10 verktyg för att kontrollera och förbättra innehållets läsbarhet

Spread the love

Läsbarhet är en underskattad aspekt av innehållsskapande som kan vara en deal breaker för läsare. Lyckligtvis finns kraftfulla verktyg tillgängliga för att förbättra innehållets läsbarhet och göra det mer tillgängligt för besökare.

Att ha de nödvändiga färdigheterna är ett bra ställe att börja, men du behöver också de rätta verktygen. Att ha rätt verktyg kommer att vara din enda chans att producera innehåll som sticker ut från mängden. De bästa SEO-företagen använder dessa strategier.

I den här artikeln kommer vi att titta på de bästa verktygen för att förbättra innehållsläsbarheten, men låt oss först förstå innehållets läsbarhet på ett bättre sätt.

Vad är innehållsläsbarhet?

Du kommer sannolikt att stöta på termen ”läsbarhet” oavsett om du är ansvarig för att skapa allt innehåll för din webbplats eller bara ett blogginlägg. Begäran om att se till att ditt inlägg är ”läsbart” kan ha kommit från din chef. Du kanske också har hört att ”läsbarhet” höjer din SEO-rankning.

Utöver den vaga idén att ditt innehåll ska vara ”lätt att läsa”, kanske du inte vet vad den frasen betyder.

Läsbarhet i samband med webbskrivande och innehållsutveckling relaterar till hur enkelt det är för läsare att förstå och interagera med ditt budskap.

Ett läsbarhetspoäng är ett betyg som bestäms av ett datorprogram som tar hänsyn till antalet element för att avgöra hur läsbart ditt innehåll är, såsom ordförråd, olika adverb, användning av aktiv eller passiv röst, ett styckes längd, grammatik och mer!

Fördelar med innehållsläsbarhet

Läsbarheten är viktig överallt. Men det är särskilt viktigt för SEO-ändamål eftersom det ökar användbarheten och omvandlar läsare till köpare.

Bara om läsarna kan förstå vad du skriver kommer dina ord som marknadsförare att spela roll. Lång eller komplex text kommer snabbt att tråka ut läsarna genom att minska engagemangsfrekvensen och öka avvisningsfrekvensen. Låt oss se de andra fördelarna med läsbart innehåll.

Högre ranking

Den hastighet med vilken besökare överger din webbplats är något som Google och andra toppsökmotorer tar hänsyn till. Detta kan hända på grund av flera orsaker, inklusive dålig läsbarhet. Sökmotorresultat placerar vanligtvis läsbara webbplatser högre.

Läsare återvänder till webbplatser som de tycker är tillgängliga. Därför kommer fler att hitta och använda ditt innehåll om du gör det läsbart.

Extra trafik

När de söker efter innehåll använder folk också ord de känner till. Din text kommer bara att visas i sökresultaten om den är proppfull med lättanvända termer. Om du vill att fler ska hitta dig på sökmotorn, tala deras språk.

  Åtgärda BitTorrent-fel som processen inte kan komma åt

Fler konverteringar och engagemang

Högkvalitativt, läsbart innehåll ger bränsle till konverteringar och ökar chanserna till affärsframgång. När du skapar innehåll, tänk på dina konverteringsmål. Kom ihåg små omvandlingar som att klicka på en länk eller titta på en video. Ett utmärkt sätt att öka konverteringarna är att producera mer läsbart innehåll.

Hur förbättrar man innehållsläsbarheten? (Sätt och tips)

Här är några tips du bör fokusera på om du vill effektivisera ditt skrivande utan att offra kvalitetsaspekterna.

Korta stycken

Du måste förkorta de längre styckena för att uppnå betydande vinster. Det fungerar bara att klämma in några få ord och detaljer på ett ställe med en bra radbrytning.

Tala till din publik på deras språk

Din publik bör vara välkänd för dig. Du måste välja ord som är enkla att förstå. Skriv som om du pratade med läsaren för att hålla ditt innehåll låter naturligt. Gör din text mer avslappnad och mindre formell. Var därför uppmärksam på din målgrupp och skriv för att tilltala dem.

Format och design

Teckensnittet gör stor skillnad. Välj ett rubriktypsnitt som sticker ut från huvudteckensnittet. Se till att dina teckensnitt är läsbara och tillräckligt stora. Starkt skrivande bör följa starka idéer. Håll ditt språk enkelt för att maximera dess inverkan.

Välj verktyg för innehållsläsbarhet

Ett läsbarhetsverktyg är bland det bästa du kan göra för att förbättra läsbarheten. Innan du publicerar någon text, se över din läsbarhetspoäng. Denna enkla åtgärd har en betydande effekt på ditt innehåll.

Yoast SEO-plugin kommer automatiskt att ge dig ett läsbarhetspoäng och förslag på förbättringar om du skapar innehåll i ditt WordPress CMS. Få grönt ljus genom att följa dess råd!

När vi pratar om verktyg för att kontrollera och förbättra innehållets läsbarhet, här är några andra verktyg att överväga.

Hemingway Redaktör

Ernest Hemingway, betraktad som en av de bästa författarna i amerikansk historia, var känd för att ha en rak inställning till sitt författarskap. Baserat på sina färdigheter strävar Hemingway-redaktören efter att hjälpa innehållsskribenter att effektivisera sitt arbete för ökad tydlighet.

Redaktören upptäcker svaga skrivinstanser som kommer att minska din läsbarhetspoäng och den övergripande kvaliteten på artikeln. En visuell redigerare indikerar vilka meningar som kan delas eller kondenseras – appen pekar ut mycket komplexa meningar. Verktyget kan också identifiera passiv röst och överanvändning av adverb.

AISEO

Readability Imrover-verktyget från AISEO tillämpar Hemingway Editors regler på ditt innehåll och, med bara ett klick, använder AI:s superkrafter för att göra det lättare att läsa. Den analyserar text med hjälp av egenutvecklade algoritmer för att identifiera komplexa meningar och stycken för att förbättra läsbarheten för innehållet.

  Hur man går med i High IQ Mensa Society: A Guide

AISEO Readability använder artificiell intelligens och maskininlärning för att identifiera brister. Det här verktyget kan förbättra läsbarheten för en text genom att komma med förslag.

Grammatiskt

Grammarly är bland de bästa och mest pålitliga redigeringsverktygen när det gäller innehållsläsbarhet. Grammatiskt förbättrar innehållets ton och flöde. Det uppmärksammar alltför komplexa ord och verifierar att meningar är exakta och tydliga.

Ett molnbaserat verktyg, det utökar också sin funktionalitet i form av ett webbläsartillägg som effektivt upptäcker innehållsproblem som dålig grammatik, stavning, korthet och ton.

Den föreslår också alternativ till kryptiska ord och fraser som använder artificiell intelligens. Dessutom har den också en funktion för att kontrollera plagiat. Det finns tre prisnivåer för Grammarly: en gratis grundplan, två betalda prenumerationsplaner och en premiumplan.

Läsbar

Readable är det mest avancerade verktyget för läsbarhetspoäng. Den har många funktioner, inklusive de som är gjorda speciellt för webbplatser. Den har sina standarder, som ger din text ett betyg mellan A och E snarare än att använda Flesh-Kincaid-poängen.

Dessutom har den räckviddsmått som du kan använda för att avgöra hur mycket din publik kan förstå innehållet.

Dess webbläsbarhetsverktyg utvärderar, betygsätter och övervakar kontinuerligt all text på din webbplats, inklusive sidhuvuden, sidfötter och text som inte ingår i huvudinnehållet. Du kan också använda den för att kontrollera din sökordstäthet för att hjälpa dig hålla dig borta från Googles påföljder för sökordsstoppning.

Longshot AI

Longshot AI är ett förstklassigt verktyg för att förbättra läsbarheten för ditt innehåll. Varje företags tillväxt är beroende av att producera innehåll av hög kvalitet, men denna process tar tid.

I slutet av allt bestämmer du fortfarande hur väl ditt innehåll kommer att få resonans hos läsarna. Du behöver en mer innovativ strategi för att skapa välskrivet, läsbart blogginnehåll för att öka försäljningen.

Detta AI-drivna verktyg kan producera blogginlägg med en hög konverteringsfrekvens inom några sekunder! Så med LongShot kan du förbättra läsbarheten för ditt nya inlägg på mindre än 10 minuter istället för att spendera timmar på att göra det!

Copywritely

Copywritely är ett läsbarhetsverktyg som gjorts explicit för textanalys och innehållsoptimering. Den betygsätter ditt innehålls läsbarhet och kontrollerar SEO-problem för att säkerställa att det är både läsare och sökmotorvänligt.

När problem med ditt innehåll påverkar din sökrankning flaggar SEO-funktionerna dem och ger förslag på redigering, radering eller omskrivning av dem efter behov.

Läsbarhetskontrollen använder Flesch-Kincaid-formeln för att identifiera och korrigera tätt innehåll. Verktyget ger dig möjlighet att skriva om, ersätta och ta bort innehåll av låg kvalitet genom att erbjuda interaktiva skrivtips.

  Hur man korsar referensceller mellan Microsoft Excel-kalkylblad

Webfx

Ett snabbt sätt att se hur bra ditt innehåll är betygsatt är att använda WebFX Readability Test. För att testa en hel sida eller bara ett visst avsnitt kan du kopiera och klistra in text, skriva in webbadressen till sidan eller använda inbäddningskod.

Det här verktyget sammanfattar textens läsnivå, åldersintervallet som det är lämpligt för och olika poäng.

Du får information om det genomsnittliga antalet stavelser per ord, antalet komplexa uttryck och antalet ord per mening. Det finns fem alternativ som tillhandahålls av WebFX eftersom det finns olika åsikter om vilken läsbarhetsstandard som är mest korrekt.

Prepostseo

Den senaste men mycket populära webbplatsen för gratis läsbarhetskontroll är Prepostseo.com. Med hjälp av denna webbplats kan du kontrollera en texts läsbarhet och grammatik. Användare kan också kontrollera läsbarheten för DOC-, DOCX-, TXT- och PDF-filer på denna webbplats genom att ange dem.

Den använder fyra olika metoder – Coleman Liau Index, Automated Readability Index och Flesch Kincaid Reading Ease – för att bedöma textens läsbarhet.

För att bestämma den slutliga textens läsbarhetspoäng beräknar den sedan ett genomsnitt av resultaten från de fyra testmetoderna. Förutom det visar den också olika textstatistik kopplade till inmatningstexten.

Författaren

Baserat på hur långa dina ord och meningar är, kommer TheWriter läsbarhetskontroll att gradera ditt skrivande med hjälp av Flesch läsvänlighetsskalan. Metoden för att kontrollera innehållet är att kopiera och klistra in det i redigeraren. Du kommer att få statistik om den totala läsbarhetspoängen efter att du har skrivit in ditt exemplar.

Det är helt gratis att använda detta otroliga läsbarhetsverktyg. Verktyget analyserar också tonen i ditt innehåll och ger förbättringsförslag baserat på vid behov.

Slutligen har vi SEO Review Tools, ett läsbarhetskontrollverktyg som omedelbart bestämmer läsbarheten för alla webbadresser direkt. Metoden att använda verktyget är mycket enklare; istället för att kopiera och klistra in hela innehållet behöver du bara ange din URL för att beräkna din poäng.

Efter detta kommer verktyget noggrant att analysera ditt innehålls läsbarhet baserat på Fleschs formel för läsvänlighet. SEO-granskningsverktyget tillhandahåller innehållsanalys utan att debitera dig ett öre, och verktyget är tillgängligt online.

Sista ord

Att uppnå ett högre kvalitetsresultat med sökmotorer är ett resultat av att dina webbsidor är enklare att läsa och förstå. Men även de mest rutinerade skribenterna tycker ibland att det är utmanande att skapa innehåll som är enkelt att läsa.

Lyckligtvis finns massor av användbara verktyg tillgängliga för att hjälpa dig att förbättra din innehållskopiering, minska tvetydigheter och korrekt förmedla information – allt detta kommer att vara fördelaktigt för SEO.

Du kan också utforska några parafraseringsverktyg för att förbättra kvaliteten på ditt innehåll.