10 Traceroute-verktyg online för att felsöka nätverksproblem

Spread the love

Traceroute är det vanligaste verktyget som används av nätverksingenjörer för att felsöka nätverksanslutning och felsöka latensproblem.

Den visar ett datapakets rutt för att nå dess destination från källadressen. Traceroute sänder en sekvens av ICMP-ekobegäranpaket till destinationsvärden för att känna igen varje router längs ett pakets väg.

Vid felsökning av nätverksproblem är traceroute-testet mycket fördelaktigt eftersom det kan fastställa den specifika platsen för problemet. Du kan bestämma vilken router på vägen till ett datapaket som behöver undersökas mer noggrant.

Du kan utföra ett traceroute-test på flera olika metoder. Ibland när du försöker initiera en traceroute från ditt system med hjälp av en kommandotolk kanske det inte fungerar korrekt.

Eftersom routrar i ett nätverk med en enhetlig routingpolicy ofta blockerar traceroute-paket. I det här fallet är att använda onlineverktyg bland de mest grundläggande och praktiska teknikerna för att utföra traceroute-tester.

I den här artikeln har vi sammanfattat en lista över de bästa Traceroute-verktygen online för att felsöka nätverksproblem.

Låt oss börja!

Dotcom-verktyg är en praktisk och utmärkt webbtjänst som erbjuder flera gratis webbprestandaverktyg online för att snabbt få en överblick över din webbplats prestanda. Den kan också utföra ett Traceroute-test för att lösa problem med nätverket, såsom frånkopplingar, dålig bandbreddshastighet och andra nätverksrelaterade problem.

Ange värd/IP-adressen i inmatningsfältet, välj den kontrollpunkt från vilken traceroute-testet kommer att utföras (du kan välja flera platser om du vill), och klicka på knappen ”Kör test”.

Du kan ta reda på var datapaket misslyckades eller lyckades passera varje nätverkshopp genom att titta på resultaten av ett traceroute-test. Den här webbplatsen erbjuder olika gratisverktyg som FTP-servertest, DNSBL-test, e-postservertest och många fler.

KeyCDN

De KeyCDN är ett kraftfullt och enkelt verktyg för att upptäcka och analysera nätverksprestanda och CDN-problem (Content Delivery Network). Ange IP-adressen eller värdnamnet du vill ha och klicka på ”Test”-knappen för att fortsätta.

  Hur man spårar ett textappnummer gratis

Den utför automatiskt traceroute-testet från olika kontrollpunkter över hela världen och visar resultaten i tabellform. Du kan utföra andra operationer med hjälp av denna webbplats, inklusive DNS-kontroller, ping-tester och IP-platskontroller.

UpTrends

UpTrends är ett annat fantastiskt verktyg för att utföra Traceroute-tester och felsöka nätverksproblem. Ange domännamnet eller IP-adressen och välj kontrollpunkten för att starta testet.

Du kan spara och dela testresultaten med hjälp av en delbar länk, eller så kan du granska dem senare om du vill. Den här webbplatsen erbjuder också övervakningsverktyg som CDN-prestanda, Uptime, Ping och webbplatshastighetstester.

HackerTarget

HackerTarget är en webbaserad tjänst som erbjuder olika gratis IP- och nätverksverktyg. Skriv bara in IP- eller domännamnet och klicka på knappen ”Starta Traceroute” för att fortsätta. Den använder MTR (ett robust traceroute-verktyg med flera ICMP-pingar) för att utföra testet.

Du kan också utföra TCP- och UDP-sökningar, DNS-sökning, Geo IP-sökning, Subnätssökning, Banner Grabbing och många fler med den här webbtjänsten.

DNSchecker

DNSchecker är ett användarvänligt verktyg att använda. Ge helt enkelt domännamnet eller IP-adressen du vill testa och spåra varje steg en nätverksförfrågan tar för att komma till den angivna värden.

I likhet med andra onlineverktyg, beräknar den varaktigheten av varje hopp under hela paketresan till destinationsvärden och visar testresultaten. Den här webbplatsen erbjuder också olika verktyg för IP, DNS, utvecklare, webbmaster, nätverk, cybersäkerhet och produktivitet. Du kan kolla in listan över dessa verktyg här.

Webbplats 24×7

Webbplats 24×7 är en praktisk och utmärkt webbtjänst för att utföra traceroute-tester. Ange ett domännamn i det avsedda utrymmet och välj kontrollpunkten och klicka på knappen ”Spåra”. Du kan ladda ner testresultaten och granska dem senare.

Den tillhandahåller också olika systemadministratörs-, validerings-, utvecklare- och innehållsrelaterade verktyg. Du kan också spåra upp till 5 webbplatser gratis kontinuerligt och få meddelanden när de går ner, men för det bör du skapa ett konto.

  Hur många människor kan använda Netflix på en gång?

Constellix

Constellix är en webbtjänst som tillhandahåller olika verktyg för nätverksresurser. Den erbjuder också ett gratis och kraftfullt Traceroute Command Tool för att utföra testet från mer än 25 kontrollpunkter runt om i världen. Testresultaten kommer att visas som ett linjediagram och en kolumntabell, vilket gör det enklare att förstå och tolka.

Detta verktyg används ofta för att identifiera potentiella fel eller tjänsteavbrott i kommunikationsvägen mellan källan och destinationen. Det bästa är att du också kan välja protokollet för att utföra traceroute-testet.

Traceroute-Online

Traceroute-online är ett annat välkänt verktyg för att utföra traceroute-tester. Ange ett domännamn och klicka på ”Traceroute!” för att fortsätta. Utdataresultaten plottas på en karta efter analys från mtr-rådata.

Den använder mtr-programmet för att samla in mer nätverksinformation och levereras med en sofistikerad kartfunktion som spårar sökvägen för datapaket och kartlägger de filtrerade resultaten.

G Suite.Tools tillhandahåller olika gratis och kraftfulla felsökningsverktyg för webbplatser. Visual Traceroute är en av dem. Detta visuella traceroute-verktyg syftar till att identifiera varje server som återsänder dina nätverkspaket från en plats till en annan samtidigt som den mäter tiden det tar för varje relä på överföringsvägen.

Du kan snabbt se rutten för varje datatransaktion mellan servern och det undersökta värdnamnet eller IP-adressen i Google Maps. Baserat på resultaten kan du välja hur du enkelt ska justera din nätverkskonfiguration för att påskynda din webbplats.

Kodning. Verktyg är en annan utmärkt webbtjänst som tillhandahåller kryptografi, bildverktyg och testrelaterade verktyg för internet. Traceroute-verktyget från denna webbplats är mycket enkelt att använda. Ange helt enkelt den domän eller IP-adress du vill ha och klicka på knappen ”Traceroute” efter att ha valt frågetyp och antal sonder per hopp.

  Så här migrerar du ditt Nest-konto till ett Google-konto

Vanliga frågor om Traceroute

Vad är en traceroute?

Informationen du får från en webbplats måste passera genom flera nätverk och system, framför allt routrar. I enkla ord visar ett traceroute-verktyg vägen datapaket tar när de flyttar från ursprunget till sin destinationsadress via internet.

Hur fungerar traceroute?

Varje nätverksrouter i dataöverföringen tar emot ICMP-ekobegäranpaket som skickas av ett traceroute-verktyg. Dessa överförda ICMP-paket identifierar huruvida routrarna som är involverade i dataöverföringen framgångsrikt kan överföra paketet eller inte och bestämma varaktigheten av varje hopps svar.

Avslutar

Att utföra traceroute-test från ditt system skiljer sig från att använda onlineverktyg. Vanligtvis, när du felsöker nätverksavbrott eller latensproblem, kommer ditt system att initiera ett traceroute-test. Detta gör det möjligt att lokalisera avbrottet eller paketfallet i din nätverksanslutning.

Men medan du utför ett traceroute-test med hjälp av onlineverktyg, kommer värdservern för ett verktyg att vara testsystemet, som lokaliseras i olika regioner runt om i världen.

Fördelen är att användaren kan utföra tester med hjälp av värdsystemet från olika kontrollpunkter över hela världen och få en tydlig ögonblicksbild av nätverksåtkomst och anslutning som inte är relaterad till din ursprungliga plats.

Jag hoppas att du tyckte att den här artikeln var till hjälp för att lära dig Traceroute-verktygen online för att felsöka nätverksproblem.

Du kanske också är intresserad av att lära dig om de bästa Hosting Checker-verktygen.