11 Bästa Duplicate File Finder för att hålla din Windows och Mac ren

Du kan spara mycket utrymme från ditt system genom att ta bort dubbletter av filer som finns på din enhet.

För att din Windows och Mac ska fungera smidigt måste du ta bort dubbletter av filer. Systemet blir långsamt och opålitligt när hårddisken blir full.

Den enklaste lösningen här är att skaffa en större hårddisk och utöka ditt systems kapacitet. Om du inte vill gå med det här alternativet är det bästa du kan göra att ta bort onödiga filer från ditt system. Det är inte ett genomförbart alternativ att sitta och hitta alla dubbletter av filer i ditt system. Det är här olika verktyg kan vara till hjälp för dig.

Med hjälp av programvara för dubblettfilsökning kan du enkelt hitta dubbletter av filer på din dator. Allt du behöver göra är att köra programvaran och ta bort alla dubbletter av filer med ett enda klick.

Så låt oss hoppa direkt till listan över bästa programvara för duplikatfilsökning.

CCleaner

Om du letar efter ett verktyg som kan hitta dubbletter av filer och hjälpa till med andra saker som integritet, bör du överväga att använda CCleaner. Det hjälper dig att enkelt och snabbt hitta alla duplicerade filer som finns på din dator. Du kan också söka efter en kopia av alla foton, videor, dokument eller andra filtyper på din enhet. Detta verktyg kommer att titta igenom alla mappar för att hitta de angivna filerna.

En annan innovativ funktion är PC Health Check. Den här funktionen kommer att helt analysera din dator och rekommendera några korrigeringar för optimeringar. Detta gör att din dator fungerar snabbare och smidigare. CCleaner uppdaterar all programvara som används på datorn automatiskt för att undvika kryphål som kan utnyttjas.

Ditt Mac- eller Windows-system kommer att börja fungera snabbare med hjälp av CCleaner eftersom det skulle rensa bort alla föråldrade filer och inställningar. Alla onödiga bakgrundsappar kommer att stoppas för att undvika att RAM-minnet används på platser där det egentligen inte behövs. Detta kommer att få din dator att fungera smidigt och korrekt.

Avast

Avast Cleanup fungerar som det ultimata tuneup-alternativet för att städa upp och snabba upp din dator. När din dator blir gammal måste du använda olika sätt för att öka dess prestanda och förhindra att den saktar ner.

Om du någonsin känner att du får ont om utrymme behöver du inte oroa dig eftersom Avast har täckt dig. Avast kommer att utföra skanningsprocessen för varje fil för att hitta dubbletter och även ta bort skräpfilerna för att ditt system ska fungera smidigt. Detta verktyg anses vara ett utmärkt alternativ när du letar efter en tuneup-verktygssats.

Några av huvudfunktionerna i Avast är:

 • Viloläge för att hålla resurskrävande appar i viloläge
 • Genvägsrengörare för att ta bort alla döda genvägar från systemet
 • Regelbundet automatiskt underhåll
 • Rensar spåren av cookies från alla webbläsare
 • Bloatware-borttagning för att ta bort alla oönskade verktyg från tredje part
 • Söker efter och åtgärdar alla problem på din disk

Förutom det finns det många andra funktioner som gör Avast Cleanup Premium värt det. Din dator kommer att fungera precis som en ny med de optimeringar som gjorts med Avast.

Tvillingarna

Hitta alla duplicerade filer på din Mac inom några sekunder med MacPaw Gemini.

Dess intelligenta funktion är smart nog att hitta dubbletter och återställa massor av diskutrymme. Nu finns det ingen anledning att gräva igenom varje hörn av systemet för att hitta dubbletter av filer eftersom Smart Select kan få det att hända med ett enda klick.

Precis som dubbletter tar även liknande media upp för mycket av ditt utrymme. Gemini hittar dem åt dig, och du kan enkelt välja de du vill ha och ta bort de andra. Du kan titta på alla bilder med liknande bilder och bara behålla den bästa. Gemini tittar igenom iTunes för att se om det finns någon dubblett mediefil.

Det bästa här är att Geminis algoritm lär sig baserat på hur du hittar dubbletter och tar bort dem. Det kommer ihåg filerna du behåller och de som du tar bort. När den upptäcker några kopior kommer Gemini att meddela dig. Med detta kommer din Mac att förbli fri från dubbletter av filer för alltid.

Om du raderar något av misstag behöver du inte oroa dig eftersom Gemini lagrar det i papperskorgen så att du kan få tillbaka det med ett enda klick. En annan fantastisk sak är Geminis användargränssnitt. Människor älskar att använda det här verktyget på grund av dess rena och prisbelönta UI-design.

Gemini tror på att göra saker enkelt för användarna eftersom det är vad en dubblettfilsökare gör.

PassFab

PassFab Duplicate File Finder hjälper dig att hålla ditt system rent genom att upptäcka och ta bort alla duplicerade filer på ditt system. Oavsett vilket filformat det är, om det är en dubblett, kommer programvaran att bli av med den. Mjukvaran är mycket väl kompatibel med Windows bärbara datorer, stationära datorer, interna enheter och till och med externa enheter som USB, SD-kort, etc.

Med för många filer lagrade i ditt system blir det ofta svårt att hitta dubbletter. Men du kan helt lita på PassFab Duplicate File Finder eftersom du kommer att kunna se alla dubbletter av filer framför dig med en enda skanning. Så det finns ingen anledning att oroa sig för långsamma system nu. I det ögonblick du känner att det inte finns något utrymme kvar behöver du bara ta bort dubblettfilerna.

Det bästa med det här verktyget är att det kommer att visa dig en jämförelse av alla dubbletter av filer. Detta gör det ganska enkelt för dig att ladda ner de dubbletter och bara behålla de ursprungliga. Gränssnittet är ganska lätt att använda och intuitivt. Alla filer kommer att skickas till papperskorgen så att du kan bekräfta om du behöver dessa filer eller inte.

Du behöver bara gå igenom en 3-stegsprocess för att hitta alla dubblettfiler på ditt system. Lägg till alla mappar som du vill skanna. Välj skanningsläge. Slutligen, ta bort alla dubbletter av filer. Nu är ditt system klart.

Macube

Varje Mac-användare kommer att tycka att Macube är ett utmärkt optimeringsverktyg. När det kommer till användarupplevelse är det viktigaste med detta verktyg att få användarna att känna den verkliga kraften hos Mac-datorer. Din Mac kommer alltid att förbli som en ny med hjälp av de optimeringar som görs tillgängliga av detta verktyg.

De funktioner som görs tillgängliga av Macube är alla nödvändiga för varje Mac-användare.

 • Duplicate Files Finder
 • Smart skanningssystem
 • Rensa oanvända filer baserat på storlek
 • Privat skydd
 • Fullständig borttagning av appar och deras data

Bland alla funktioner är den mest användbara för alla Mac-enheter funktionen Duplicate File Finder. Det finns ingen anledning att gå igenom varje fil i varje mapp. Nu kan du helt lita på den här funktionen och hitta alla dubbletter av filer som tar upp ditt diskutrymme.

DupInOut

När du tar bort dubblettfilerna ser data ganska organiserad ut och du har gott om utrymme också på din enhet. Men det är en riktigt tråkig uppgift att söka efter dubbletter av filer bland alla dina data. Det är här DupInOut gör jobbet åt dig så att du kan arbeta produktivt och exakt.

DupInOut sticker ut bland de andra duplikatfilsökningsprogramvaran på grund av några av nyckelfunktionerna.

Släpp mappar för sökning och ignorering

Programvaran har ett ganska lättanvänt gränssnitt för nybörjare. Allt du behöver göra är att släppa de mappar som du vill söka efter dubbletter av filer i ett avsnitt. I det andra avsnittet måste du placera mappen som du vill ignorera att söka i.

Definiera sökfilter

Dessa sökfilter ger dig ett övertag när du söker efter dubbletter. Du kan begränsa skanningsprocessen för specifika typer av filer och även begränsa filstorleken. Du kan antingen gå med de fördefinierade sökfiltren som finns tillgängliga i programvaran eller skapa dina egna filter för bättre resultat.

Filval med ett enda klick

Även om programvaran förser dig med alla dubbletter är det en riktigt tråkig uppgift att sitta och granska dem alla. Den automatiska urvalsassistenten gör jobbet åt dig. Du kan markera hundratals filer med ett enda klick baserat på mönstret som du har definierat. Utöver det kommer du att vara glad att veta att programvaran kommer att lagra en kopia av varje grupp så att du inte förlorar all data.

Filorganisation

Förutom funktionen för att hitta dubbletter av filer är DupInOut också bra på filorganisation. Om det finns tusentals filer på din enhet kan du enkelt organisera dem i olika mappar baserat på deras filtyper, ändringstider och skapelsedatum.

DupInOut är en utmärkt programvara för att hitta dubbletter av filer, och dess andra funktioner är användbara för att optimera din dator.

Duplicate File Remover

Utför en fullständig analys av alla mappar på din PC för att enkelt hitta alla dubbletter av filer. Duplicate File Remover består av ett medieredigeringsverktyg för att separera alla dina mediefiler och ta bort deras kopior som tar upp utrymme på din enhet. Så du behöver inte längre oroa dig för att ditt utrymme ska ta slut.

Du kommer att kunna hitta originalfilen och kopiorna som finns i ditt system. Det bästa med det här verktyget är dess användarvänliga gränssnitt och intuitiva design. Du kan bläddra igenom alla mappar, dokument och mediefiler med ett enda klick. Programvaran låter dig bläddra igenom mer än 100 filformat.

Medan ditt system genomsöks efter dubbletter av filer kan du till och med hoppa över några filer som du vill behålla. Sortering och filorganisation blir ganska enkelt med hjälp av detta verktyg. Så vi kan säga att det inte bara är en duplicerad filsökningsprogramvara, utan den kommer också att hjälpa dig att optimera din dator för noggrannhet och smidighet.

Duplicate Cleaner

Dubblettfiler byggs upp i ditt system och gör det långsamt. Regelbunden rengöring av dubbletter av filer är avgörande för att spara utrymme och göra enhetens funktion smidig. Duplicate Cleaner hjälper dig att hitta alla dubbletter av filer så att du inte behöver söka igenom varje mapp efter dem.

Det lättanvända gränssnittet frågar efter platsen där du vill söka efter dubbletter av filer och mappar. Verktygets urvalsassistent hjälper dig att välja alla filer som du vill ta bort. När programvaran visar resultaten kan du antingen ta bort dem eller ändra deras plats också.

Även om du har beskuren, ändrat storlek, roterat eller redigerat dina foton, kommer Duplicate Cleaner fortfarande att kunna hitta de duplicerade och meddela dig om dem. Så det finns ingen anledning att oroa sig för liknande bilder på ditt system längre.

Flera musikfiler kan enkelt tas bort med de dubbla skanningsalternativen som tillhandahålls av detta verktyg. Du kan söka efter dubbletter av filer baserat på titeln, namnet, artisten eller andra taggar.

Verktyget kommer också att undersöka zip-filer för att få korrekta resultat om det finns några dubbletter av filer i zip-mappen.

XYplorer

Att hantera filer har aldrig varit så enkelt för Windows-användare. Med hjälp av XYplorer kan du helt lita på den för fullständig hantering av dina filer. Programvaran är mycket tillförlitlig, tillsammans med flera funktioner som unika metoder för att automatisera vissa återkommande uppgifter, verktygets anpassningsbara gränssnitt, flikar och ett kraftfullt filsökningsalternativ.

Det bästa med den här filhanteraren är att den är helt portabel. Det behövs ingen installation, och den kommer också ihåg konfigurationen du har sparat. Verktyget har utformats för att förbättra din effektivitet och låter dig fokusera på ditt arbetsflöde helt.

Det finns gott om anpassningar för att du ska få verktyget att fungera som du vill ha det. Oavsett om du vill rensa bort dubblettfilerna eller helt optimera ditt system, kan du lita på XYplorer för att din dator ska fungera smidigt.

MindGems

En unik sak som MindGems erbjuder är att den kommer att jämföra innehållet i filerna och ta reda på de dubbletter även om de använder olika namn. Detta gör att du kan hitta dubbletter av filer genom att jämföra deras data.

MindGems Duplicate File Finder-verktyget använder sig av avancerade algoritmer för att söka efter dubbletter av filer. Verktyget kan hitta dubbletter av filer av alla format, inklusive bilder, videor, dokument och andra.

Hela processen är ganska enkel. För det första måste du starta skanningsprocessen genom att överväga flera detekteringslägen. Du kan skanna efter dubbletter av filer baserat på liknande filnamn, 100 % lika innehåll och liknande filtyper. Verktyget ger automatiskt resultaten med alla dubbletter av filer. Nu kan du förhandsgranska dem direkt i verktyget för att välja de som du vill ta bort. Du kan till och med flytta filerna till en säkerhetskopieringsmapp eller enhet för att optimera din dator och göra den snabb.

4DDiG Duplicate File Deleter

4DDiG Duplicate File Deleter från Tenoshare fungerar på foton, videor, dokument, musik, etc., med en påstådd 100% noggrannhet.

Den är kompatibel med interna diskar på Windows och Mac, externa enheter, nätverksenheter och till och med molnlagring som Google Drive. Dessutom kan man anpassa sökfilter genom att välja specifika platser för dubblettsökarskanningarna.

Detta verktyg stöds av avancerade algoritmer som söker efter filer baserat på namn och innehåll. Dessutom behåller den aldrig någon personlig information.

Vidare kan man prova denna dubblettfilsökare gratis och uppgradera till de betalda planerna.

Slutgiltiga tankar

Dubblettfiler kan sakta ner din dator, och att försöka hitta dem på egen hand är en tråkig uppgift. Så det är bättre att gå med en dubblettfilsökare för att göra jobbet. Således kommer du att ha ett optimerat system utan några dubbletter av filer kvar i ditt system. Välj verktyget enligt dina krav och få jobbet gjort.

Läs sedan om den bästa Mac-optimeringsmjukvaran.