11 bästa eSignature API:er för ditt företag [2023]

Spread the love

eSignature API:er gör det möjligt för en prenumerant att begära dokumentsignaturer, få en uppdatering om signaturstatus och ladda ner de signerade dokumenten.

En dedikerad eSignatur-applikation är en underbar lösning för papperslöst arbete. Oavsett om du är på kontoret eller på semester kan du skicka ett kontrakt till vem som helst. eSignatures-appar är juridiskt bindande och tillåtna i en domstol.

Men hur använder du det med dina applikationer?

Att använda ett eSignature API och integrera det med dina applikationer är lösningen.

Du kan integrera vilken applikation som helst med deras API till din företagswebbplats eller app för att lägga till din varumärkeslogotyp i dokumenten.

I den här artikeln kommer jag att diskutera eSign API:er, deras användningsfall och funktioner, och några av de bästa eSignatur API:erna för ditt företag.

Låt oss börja!

Vad är ett eSign API?

En elektronisk signatur eller eSign API är en typ av API som kan användas av frilansare, företagsägare, små investerare, etc., för att skapa eSignaturer på sina dokument genom att kommunicera med systemet via API-anrop.

De är en REST-baserad webbtjänst som hjälper utvecklare och företag att använda och låta tredjepartsapplikationer ansluta för att kunna använda funktionerna i eSign in-dokument.

Med hjälp av eSign API kan du digitalisera varje pappersarbete och lagra alla dokument i molnet i PDF-format.

Användningsfall av eSign API

Finansiella institut

Finansinstitutet hanterar tillståndsblanketter, avtal, sanktionsbrev, fullmaktsformulär etc. dagligen. Därför måste de integrera eSign API i sina ERP, CRM, check trunkering, eller lån auktorisering processer för att digitala dokument ska kunna signeras och underhållas.

Detaljhandeln

Företag inom dagligvaruhandeln och detaljhandeln måste vara effektiva och snabba för att bli framgångsrika. Med eSign API går det snabbare att skapa leverantörsavtal, det går snabbare att skicka dem till leverantörer och det går ännu snabbare att få avtalet undertecknat.

Sjukvård

Sjukvårdsorganisationer använder eSign-metoder för att automatisera sin dokumentationsprocess, vilket gör att de kan ta hand om patienterna mer. eSign-dokumentationssystem tillhandahåller olika mallar så att sjukvårdsinrättningar kan förbereda patientformulär och avtal i massa.

Rättslig

Pappersarbetet inom den juridiska sektorn är högt eftersom dokumentation är den mest användbara termen i juridiska transaktioner. Företag lägger mer tid på att förbereda och genomföra juridiska kontrakt. Med eSign API kan juridiska team skapa ett kraftfullt revisionsspår och inkludera ett verifieringsverktyg för undertecknaren för att säkerställa efterlevnad.

Funktioner i eSign API

eSign API:er erbjuder flera funktioner för att effektivisera din dokumentationsprocess som hjälper företag att använda API-funktionerna hos eSign i sin applikation eller webbplats:

 • Arbetsflödesbyggstenar: Du kan utnyttja konfigurerbara affärsarbetsflöden för att bygga anpassade eSignature API-processer för att slå samman olika dokument till ett enda arbetsflöde.
 • Bulksignaturfunktioner: Du kan ladda upp en mängd olika dokument för signatursyften och få dem signerade inom några minuter.
 • Försignaturautentisering: Använd videoinspelning och arbetsflöden för ansiktsmatchning för att se till att du har att göra med rätt undertecknare.

Låt oss nu diskutera de bästa eSign API:erna så att du kan bestämma vilken som är bättre för ditt företag.

signera nu

Effektivisera ditt företags arbetsflöden genom att dra fördel av signNows elektroniska signatur-API. Det hjälper dig att förbättra din användarupplevelse på mobilapplikationen eller webbplatsen med dess robusta eSignature API och förbättra dina dokumentarbetsflöden.

  9 sätt att hitta en bok med en vag beskrivning

Anpassa enkelt eSignature API efter ditt företags varumärke. Dessutom kan du testa eSignature-tjänsten med utvecklarsandlådan gratis. Installationsprocessen är supersnabb. Få detaljerad API-dokumentation för att säkerställa en fantastisk utvecklarupplevelse.

Du kan skicka dokument för att begära betalningar och signaturer, skapa anpassningsbara mallar med ifyllbara fält och få status för dina dokument.

Dessutom kan du lägga till fält i dina dokument innan du skapar en PDF. Bjud in andra att underteckna formulär och fyll i uppgifterna via e-post. På så sätt kan du samla juridiskt bindande e-signaturer i en enda instrumentpanel.

Ta en gratis testversion av API som inkluderar alla funktioner, 250 signaturer riskfria inbjudningar och mer. Du kan välja dina inbjudningar per år från 500 till 5000 och ta den digitala världen till nästa nivå.

DocuSign

Integrera eSignature i din företagswebbplats eller mobilapplikation på några minuter med DocuSign eSignature API. Detta är ett säkert eSignature API som hjälper till att begära betalning, spåra dokument och automatisera formulär från applikationen enkelt.

DocuSign hanterar nästan alla dokumentprocesser i ditt företag, från proof of concepts till företagsintegrationer över organisationens affärsapplikationer. Den erbjuder över 400 slutpunkter för att signera, hantera, agera på avtal, samarbeta och mer.

Du kommer att få funktioner som att skicka kuvert direkt i bulk och sammansatta mallar. Prova detta API idag och börja hantera dina affärsdokument i realtid.

Adobe Acrobat Sign API

Förbättra din kundupplevelse med pålitligt och säkert Adobe Acrobat Sign API. Det gör jobbet ännu enklare för utvecklare att integrera funktionerna hos eSignaturer i sina webbplatser, mobilapplikationer och andra plattformar.

Funktioner:

 • Acrobat Sign API är tillgängligt med flera funktioner tillsammans med lättanvända REST API:er. Du kan enkelt integrera eSignaturer i din applikation eller ditt arbetsflöde när du är på språng.
 • Den överträffar eller uppfyller branschsäkerhetsstandarder, inklusive Auth v2.0 för korrekt autentisering.
 • eSignature-automation är en sann term med Acrobats Microsoft Power Automate-kontakt.
 • Du kan slå samman data från din mobilapplikation direkt, fylla i data i förväg och skicka affärsdokument för underskrift.
 • Acrobat låter dig bygga end-to-end-arbetsflöden. Du kan skicka affärsdokument för att hantera och spåra status och signaturer.

Få full tillgång till alla PDF-tjänster, såsom dokumentgenerering och PDF-extrahering, med alternativet ”betala när du går”. Du kan också hantera din prenumeration via AWS.

Zoho tecken

Få den mest enkla och kraftfulla digitala signatur-API-integreringen med Zoho Sign API. Börja integrera med hjälp av tydlig dokumentation som kommer med olika exempel. Oavsett om du är ett snabbväxande företag eller ett företag, kan det skalas i takt med dina behov flexibelt.

Alla affärsdokument som undertecknats med Zoho Sign API är juridiskt bindande och accepteras i en domstol. Det är mycket säkert eftersom det utnyttjar industristandard Auth 2.0-protokoll för säker auktorisering. Du får högre säkerhet för dokumenten.

Med Zoho Sign API kan du skapa, uppdatera och skicka dokument för underskrift, spåra dokumentdetaljer, hämta listorna, ladda ner pdf:en, återkalla dokument, påminna mottagare, ta bort dokument och mer.

Testa Zoho Sign API gratis för att underhålla signeringsarbetsflöden, bilagor, mallar, webhooks, rapporter, användarhantering och mer.

Dropbox tecken

Skicka, signera och lagra dina viktiga affärsdokument i ett sömlöst arbetsflöde med Dropbox Signs intuitiva eSignature-lösning.

Följ bara de tre enkla stegen nedan och hantera dokumentarbetsflöden utan att lämna Dropbox:

 • Börja signera: Välj ett dokument från ditt Dropbox-konto och lägg till undertecknare för att begära signaturer.
 • Dra-och-släpp-fält: Placera olika fält i ditt dokument för att ange olika avsnitt som måste täckas, som namn, signatur och datum.
 • Automatisk spara och aviseringar: Välj en mapp i Dropbox där du kan lagra ditt signerade dokument. Du kan låta Dropbox spara dessa dokument automatiskt och spåra deras status från sändning till signering.
  8 bästa WinZip-alternativ för att komprimera filer 2023

Med Dropbox Sign API kan du minska friktionen och låta dina kunder signera dokumentet var som helst, med vetskap om att informationen är säker. Missa aldrig ett slag med ett enda integrerat arbetsflöde för att lagra, organisera och signera dokument.

Effektivisera din signaturförfrågan genom att omvandla de mest använda dokumenten, som erbjudandebrev, kontrakt, SOWs och NDAs, till anpassningsbara mallar och göra dem tillgängliga i ditt Dropbox-konto.

Dropbox Sign API (tidigare känt som HelloSign) är ett otroligt snabbt eSignature API som låter dig implementera eSignaturer i din mobilapplikation. Du kan skapa varumärken och anpassade upplevelser för att konfigurera e-postmeddelanden och marknadsföra ditt varumärke.

Säkra dina affärsdokument med revisionsspår, efterlevnad av branschstandarder, manipuleringssäkring och datakryptering. Skapa en konsekvent upplevelse för avsändare och undertecknare med detta API.

eSignatures.io API

eSignatures.io API är bäst för att bygga helt hanterade kontrakt med omfattande integration av eSign API med småskärmsenheter som smartphones. Det är en mobilvänlig plattform som kan göra ett kontrakt på din enhet till en mycket responsiv hastighet.

Avtalen är juridiskt bindande och kan tillåtas i en domstol. eSignatures.io API kommer med en mängd olika funktioner, såsom SMS-integration, automatisering av arbetsflöden, spårning av signaturgranskning och mer. För att begära en signatur måste du:

 • Skaffa API-nyckeln
 • Anropa API-slutpunkten och konstruera begärandekroppen enligt dokumentationen
 • När du har skickat kontraktet kan du få status för ditt kontrakt om det är undertecknat eller inte.

Det flexibla prissättningsalternativet låter dig betala när du går; därför inget långsiktigt åtagande.

PandaDoc

Stäng fler erbjudanden snabbare genom att samla eSignaturer med PandaDoc eSignature API. Det låter dig ladda upp ett befintligt dokument i vilket format du vill eller skapa ett nytt dokument med hjälp av mallar från olika alternativ.

Skicka ditt affärsdokument till flera mottagare via din valda kanal, med eller utan att signera beställningen. Du kan också bädda in den i ditt mobila applikationsgränssnitt. När du är undertecknad får du dokumentet med dess säkerhetscertifikat så att du omedelbart kan ta med informationen till systemet.

PandaDoc inbyggda webhooks ger omedelbar åtkomst. Du kan begära signaturer från vilken enhet som helst, var som helst, via webben, appgränssnittet och e-postmeddelanden. Detta kommer med inbäddad signering som ökar användarupplevelsen och engagemanget. Automatisera dessutom insamlingen av signerade dokument i ett sömlöst arbetsflöde.

Om du är redo att börja, skapa en gratis sandlåda eller begär en gratis demo. Välj den högre planen för att dra nytta av fler fördelar och funktioner.

BoldSign

Bädda in hela den elektroniska signaturprocessen i dina affärsapplikationer med BoldSigns blixtrande snabba eSignature API. Det låter dig automatisera dina dokumentarbetsflöden. Du kan använda dess omfattande REST API för att ladda upp dokument, tilldela signaturfält dynamiskt och skicka dokument för signatur.

BoldSigns multi-tenant SaaS-applikationsintegration är en extra fördel för dig.

Spåra status för förfrågningar och ladda ner en kopia av det undertecknade dokumentet när processen är klar. Användare kan infoga signaturer i dokumentet på markerade positioner innan de skickas.

BoldSigns utvecklarsandlåda låter dig testa eSignature API grundligt så att du kan integrera eSignature-funktioner i applikationen för att säkerställa att allt fungerar bra. Den kan hantera miljontals signeringsförfrågningar utan fördröjning.

  Hur man skapar en kalender i Google Sheets

Kom igång med ett gratis sandlådekonto eller ta en gratis provperiod från de olika planerna för att förstå fördelarna. Från obegränsade mallar till autentisering, BoldSign erbjuder stora funktioner.

Foxit eSign

Hantera digital signatur med Foxit eSign API och dra fördel av dess funktioner för att få lösningar i världsklass. Med den här lösningen kan du skala din verksamhet, minska kostnaderna och utöka dina möjligheter. Samla in juridiskt bindande e-signaturer och lagra dem på några minuter.

Generera affärsdokument på begäran i applikationen och var säker på att du och dina kunder aldrig missar ett slag. Bädda in signering för att behålla dina kunder på din applikation eller webbplats. Med Foxit eSign kan du främja en omfattande, strömlinjeformad och positiv varumärkesupplevelse.

Integrera eSign API smärtfritt, tack vare snabbguiderna. Med stöd för eSignature API kan du ladda upp ett dokument och skicka det för signatur, skapa anpassade taggar och mallar, bädda in signering i applikationerna, få webhook-arbetsflöden, ladda ner rapporter och dokument och supportpartnerflöde.

Välj vilken plan du vill som inkluderar revisionsspår, digitalt certifierade PDF-filer, ett lättanvänt användargränssnitt, ett innehållsbibliotek, e-post- och SMS-påminnelser, UETA- och ESIGN-efterlevnad, teamdokumentsäkerhet, bifogade funktioner, mappetiketter och mer.

DigiSigner

Kom igång med DigiSigner eSignature API och fånga juridiskt bindande signaturer med lätthet. Registrera dig och få din API-nyckel för att skicka signaturförfrågningar och utnyttja avancerade funktioner med detta enkla och kraftfulla API.

Du kan visa dokument på din webbplats genom att bädda in dem och låta besökare fylla i dokumentet och skriva under utan att lämna webbplatsen. Dessutom kan du skicka länkar till dina affärsdokument via e-post så att dina mottagare kan öppna och signera dokumenten när som helst, var som helst.

Ladda upp ditt dokument eller formulär som en mall och konfigurera det med hjälp av en instrumentpanel. Skicka dem för signering via eSignature API. Lägg dessutom till textstycken i ett specifikt format till dina dokument för att nämna var din kund ska skriva under och ange detaljerna i formuläret, som namn, datum, etc. Du kan också använda ditt företags varumärke.

GetAccept

Integrera GetAccept med dina affärsverktyg och få allt du behöver. API:et är enkelt, lätt att använda och snabbt så att du kan ansluta dess plattform till din tekniska stack sömlöst. Skapa automatiskt dokument från det system du väljer med den information du redan har.

GetAccept API minimerar manuell inmatning av information och maximerar effektiviteten. Du kan aktivera ditt dokumentarbetsflöde, hämta data efter att dokumentet har ändrat dess status och extrahera bilagor. API:et låter dig samla in och fånga in juridiskt godtagbara dokument.

Förvandla potentiella kunder till dina värdefulla kunder idag. Schemalägg en demo och upplev en unik väg mot en digital signatur.

Slutsats

eSign API: er är fantastiska verktyg för företag som hanterar flera dokument på en och samma dag. Företag kan få en låg kod och mångsidigt eSign API för att optimera och påskynda sin signaturprocess genom att integrera den med sin tekniska stack.

Dessa API:er används av företag och utvecklare för att implementera och utnyttja fördelarna med onlinesignaturer. Detta kommer att minska kostnaderna, öka värdet, förbättra samarbetet och förbättra produktiviteten.

Så välj det bästa eSignature API från listan ovan baserat på dina behov och integrera det med dina applikationer.

Du kan också utforska några bästa digitala upplevelseplattformar för att leverera utmärkta digitala upplevelser till användare.