11 AI Selfie Generatorer du måste prova

AI kan vara en välsignelse för kreativa människor på grund av dess obegränsade potential.

Om du älskar att klicka på bilder och selfies finns det massor av appar som kan hjälpa till att förbättra dina bilder. Världen upplever för närvarande en teknisk revolution där varje sekund har potential att ge oss något nytt.

Som ett resultat finner artificiell intelligens eller AI sin användning även i våra dagliga liv, oavsett om vi är medvetna.

Från att sudda ut bakgrunden till att skapa fantastiska avatarer från ingenstans, AI-kameraappar kan ta dina bilder till nästa nivå. Även om marknaden för närvarande är översvämmad av sådana applikationer, är inte alla appar lika kapabla.

Vissa fungerar inte som de ska ha ett tillräckligt gott rykte. Att hitta rätt AI-selfiegenerator-app blir därför ibland en förbryllande uppgift. För att eliminera förvirring har vi tagit fram de bästa AI-selfie-generatorerna som du måste försöka för att få en tillfredsställande upplevelse.

Vad kan AI göra för att förbättra foton?

Artificiell intelligens förbättrar vanliga bilder genom att noggrant bedöma dem, identifiera deras brister och göra nödvändiga förbättringar. Från att utrota effekten av röda ögon till att fixa svag belysning, AI gör allt utan ansträngning.

Artificiell intelligens kan upptäcka suddiga bakgrunder i ett foto och effektivt minska suddigheten, vilket gör bilden mycket tydligare. Artificiell intelligens är också skickligare på att justera färgbalansen än människor.

Det kan lätt identifiera att en bilds färg inte är rätt och automatiskt justera balansen. Till exempel, om en bild är för varm eller blåaktig, kan AI tona ner den för att ge den ett mer naturligt utseende. Dessutom kan artificiell intelligens automatiskt förbättra en bilds skärpa genom att upptäcka och ta bort digitalt brus.

Slutligen kan AI-selfiegeneratorer skapa personliga avatarer med dina selfies och skapa fantastiska porträtt åt dig.

Kort sagt, AI använder den utbildning som erhållits från att titta på omfattande onlinematerial och använder den kunskapen för att automatiskt förbättra de givna fotona.

Ökad användning av AI-kameraappar

Effektiviteten hos appar för AI-konst och fotoredigering har bidragit till en avsevärd ökning av människor som använder dessa appar i sitt dagliga liv.

Det är uppenbart i statistiken att 8 av 100 populära app-nedladdningar mellan 1 december 2022 och 11 december 2022 var AI-stödda konstappar.

Tillsammans med dess popularitet växer AI-kameramarknaden också. Medan dess värde var 9,1 miljarder USD 2021, har det sett konstant tillväxt sedan dess. Experter har förutspått att i slutet av 2029 kommer AI-kamerans marknadsvärde att bli 50,86 miljarder USD med en CAGR på 24%.

Som vi nämnde är AI-drivna fotoappar ett utmärkt sätt att enkelt få perfekta, iögonfallande bilder. Nu när du förstår hur dessa appar kan förvandla dina vanliga foton till något fantastiskt, låt oss se de finaste AI-kameraapparna som finns tillgängliga.

Lensa

Om du letar efter en app som kan retuschera dina porträttselfies är Lensa ett av de bästa alternativen att välja. På grund av dess enkla användargränssnitt och lättanvända funktioner kan även tekniskt utmanade individer använda det utan problem.

De hudförfinande effekterna som denna app erbjuder är verkligen bäst i klassen. Genom att ta bort fläckar och använda andra skönhetsfilter kan var och en av dina selfies bli sin bästa version. Den automatiska redigeringsförmågan hos appen är ganska imponerande. Och eftersom den är AI-driven måste du välja den retuscheringsredigering du vill ha, så tar Lensa hand om resten.

Men att skapa AI-drivna avatarer är fortfarande en av de mest sålda funktionerna i Lensa AI. Du kan mata några av dina selfies till appens databas, och Lensa genererar automatiskt några fantastiska avatarer, som en astronaut eller ett pris från forntida tider. Möjligheterna är oändliga med denna AI-selfiegenerator!

Utöver det kommer Lensa med en ögonbrynsfunktion som låter dig göra attraktiva ansiktskonturer. Appen visar dig ”före” och ”efter” versionerna av din redigerade bild så att du kan jämföra båda versionerna och till och med återgå till den ursprungliga om du är missnöjd med ändringarna.

Dessutom har appen en bakgrundsväxlare, så att du kan ändra din selfies bakgrund till vilken bild du vill. Andra användbara funktioner i appen inkluderar färgintensitet, linskorrigering, blekningseffekt, skärpaverktyg, mättnadsredigerare, temperaturverktyg, flera avatarstilar och många fler för att ge dig en perfekt selfie varje gång.

För närvarande är Lensa gratis att ladda ner i både Play Store och App Store med köp i appar.

Nattkafé

NightCafes verktyg för AI-ansiktsgenerator är ett bra sätt att öka din kreativitet. Detta webbaserade AI-verktyg är perfekt för att skapa konstnärliga och realistiska porträtt genom att skriva in textmeddelanden eller använda befintliga foton.

NightCafes algoritm har uppnått noggrannhet genom att observera miljontals bilder och textpar online. En sådan omfattande exponering för onlinematerial har gjort det här verktyget kapabelt att generera ansikten baserat på specifika textbeskrivningar.

Till exempel anger du textuppmaningen ”professionell man” och väljer sedan den förinställda stilen som ”Svartvitt porträtt”. Inom några sekunder kommer NightCafe att generera ett AI-ansikte som matchar din textbeskrivning.

Även om det inte är en app för att klicka och redigera selfies, kan NightCafes AI-ansiktsgenerator komma väl till pass om du letar efter ett syntetiskt ansikte som du kan använda på dina sociala medieprofiler, för marknadsföring på nätet, för att skapa digital konst, etc.

Verktygets gränssnitt är enkelt och lätt att använda. Så du behöver inte vara ett proffs för att använda den här appen för att skapa fantastiska AI-porträtt. Från och med nu låter NightCafe användare skapa och ladda ner upp till 28 AI-ansikten per dag utan kostnad.

Dess avancerade läge är dock betalt och låser upp många coola funktioner som modell, provtagningsmetod, utsäde, bildförhållande, total promptvikt, CLIP-vägledning, upplösning och körtid, etc.

PorträttAI

Om du undrar hur du skulle ha sett ut på 1800-talet kan PortraitAI tillfredsställa din nyfikenhet. AI-selfiegeneratorn låter användare skapa sina 1700-talsavatarer med artificiell intelligens.

Processen är enkel – ladda upp din selfie, och AI kommer att måla ett porträtt baserat på den selfien. Det finns ingen upphovsrätt på de klassiska porträtten som appen genererar. Därför, från sociala medieprofiler till konstverk, kan du fritt använda dessa porträtt var som helst.

Du kan använda mer än 100 filter, som Chubby, Anime, Cartoon+, Gorilla, Pablo Picasso, Halloween och många fler. Testa att ta din selfie utan glasögon och i en väl upplyst miljö för att få bästa möjliga resultat.

Kom också ihåg att AI:s utbildning använde europeiska individuella fotografier. Så, PortraitAI kämpar ibland när han arbetar med selfies av färgade personer. Apputvecklarna är medvetna om det här problemet och försöker åtgärda det.

För närvarande erbjuder PortraitAI gratis tjänst i Play Store, men porträtten kommer med vattenstämplar. Att köpa den betalda versionen kan ta bort dem.

Tänd igen

Relight by ClipDrop är ett fantastiskt webbaserat verktyg för att belysa en tagen bild med hjälp av artificiell intelligens och skapa fantastiska bilder. Varje fotograf håller med om att ljusförhållandena är avgörande för att skapa bra porträtt.

Det är därför professionella fotografer använder komplexa ljuskällor i sina studior. Om du tar ett porträtt under dåliga ljusförhållanden kan Relight hjälpa till att lösa problemet.

Det som gör att Relight sticker ut är dess förmåga att lägga till och flytta ljuskällor. Traditionella fotoredigerare låter användare ändra ljusstyrka eller kontrast, inte själva belysningen. Relight tar det till nästa nivå genom att använda AI för att göra det möjligt för användare att redigera ljus som en professionell gör i sin studio.

Förutom det kan ClipDrop-appen också ta bort/lägga till en bakgrund, rensa upp brister, skala upp bilder, lägga till texter, teleportera objekt, etc.

Processen är enkel – ladda upp selfien du vill redigera, och det AI-drivna verktyget kommer utan ansträngning att ge dig ett professionellt resultat.

Du kan installera det gratis från både Play Store och App Store. Men det finns köp i appen för att låsa upp ökad funktionalitet.

AI Time Machine

MyHeritages AI Time Machine är en rolig, webbaserad AI-selfiegenerator som låter användare skapa sina avatarer baserat på antaganden om hur de kan ha sett ut under olika perioder.

Användare behöver bara ladda upp sina foton, och verktyget kommer att använda artificiell intelligens för att skapa hyperrealistiska avatarer från förhistorisk tid till framtiden. Verktyget säger åt användare att ladda upp 10-25 bilder tagna från olika vinklar.

Efter uppladdningen kommer MyHeritages AI Time Machine att be dig ange ett namn och ange ditt kön. När det är klart kommer AI-tekniken att börja fungera och meddela dig via e-post så snart dina avatarer är klara.

För bästa resultat rekommenderar MyHeritage singularitet, variation, olika poser, ansiktsuttryck, bilder tagna i olika miljöer, ingen tung smink eller glasögon, etc.

AI:n är så skicklig på att skapa avatarer att inga två personer någonsin kommer att få liknande avatarer. Varje användares resultat kommer endast att vara unika för den användaren. Med bara några klick kan du bli en farao, en riddare eller till och med en astronaut.

Förutom AI Time Machine-funktionen erbjuder MyHeritage verktyg för att färglägga, förbättra eller till och med animera dina porträtt.

MyHeritages AI Time Machine går för närvarande igenom sin inledande lanseringsperiod. Under denna tid kan du få kostnadsfria kampanjer som tillåter användare att skapa en modell och generera foton för 20 teman, dvs. 160 foton utan kostnad.

Men vid andra tillfällen måste du göra ett engångsköp från de tre tillgängliga planerna, nämligen Time-Travel Package, Avatar Package och All-inclusive-paket, var och en med en specifik användningskvot.

Astrien

Astria är ett webbaserat verktyg för skräddarsydd AI-bildgenerering. Om du har ett unikt koncept som du vill se komma till liv är Astria ett gediget val.

Verktyget använder generativ bildbehandling artificiell intelligens och ditt unika koncept för att skapa något fantastiskt. Astrias precisionsverktyg säkerställer noggrannheten i AI-bildgenereringen.

Allt du behöver göra är att ladda upp din bild och ge en textuppmaning. Astria tar hand om resten. För bästa resultat föreslår webbplatsen att du laddar upp 10-20 bilder med tre helkroppsbilder, fem medelstora bilder från bröstet och upp och tio närbilder. Se också till att bilderna inte är lika; använd olika poser, uttryck, bakgrunder, ljussättning och så vidare.

Du kan använda Astrias AI-bildgenerator direkt från webbplatsen genom att betala $5. Det kommer att ge dig en AI-modell med en 4 GB kontrollpunkt som tränas med dina medföljande foton. Denna AI-modell låter dig skapa bilder med hjälp av textmeddelanden (upp till 500).

Konstuppfödare

Artbreeders AI-algoritm ger användare möjlighet att visa sin kreativitet fullt ut med enkla textmeddelanden. ’Artbreeder Collager’ är perfekt för att göra fantastiska collage av foton och former, medan ’Splicer’ hjälper dig att skapa vackra porträtt.

Förutom dessa är alternativet ”Community” ett bra sätt att få kontakt med andra likasinnade kreatörer och samarbeta genom att enkelt remixa deras bilder och ta dem till nya höjder.

Artbreeder är känt för att använda General Adversarial Networks (GAN), speciellt BigGAN och StyleGAN, för sina neurala system. Verktyget använder exakt referensbilden som användaren laddar upp och textuppmaningarna för att manipulera bilden på intressanta sätt.

Artbreeder förstärker basbilden för att skapa något speciellt. Det finns flera coola konststilar, som General, Furry Portraits, Anime Portraits, Sci-Bio Art, Landscapes, etc. Du kan också följa de skapare du älskar och dela dina AI-skapelser med en spännande konstgemenskap.

Även om Artbreeder har en gratis plan som erbjuder obegränsade bildskapelser, tre bilduppladdningar, fem högupplösta nedladdningar och 600 animationsramar, finns det tre premiumplaner: Starter, Advanced och Champion. Genom att köpa dessa planer låser du upp många extra funktioner, noll väntetider och snabbare renderingar.

AIGahaku

AIGahaku är en AI-selfiegenerator som förvandlar dina vanliga porträtt till renässansporträttmålningar. AIGahakus filterbibliotek består av över 300 konststilar, vilket gör det till en av de största samlingarna av konststilar i en AI-kameraapp.

Du kan använda filter på dina selfies för att få dem att se ut som om Picasso, Rembrandt eller någon annan välrenommerad målare målade dem åt dig.

AI-algoritmen retuscherar, tar bort brister och ger ditt porträtt ett naturligt utseende. AIGahaku är också idealiskt för att dela sociala medier. Appen gör det enkelt att fånga och dela dina högupplösta AI-porträtt med din community.

För närvarande erbjuder AIGahaku gratis AI-porträttgenerering till både Android- och iOS-användare, med köp i appen som ger användarna tillgång till många ytterligare funktioner.

Fotorum

PhotoRoom ger dig AI-drivna professionella porträtt i studiokvalitet med bara några få tryck. Dess bakgrundsborttagningsverktyg är ett utmärkt sätt att ta bort oönskade bakgrunder och ersätta dem med nya. När du har tagit bort bakgrunden förfinar du kanterna på ditt porträtt med hjälp av funktionen för assisterad utklippning.

PhotoRooms AI-algoritm hjälper dig också att eliminera oönskade föremål och brister från ditt foto, vilket ger dig en felfri fotoredigeringsupplevelse utan att försämra fotokvaliteten.

Dessutom kan du välja från en stor samling filter för att få dina selfies eller porträtt att se mer utsökta ut. Dessutom har PhotoRoom andra praktiska funktioner som smarta mallar, klistermärken, collage, etc.

PhotoRoom är gratis att installera, men att köpa appens pro-version kommer att ge extra funktioner som export i hög upplösning, ingen PhotoRoom-logotyp, batchredigering, tre pro-utskärningsalternativ och många fler.

Designifiera

Att skapa AI-drivna design har aldrig varit enklare. Med Designifys skickliga AI-teknik är det en riktig vandring att ladda upp en bild och få engagerande bilder.

Appen tar magiskt bort bakgrunder, förbättrar färgläggning, finjusterar smarta skuggor och gör massor av andra justeringar innan den ger dig proffsiga resultat.

Från produktbilder till kampanjbilder – Designify gör allt enkelt. Intressant nog låter dess smarta redigerare dig spara dina mönster så att nästa gång du behöver skapa något, kommer Designify att automatisera redigeringsprocessen, vilket sparar tid och energi.

Från och med nu är Designifys webbaserade AI-verktyg gratis att använda. För att använda verktyget till sin fulla potential måste du köpa dess proversion.

Luminar Neo

Skylums AI-stödda Luminar Neo-redigerare är en enda lösning för alla dina fotoredigeringsbehov. Medan dess intelligenta RelightAI-funktion låter dig kontrollera alla möjliga aspekter av belysningen i dina fotografier, hjälper Line RemovalAI dig att bli av med kraftledningarna från himlen.

Dessutom är verktygen Dust RemovalAI och Portrait Background RemovalAI praktiska funktioner för att fixa fläckar och ersätta befintliga bakgrunder med nya.

Dessutom ser Luminar Neo till att användare kan redigera sina foton var som helst och enkelt dela dem med sina smartphones för senare användning. Den effektiva användningen av AI-teknik och introduktionen av 30+ fantastiska funktioner gör Luminar Neo till ett utmärkt val för professionell AI-fotoredigering.

Luminar Neo är tillgänglig på både Windows- och macOS-plattformar och kommer med tre olika premiumplaner att välja mellan.

Slutord

Som du kan se har integrationen av AI i selfiegeneratorer och fotoredigeringsverktyg gjort att få bildperfekta porträtt till en problemfri upplevelse.

Vår artikel gav dig en utvald lista över förstklassiga AI-selfiegeneratorer som du måste prova. Så vad väntar du på? Installera dem idag och få ut det mesta av dina foton utan att behöva svettas.

Nu kan du läsa om den bästa AI-drivna fotoredigeringsprogramvaran.