11 appar och onlineresurser för att utöva självmedkänsla

Får du någonsin dig själv på att döma dig själv mycket hårdare för dina fel och brister än du någonsin gör andra? Denna självdestruktiva tendens är alltför vanlig hos människor som har psykiska problem.

Om det stämmer in på dig, och du vet att du hela tiden är alldeles för hård mot dig själv, är det dags att lära dig ditt eget värde och öva lite självvänlighet. Här är några verktyg och appar som kan hjälpa dig att utveckla självmedkänsla.

Webbplatsresurser för självmedkänsla

1. Positiv psykologi

Webbplatsen för positiv psykologi är ett bra ställe att börja, med massor av resurser för terapeuter, lärare och rådgivare. Även om den är designad för välfärdspersonal kan vem som helst ladda ner den gratis Positiv psykologi Pack för övningar för självmedkänsla.

Den här guiden på 20 sidor innehåller tre uppsättningar övningar som hjälper dig att identifiera dina styrkor, titta på dina kärnvärden och ge strategier för självmedkänsla som hjälper dig att hantera den inre kritiska rösten. Det är en bra utgångspunkt om du vill ha en expertledd guide för att behandla dig själv mer medkännande.

2. Självmedkänsla

Webbplatsen Self-Compassion är ett verk av Dr Kristen Neff, en ledande psykolog som har forskat i egenvård utförligt. På hemsidan hittar du artiklar, länkar och kurser. Gå till Övningar för självmedkänsla där det finns både guidade övningar som nedladdningsbara ljudfiler och en serie självstyrda övningar du kan göra självständigt.

3. CCI Health

Även om en australisk regeringswebbplats verkar vara en osannolik källa Centrum för kliniska insatser har en serie informationsblad och en fantastisk arbetsbok som heter Building Self-Compassion. I det här avsnittet hittar du också massor av mental hälsa vägledning för att ta hand om dig själv och andra.

4. Mindfulness övningar

Mindfulness Exercises tillhandahåller en serie gratis självmedkänsla övningar kurerade av den internationella mindfulnesstränaren Sean Fargo. Du kan också få värdefull hjälp av Mindfulnessövningar YouTube kanal.

Appar för självmedkänsla

5. Appen Self-Compassion

Self-Compassion-appen har utvecklats av två ledande läkare inom området, Chris Irons och Elaine Beaumont, som en komplett källa till hjälp med självmedkänsla för alla som kämpar med stress och ångest.

Appen erbjuder mer än 50 evidensbaserade idéer och övningar att arbeta igenom, inklusive andningsövningar, meditationer, journalverktyg, ljudguider och fysiska aktiviteter. Mycket av innehållet är gratis, eller prenumerera för att låsa upp alla resurser.

Ladda ner: Self-Compassion-appen för iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

6. Mitt möjliga jag

Prisbelönt gratisapp My Possible Self tar en holistisk, kognitiv beteendeterapi (KBT) synsätt på mental hälsa. Det hjälper dig att undersöka alla frågor som kan få dig att kritisera och tvivla på dig själv.

Självhjälpsverktygslådan innehåller humörspårare, motiverande meddelanden, ljudövningar och journalverktyg. Gå till avsnittet Självkärlek på fliken Utforska för artiklar, podcaster och bekräftelser. En röd krisknapp finns överst på sidan om du behöver omedelbar professionell hjälp.

My Possible Self är betrodd av vårdgivare som Priory och Storbritanniens NHS.

Ladda ner: My Possible Self för iOS | Android (Fri)

7. Att må bra: Mental fitness

Feeling Good-appen är en annan källa till utmärkta ljudspår för att hjälpa till att utveckla din mentala motståndskraft, med hjälp för att övervinna utmaningar som sömnproblem och sluta röka.

Hörnstenen i Feeling Good är dess 12-spåriga positiva mentala träningsprogram som använder samma visualiseringsförmåga som används av olympiska idrottare för att lära dig hur du slappnar av, blir lugnare och utvecklar självförtroende och självkänsla.

Även om appen är gratis, är tillgång till allt innehåll tillgängligt via prenumeration eller hänvisningskod. Din vårdgivare kanske kan ge en kod, men kontrollera Feeling Good hemsida också. I skrivande stund fanns här en gratiskod tillgänglig för alla.

Ladda ner: Må bra: Mental Fitness för iOS | Android (Gratis köp i appen finns)

Att använda någon av dessa appar eller webbplatser kommer snart att avslöja liknande strategier för att utöva självmedkänsla. Bekräftelser, journalföring, mindfulness och träning kommer alla att bidra till att förbättra din känsla av självvärde. Dessa appar kommer att hjälpa.

8. Använd affirmationer som ett verktyg för självmedkänsla: Motivation App

Självbekräftelser, korta positiva fraser, är lysande för en liten skur av positivitet och självkärlek. Du kan använda en rad kraftfulla verktyg för självbekräftelse, men ett av de mest fullt utrustade är Motivation, som ger massor av vackra bilder och fraser för att öka dig varje dag. Se till att du använder appens låsskärmswidget för att få en liten påminnelse om ditt självvärde varje gång du tar upp telefonen.

Ladda ner: Motivation för iOS | Android (Gratis köp i appen finns)

9. Använd journalföring som ett verktyg för självmedkänsla: Appen Worry Tree Anxiety Journal

Det finns gott om appar för guidad egenvårdsjournal, men prova Worry Tree Anxiety Journal-appen för att tillgodose ditt behov av självmedkänsla.

Detta verktyg för kognitiv beteendeterapi (KBT) hjälper dig att fånga och utmana negativa tankar. Istället uppmanar appen dig att undersöka alla ohjälpsamma tankestilar som kan ligga till grund för dina bekymmer. Du kan till och med schemalägga ”orostid” i din kalender, så att du kan fortsätta med resten av dagen.

Ladda ner: Worry Tree Anxiety Journal för iOS | WorryTree: Ångestlindring KBT för Android (Gratis köp i appen finns)

10. Använd Mindfulness-appar för att hjälpa dig att odla självmedkänsla

Mindful meditation är ett av de mest potenta verktygen du kan använda för att hjälpa dig hantera ditt sinne. Att pausa varje dag för att komma ihåg och fira det positiva i ditt liv kan verkligen hjälpa dig att hantera ditt tänkesätt. Det blir då lättare att eliminera de onödiga oron att du inte räcker till.

Du kan använda många fantastiska verktyg och resurser för att göra meditation lätt. Appar som appen Insight Timer, meditationsappen Calm eller den personliga meditationsmetoden i Balance-appen kan alla hjälpa dig att lära dig att träna disciplinen med sina introduktionsprogram. Istället för att dröja vid dina negativa tankar, använd en av dessa meditationsappar för en medveten stund på språng istället.

11. Använd träning som ett verktyg för självmedkänsla: Gentler Streak App

Det finns inget bättre för egenvård än att gå upp och röra på sig. Var snäll mot dig själv genom att göra den träning du tycker om och får dig att må bra. Dessa endorfiner hjälper till att öka ditt humör och höja din självkänsla.

Den medkännande Gentler Streak iOS-appen är idealisk, eftersom den hyllar även små vinster i din träningsrutin och låter dig bygga in vilodagar och aktiva återhämtningsperioder. På så sätt kommer du inte att må dåligt om du har en ledig dag från rutinen.

Träning är bra för både sinne och kropp, och du kan även träna promenadmeditation med dessa appar.

Ladda ner: Gentler Streak för iOS (Gratis, prenumeration tillgänglig)

Öva självmedkänsla för ett lyckligare och hälsosammare liv

Du kommer inte få någon verklig fördel av att ständigt tala ner dig själv. Men att utöva självmedkänsla leder dig mot ett lyckligare, mindre stressat och mer motståndskraftigt sätt att leva. Dessa verktyg hjälper dig att hitta massor av praktiska strategier för att motverka dessa negativa inre röster.

Alla gör misstag och har dåliga dagar, och du måste komma ihåg att du har det privilegiet också!