11 AI-kalkylbladsverktyg som fungerar som magi [2023]

Spread the love

Kalkylblad är de bästa verktygen för flera team, organisationer och byråer. De används ofta för att lagra, visualisera, organisera, analysera och hantera affärsdata. Allt från dataanalys till enkel beräkning kan kalkylblad hjälpa dig med många vardagliga uppgifter.

Men frågan är om de är de bästa och mest effektiva verktygen för alla?

Svaret är nej, speciellt om du är en icke-expert. Kalkylark utgör många svårigheter när de hanterar en stor mängd data, vilket gör dem oanvändarvänliga och svåra att få in och visualisera data.

Dessutom är kalkylblad mer benägna att inmatningsfel, som formelfel och felaktig formatering, vilket kan bli svårt att upptäcka felen och leda till inkonsekvenser, särskilt för icke-experter. Faktum är att enligt statistiken består cirka 88 % av alla kalkylblad av minst ett fel.

Andra kalkylbladsproblem inkluderar bristen på processsynlighet i realtid, dålig organisatorisk skalbarhet, minskad produktivitet, äventyrad datasäkerhet och ett svagt regelverk.

Det är här AI-kalkylbladsverktygen spelar en stor roll.

I den här artikeln kommer vi att utforska vad ett AI-kalkylarksverktyg är, dess fördelar jämfört med traditionella kalkylblad och de olika AI-kalkylarksverktygen du kan använda för att maximera din produktivitet och hastighet. Nu går vi!

Vad är ett AI-kalkylbladsverktyg?

AI-kalkylbladsverktyg använder artificiell intelligens (AI) algoritmer för att analysera, hantera och visualisera data snabbt och korrekt. De använder funktioner som Natural Language Processing (NLP), Machine Learning (ML) algoritmer, prediktiv analys och datavisualisering för att automatisera dataanalys.

Du kan använda dessa verktyg för att sortera, sammanfatta och filtrera data från flera källor för att identifiera trender och mönster i data, skapa grafer och diagram, bearbeta finansiell information och formulera rekommendationer.

Således, till skillnad från traditionella kalkylblad, automatiserar AI-kalkylarksverktyg:

 • Feldetektering för att säkerställa hög datanoggrannhet
 • Dataanalys för att göra datadrivna beslut tillgängliga och ge värdefulla insikter
 • Prognoser för att förutsäga utfall och framtida trender baserat på historiska data och bättre beslutsfattande

Du kan använda dessa AI-kalkylarksverktyg som tillägg för kalkylarksapplikationer, som Microsoft Excel och Google Sheets, eller som fristående kalkylarksprogram.

Fördelar med AI-kalkylbladsverktyg jämfört med traditionella kalkylblad

Enligt en Oreilly-undersökning använder 48 % av de svarande AI-verktyg, ML och dataanalys för att ta itu med datakvalitetsproblem.

Att använda AI-kalkylarksverktyg är ett sådant initiativ för att ta itu med och förbättra dataanalys, visualisering och förutsägelse.

Här är några viktiga fördelar med AI-kalkylblad jämfört med traditionella kalkylarksverktyg:

 • Ökad noggrannhet: Eftersom AI-kalkylarksverktyg använder ML-algoritmer för att analysera data, minskar det risken för felaktigheter och fel i dataanalysprocessen.
 • Snabbare dataanalys: AI-kalkylbladsverktyg ökar dataanalyshastigheten. Den sorterar, analyserar och filtrerar data mycket snabbare, vilket sparar tid och ansträngning.
 • Enklare dataanalys: Du kan enkelt komma åt data och svåråtkomlig dataanalys från en stor mängd data med hjälp av AI-kalkylbladsverktyg. Användare kan dra nytta av djupare insikter i datamängderna med hjälp av NLP-funktioner och ML-algoritmer.
 • Dataanalysautomatisering: AI-kalkylbladsverktyg automatiserar redundanta uppgifter, som att skapa pivottabeller, datarensning, datavisualisering, grafisk representation och dataklassificering, vilket gör komplex dataanalys mycket enklare.
 • Förbättrat beslutsfattande: Med aktuella och relevanta datainsikter låter AI-kalkylarksverktyg dig fatta bättre och snabbare beslut genom att avslöja dolda datamönster som annars skulle vara svåra att upptäcka.
 • Förbättrad säkerhet: AI-kalkylbladsverktyg säkerställer datasäkerhet och förhindrar manipulation och obehörig åtkomst med deras inbäddade säkerhetsprotokoll. Detta gör att du kan använda verktyget utan stress av att förlora affärskritisk data, vilket gör det enklare att fatta avgörande affärsbeslut.
  12 bästa hårddiskkloningsprogramvaran

Så om du vill utnyttja dessa fördelar när du arbetar med kalkylblad och dataanalys, här är de bästa AI-kalkylarksverktygen.

Ajelix

Ajelix är ett AI-kalkylbladsverktyg som hjälper dig att enkelt skriva och förklara Excel-formler i mycket snabbare hastighet. Med hjälp av AI hjälper det här verktyget att automatisera kalkylbladsuppgifter 10 gånger snabbare, som att översätta kalkylblad och skapa mallar.

Den är kompatibel med Excel och Google Sheets och känner igen nyckelord för att generera sökordsbaserade Excel-formler.

Ajelix låter dig utnyttja flera AI-baserade verktyg för att underlätta kalkylbladsuppgifter och produktivitet, inklusive:

 • Google Apps Script Explainer
 • Google Apps Script Generator
 • Formelförklaring för Google Kalkylark
 • Formelgenerator för Google Sheets
 • Excel VBA Script Generator
 • Excel VBA Script Explainer

Så om du vill öka din produktivitet och få jobbet gjort mycket snabbare med hjälp av verktygen som nämns ovan, är Ajelix den rätta lösningen.

Zoho ark

Zoho låter dig skapa kollaborativa kalkylblad med en AI-integrerad dataanalytiker, automatiserad dataprocessor och 1000+ integrationsmöjligheter. Detta gör att Zoho Sheet möjliggör mycket enklare och effektivare datahantering.

Det ger kraftfulla verktyg, som

 • En dynamisk pivottabell eller datasammanfattning.
 • 40 olika livfulla diagram för bättre visualisering.
 • En inbyggd AI-driven dataanalytiker, Zia automatiserar dataanalys.
 • Villkorlig formatering för att göra presentabel data.
 • Anpassningsbar glitter hjälper till att visualisera datarader bättre.

Dess automatiserade databehandling och datarensning tar bort mänskliga fel eller inkonsekvenser, som att ta bort dubbletter av fel och bearbeta dina data utan ansträngning.

Du kan göra ändringar, kommentera och diskutera med samarbete i realtid på ditt kalkylark. Med verktygets Android- och iOS-applikationer kan du redigera och komma åt ditt kalkylblad från vilken webbläsare som helst och samarbeta på resande fot.

Således är Zoho Sheets ett snabbt, enkelt, effektivt och smart AI-kalkylblad som gör dataanalys till en lek.

Botsheets

Botsheets är ett AI-kalkylarksverktyg som fokuserar mer på dina konversationer, vilket gör att AI automatiskt kan identifiera den data du behöver för att växa ditt företag.

Till exempel låter det dig hantera kunddata med hjälp av AI på följande sätt:

 • Anslut först dina användar- eller kundmeddelandekanaler till ett Google-kalkylark.
 • Lägg till arkkolumnrubriker för att samla in önskad kunddata, som kundnamn, kön, e-post, budget och köphistorik.
 • Hantera och analysera data för att upptäcka möjligheter som hjälper dig att växa ditt företag.

Således låter Botsheets dig automatisera chatbotflödena för att samla in kunddata effektivt med några få klick på sekunder. Detta gör det till ett utmärkt och snabbare AI-verktyg för e-handelsföretag som har att göra med många kunder.

Andra användningsfall av Botsheets inkluderar automatiserad leadgenerering, trendidentifiering och strömlinjeformad kundsupport.

SheetAI

SheetAI använder kraften i artificiell intelligens för att tillhandahålla en uppsättning AI-funktioner som hjälper dig att automatisera uppgifter och generera djupare insikter.

Allt du behöver göra är att beskriva vad du vill ha i en cell i ett Google Sheet och använda SheetAIs funktioner för att få önskad utdata i en annan cell i arket. De olika funktionerna du kan använda är SHEETAI, SHEETAI_LIST, SHEETAI_TABLE, SHEETAI_IMAGE, SHEETAI_EDIT, SHEETAI_FILL och SHEETAI_EXTRACT.

  Kan du köpa eventskins i Apex Legends?

Om du till exempel vill skapa en tabell över de tio främsta grönsakerna med mest näringsvärde, som mest järn, magnesium, kalcium och vitamin D. I så fall kan du beskriva detta krav och använda funktionen =SHEETAI_TABLE för verktyget för att generera tabellen efter behov.

Dessutom gör dess SHEETAI_BRAIN-funktion copywriting effektiv, så att du snabbt kan skapa innehåll och taglines genom stark och hämta viktig information.

Många AI

Om du vill använda kraften i att använda ChatGPT i dina Google Sheets är Talrika AI det rätta valet av verktyg.

Med det här verktyget kan du använda =AI-funktionen för att uppmana ChatGPT att få önskat resultat. ChatGPT-uppmaningar kan till exempel hjälpa till att göra intellektuella och välutbildade gissningar, extrahera specifika delar av en text, sammanfatta text till förnuftiga punktpunkter, analysera sentimentanalys och mer.

Här är några mer effektiva användningsfall av många AI:

 • Använd funktionen =INFER() för att lära verktyget att utföra repetitiva uppgifter.
 • Använd =WRITE()-funktionen för att få ChatGPT att skriva text från början, automatisera genereringen av marknadsföringskopior, svar på kundmeddelanden, SEO-metataggar och mer.
 • Generera komplikationsformler och funktioner som VLOOKUP, REGEX och QUERY genom att helt enkelt beskriva formeln du vill ha.
 • Få en förklaring av de komplexa formlerna för bättre förståelse.

Du kan använda många AI för både Google Sheets och Excel och låta AI automatisera redundanta uppgifter så att du kan få arbetet gjort snabbt och mer effektivt.

Arcwise AI

Arcwise AI är ett kraftfullt AI-kalkylarksverktyg som litas på av över 5000+ användare och företag, som Netflix, Bumble och Databricks.

Den fungerar som din andrapilot för Google Sheets, som omedelbart förstår, matar in och rensar data i Google Sheets med ChatGPT.

Du kan använda Arcwise för att få sammanfattningar av kalkylbladen, beskrivningar av beräkningarnas ömsesidiga beroenden och sammanhangsmedvetna formelförslag, vilket sparar mycket tid och ansträngning.

Dessutom kan den också skrapa data från webbläsaren, rensa data, säkerställa korrekt formatering, extrahera data och mer. Arcwise AI planerar också att snart lansera tillgång till GPT-4-drivna förslag för att ge 10 gånger bättre arkförklaringar och formelförslag.

Sheetplus AI

Sheetplus AI är ett tidseffektivt och snabbare verktyg som låter dig skriva Excel- och Google Sheets-formler 10 gånger snabbare än den traditionella manuella processen.

Du kan enkelt omvandla vilken text som helst till korrekta Excel- eller Google Sheets-formler på några sekunder, vilket tar bort besväret med att komma ihåg komplexa Excel-formler.

Den genererar också omedelbara förklaringar om en specifik formel, med en steg-för-steg-uppdelning av varje formels komponenter, funktion och hur den fungerar.

Därför är Spreadsheet AI ett effektivt verktyg för att förbättra dina kalkylbladsfärdigheter, oavsett om du är nybörjare eller en erfaren användare, och ge ditt team möjlighet att fokusera på andra projekt och uppgifter.

PromptLoop

PromptLoop tillhandahåller enkla kalkylbladsformler för att automatisera dina Google Sheets- och Excel-uppgifter. Dessutom låter det dig bygga modeller som extraherar, transformerar, genererar och sammanfattar all text med dess AI-modeller.

Dess användningsfall och kritiska funktioner inkluderar:

 • Analysera försäljningslistor och företagsdata för att fokusera på kvalificerade leads.
 • Skapa kraftfulla kundmeddelanden i stor skala för dina e-handelslistor.
 • Utför utökad forskning med hjälp av skräddarsydda modeller för att analysera tusentals rader med data.
 • Skapa utkast till personliga e-postmeddelanden och nå ut i stor skala.
 • Förstå och analysera tusentals enkätsvar med en enda formel i samma ark.
 • Förvandla rörig text genom att dra ut viktig information.
  11 CSV-verktyg för att konvertera, formatera, validera och mer

Således är PromptLoop ett personligt AI-kalkylbladsverktyg som låter dig skapa anpassade arbetsflöden för att påskynda ditt arbete och träna anpassade AI-modeller för att utföra utmanande uppgifter.

Lumelixr AI

Lumelixr AI minskar tiden för att ta reda på rätt Excel-formel och förbättrar din produktivitet genom att bekvämt använda verktyget för att generera formler. Ställ bara en fråga så genererar Lumelixr AI-genererade formler för ditt svar.

Det här verktyget fungerar som en Excel-expert bredvid dig, redo att lösa dina Excel-relaterade tvivel och låter dig fokusera mer på dataanalys än datamanipulation.

Lumelixr AI är idealisk för nybörjare och nybörjare Excel-användare med grundläggande grundläggande kunskaper som behöver enkla och snabba svar på sina frågor.

Luminal

Luminal effektiviserar dataanalys och tar bort komplexiteten i att analysera en stor mängd data. Du kan analysera, rensa och omvandla en stor mängd data med ett enkelt naturligt språk.

Luminal drivs och stöds av Python, vilket gör det enklare att svara på sofistikerade frågor, utföra kraftfulla rengöringsoperationer och skapa vackra visualiseringar på nolltid.

Den hanterar effektivt miljontals radkalkylblad, vilket sparar timmar som spenderas på manuell databehandling. Dessutom säkerställer det hög datasäkerhet genom att tillhandahålla datakryptering, noll databeständighet och säker värd.

SheetGod

Boloforms SheetGod är ett AI-verktyg som genererar enkel vanlig engelska till komplexa Excel-formler på några sekunder. Det låter dig skapa reguljära uttryck, makron, viktiga uppgifter och Google Appscript-kodavsnitt för att påskynda och automatisera ditt dagliga arbete.

Så här fungerar SheetGod:

 • Välj en lämplig frågekategori, som formler, regex, VBA eller Appscript.
 • Ställ din fråga noggrant med vanlig engelska.
 • Få en AI-genererad utdata från SheetGod att använda för dina behov.

Den tillhandahåller också steg-för-steg självstudier för grundläggande Google Kalkylark och Excel-uppgifter, vilket gör det lättare att förstå och lära sig hur man använder verktygen effektivt. Du kan också använda den för att generera bulk-PDF-filer och skicka marknadsföringsmail, så att du kan använda data för att skapa rapporter och kommunicera med kunder.

Du kan också utöka funktionerna i ditt kalkylblad och automatisera fler uppgifter med hjälp av SheetGods tillägg för Microsoft Excel och Google Workspace.

Således är SheetGod ett omfattande och mycket kraftfullt AI-kalkylbladsverktyg som litar på av över 50 000+ företag och erbjuder även en 1-1 Zoom och WhatsApp onboarding och en 30 dagars pengarna-tillbaka-garanti.

Slutord

AI förändrar alla affärsaspekter, inklusive datahantering och analys.

Företag är mycket beroende av verktyg som Google Sheets och Microsoft Excel för att lagra, hantera och analysera data. Och att hantera besvärliga och stora datamängder är inte bara tidskrävande utan också utsatt för många datafel och misstag.

AI-kalkylarksverktyg eliminerar dessa risker, ökar produktiviteten och effektiviserar dataanalys och hantering. Dessutom minskar det avsevärt riskerna för misstag och fel genom att generera korrekta resultat och formler, vilket gör dem mycket tillförlitliga och tidseffektiva.

Så, oavsett om du är en affärsprofessionell, student, marknadsförare, SEO-expert eller finansanalytiker, gör det bästa av AI-kalkylarksverktygen som nämns ovan för att förbättra din produktivitet och effektivitet och ta bort timmar som spenderas på manuella operationer.

Kolla sedan in MS Excel-formler för att bemästra dataanalys.