10 sätt att fixa TikTok-videor som inte spelas upp

Spread the love

TikTok är en populär plattform för sociala medier och används av miljontals människor världen över. Mobilapplikationen är en av de mest nedladdade apparna på Google App Store. Men många gånger kan flera användare hitta problem med appen, till exempel att TikTok-videor inte spelas. Det är ett vanligt problem och kan påverka din appupplevelse avsevärt. Problemet med att TikTok-video inte är tillgängligt kan orsakas av flera faktorer, till exempel dåligt internet eller serverproblem. Om du upplever problem med att TikTok-videor inte laddas på din enhet, hjälper den här guiden dig att fixa det. Ibland, tillsammans med flödesvideorna, kan människor uppleva att TikTok-livevideor inte heller spelas upp. Fortsätt läsa för att ta reda på alla möjliga metoder för att fixa TikTok-videon som inte spelas på Android-problemet.

Hur man åtgärdar TikTok-videor som inte spelas upp

Det kan finnas flera anledningar till att videor inte spelas på TikTok; några av de möjliga orsakerna nämns här.

  • Fördröjningsproblem på din telefon kan göra att TikTok-videor inte laddas ordentligt.
  • En dålig internetanslutning är en vanlig orsak till detta problem.
  • Detta problem kan orsakas av att applikationen inte fungerar korrekt på grund av buggar och eftersläpning.
  • Korrupta eller överflödiga cachedata är också ansvarig för problemet.
  • TikTok-serverproblem kan begränsa appens funktioner och orsaka detta problem.
  • Felaktig appbehörighet är också ansvarig för problemet.
  • En föråldrad TikTok-applikation kan också leda till olika fel, till exempel felet att videon inte spelas upp.
  • Andra underliggande problem med programmet kan göra att det inte fungerar korrekt.

I den här guiden har vi diskuterat metoder för att lösa TikTok-videor som inte spelas upp på dina Android-smarttelefoner.

Obs: Eftersom smartphones inte har samma inställningsalternativ och de varierar från tillverkare till tillverkare, se därför till att de har rätt inställningar innan du ändrar några. Följande metoder kommer från Moto G60-smarttelefonen.

Metod 1: Starta om enheten

Om du upplever problem med att TikTok-video inte är tillgänglig på din enhet, är det alltid en bra idé att starta om din enhet för att åtgärda problemet med TikTok-videor som inte laddas. Om du har problem med TikTok-livevideor som inte spelas upp på din enhet, kan detta bero på telefonfördröjning eller buggar. Att starta om enheten kan hjälpa dig med de flesta telefonproblem som orsakas av fördröjningar och buggar. Du kan kolla in Hur man startar om eller startar om din Android-telefon? guide för att säkert starta om din telefon för att fixa TikTok-videoproblemet.

  8 sätt att fixa TikTok Inget Internetanslutningsfel

Metod 2: Felsök nätverksanslutning

En av de vanligaste anledningarna till att TikTok-videor inte laddas är en dålig nätverksanslutning. Om ditt nätverk är svagt och instabilt kan du ha problem med att navigera genom TikTok-plattformen. Därför är det första steget du bör överväga att åtgärda nätverksproblemen som kan orsaka problem med TikTok-applikationen på din telefon.

Steg I: Starta om Wi-Fi-routern

En av de första sakerna du kan göra för att åtgärda problemet med TikTok-videor som inte spelas upp är att kontrollera om din WiFi-router är korrekt ansluten till din mobil. I allmänhet orsakas nätverksanslutningsfel på mobiltelefoner av felaktiga routeranslutningar. Därför, om du inte kan spela upp videor på TikTok, se till att du har anslutit din router ordentligt.

1. Tryck länge på strömknappen på din Wi-Fi-router.

Bild av OpenClipart-Vectors från Pixabay

2. När routern har stängts av, koppla ur routerkabeln från huvudströmbrytaren.

3. Vänta några minuter, anslut kabeln igen och slå på routern.

Om detta inte löser problemet med TikTok-video inte tillgänglig, gå vidare till nästa metod.

Steg II: Kontrollera nätverksleverantör

Om problemet med TikTok-videor som inte laddas inte har orsakats av WiFi-routern, kan din nätverksleverantör vara ansvarig för problemet. Du bör överväga att kontrollera med din internetleverantör för att se till att du får stabila och starka signaler för att undvika att TikTok-livevideor inte spelar upp problem. Om du använder mobildata, se till att du har en aktiv internetplan för att använda internettjänsterna. Om du har en långsam internettjänst, bör du kolla in Långsam Internetanslutning? 10 sätt att snabba upp ditt internet! guide för att hitta metoder för att snabba upp internet.

Metod 3: Verifiera TikTok-serverstatus

Ibland orsakas problemet inte av TikTok-applikationen utan snarare av serverproblem. När TikTok-servrarna inte är tillgängliga eller genomgår rutinunderhåll, kanske du inte kan komma åt applikationen under en tid. Detta är dock inte ett stort problem och kommer att lösas av sig själv. Du måste bara vänta tills problemet är åtgärdat i TikTok-utvecklarens ände. Under tiden kan du använda Karta över avbrott för neddetektor för att se om andra användare upplever problem med TikTok-applikationen.

Metod 4: Starta om TikTok-appen

Du bör kolla med TikTok-appen på din telefon för att ta reda på om appen inte fungerar som den ska och orsakar problem med att TikTok-videor inte spelas upp. Du kan försöka lösa applikationsproblemen genom att tvinga appen att stoppa. Om TikTok-appen på din Android-enhet inte fungerar korrekt kommer du att hitta olika problem när du försöker navigera runt i appen och spela upp videor. Det här problemet kan lösas genom att stoppa TikTok på din enhet.

  Hur man justerar ljud på TikTok

1. Öppna Inställningar från telefonmenyn.

2. Leta upp och klicka på apparna.

3. Tryck här på knappen Se alla appar och välj sedan TikTok.

4. Leta upp och tryck på ikonen Force stop.

Metod 5: Rensa TikTok App Cache

Cachefiler är tillfälliga programfiler. Normalt bör dessa filer inte orsaka några problem med TikTok. Men om cachefilerna är korrupta eller är i överskott, kan appen stöta på olika problem, som att TikTok-video inte är tillgängligt problem eller att flödet inte uppdateras. Du kan rensa cachefilerna för TikTok för att lösa problemet med TikTok-videor som inte laddas. TikTok är en av få sociala medieplattformar som tillåter användare att rensa cachefiler från applikationen. Följ dessa enkla steg för att rensa cachedata för att lösa problemet med TikTok-livevideor som inte spelas upp.

1. Klicka på ikonen Inställningar i applådan.

2. Klicka här på Appar-inställning.

3. Leta upp och tryck på TikTok-appen för att gå till App Info.

4. Välj nu alternativet Lagring.

5. Tryck slutligen på Rensa cache, sedan Rensa lagringsalternativ.

Metod 6: Tillåt TikTok bakgrundsdatabehörigheter

Om du inte har beviljat appbehörigheter till TikTok kanske appen inte fungerar korrekt och du kommer inte att kunna uppleva några av dess funktioner. I allmänhet är problemet med att TikTok-video inte spelas associerat med inaktiverade bakgrundsdatabehörigheter för TikTok. Därför, om du upplever ett liknande problem, kontrollera och aktivera bakgrundsdatabehörigheten för TikTok.

1. Öppna Inställningar från telefonmenyn och välj Appar.

2. Välj nu Se alla appar och tryck på TikTok.

3. Välj här Mobildata & Wi-Fi

4. Leta upp och aktivera växlingen för bakgrundsdata.

Metod 7: Använd VPN-tjänst

Många användare rapporterade att användningen av ett VPN hjälpte dem att lösa det här problemet. Därför är det en bra idé att installera en VPN-leverantör på din enhet. Om du vill veta mer om VPN och hur det fungerar kolla in Vad är VPN? Hur det fungerar? guide. Det finns flera gratis VPN-applikationer i Google Play Butik; de flesta gratis VPN är dock inte säkra och kan läcka dina personliga data. Se därför alltid till att du använder en pålitlig VPN-leverantör. Kolla vår guide på topp 9 bästa gratis obegränsade VPN för Android.

Metod 8: Uppdatera TikTok-appen

När TikTok-appen på din enhet inte har uppdaterats på länge kan de befintliga buggarna leda till olika fel, till exempel att TikTok-videor inte spelas upp. Därför är det viktigt att hålla appen uppdaterad hela tiden. Om du upprepade gånger har samma problem bör du överväga att uppdatera TikTok-appen.

1. Öppna Google Play Butik från telefonmenyn.

2. Klicka här på din profilikon.

  Hur man berättar om någon såg din TikTok-profil och kontrollerar den

3. Gå sedan till Hantera appar och enhet.

4. Klicka på alternativet Uppdateringar tillgängliga.

5. Hitta TikTok-appen och välj alternativet Uppdatera.

6. Vänta tills uppdateringen installeras och starta sedan om TikTok-appen.

Metod 9: Installera om TikTok-appen

Om uppdateringen av TikTok-appen inte löste problemet, bör du överväga att installera om den för att lösa eventuella befintliga problem.

1. Öppna Google Play Butik i din smartphone.

2. Klicka på profilikonen.

3. Välj sedan Hantera appar och enhet.

4. Flytta till fliken Hantera, markera Tick ​​tack app och tryck på papperskorgen längst upp.

5. Välj här knappen Avinstallera och vänta tills appen avinstalleras.

6. Sök sedan efter Tick ​​tack app.

7. Klicka slutligen på alternativet Installera för att installera om Tick ​​tack app.

Metod 10: Kontakta TikTok Support

Om ingen av metoderna fungerar och problemet inte är löst bör du överväga att kontakta TikTok support. Du kan besöka tjänstemannen TikTok Hjälpcenter sida för att utforska fler lösningar för att lösa problemet. Du kan också kontakta TikToks kundtjänst direkt för att diskutera lösningar för ditt problem.

Vanliga frågor (FAQs)

Q1. Varför spelas inte TikTok-videor?

Ans. Det kan finnas flera orsaker till detta problem, till exempel en dålig nätverksanslutning eller serverproblem med TikTok.

Q2. Hur fixar jag TikTok-appproblem på min Android-enhet?

Ans. Du kan försöka tvinga stopp på TikTok-applikationen på din enhet för att lösa eftersläpande problem med appen.

Q3. Hur vet jag om TikTok fungerar korrekt?

Ans. Ett av de enklaste sätten att veta om TikTok-appen är tillgänglig eller inte är att kontrollera serverstatusen. Du kan kontrollera om appen har problem genom att kontrollera serverstatusen för TikTok.

Q4. Hur rensar jag TikTok-cachen på Android?

Ans. Du kan rensa cachedata för TikTok från själva TikTok-applikationen. Du behöver bara navigera till profilen och rensa cachedata därifrån.

F5. Hur fixar jag TikTok-videoproblem?

Ans. Du kan använda flera metoder för att fixa videofel på TikTok, som att fixa internetproblem, rensa cachedata eller tillåta TikTok-bakgrundsdata.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp för dig och att du kunde fixa TikTok-videor som inte spelades upp. Låt oss veta vilken metod som fungerade för dig. Om du har några förslag eller frågor till oss, vänligen meddela oss i kommentarsfältet.