina kroppsmått (vikt, kroppsfett) för att effektivt följa dina framsteg, samt synkronisera dina framsteg över flera enheter om du väljer att skapa ett KetoDiet-konto.

Om du är den typen av person som gillar att planera i förväg, även när det kommer till måltider, har KetoDiet dig täckt. Du kan skapa och anpassa din egen dietplan genom att använda några av de hundratals måltider som ingår i applikationen, men du kan också skapa dina anpassade måltider om du känner dig särskilt kreativ. Dessutom ger KetoDiet dig flera snabba 1-ingredienssnacks för att stoppa ditt sug, restaurangmåltider och streckkodsskanning för att lättare identifiera märkesprodukter och lägga till dem i din dagliga logg.

Undrar du över framstegsspårning? KetoDiet har hela paketet. Förutom att hjälpa dig att hålla koll på din totala vikt och kroppsfett, kan KetoDiet också hjälpa dig att spåra olika andra kroppsstatistik, ditt intag av vatten, kolhydrater och makron, ditt humör och energinivåer, blodsocker, blodlipider, liksom som ketoner från din urin, blod och andetag.

Om du är en keto-nybörjare kan en del av termerna och kunskaperna du kommer att stöta på när du använder appen kännas lite överväldigande. Lyckligtvis har KetoDiet flera guider som kan lära dig allt om den ketogena kosten, hjälpa dig att förstå vad ketos är och varför det är en viktig del av denna diet, samt visa dig vad du bör äta och undvika medan du är på en keto diet.

KetoDiet finns att ladda ner på Android- och iOS-enheter från Google Play Store och App Store.

3. Senza

Om du är nybörjare är Senza definitivt där du bör börja med din keto-resa. Appen har ett enkelt men ändå vackert gränssnitt som erbjuder dig en noll-nonsens, strömlinjeformad upplevelse så att du inte bara kan spåra dina framsteg mot dina mål på keto-dieten utan också förstå lite mer om processerna som utvecklas i din kropp, en dag i taget.

Istället för att följa den vanliga lågkolhydratmetoden låter Senza dig ta en mer effektiv, om än mer restriktiv väg som kombinerar den ketogena kosten med fasta. Således kommer du inte bara att följa en lågkolhydratdiet, utan du kommer också att sammanfläta den med att äta endast inom ett specifikt tidsfönster. Applikationen låter dig konfigurera din plan genom att justera viktminskningsmål och hur du kan uppnå dem.

Därför kan du använda Senza för att spåra näringsvärdet av maten du konsumerar, hålla koll på dina matfönster, hantera träningspass och spåra din vikt för att se om du är på väg åt rätt håll eller fortfarande behöver några justeringar. Om du är den typen av person som gillar att sola dig i härligheten av att gå ner en liten mängd vikt varje dag, då är den här appen precis vad du har behövt men inte visste att du gjorde.

Senza har en enorm databas som innehåller över 1,6 miljoner livsmedel, såväl som över 5000 recept för olika diettyper, inklusive paleo, köttätare och ketogen. Appen kan också hjälpa dig att beräkna nettokolhydratvärdet för olika livsmedel genom att subtrahera fiber och sockeralkohol från den totala mängden kolhydrater som dessa livsmedel innehåller.

Applikationen har också ett tidsbaserat loggningssystem som är lätt att använda, så att du vet exakt när du åt varje måltid, så att du inte av misstag överlappar ditt ätfönster med det som inte äter. Senza har en streckkodsläsare så att du kan lägga till märkesvaror i din logg utan att behöva slå upp dem i en databas eller mata in deras näringsvärden manuellt, helt själv. Du riktar bara telefonens kamera mot streckkoden för maten du försöker logga och låter Senza göra allt det tunga arbetet.

Det finns också en inbyggd fastetimer som låter dig veta exakt hur mycket tid du har kvar tills ditt nästa matfönster öppnas. Om du inte har tillräckligt med tid för att laga en ordentlig keto-måltid, har Senza också en interaktiv karta över restauranger som serverar keto-måltider, såväl som deras menyer. Inte precis nöjd med Senzas matdatabas? Oroa dig inte: appen ger dig en rad funktioner som du kan använda för att skapa dina egna måltider, och du kan även inkludera privata eller anpassade matvaror i appens databas, om det behövs.

Om du gillar att ha och kunna komma åt allt från en enda plats kan Senza ge dig den upplevelsen när det gäller att gå ner i vikt. Du kan använda appen för att spåra dina framsteg med olika aktiviteter, oavsett om det är att följa en viss typ av diet (i det här fallet keto), delta i ett fasteschema och träna. Men appen kan också spåra kroppsstatistik som ketoner, glukos eller din kroppsvikt. Dessutom kan du synkronisera appen med Google Fit, Fitbit och Biosense, om du behöver eller vill.

Senza kan också vara en fantastisk upplevelse att dela med dina vänner tack vare dess många sociala funktioner som låter dig logga från varandras journaler, motivera varandra att hålla sig på rätt spår, dela dina mål och genombrott med dina vänner, samt utbyta recept, och tips och tricks för att följa en keto-, paleo- eller köttätare livsstil.

Du kan ladda ner och använda Senza på Android- och iOS-enheter från Google Play Butikrespektive App Store.

4. Keto

Den här appen heter helt enkelt Keto, men du kan hitta den enklare med dess fullständiga namn, Keto.app, om du letar upp den online. Keto är en extraordinär app som du kan använda för att hålla koll på dina framsteg under hela keto-dieten, oavsett om vi pratar om dina matvanor, din vikt och kroppsfettprocent, ditt vattenintag eller dina förbrända kalorier vi pratar om .

Keto är en svensk armékniv av keto-entusiaster, eftersom den ger dig ett brett utbud av funktioner du kan använda för att förenkla din keto-assisterade viktminskningsresa. Du kan använda den för att anpassa dina makromål genom att skräddarsy dem efter din kroppstyp och din aktivitetsnivå. Du kan välja mellan olika mål som viktminskning, behålla din nuvarande vikt eller gå upp i vikt.

Applikationen gör att du kan registrera, se och analysera dina näringsmål för att säkerställa att du konsumerar en lämplig mängd protein, fett, kalorier och nettokolhydrater. Nettokolhydrater bestäms genom att subtrahera fiber och sockeralkohol från den totala mängden kolhydrater som en viss typ av mat har, men Keto kan också räkna den totala mängden kolhydrater om du vill.

För att få appen att fungera ordentligt för dig måste du logga allt du äter dagligen och vara helt ärlig mot appen (och dig själv). Du kan spåra alla måltider du åt under en dag, men om du vill kan du också dela upp dem i frukost, lunch, middag och mellanmål. Dessutom bör du inte oroa dig för att ge Keto-appen specifika detaljer som hur många proteingram per portion hade maten du åt, eller antalet kolhydrater per 100g.

Istället kan du antingen använda den enkla sökmotorn som är inbäddad i appen eller skanna din streckkod för mat eller dryck med den inbyggda streckkodsläsaren. Om du väljer att gå med Keto-sökmotorn kommer du förmodligen att märka att vissa livsmedel och drycker är märkta så att du snabbare kan bestämma dig mellan vilken mat eller dryck du ska ha för att se till att du uppnår ditt dagliga mål. Keto-appen har en imponerande databas med produkter från USA, Kanada, Australien, Storbritannien, Irland, Nya Zeeland, Singapore, Ryssland och Sydafrika.

Maten du har ätit kan sorteras efter vilket makronäringsämne som helst som stöds av appen, och det kan inte vara enklare. Alla makronäringsämnen visas överst på skärmen, och var och en av dem finns i en cirkel. Cirklarna fungerar också som indikatorer, eftersom de är fyllda med färg baserat på procentandelen av makronäringsämnet de representerar inom en given matvara. Att bara trycka på cirklarna kan sortera matvaror efter makron, så att du kan få en tydlig överblick över vad du är intresserad av.

Appen kan hålla reda på hur många steg du tog, samt hur många kalorier du förbränt under en given tidsperiod, och den kan även synkroniseras med din FitBit, importera dina aktiviteter från FitBit och synkronisera med Apple Health. Du kan till exempel exportera dina personliga näringsdata, aktiviteter, vikt och vattenintag för att använda med Apple Health.

Dessutom kan du logga förändringar i din vikt för att se till att du inte avvek från din viktminskningsväg. Keto innehåller också en spårare för vattenintag där du kan ställa in ett dagligt mål för vattenförbrukningen och spåra det effektivt, eftersom dricksvatten är viktigt inte bara för viktminskningsprocessen utan också för att förbli hydrerad under dagen. Det är ett känt faktum att keto-dieten spolar ut vatten från din kropp genom att minska inflammation, så att hålla dig hydrerad under denna diet är av största vikt.

Du kan ladda ner Keto-appen för iOS- och Android-enheter från Apple Store och Google Play Store.

5. Total Keto-diet

Kämpar du för att hålla koll på allt medan du följer en ketogen diet? Oroa dig inte, det är just därför specialiserade appar har uppfunnits: för att hjälpa dig med olika aktiviteter i ditt dagliga liv. Total Keto Diet är en fantastisk mobilapp som kan hjälpa dig att skapa anpassade måltidsplaner för din keto-diet, men som också ger dig en uppsjö av lågkolhydratrecept, en enorm matdatabas och inköpslistor.

Ungefär som andra liknande appar innehåller den en makrospårare som du kan använda för att överblicka ditt makronärings- och kaloriintag varje dag, så att du ser till att du inte skär några hörn och får rätt mängd fett, protein och kolhydrater. . Total Keto Diet kommer med anpassade måltidsplaner som är skräddarsydda för dina mål, kropp och aktivitetsnivå, så det finns inga två identiska planer.

Inom appen kommer du att kunna hitta mer än 800 keto-recept som skapades av Total Keto Diet-teamet, och som även testades och berikades med fotografier, så att du inte behöver leta upp dem på olika plattformar på grund av oklara instruktioner . Varje recept innehåller ingrediensförberedelser och tillagningstider, såväl som antalet kolhydrater per portion, så att du med ett ögonkast kan veta om vissa recept är bra för dig eller inte.

Dessutom kan du hitta en inköpslistafunktion som låter dig lägga till ingredienser från appens inbyggda keto-recept eller skapa dina egna anpassade ingredienser som du kan inkludera i dina måltidsplaner. Även om du kan använda appen för alla dina behov för ketogen diethantering, kan du också exportera viss information som måltidsplaner till PDF-filer så att du kan dela den eller skriva ut dem så att du kan komma åt dem utan att vara beroende av din telefon.

Total Keto Diet har också en kalkylator som kan hjälpa dig att avgöra om du har nått ditt makromål, fortfarande är långt ifrån det eller om du har gått överbord. Appen kan automatiskt beräkna nettokolhydratmängden genom att subtrahera fiber- och sockeralkoholer från den totala mängden kolhydrater som en viss matvara innehåller, men du kan också ställa in den att visa den totala mängden kolhydrater om du är mer bekväm med det.

Applikationen gör att du kan exportera din data så att du kan se och analysera den med mjukvarulösningar från tredje part, och ger dig veckosammanfattningar baserat på din övergripande aktivitet. Det finns också möjligheten att du kan synkronisera Total Keto Diet med FitBit för att importera fysiska aktiviteter i appen och spåra dem därifrån, som att gå, springa eller cykla.

Total Keto Diet stöder också viktincheckningsfoton, så att du kan jämföra din kropp när det gäller vikt genom att logga din vikt ibland, men också utseende. Observera att du kanske inte ser så stor skillnad på en skala om du tränar hårt, men du kommer definitivt att se förbättringar i dina före- och efterbilder.

Sist men inte minst är det värt att nämna att Total Keto Diet innehåller en guide för nybörjare som syftar till att svara på även de mest brännande frågorna från keto-nybörjare. Du kan till exempel lära dig mer om vad keto-dieten är, hur man testar för ketos, upptäcka vetenskapliga fakta om fett, lära dig mer om makronäringsämnen och till och med förstå vad keto-influensa är och hur den kan påverka dig.

Total Keto-diet finns att ladda ner för iOS- och Android-enheter i Googles Play Store och App Store.

6. MyMacros+

Om du är en avancerad ketodietadept kan du ha mer nytta av en app som inte skedmatar dig lika mycket, som MyMacros+. Den här appen har ett no-nonsens tillvägagångssätt som kan hjälpa dig att nå dina mål, men det betyder inte att den inte också är användarvänlig för dem som precis har börjat sin viktminskningsresa med hjälp av den ketogena dieten.

MyMacros+s enorma databas omfattar mer än 5 miljoner matvaror som du kan välja mellan, vilket ger dig massor av alternativ om du försöker anpassa dina egna ketomåltider. Men om du är en riktig nybörjare och inte vet var du ska börja, har MyMacros+ dig täckt, eftersom det kan ge dig ett ganska rikt urval av måltidsplaner som du kan anpassa efter dina behov, mål och personliga egenskaper.

Du kan skapa anpassade matvaror om du inte hittar exakt det du letar efter i appen. MyMacros+ har ett intuitivt system som du kan använda för att skapa dina egna matvaror som du kan lägga till i dina måltidsplaner utan att svettas. Allt du behöver göra är att använda funktionen Lägg till anpassad mat i matmenyn och följa instruktionerna på skärmen. Processen är ganska strömlinjeformad och du bör inte behöva ytterligare hjälp för att gå igenom med att lägga till anpassade livsmedel.

Den här appen kan köras på ett brett utbud av enheter, inklusive men inte begränsat till din PC, oavsett om det är en bärbar eller stationär PC, Mac, iPhone, iPad, Android-telefoner och surfplattor, såväl som Apple Watches. Därför kan det vara ganska lämpligt för dig om du letar efter en app som låter dig hålla koll på dina framsteg på flera plattformar synkront.

Applikationen ger dig utarbetade detaljer och insikter om hur dieten du försöker följa (i det här fallet keto, men du kan också välja några andra) påverkar dina mål och ämnesomsättning. Om du inte är riktigt insatt i hur keto-dieten fungerar och behöver fräscha upp din kunskap om de processer som utspelar sig i din kropp medan du smälter, har MyMacros+ dig täckt.

Du kan använda multiplattformsfunktionen i MyMacros+ för att hantera din kost på olika enheter, hålla reda på din kroppsstatistik, se de exakta makrovärdena för allt du planerar att äta (eller redan har ätit), planera dina måltider innan du äter dem , upptäck nya recept, skanna produktstreckkoder för enkel matloggning och spåra till och med dina fasteintervall från den enhet du väljer. Du kan till och med börja arbeta på din bärbara dator, till exempel, och byta till en mobilversion av appen om du plötsligt måste lämna.

Om det är svårt för dig att hålla motivationen uppe, kommer du förmodligen att bli glad att få veta att MyMacros+ har en social komponent som du kan använda för att dela dina framsteg med andra, eller, om du inte precis är en social fjäril, kan du kolla på andras framsteg och använd den för att hålla dig motiverad och fokusera på dina mål. Den här funktionen är dock bara tillgänglig på iOS-versionen av appen, vilket är ganska orättvist, men vi är säkra på att den kommer att läggas till i andra versioner av appen någon gång snart.

Till skillnad från andra liknande produkter har MyMacros+ en lätt livstidsversion, som bara kostar $2,99, och har även en proversion som är baserad på en månads- eller årsprenumerationsmodell. Den lätta versionen innehåller allt vi har diskuterat ovan, så om du bara letar efter en app som kan hjälpa dig att hålla reda på dina framsteg i din keto-assisterade viktminskningsresa, är MyMacros+ helt okej.

Men om du vill ha mer av appen kan du överväga att prova den proffs, prenumerationsbaserade versionen. Det ger dig fullständig tillgång till webbplatsen MyMacros+låter dig lägga till obegränsade måltider, har oändliga näringsmålsprofiler, ger dig en veckovis dietsammanfattning, har prioriterad kundsupport, erbjuder dig en makrouppdelning efter måltid, mat och dag, och avblockerar alla funktioner i mobilapparna.

7. FatSecret

Om du aldrig har hört talas om FatSecret är chansen stor att du inte ens kommer att gissa vad det är utan att ge en blick på dess lista över funktioner. Även om dess namn är lite missvisande, är FatSecret en fantastisk app som du kan använda för att titta på din vikt (och till och med tappa några kilo) genom att räkna kalorierna i din dagliga matrutin.

Som vi har nämnt tidigare är en av de vanligaste missuppfattningarna om keto att du inte behöver oroa dig för antalet kalorier du förbrukar, så länge du följer makroprocenterna och ser till att din kost mestadels baseras på fett och protein. Många studier har visat att du fortfarande kan äta för mycket även om du följer den ketogena kosten, så en kaloriräknare kanske inte är det galnaste.

FatSecret är ett säkert sätt att bli av med oönskade kilon och hålla dem borta genom att få dig att använda en av naturens bästa kiloförstörande enheter: räkna kalorier och se till att du inte går över ditt rekommenderade dagliga intag. Som vi säkert förstår kräver olika aktivitetsnivåer olika kaloriintag. Du kan till exempel inte, eller ännu bättre, inte konsumera samma mängd kalorier som en skogshuggare om du arbetar inne på ett kontor hela dagen och gör i stort sett ingenting annat när det gäller fysisk aktivitet.

Appen är 100 % gratis, så du kan använda den på din fritid utan att någonsin behöva oroa dig för att du måste sträcka dig efter din plånbok för att kunna använda den. FatSecret har också en webbplats där du kan kontrollera matvaror och recept, bara för att se till att de matchar eller diet, eller ännu bättre, använd dessa funktioner om du någonsin får slut på idéer om vad du kan laga eller vad annat du kan äta istället av dina tråkiga, vanliga måltider. Webbplatsen är dessutom helt gratis och kompletterar appens funktioner ganska snyggt.

Nu när det gäller appen kommer du att bli glad över att lära dig att FatSecret kommer med olika funktioner som kan hjälpa dig att öka dina viktminskningsmål på olika sätt. Till exempel har den en matdagbok som kan hjälpa dig att hålla reda på vad du har ätit genom att helt enkelt lägga in varje måltid och mat i appen. FatSecret lägger automatiskt till dem alla och talar om för dig om du är på rätt väg eller inte.

FatSecret visar också upp ett stort urval av hälsosamma recept som du kan sortera efter ett stort antal kriterier, såsom måltidstyp (aptitretare, dessert, frukost, lunch, middag, sallad, soppa, mellanmål), ingredienser (mejeriprodukter, skaldjur, grönsaker, kött, örter, kryddor, spannmål, frukt) och diettyp (diabetiker, glutenfri, mejerifri, sockerfri, låg fetthalt, låg kolesterol och lågkolhydrat, som i huvudsak är keto).

Varje receptöversikt låter dig veta näringsvärdena per servering av måltiden du kan laga genom att använda den, inklusive energi (kcal), kolhydrater, protein och fett, men du kan också se ett användarbetyg. De flesta (om inte alla) recept skickas in av användare, och som du kan förvänta dig är vissa mer investerade än andra, så användarbetygssystemet kan vara väldigt praktiskt om du vill undvika dåligt skrivna instruktioner, brist på bilder eller råvaror som inte matchar varandra.

FatSecret ger dig listor över alla näringsvärden för olika livsmedel, restaurangartiklar, måltider och varumärken. Appen har en streckkodsläsare, så du behöver inte oroa dig för att lägga ner mycket tid på att manuellt lägga all relevant information i din matdagbok. Du startar bara appen, navigerar till lämplig sektion och riktar din telefon mot streckkoden för märkesmaten du försöker logga in i din dagbok. FatSecret kommer automatiskt att upptäcka det och lägga till det i din matdagbok.

Om du är eller vill bli mer aktiv kan du kombinera din dietbaserade viktminskningsresa med träning. Som tur är har FatSecret även en grym träningsdagbok där du kan logga olika typer av övningar och hur länge du har utfört dem, så att du även kan hålla koll på antalet kalorier du förbränner, och inte bara de du förbrukar.

Dessutom ger FatSecret dig tillgång till en viktdagbok och ett diagram, så att du kan registrera alla viktförändringar som pågår med din kropp och hålla koll på din utveckling genom din viktminskningsprocess på ett användarvänligt, intuitivt sätt. Appen låter dig också interagera med diagrammet, så att du kan kolla tidigare trender och försöka undvika misstag du kan ha gjort som fick din vikt att öka under en kort stund.

FatSecret levereras med mobilappar för iPad, iPhone, Android, BlackBerry och Windows, men du kan också använda den på din Windows-dator genom att ladda ner den från Microsoft Store. Även om appen är helt gratis att använda, kan du stöta på några köp i appen när du använder den.

8. PlateJoy

PlateJoy är en bantningsapp som främjar ett enkelt men kraftfullt budskap: ”hälsosam kost för upptagna människor.” När vi växte upp brukade vi höra att tiden är vår största fiende och de djärvaste av oss förlöjligade till och med dem som skanderade den här idén. Men om du har jobbat dygnet runt förstår du förmodligen att tid, åtminstone till viss del, verkligen är en av de finaste sakerna i livet, en lyx som de flesta av oss inte verkar ha råd med på sistone.

Det är precis vad PlateJoy verkar utnyttja genom att erbjuda de av oss som har ont om tid ett hälsosamt alternativ till att äta. Vi vet alla hur att förbereda en hälsosam måltid kan ta mycket tid och att det verkar vara omöjligt att förbereda en hälsosam måltid och att slinka de där extra tiotals minuterna innan du ska sova eller på lunchrasten, så appen lockade en hel del användare med tiden, och av goda skäl också.

Om någon av tankarna ovan har slagit till kan du överväga att ge PlateJoy ett försök. Det här är vad som gör att den här appen sticker ut i mängden: den använder en komplex algoritm baserad på mer än femtio datapunkter för att skapa en helt personlig veckomeny för dig, en som passar dina preferenser men som ändå hjälper dig att nå dina mål, oavsett om de är gå ner, gå upp eller behålla vikt.

Dessutom kommer PlateJoy med smarta inköpslistor som, till skillnad från andra appar, tar hänsyn till matvaror som du redan äger, vilket hjälper dig att spara pengar och minska slöseriet med en enorm affär. Appen designar också sina inköpslistor på ett sådant sätt att den faktiskt kan hjälpa dig att minska tiden du spenderar i butiken.

Även om du inte har tid att gå och handla mat, kommer PlateJoy med en fantastisk funktion som låter dig beställa din favoritmat från Amazon Fresh och Instacart med en knapptryckning. Du behöver bara se till att du har allt på din inköpslista, använd sedan den valfria beställningsfunktionen för att spara tid genom att få varorna levererade till din dörr.

Vi har tagit med PlateJoy på vår lista eftersom det uppenbarligen är en bra assistent att ha om du har bestämt dig för att gå ner några kilon genom att följa den ketogena dieten. PlateJoy kan dock så mycket mer än att guida dig genom keto, och till skillnad från andra tjänster, sprider det sig inte för tunt, så du kommer fortfarande att få all hjälp du behöver, även om du bestämmer dig för att hålla dig till din keto diet religiöst och ge ingen annan diet eller måltidsplan ett försök.

Vi kommer fortfarande att berätta för dig vad du kan sakna, när det gäller ”sekundära” dietplaner: ren kost, lågkolhydrat, medelhavsmat, mjölkfritt, paleo, barnvänligt, vegetariskt, vegan, pescatarian, low FODMAP, och glutenfri.

För att komma igång kommer PlateJoy att försöka bedöma några fakta om dig, dina kostpreferenser och vanor, såväl som din livsstil och eventuella särdrag relaterade till dig. Det är värt att nämna att om du vill se märkbara resultat måste du vara helt ärlig under din bedömning och inte unna dig många fusksvar.

Bland frågorna som PlateJoy kommer att ställa till dig är det möjligt att ta reda på om du begränsar kolhydrater eller inte, hur ofta äter du kött och vilken typ av kött du normalt konsumerar, din ålder och viktminskningsmål, dina aktivitetsnivåer, om du försöker undvika några specifika ingredienser, samt hur många recept du vill se varje vecka för varje måltidstyp (frukost, lunch, middag, mellanmål och efterrätt) och för hur många personer du kommer att vara matlagning.

Efter att ha svarat på alla frågor (förhoppningsvis) sanningsenligt kommer PlateJoy att skapa en anpassad måltidsplan för dig som utan tvekan kommer att hjälpa dig att nå dina mål eller åtminstone förflytta dig en hel del mot dem. Det är värt att notera att du kan ändra vissa aspekter av din måltidsplan när som helst. Till exempel, om du plötsligt bestämmer dig för att inte äta kött längre, eller har utvecklat en allergi mot en viss ingrediens, kan du enkelt ändra dessa parametrar.

Du kan använda PlateJoy på vilken stationär eller bärbar dator som helst (PC, Mac) som har en webbläsare, men du kan även ladda ner appen på din iPhone eller Android-telefoner och surfplattor. Observera att PlateJoy inte är gratis, men det erbjuder dig en generös provperiod som du kan avbryta när som helst.

9. Foodabi

Om du försöker gå till keto kanske du redan vet vad du kan förvänta dig; du kommer att äta mycket färre kolhydrater, samtidigt som du kompletterar din kropp med mycket fett och protein, och lurar den att gå in i ketos, ett tillstånd där den förbränner energi från dina fettavlagringar, istället för att förlita dig på kolhydrater. Om du redan visste allt det och menar allvar med det, då är du helt klar att gå.

Mer än så betyder det också att det kommer att vara vettigt för dig att lära dig om existensen av Foodabi-appen, som främjar keto- och lågkolhydratdieter, speciellt om du har letat efter ett sätt att hålla reda på allt du äter, upptäck nya relevanta recept och ha en pålitlig assistent som kan föreslå dig en måltidsplan, samt informera dig om varje makronäringsämne du är på väg att få i dig.

Visst, appen är inte alls lika komplex som vissa andra poster på vår lista, men du kan fortfarande använda Foodabi om du planerar att hålla dig till den ketogena kosten eller helt enkelt vill minska antalet kolhydrater du äter dagligen. Foodabi kommer med matlagningsvideor för olika lågkolhydratrecept så att du kan följa dem utan att oroa dig för att du kan förstöra något.

Mer så, efter att ha lärt sig några saker om dig, kan Foodabi skapa en individualiserad måltidsplan som du kan följa. Funktionen för måltidsplanerare kommer med en kaloriräknare så att du alltid kan ha koll på antalet kalorier du konsumerar per måltid, per dag eller per given tidsperiod. Du kan också ändra din individuella måltidsplan i realtid genom att justera din dagliga kaloriförbrukning. Detta kommer att utlösa appen att rekommendera andra typer av mat eller behålla variationen samtidigt som antalet vissa livsmedel minskar.

Efter att ha skapat din matplan låter Foodabi dig skapa inköpslistor baserade på måltider och tidsperioder. Du kan till exempel ta alla måltider som appen har planerat för dig den här veckan och se alla ingredienser du behöver köpa om du planerar att förbereda dem alla. Alternativt kan du trycka på en specifik måltid, och Foodabi visar bara de ingredienser du behöver för att förbereda den. Det är också möjligt att använda en ingredienslista utan recept, ifall du planerar att köpa en större kvantitet och känner att du kan förvirra dig om du ser alla recepten i listan.

Kostplanerna som Foodabi erbjuder dig är skräddarsydda utifrån din kroppsstatistik (ålder, kön, vikt, längd), men också på dina personliga preferenser så att du kan tona ner det ett snäpp om du känner att det är för drastiskt. Principen är ganska enkel: baserat på kroppsstatistiken som du förser appen med, beräknar Foodabi ditt BMI, makron och kalorier och presenterar dig en måltidsplan baserad på alla dessa parametrar.

Om du någon gång känner att din måltidsplan inte är precis som du ville att den skulle vara, kan du enkelt ersätta vilket recept som helst med ett annat lågkolhydratrecept från samma databas och Foodabi kommer att meddela dig om du är fortfarande inom dina kalori- och makrogränser efter att du har utfört ändringarna. Foodabi har också en viktminskningsguide som kommer att förklara för dig flera saker som är viktiga när du följer en lågkolhydratdiet, så att du inte behöver följa måltidsplaner blint utan att veta vad som händer i din kropp.

Även om det är uppenbart Foodabi designades för iOS-användare (sidan för Android-appar har många Apple- och iTunes-referenser, liksom Apple Health-integration omnämnanden), kan du också använda den på Android-enheter. Observera att utvecklarna nämner att du kan använda appen gratis, men bristen på funktioner och recept gör att det inte är värt besväret. Därför, om du letar efter en gratis app som faktiskt är användbar, kan du prova en annan på vår lista.

10. 8fit

Om du försöker få lite ordning i ditt liv och anamma fler goda vanor som att äta hälsosamt, meditera, sova bättre och träna, så kan 8fit vara precis vad du behöver just nu. Även om det inte är en dedikerad keto-app, har 8fit en välförtjänt plats i vår topp, givet att du kan använda den som en fantastisk assistent på din ketogena viktminskningsresa lika bra som du skulle göra om du bara försöker träna på ett mer organiserat sätt.

8fit är vad vi aldrig skulle tveka att kalla en svensk armékniv, eller ett multiverktyg av någon god vaneutövare, oavsett om du försöker gå ner några kilon, äta hälsosamt för alla fördelar som är förknippade med det, meditera, tona din kropp och förbered den för strandsäsongen, eller helt enkelt sova bättre. Den har allt du behöver för att komma igång och fortsätta på din självförbättringsresa.

8fit kombinerar ett brett utbud av roliga och varierande träningspass så att du inte tröttnar på att köra samma rutin om och om igen, och din kropp kommer inte att ha en chans att anpassa sig och nå en platå från dina fysiska aktiviteter när som helst snart. Appen innehåller HIIT-helkroppsträning, yoga, pilates, stretching och till och med konditionsboxning för de mer vågade av dig.

Du kan delta i veckovisa utmaningar och hålla reda på dina framsteg, antingen individuellt eller en-masse. Du kan till exempel ställa in ett antal mål som du vill nå en vecka, som att gå ett antal steg, stretcha i ett visst antal minuter eller träna aerobics ett antal gånger, och kolla appen varje gång du går genom en checkpoint. Det visar sig, att dela upp dina träningspass i flera kontrollpunkter och möta var och en av dem kan hålla dig motiverad längre, och du är mindre benägen att ge upp när du har mindre mål som leder dig till ett stort.

Men om du har nått den här artikeln är chansen stor att du inte är här för träningsgrejer som 8fit har att erbjuda, även om träning är ganska viktigt om du försöker gå ner i vikt på ett hälsosamt sätt. Om du är här för att prata om den ketogena kosten, så är det precis vad vi kommer att fokusera på. 8fit kan och kommer att skapa en personlig måltidsplan baserad på dina kostpreferenser och gör att du kan utesluta alla livsmedel från dina planer, oavsett om det är en personlig preferens eller en allergi.

Måltiderna som 8fit kan skapa för dig kan baseras på olika kostpreferenser, som mjölkfritt, vegetariskt, glutenfritt och ja, till och med keto eller lågkolhydrat. Varje måltidsplan du konfigurerar med den här appen ger dig tillgång till en generös mängd recept som är snyggt organiserade i olika kategorier, samt en inköpslista. Dessutom kan du hoppa över en måltid helt från att loggas, ändra den till en annan måltid eller markera den som klar och få den inloggad i din matdagbok.

8fit kommer att hålla reda på allt du äter och ger dig tillgång till en översikt, så att du kan hålla koll på din viktminskningsresa som ett proffs, förstå vad du har gjort rätt och fel och, om det behövs, göra lämpligt förändringar i din livsstil för att nå dina mål snabbare. Allt du äter kommer att mätas i termer av makronäringsämnen och kalorier. Det betyder att om du är ärlig med appen och berättar exakt vad och hur mycket du har ätit, får du en detaljerad analys av hur många kalorier, kolhydrater, protein och fett du har fått i dig.

Den kanske viktigaste aspekten av 8fit är att det är gratis för alla, så du kan prova det och se om det är precis vad du letar efter. Du bör dock notera att trots det faktum att 8fit faktiskt kommer i två smaker: en grundläggande, begränsad version och en premium som du kommer att få betala för.

Som du kan förvänta dig är grundversionen av 8fit ganska begränsad och ger dig inte tillgång till allt som appen kan, som kompletta måltidsplaner och exklusiva träningspass. Den kostnadsfria och begränsade versionen bör dock räcka för att du ska bestämma om det är värt det att investera i en Pro-prenumerationsplan.

För närvarande kan du använda 8 passar på vilken dator som helst som har en internetanslutning och en webbläsare som stöds, eller ladda ner den och använd den som en app på Android- och iOS-telefoner och surfplattor. Observera att vissa funktioner (som stegräknaren) endast kommer att vara tillgängliga om du använder de mobila 8fit-apparna, men du kan också komma åt data som samlats in via dessa exklusiva funktioner på webbversionen.

11. MyFitnessPal

Om du någon gång känt dig frestad att börja en viktminskningsresa kanske du har hört talas om specialiserade tredjepartsappar som kan hjälpa dig att nå dina mål snabbare, eller åtminstone hålla reda på vad som är viktigt när du försöker släppa de extra pund eller generellt förbättra din livsstil. Som du kanske visste innan vi nämnde det här, är en av de mest kända apparna som faller i denna kategori MyFitnessPal.

Du kanske undrar varför vi har inkluderat det på vår omfattande lista över appar som är bra för dem som utövar den ketogena kosten, eftersom MyFitnessPal fungerar på en högre nivå, och inte är exakt specifik när det gäller bantning. Trots det faktum att det inte är en app som är specialiserad på ketogena dieter, till skillnad från andra appar på vår lista, är MyFitnessPal en fantastisk kandidat även om du planerar att använda den som en slags keto-dietkrycka.

Vad den här appen är utmärkt på är att låta dig ta kontroll över dina mål på ett strömlinjeformat, intuitivt sätt. Oavsett om det är att bli polerad, tona din kropp inför den kommande strandsäsongen, tappa några kilon för att passa i dina favoritjeans eller behålla din vikt, har MyFitnessPal dig täckt. Men om du förväntar dig att din resa ska vara helt keto från början till slutet, kanske du vill prova andra appar som är helt specialiserade på den ketogena kosten.

MyFitnessPal kombinerar hälsosam kost, kaloriräkning och träning för att hjälpa dig uppnå dina mål utan större ansträngningar. Nåväl, delen utan ansträngning går så långt när det gäller att planera framåt, för att använda MyFitnessPal innebär faktiskt en viss nivå av ansträngning som kan få dig att komma ur din komfortzon då och då. Men om du menar allvar med det, kommer du att märka att MyFitnessPal delar upp allt i mindre checkpoints så att du kan nå dina slutmål utan att ens märka det.

Den här appen har en snygg matdagbok som kan hjälpa dig att hålla koll på allt du äter på en daglig basis eller på annat sätt. Lång historia kort, vad du än äter, oavsett om det är en daglig vana eller en engångsföreteelse, bör gå in i matdagboken så att du i slutet av dagen har en ganska tydlig bild av antalet kalorier och makronäringsämnen som du får i dig. Appen är mycket exakt i detta avseende, så du vet exakt hur många kalorier du förbrukade från varje måltid, men också mängden protein, fett och kolhydrater.

Att logga varje mat kan kännas som en kamp redan innan du gör det, men MyFitnessPal ger dig en uppsjö av alternativ för att logga dina aktiviteter, matvaror och måltider utan att spendera för mycket tid i appen. Du kan till exempel skanna streckkoderna för märkesprodukter, och MyFitnessPal kommer automatiskt att känna igen produkterna och lägga till dem i din logg.

Dessutom kan du spara måltider och recept för senare användning, så att du inte behöver lägga mycket tid på att leta efter dem, och istället fokusera på dina viktminskningsmål. MyFitnessPal kommer med en enastående samling som omfattar långt över 11 miljoner matvaror, som alla innehåller detaljer som portionsstorlek, näringsvärden och kaloriantal.

En annan sak som gör att MyFitnessPal sticker ut i mängden är det faktum att den tack vare sin popularitet har fantastiska integrationsfunktioner med många tredjepartsappar. Du kan till exempel länka MyFitnessPal till din Garmin-app (och tracker eller klocka), Samsung Health, FitBit, Apple Health och MapMyRun. Det finns en enorm potential med tanke på att varje app kommer att bidra till att skapa en korrekt virtuell profil för dig så att MyFitnessPal kan hjälpa dig att anpassa din viktminskningsplan till perfektion.

Det bästa är att du inte ens behöver göra detta ensam: MyFitnessPal har en aktiv community och kan ge dig vägledning och olika råd, så att du inte känner att du är helt ensam på din resa, oavsett vad dina mål är.

Det är värt att nämna att MyFitnessPal i grunden är en gratis app, men den erbjuder också en premiumversion av sina tjänster, så du kan förvänta dig att gratisversionen är ganska begränsad när det gäller funktioner och funktionalitet. Det bästa är att du kan använda gratisversionen så länge du vill, eftersom det inte finns någon tidsbegränsning.

Dessutom kan du använda en gratis 30-dagars premiumprovperiod som låter dig testa alla MyFitnessPals premiumfunktioner, vilket kan hjälpa dig att avgöra om det skulle vara en klok sak att investera i en månatlig premiumprenumerationsplan.

Du kan enkelt använda MyFitnessPal på vilken PC, Mac eller bärbar dator som helst med en fungerande internetanslutning och en webbläsare som stöds, eller så kan du ladda ner och använda den på dina Android- eller iOS-telefoner och surfplattor.

Bästa Keto-appar – SLUTSATS

För att avsluta saker och ting, om du precis har bestämt dig för att gå ner några kilon eller helt enkelt förbättra ditt livskvalitet och upptäckt den ketogena dieten, har du förmodligen redan räknat ut att det kan vara riktigt svårt att hålla reda på dina makronäringsämnen utan ordentlig hjälp från specialiserade appar .

Visst, du kanske startar en traditionell matdagbok med penna och papper, men att blanda ihop siffrorna är inte ovanligt, och det kan vara en verklig smärta att fortsätta sträcka sig efter matens näringsvärdesetikett bara för att ta reda på hur mycket protein du har. har redan ätit, och hur mycket mer du kan äta utan att gå förbi dina mål.

Det har dock bevisats att användningen av en dedikerad keto-app inte bara skulle hjälpa dig att hantera dina måltidsplaner på ett mer strömlinjeformat och organiserat sätt, utan även kan hjälpa dig att nå dina mål snabbare tack vare deras användarfokuserade extrafunktioner, råd, guider, och aktiva gemenskaper (för extra stöd och motivation).

Att använda apparna som ingår på vår lista kan hjälpa dig att öka din moral, hålla koll på ditt dagliga kalori- och makronäringsintag, men också logga dina träningspass, hålla reda på hur mycket vatten du har druckit, kontrollera kvaliteten på din sömn och hjälpa till. du förstår bättre förändringarna som din kropp går igenom när du följer den ketogena dieten.