11 bästa AI-baserade Chrome-tillägg för bättre produktivitet

Spread the love

91 % av alla ledande företag investerar kontinuerligt i artificiell intelligens (AI) och AI-baserade verktyg, och den globala marknaden för AI förväntas nå en hel del 1,59 biljoner dollar år 2030.

Detta visar effekten av AI i dagens värld och den konsekventa, utbredda adoptionen av individer, organisationer och företag.

Artificiell intelligens är programmerad på tekniker och algoritmer, som Machine Learning (ML), Natural Language Processing (NLP) och djupinlärning för att utföra redundanta uppgifter som kräver mänsklig intelligens.

Dessa AI-baserade verktyg gör våra jobb enklare genom att:

 • Automatisera repetitiva uppgifter, så att intressenter kan investera i komplexa uppgifter
 • Förbättrad effektivitet och noggrannhet tack vare hanteringen av en stor datamängd.
 • Förbättra beslutsfattande genom att effektivisera komplex dataanalys.
 • Öka personaliseringen genom att analysera kundfeedback, preferenser och data, vilket förbättrar kundnöjdheten.

Således kan användning av AI-verktyg hjälpa till att frigöra och spara värdefull tid samtidigt som snabbheten, beslutsfattandet, noggrannheten och effektiviteten för att slutföra en uppgift förbättras.

Google inser vikten av automatisering och AI och tillhandahåller flera Chrome-tillägg för att automatisera dina dagliga uppgifter och effektivisera effektiviteten.

I den här artikeln kommer vi att titta på några av de bästa AI-baserade Chrome-tilläggen som du kan installera på din enhet för att öka din arbetsproduktivitet.

En Chrome-tillägg är ett tillägg eller en liten programvarumodul som är utformad för att förbättra användarupplevelsen och funktionaliteten i Chrome-webbläsaren.

Med cirka 188 620 tillgängliga Google Chrome-tillägg är de finaste och mest populära tilläggen byggda på artificiell intelligens och dess algoritmer.

Låt oss utforska!

Komponera AI

Compose AI är ett Google Chrome-tillägg som är bäst lämpat för att accelerera och automatisera dina skrivkampanjer. Detta Compose AI-tillägg minskar din skrivtid och ansträngning med 40 % genom AI-driven textgenerering och automatisk komplettering.

Det finns ingen gräns för vad du kan skriva med denna AI Chrome-tillägg. Så oavsett om du vill skriva e-postmeddelanden, berättelser, webbplatskopior, blogginlägg eller till och med forskningsämnen, är detta rätt Chrome-tillägg.

Allt du behöver göra är att helt enkelt skriva // för att skapa valfri text.

Du kan för närvarande använda det här tillägget på Gmail och Google Dokument; men det kommer snart att finnas tillgängligt på fler sajter.

Du kan använda tilläggets autoslutförandefunktion om du har writer’s block. Börja bara skriva meningen så kommer tillägget att visa förslag. Om förslagen är vettiga och du vill acceptera dem, klicka på knappen ”Tab”.

Här är några fler funktioner i denna utmärkta AI Chrome-tillägg:

 • Markera den del av din mening som du vill omformulera eller redigera för att hämta inspiration från de tillfrågade AI-förslagen.
 • Skriv hela e-postmeddelanden med bara några få ord.
 • Generera och skicka professionella e-postsvar med ett enda klick, eftersom tillägget refererar det ursprungliga e-postmeddelandet till utkast till svar.
 • Förbättrar anpassning genom att lära sig tonen i rösten, föreslå kontextmedvetna förslag och förstå plattformen och skrivstilen.
 • Sömlös integration med användarens befintliga verktyg och plattformar.

Kolla in den här enkla Compose AI-guiden för att lära dig mer om denna AI-tillägg.

Perplexity AI

Perplexity AI är ett Chrome-tillägg som kombinerar ChatGPT och Googles kraft. Om du har en fråga, fråga Perplexity AI, som ger snabba svar genom att surfa på internet.

Här är några snabba funktioner i denna kraftfulla Perplexity AI-tillägg:

 • Ställ alla frågor från ditt verktygsfält för att få snabba svar med citerade resurser.
 • Ge omedelbara sammanfattningar av dina befintliga sidor.
 • Ställ eventuella frågor om din nuvarande eller befintliga sida.
 • Ställ alla frågor som är fokuserade på din nuvarande domän.
 • Ställ uppföljningsfrågor om din nuvarande sida eller domän.
  Översätt medicinsk jargong till enkel engelska med en Chrome-tillägg

Det unika med Perplexity AI är att, till skillnad från ChatGPT, som genererar generiska svar, genererar detta tillägg domänspecifika svar genom att citera flera webbsidor från samma domän.

Perplexity AI visar också relaterade frågor till din fråga, så att du kan utforska mer och få ytterligare insikter om din fråga.

Dessutom kan du också dela svaret på olika plattformar, som Facebook, Twitter och WhatsApp, eller kopiera länken för att besöka ditt svar när som helst.

Den tillhandahåller också en förbättrad version av tillägget som drivs av PGT-4 som svarar på de svåraste frågorna med rikare svar. Du kan också ladda ner tillägget på dina mobila enheter, som är tillgängligt för iPhone och Android.

WebChatGPT

Även om ChatGPT inte tillhandahåller särskilt relevant och senaste information efter 2021, fyller WebChatGPT denna lucka och utökar dina ChatGPT-meddelanden med relevanta och uppdaterade resultat från webben.

Denna WebChatGPT AI-tillägg är helt serverlös, utan backend-server, analys eller datainsamling, vilket säkerställer hög datasäkerhet. Den använder sökmotorn DuckDuckGo för att ge svar på dina frågor.

Du kan använda detta tillägg på Google Chrome, Firefox och Microsoft Edge enligt dina specifika krav.

Vis en

Wiseone är ett AI-drivet Chrome-tillägg som förbättrar din läsupplevelse online och erbjuder ett nytt sätt att utforska och läsa information online.

Det ger enklare tillgång till faktainformation och förenklar komplex information till ett lättbegripligt språk, vilket ger tydliga och koncisa svar.

De avgörande funktionerna i detta Wiseone-tillägg inkluderar följande:

 • Den tillhandahåller upptäcktsfunktionen som hjälper dig att förstå komplexa termer eller begrepp, så att du kan förbättra dina kunskaper och bemästra ditt ordförråd.
 • Verifiera faktainformation genom att korskontrollera olika källor med samma ämne.
 • Sammanfatta alla webbsidor eller webbplatsinnehåll för att få viktiga takeaways och information att komma ihåg.
 • Utforska andra artiklar från andra källor för att fördjupa din kunskap och ämnesförståelse.

Således, om du kämpar med att hitta relevant och saklig information på webben, med så många källor, gör Wiseone det enkelt att konsumera exakt och korrekt innehåll online, hålla dig fokuserad och förbättra din produktivitet.

Grammatiskt

Oavsett om du är innehållsskribent, marknadsförare, affärsproffs, utbildare, nystartad ägare eller student, är Grammarly en go-to och det mest populära Chrome-tillägget för att kontrollera ditt innehålls grammatik.

Detta Grammarly Chrome-tillägg förbättrar ditt skrivande och din kommunikation avsevärt genom att kontrollera grammatik, stavningskontroller och interpunktion, vilket ger omfattande feedback om ditt innehålls tydlighet och skrivstil.

Med Grammarly kan du inte bara fixa stavfel utan också skriva om meningar för medvetenhet och klarhet och skriva innehåll på flytande engelska som bättre resonerar med tonen hos dina läsare eller andra intressenter.

Grammarly för Google Chrome ger förslag i realtid genom att lägga till färgkodade understrykningar för att lyfta fram förbättringsområden i ditt skrivande.

Till exempel lägger den till en rödfärgad understrykning för stavningskontroller eller skiljeteckenfel och en blåfärgad understrykning för förslag på omformulering av meningar.

Andra grammatiska funktioner inkluderar:

 • Effektivisera ordrika fraser för att förbättra läsbarheten och undvika förvirring.
 • Upptäck ofta förvirrade ord som används omväxlande i olika sammanhang, som effekt och affekt.
 • Föreslår ordvalsförbättringar för läsarens engagemang.
 • Genererar förformaterade automatiska citeringar för onlinekällor på några sekunder.

Grammatiskt fungerar sömlöst i din Chrome-webbläsare på flera plattformar, var du än skriver innehåll, inklusive Google Dokument, Gmail, LinkedIn, Facebook, WhatsApp och mer.

  Hur man tar bort ett Google-konto från Chrome

NoteraGPT

Har du inte tid att titta på långa YouTube-videor? NoteGPT är din lösning.

NoteGPT-tillägget är gratis och använder OpenAIs ChatGPT för att sammanfatta YouTube-videor och deras innehåll.

Den ger tillgång till en YouTube-videosammanfattning och tar anteckningar från videorna du tittar på. Dessutom låter det dig ta tidsstämplade anteckningar och skärmdumpar på vilken YouTube-video som helst.

Dessa funktioner gör NoteGPT till ett snabbt, intuitivt och tidseffektivt Chrome-tillägg, vilket gör det enklare och snabbare att lära sig om videons innehåll utan att egentligen titta på det.

Det är enkelt att använda detta tillägg:

 • Gå till YouTube-videon du är intresserad av och aktivera Chrome-tillägget.
 • Klicka på knappen Transcript för att generera videons transkription med tidsstämplar.

 • Klicka på Sammanfattning och knappen Visa AI-sammanfattning.

 • Den genererar videosammanfattningen i ChatGPT om du är inloggad på ditt ChatGPT-konto.

 • Klicka på knappen Anteckningar för att göra videoanteckningarna medan du tittar på den och kopiera transkriptionen för att spara den offline eller på andra plattformar genom att klicka på ikonen Kopiera.

Det är viktigt att notera att du måste ha ett ChatGPT-konto för att använda detta tillägg.

Men enligt tilläggets nya funktion, om du anger din Open API-nyckel på fliken Sammanfattning, genererar den videosammanfattningen direkt på YouTube istället för att omdirigera dig till ChatGPT.

Otter AI

Om du kämpar med att ta mötesanteckningar samtidigt som du lyckas uppmärksamma mötet, är Otter AI till räddningen.

Otter AI är en AI-mötesassistent och anteckningstagare som spelar in ljud och automatiskt genererar anteckningar för att förbättra teamets effektivitet. Det tar bort besväret med manuell anteckning och låter deltagaren fokusera helt på mötet, undvika distraktioner och förbättra produktiviteten.

Otter AI Google Chrome-tillägget fångar mötesbilderna och genererar sammanfattningar för deltagarna 30 gånger snabbare än den manuella processen.

Deltagare eller lagkamrater kan också samarbeta live om utskriften genom att markera nyckelpunkter, lägga till kommentarer och tilldela lagmedlemmarna åtgärder.

Här är några funktioner i detta Chrome-tillägg:

 • Anslut tillägget till din Microsoft- eller Google-kalender för att automatiskt gå med i eller spela in dina Teams-, Zoom- och Google Meet-möten.
 • Använd tillägget på webben eller Android- eller iOS-appen.
 • Den genererar en automatisk mötessammanfattning och skickar den till deltagarna via e-post, så att de enkelt kan komma ihåg nyckelpunkterna och spara tid från att gå igenom den detaljerade utskriften.

Därför är Otter AI ett utmärkt Chrome-tillägg som hjälper studenter, lärare och affärsmän att öka produktiviteten bland individer och positiva interaktioner.

Jasper AI

Jasper AI är ett AI-innehållsverktyg eller -plattform som hjälper dig att skriva och skapa högkvalitativt innehåll 10 gånger snabbare. Det minskar tiden som krävs för att utarbeta de första utkasten med 80 % och ger skribenter, marknadsförare och företag 3,5x avkastning på investeringen.

Jasper Everywhere Extension är ett Chrome-tillägg som fungerar överallt där du skriver innehåll, oavsett om du svarar på e-postmeddelanden, skriver långa bloggar på Google Dokument eller skriver socialt innehåll. Således eliminerar det behovet av att kopiera Jasper-plattformens AI-utdata och klistra in den på önskad plats.

Jasper AI lär sig effektivt dina varumärkeskrav, inklusive din tonfall, för att hjälpa dig skapa relevant och konsekvent innehåll i alla kampanjer.

Här är några viktiga funktioner i Jasper AI:

 • Skapa original innehåll som är rikt på sökord och utan plagiat från grunden, optimerat för sökmotorer.
 • Skala upp innehållsmarknadsföring genom att återanvända befintligt innehåll och generera nytt innehåll i stor skala för flera plattformar.
 • Det hjälper till att sluta blockera författaren genom att skapa kreativa kopior och första utkast på några sekunder.
 • Möjliggör effektivt teamsamarbete för att hålla alla teammedlemmar på samma sida och låsa upp deras kreativa potential.
 • Ökar försäljning och annonskonverteringar genom att enkelt skriva och testa flera kopior.
 • Tillhandahåller 60+ förgjorda mallar till hands för att skriva socialt innehåll med en vind.
 • Skapar ett personligt e-postsvar, med tanke på sammanhanget för din e-posttråd eller kedja.
  Hur man stoppar omdirigeringar i Chrome

Med alla ovanstående funktioner säkerställer Jasper också hög datasekretess och skyddar dina varumärkesdata med uppdaterade säkerhetsprotokoll och kontroller.

AnvändChatGPT.AI

UseChatGPT.AI är en smart och en av de bästa ChatGPT Chrome-tilläggen som gör ChatGPT tillgängligt till hands för att förbättra din produktivitet och effektivitet.

Det är ett kostnadsfritt Chrome-tillägg som hjälper dig att skriva, sammanfatta, omformulera, förklara, översätta eller svara på vilken text som helst på en webbplats eller plattform utan att navigera i ChatGPT eller kopiera och klistra in innehållet.

Detta Chrome-tillägg kräver inte nödvändigtvis ett ChatGPT OpenAI-konto, vilket gör det mycket bekvämt och tillgängligt.

Här är tilläggets nyckelfunktioner:

 • Snabbast åtkomst till ChatGPT med en enkel kortkommando (Cmd/Alt + J).
 • Välj text på vilken webbplats som helst för att skriva om med ett klick enligt din lämpliga varumärkeston, inklusive professionell, okomplicerad, avslappnad, vänlig och självsäker.
 • Förbättra förståelsen och läshastigheten genom att välja text på vilken webbplats som helst och välja alternativet översätta, sammanfatta eller förklara från tillägget med ett klick.

 • Skriv personliga och effektiva textsvar med ett klick.
 • Du kan översätta texten till 14 olika språk, inklusive holländska, franska, portugisiska, ryska, koreanska och italienska.

Därför är UseChatGPT.AI ett bekvämt och integritetsvänligt Chrome-tillägg för att skriva om, sammanfatta, omformulera eller översätta text på webben med ett enda klick.

Merlin

Merlin ChatGPT-assistent är ett Chrome-tillägg som möjliggör enkel åtkomst till ChatGPT med ett enkelt kortkommando för Mac och Windows.

Använd Cmd + M på Mac-enheter och Ctrl + M på Windows för att använda detta tillägg i din webbläsare.

När du väljer något onlineinnehåll och trycker på kommandona som nämns ovan, öppnas en Merlin-ruta där du kan välja mellan alternativ, som att sammanfatta innehållet, skapa ett svar eller göra innehållet kortare eller längre.

Merlin kan också sammanfatta YouTube-videoinnehållet och långa bloggar i nyckelpunkter. Andra funktioner inkluderar:

 • Generera snabba och effektiva e-postsvar.
 • Skriv engagerande socialt innehåll på plattformar som LinkedIn och Twitter.
 • Använd gratis ChatGPT-uppmaningar för att spara tid och slutföra timmars arbete på några sekunder.
 • Spara dina mest använda uppmaningar för att automatisera repetitiva uppgifter.

HyperWrite AI

HyperWrite är en AI-skrivassistent som hjälper dig att skapa e-postmeddelanden, blogginlägg, webbplatskopior och mer 10 gånger snabbare. Det hjälper dig att generera, omformulera, anpassa och förbättra ditt innehåll på några sekunder.

Du kan chatta med HyperWrite som i ChatGPT. Skillnaden är dock att HyperWrite Google Chrome-tillägget låter dig använda det var som helst på webben för att öka dina skrivande och kreativa färdigheter och effektivitet.

Förutom att omformulera och generera engagerande innehåll, föreslår HyperWrite också kontextuella ord och fraser medan du skriver för att undvika upprepningar och hjälpa dig att slutföra meningar.

Den förstår din unika skrivstil och genererar innehåll som matchar din ton och röst.

Slutord

AI-baserade verktyg och Chrome-tillägg gör flera jobb enklare genom att automatisera redundanta uppgifter och förbättra den totala hastigheten, effektiviteten, noggrannheten, produktiviteten och kvaliteten.

Så om du vill spara tid och förbättra din arbetseffektivitet, kolla in och prova de bästa AI-baserade Chrome-tilläggen som nämns ovan.

Kolla sedan in Chrome-tillägg för att få den bästa ChatGPT-upplevelsen.