11 bästa gratis Excel-mallar för privatekonomi för budgetering

Spread the love

Behöver du en effektiv och lättanvänd Excel-mall för personlig budget eller privatekonomi har du kommit rätt.

Hantering av personlig budget och ekonomi är de nödvändiga åtgärderna som hjälper dig att spara pengar. Men att hantera privatekonomi eller budget kan vara knepigt när du har många saker att ta hand om på jobbet och hemma.

Den här artikeln avrundar de 15 bästa gratis Excel-mallarna som också är gratis att ladda ner. Fortsätt läsa för att lära dig hur dessa kalkylbladsmallar hjälper dig att spara mer genom smart budgetering.

Vad är en Excel-mall för personlig budget?

En Excel-mall för personlig budget är i huvudsak en kalkylbladsfil. Den innehåller alla kolumner, rader, rubriker, formler och stilar, så du behöver inte investera tid i formatering. Allt du behöver göra är att ladda upp filen till din OneDrive och spåra din privatekonomi.

En mall låter dig också anpassa datahuvuden, lägga till eller ta bort rader/kolumner och formatera kalkylbladsstilen. Du kan få en mall baserad på hur detaljerad data du vill ha, som varannan vecka, månads- eller årsbudget.

Alla mallar som nämns nedan låter dig ladda ner en Excel-fil till datorn eller öppna mallen i webbläsaren för spårning online.

Fördelar med gratis Excel-mallar för privatekonomi och budget

Fördelarna med att spåra din personliga budget på ett Excel-ark är följande:

Datasekretess: Excel-mallar är pålitliga och säkra eftersom du inte behöver ange din personliga ekonomi på en tredjepartswebbplats eller app. Du behåller dina uppgifter för dig själv, så du behöver inte oroa dig för datastöld.

Åtkomst när som helst: Du kan behålla en kopia av filen på din stationära dator och ladda upp densamma till OneDrive. Excel kommer automatiskt att uppdatera onlinefilen när du gör några ändringar på din stationära dator. Dessutom kan du komma åt arbetsboken på dina Android- eller iOS-enheter eftersom du kan få en Excel-mobilapp gratis.

Låt oss nu titta på de kostnadsfria mallarna för personlig budgetering i Excel:

Kalkylblad för personlig månadsbudget

Om du letar efter en utarbetad budgetmall för personligt bruk bör du definitivt prova Kalkylblad för personlig månadsbudget mall. Det låter dig effektivisera hur du använder din månadsinkomst under hela månaden för maximalt sparande. Mallen är också riktigt användarvänlig eftersom du inte behöver göra för många redigeringar.

  SEO för småföretag: En kort guide

Kalkylarket kommer med flera utgiftsrubriker som de flesta hushåll behöver hantera varje månad. Du kan till exempel budgetera bostäder, transporter, försäkringar, mat, husdjur, personlig vård och så vidare. Det finns också två separata inkomstområden som primära och sekundära källor.

Excel-mallen jämför också beräknade och faktiska utgifter med beräknade och faktiska inkomster. Du får också anpassningsmöjligheter eftersom mallen erbjuder redigerbara underkategorier. Du kan behålla en kopia på ditt Microsoft OneDrive-konto för onlineredigering och få en utskriven kopia för offlineanvändning.

Grundläggande personlig budget

De Grundläggande personlig budget kalkylblad hjälper dig att analysera fullständiga årliga inkomst- och kostnadsdata. Detta personliga budgeteringsverktyg är också lika användbart om du behöver hantera utgifterna för ett litet projekt. När du får en tydlig bild av pågående eller föregående års årliga transaktioner kan du hitta fler områden för kostnadsbesparingar.

Mallen är gratis för alla att ladda ner. Det fungerar bra med desktop Excel-programvara eller Excel online. Excel-arbetsboken kommer med två dedikerade Excel-kalkylblad som Sammanfattning och Kostnad. Du måste ange alla utgifter på fliken Utgifter och inkomster på fliken Sammanfattning.

Månadskostnad kontra kontantstatus visas automatiskt i kalkylbladet Sammanfattning. Utgiftssektionen har standardkategorier och underkategorier som du kan behöva budgetera. Dessutom erbjuder mallen enkel sortering och filtrering.

Enkel månadsbudget

Om du vill veta hur du spenderar och vad du tjänar kan du prova Enkel månadsbudget mall för Excel. Det låter dig också visualisera utgifternas karaktär, som de föremål som du spenderar mest på. Om du planerar för kortsiktiga eller långsiktiga mål finns det inget bättre sätt att hantera din privatekonomi än att använda den här gratis kalkylbladsmall.

Arbetsbladet Sammanfattning visar dig en heltäckande bild av månadsinkomst, totala månatliga utgifter och besparingar. Ett vertikalt och horisontellt stapeldiagram ger en elegant instrumentpanelliknande vy.

Du kan använda det dedikerade arbetsbladet för inkomster och utgifter för inmatning av transaktionsdata. Fliken utgifter kommer med populära utgiftshuvuden. Men du kan redigera dem eller lägga till nya rader enligt dina krav.

Månatlig College Budget

Att hålla reda på personliga utgifter är viktigt under college dagar eftersom du lätt kan ryckas med av distraktioner och spendera mer än du vill. De Månatlig högskolebudget är en gratis Excel-arbetsbok som du kan ladda ner för en stationär app. Du kan också ladda upp den till ditt OneDrive-konto för onlineåtkomst, skriva ut den för manuell budgetspårning.

Om du är förälder till ett barn som går på college kan du anpassa detta Excel-ark efter ditt barns behov. Föräldrar och barn kan dela bladet för en bättre förståelse av utgifterna.

  Leverera ditt applikationsinnehåll snabbare till användarna med G-Core Labs CDN

Kostnadshantering är enkel eftersom du bara behöver ange transaktionsbeloppen i lämpliga fält. Mallen har grafer, Sparklines och snygga reglage som gör personlig budget till en rolig aktivitet.

Budgetkalkylator

Budgetkalkylator är ett lättanvänt verktyg för att hantera dina utgifter och inkomster varje månad i Excel-skrivbordsapp, Excel online och offline-format. Mallen kommer med redigerbara celler för att anpassa utgifts- och inkomstrubriker. Mallen är lämplig för en månads budgetering. För nästa månad, duplicera helt enkelt arbetsbladen.

Inkomst- och utgiftstransaktionsdatabladet liknar den manuella anteckningsblocksbaserade budgetspårningen. Du kan skriva ner kassainflöden och utflöden i en lista. När du behöver lägga till en ny rubrik för kassautflöde anger du den helt enkelt under kolumnen Beskrivning och väljer en kategori under kolumnen Kategori.

Enkel personlig budget

Enkel personlig budget Excel-kalkylblad låter dig upptäcka ett djupgående mönster av din personliga ekonomi. Det är det perfekta verktyget för att spåra månatliga utgifter och inkomster utan ansträngning från jobbet eller hemmet. Ladda upp en personlig version i ditt OneDrive-konto för enkel åtkomst via en mobiltelefon, dator eller surfplatta.

Mallen är särskilt lämplig om du letar efter en ensidig vy över alla dina utgifter och inkomster. Det finns inbäddade formler i de dedikerade cellerna för att beräkna årliga och månatliga summor.

Det finns Sparklines bredvid varje inkomst- eller kostnadshuvud för datavisualisering och analys. Du kanske vill prova den här mallen direkt om du ska spara pengar för ett framtida mål eller kontrollera dina utgifter på ett bättre sätt.

Hantera mina pengar

Hantera mina pengar är ett annat snabbt kalkylblad för personlig budgetspårning för Excel. Du måste göra kopior av det för varje ny månad eftersom det är en månatlig tracker. En stor attraktion med den här arbetsboken är en cirkeldiagrambaserad instrumentpanel som ger dig en 360° vy av transaktioner som inkomster och utgifter.

Mallen jämför intäkter med utgifter och genererar besparingssiffror. Därför måste du ange kassainflöden på fliken Månadsinkomst och kassautflöden i kalkylbladet Månatliga utgifter. I slutändan får du en helhetssyn på inkomster, besparingar och utgifter. Du kan också visualisera kassasaldon från instrumentpanelen.

Hushållets månadsbudget

Vill du hantera den månatliga familjebudgeten på rätt sätt? Du kan ladda ner Hushållets månadsbudget mall gratis och kom igång direkt. Dess översiktsflik ger en tydlig bild av balans, intäkter och utgifter. Du kommer också att se en kategorimässig uppdelning av utgifter precis under översiktspanelen.

  Så här åtgärdar du DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN-felet (fullständig guide)

Excel-mallen kommer med mer än 50 utgiftsrubriker. Det finns alltså en mindre chans att du behöver ange några manuella utflödesrubriker eftersom den befintliga listan täcker alla. Justera helt enkelt rubrikerna för beräknad och faktisk kostnad i kalkylbladet Månatliga utgifter för att börja spåra utgifter.

Bröllopsbudgetmall

Bröllopsplanering är ett stort projekt för alla, och därför borde det också finnas en strömlinjeformad bröllopsbudgetplanerare. Du kan prova Bröllopsbudgetmall för Excel för att visualisera alla utgifter i realtid. Du kan också ändra typsnitt och tabellfärger för att matcha utgiftsplaneraren med ditt bröllopstema.

Det är ett budgeteringsverktyg som visar alla kostnadsrubriker i ett enda fönster. Scrolla helt enkelt ner för att ta reda på alla utgifter. Tabellerna ger dig också en visuell fingervisning om du går över eller under din bröllopsbudget.

Semesterbudgetplanerare

Se till att du reser med tillräckligt med kontanter och inte går utöver din budget genom att använda detta enkla Semesterbudgetplanerare verktyg för Excel. Det är i huvudsak ett kalkylblad med vanliga resekostnader som flyg, logi, transport och många fler.

Det finns två tabeller i detta Excel-kalkylblad. Den första visualiserar de breda kategorierna som transport och logi. Den andra tabellen behandlar underkategorier som ingår i de huvudsakliga utgiftsrubrikerna. Du kan också lägga till unika utflödesrubriker.

Månatlig matbudget

Ibland behöver du fokusera på en specifik utgiftsrubrik som månadsbudgeten för mat, underhållning eller shopping. Det hjälper dig med en detaljerad bild av särskilda utgifter som ofta går utöver budgeten. Använda sig av Månatlig matbudget för en bekymmersfri budgetering.

Ange en budget i början av månaden. Börja sedan ange matinköpen på fliken utgifter för att spåra dina utgifter för matvaror. Du kan också byta namn på textrutan under bildrubriken för att ändra matbudgeten till något annat.

Slutord

Ovannämnda gratis Excel-mallar bör täcka alla dina personliga budgeteringsbehov. Beroende på scenariot, som en familjebudget, matbudget, barns collegekostnader, kan du välja vilken gratis Excel-mall som helst och börja spara pengar.

Du kan också lära dig mer om personlig pengahantering genom att använda dessa utmärkta verktyg och appar för personlig ekonomi.