10 praktiska verktyg för att konvertera JSON till Excel

Spread the love

Att konvertera JSON till Excel manuellt kan vara en tråkig process. Oroa dig inte; några bra verktyg kommer att göra jobbet enkelt för dig.

JSON-filer är inte bara textfiler med många siffror och strängar, utan de är datastrukturer som består av objekt och arrayer för att bevara den ordning i vilken de matades in.

Den här artikeln hjälper dig att snabbt konvertera JSON-datastrukturerna till ett användbart Excel-dokument. Dessa verktyg är idealiska för att skanna en JSON-fil och förvandla den till ett Excel-ark som kan manipuleras.

Vad är en JSON-fil?

JSON är en akronym för JavaScript Object Notation. Det är ett datautbytesformat som vanligtvis används för att överföra data över internet. JSON-filer är textfiler som innehåller information om ett objekt eller en array av objekt, och de definierar varje element som ett namn-värdepar. Därför används ofta JSON-filer för att överföra data mellan applikationer.

Varför skulle du vilja konvertera JSON till Excel?

Att spara, visa och förstå data är bättre i ett Excel-format. Excel har många funktioner för att utföra detaljerad analys. Den har avancerade funktioner som gör att du kan extrahera en del av den data du behöver. Om du har en enorm JSON-fil och vill utföra några operationer på den, gör det det mycket lättare att konvertera den till Excel, utföra nödvändiga operationer och extraheringar och konvertera dem tillbaka till JSON.

Hur användbart är det att lagra och överföra dataobjekt i JSON?

Datastrukturerna för JSON är ett utmärkt sätt att lagra och överföra dataobjekt. Det är inte bara strängarna och siffrorna som gör dem så användbara, utan snarare bevaras ordningen i vilken de matades in för senare analys, så om du har mycket data som du vill hålla reda på är det att använda en JSON-fil en enkelt sätt att komma ihåg vad det hela betyder.

Med en JSON-fil kan du hålla reda på alla funktioner på en gång med dess objektbaserade struktur. Ordningen som de listas i hjälper till att hålla deras respektive prioritet i åtanke. Här är ett exempel på JSON Nested-objekt där JSON-objektet har ett annat objekt:

Här är ett exempel:

{ 
   "firstName": "Ruby",  
   "lastName": "Jaiswal",  
   "age": 27, 
   "address" : { 
     "streetAddress": "Plot-6, Ram Nagar", 
     "city": "New Delhi", 
     "state": "Delhi", 
     "postalCode": "110056" 
   } 
 } 

Här är några av de mest populära verktygen för att konvertera JSON till Excel.

  Hur man installerar och konfigurerar Ansible på Ubuntu?

Konverteringsverktyg

Konverteringsverktyg är ett av de mest populära sätten att konvertera JSON-filer till Excel-ark eftersom det har en hög konverteringsfrekvens, utmärkta recensioner och en lågprislapp. Det är också enkelt att använda och kräver ingen kunskap om programmering eller skript. Det här verktyget erbjuder två konverteringsmetoder: med Downloader eller Uploader.

Alternativet Uploader låter dig ladda upp din fil från din dator och sedan låta appen konvertera den åt dig. Däremot låter alternativet Downloader dig förhandsgranska och redigera din fil innan den konverteras till ett Excel-dokument.

Bara dra och släpp filen, välj typ av Excel-format (XLSX Excel 2007+, XLS Excel 97-2007) och klicka på knappen Kör konvertering. För icke-registrerade användare finns en begränsning på 10 MB filstorlek och tio konverteringar per dag. Registrerade användare kan ladda upp filer på upp till 20 MB filstorlek och utföra 30 konverteringar per dag.

Konvertera CSV

Konvertera CSV hjälper dig att konvertera din JSON-fil till ett Excel- eller CSV-dokument. Det kommer att skapa ett Excel-dokument baserat på informationen du matar in i JSON-filen, och det kommer att sparas som en ny arbetsbok som heter ”FileName.xlsx.” Detta verktyg erbjuder ett lättanvänt gränssnitt som effektivt specificerar vilka fält du vill importera och exportera från JSON-data, som du kan se i illustrationen nedan.

Den konverterar filer med hög konverteringsfrekvens och innehåller avancerade alternativ som sortering av kolumner efter konvertering, förhandsgranskning av JSON-filer innan de konverteras, filtrering av text baserat på reguljära uttryck, etc. Din JSON-indata kan vara en rad objekt eller ett enda objekt med namn/ värdepar eller JSONLines/MongoDb-format med varje JSON-post på separata rader.

Ett alternativt alternativ för att konvertera JSON-filer är JSON Tool. Detta webbaserade verktyg låter dig konvertera JSON till Excel utan problem! Det här verktyget är enkelt att använda och kräver bara ett par klick. Om du inte vill använda den här tjänsten kan du också ladda ner programmet gratis genom att klicka på knappen ”Ladda ner” till höger på skärmen.

JSON till Excel-verktyget låter dig konvertera JSON-data snabbt och enkelt, vilket underlättar datavisualisering. Enheten passerar intelligent hela JSON-objektet från dess rotnod och konverterar varje objekt en efter en till en Excel-fil på en ekonomisk metod.

I händelse av felaktig konvertering eller problem med formatet på din utdatafil kan du be dem att omarbeta den åt dig! Anta att din inmatning består av andra objekt eller arrayer än strängvärden som inte förväntas i en Array List (eftersom de inte kan konverteras), såsom Date-Time-instanser, etc. I så fall översätts dessa objekt tillbaka till en sträng. Så se till att alla indata du tillhandahåller kan omvandlas till det här fallet!

  Så här hittar du vem som accepterar Google Pay

Aspose

Aspose är ett praktiskt verktyg för att konvertera JSON till Excel-dokument i antingen XLSX- eller CSV-format. Den har olika funktioner som kan vara användbara vid konvertering, såsom konverteringshastighet, datum- och tidsformatering, cellformatering, HTML-export och kopiering av celler från ett ark till ett annat.

Konvertera flera JSON-filer till önskat format snabbt – PDF, XLSX, DOCX, PPTX, ODS och mer. Ladda upp filer på begäran med maximalt 10 konverteringar samtidigt!

CDKM

CDKM är en gratis sida som konverterar JSON-filer till Excel-dokument. Du kan ange URL:en till din JSON-fil eller ladda upp den direkt från din lokala dator, och du kommer att kunna ladda ner en textfil eller ett Excel-dokument. Den här webbplatsen har många andra funktioner, inklusive utdataformat som CSV, XML och HTML.

Textjämför

Textjämför är ett verktyg som jämför två strängar. Om du matar in två olika JSON-filer kommer det att berätta hur lika de är. Datatyperna för båda filerna måste vara samma, och antalet objekt i varje fil måste vara lika.

Det är gratis onlineprogramvara som kan visa och konvertera en JSON-fil till ett Excel-dokument. Du kan ange JSON i inmatningstextområdet eller ladda upp en fil. Därefter, om du vill gå vidare och konvertera din fil till ett Excel-dokument, välj analysalternativ.

Klicka på knappen Visa utdata för att förhandsgranska din JSON-fil innan du konverterar den. På så sätt har du möjlighet att se hur produkten kommer att se ut. Ladda ner vid nedladdning för att få din excel-fil.

Aconvert

Aconvert är gratis onlineprogramvara som kan visa och konvertera en JSON-fil till ett Excel-dokument. Här är stegen för att konvertera JSON-filer till Excel via Aconvert-

 • Klicka på knappen ”Välj filer” för att välja flera filer på din dator eller klicka på rullgardinsknappen för att välja en onlinefil från URL, Google Drive eller Dropbox.
 • Konvertera målfiler från specifika dokumentformat: stöds av DOCX, XLSX och ODP. Till exempel kan den konvertera DOC till DOCX, men den kan inte konvertera ODT till PPT.
 • Välj ett måldokumentformat genom att klicka på motsvarande ikon i det nedre vänstra hörnet av skärmen.
 • Klicka på ”Konvertera nu!” knappen för att starta batchkonvertering.

TableConvert

TableConvert är det enklaste sättet att konvertera din JSON-fil till Excel. Den tar ut en liten avgift för sina tjänster, men den är enkel att använda och gör ett utmärkt jobb med att konvertera din fil utan problem.

  Hur man startar ett Zoom-möte som värd

Länken öppnar TableConvert, men du kan också använda den här webbplatsen för snabb konvertering. Den här webbplatsen är inte lika snabb som TableConvert, men den är fortfarande enkel att använda och gör ett utmärkt jobb med att välja vilka celler i ditt dokument som kommer att påverkas av data från din JSON-fil.

Den här webbplatsen konverterar JSON-filer till Excel-dokument med lätthet och snabbhet eftersom den använder XSLT (XML-formatmallsomvandling). Om du vill ha något som inte är lika enkelt att använda eller som inte omvandlar din data på samma sätt, är detta lösningen för dig eftersom det konverterar din information snabbt!

För att börja klicka på Ladda upp eller klistra in din länk eller data i en enda fil. När du är klar, gå vidare till steg 2, där du kan redigera online efter behov i Table Editor; när det är klart är det dags för steg 3! Flikar separerar den genererade Excel-kopiera och klistra in i Microsoft Excel eller ladda ner som en XLS-fil från rullgardinsmenyn längst ner på sidan.

BeautifyTools Excel till JSON-konverterare gör det enkelt för dig att konvertera valfri JSON-fil till ett Excel-kalkylblad med bara några klick! De erbjuder tre paket som sträcker sig från $9,99 – $19,99 och sedan tillägg för dina konverteringsbehov.

CoolUtils

CoolUtils webbplats konverterar en JSON-fil till ett Excel-dokument. Det är lätt att använda och kräver ingen kodkunskap.

Summering!

JSON är ett datautbytesformat som erbjuder ett enkelt, snabbt och robust sätt att lagra strukturerad data. Den är idealisk för stora mängder data och kan användas i många scenarier, som att flytta från en databas till en annan.

Excel är allmänt utbrett bland användare på grund av dess fantastiska gränssnitt och användarvänlighet för dagligt bruk. Ovanstående praktiska verktyg kan hjälpa till att konvertera dina JSON-filer till ett Excel-kalkylblad. Dessa verktyg kommer att göra det hårda arbetet för dig att fokusera på det som är viktigt – resultatet!

Du kan också titta på hur man konverterar YAML-filer till JSON.