10 Polygon (MATIC) NFT-marknadsplatser att köpa/sälja på

Spread the love

Tidigare känt som Matic Network, Polygon är det största lager 2-nätverket, skalbarhetsplattformen och ramverket för att ansluta och utveckla Ethereum-kompatibla blockkedjenätverk.

Polygon-nätverket är inbyggt i Ethereum och designat för att vara kompatibelt med all dess nuvarande och framtida infrastruktur. Polygon ger en grund för dess interoperabilitet med andra lager-2-lösningar, suveräna blockkedjor och sidokedjor.

Dubbad som ”Ethereums internet av blockkedjor”, Polygons primära uppdrag är att samla skalbara lösningar som är avgörande för att stödja Ethereums flerkedjeekosystem. Som en lager-2-aggregator försöker Polygon bygga ett flerkedjeekosystem med förbättrad interoperabilitet av blockkedjor som är kompatibla med Ethereum.

Hur väl känner du till Polygon Blockchain?

Helst är ett lager 2-nätverk ett kompletterande ramverk eller protokoll som är skiktat över ett befintligt blockkedjesystem. Dessa protokolls primära mål är att ta itu med skalnings- och transaktionshastighetsproblem som upplevs av de stora blockkedjenätverken. Som ett lager över Ethereum-nätverket åtnjuter Polygon samma säkerhet som kan uppnås på Ethereum.

Polygon har sin egen plasmaimplementering i form av Polygon Plasma Chains. Förutom att tillhandahålla en grund för dApps tillåter Polygon Plasma Chains att transaktioner överförs från den primära blockkedjan till sekundära kedjor för att möjliggöra billigare och snabbare transaktioner. Denna polygons förmåga ger en enkel grund för nya och aktuella blockchain-applikationer att utvecklas på Ethereum utan skalbarhetsbegränsningar.

Hur Polygon skiljer sig från Ethereum och Solana

Polygons skillnad från Ethereum:

Ethereum är den största Layer 1 blockchain i världen och förebådar ett decentraliserat, öppen källkod och distribuerat datornätverk. Detta nätverk driver skapandet av tusentals decentraliserade applikationer (dApps) och smarta kontrakt. Däremot är Polygon en skalningslösning för lager 2 byggd ovanpå Ethereum. Målet med Polygon-sidokedjan är att hjälpa Ethereums tillväxt i effektivitet, säkerhet, skala och användbarhet.

Ethereum är för närvarande en Proof of Work (PoW) blockchain med planer på att övergå till Proof of Stake med lanseringen av ETH 2.0. Å andra sidan är Polygon enbart en Proof of Stake (PoS) konsensuskedja. Till skillnad från 12-25 TPS Ethereum kan Polygon bearbeta upp till 65 000 TPS. Allt detta samtidigt som det erbjuder sömlös skalbarhet och lägre gasavgifter. Det är intressant att notera att Polygon inte är en direkt konkurrent till Ethereum.

Polygons skillnad från Solana

Till skillnad från Polygon är Solana en direkt konkurrent till Ethereum. Det är också en lager 1 blockchain som körs på ett hybridprotokoll av proof-of-stake (PoS) och proof-of-history (PoH). Detta ger utvecklare en unik plattform för att utveckla användarorienterade applikationer. Solana kan hantera upp till 50 000 transaktioner per sekund (TPS) som faller under Polygons 65 000 TPS.

Polygon har med tiden visat sig vara mer motståndskraftig som nätverk jämfört med Solana. Som det ser ut har Solana drabbats av fler nätverksavbrott. Som jämförelse har Polygon stängt flera massiva partnerskap inriktade på NFT-integrationer. Detta inkluderar sådana som sociala mediejättar Facebook, Instagram och Reddit.

  Hur man använder Microsoft Teams

Varför köpa eller sälja på Polygon NFT Marketplace?

Låga gasavgifter: De många anledningarna som gör Polygon till en av de mest lämpliga blockkedjorna för att köpa och sälja NFT:er är också huvudansvarig för flera av de vanliga integrationerna som Polygon har uppnått under de senaste månaderna. Som en lager 2-blockkedja med en robust, skalbar infrastruktur är Polygons standardgasavgifter ganska överkomliga. För närvarande ligger de på mestadels mindre än $0,01 per transaktion.

Snabb transaktion slutgiltighet: Termen ”transaktions slutgiltighet” beskriver den punkt då alla parter kan se en transaktion som framgångsrikt avslutad. Det är just vid denna tidpunkt som en transaktion som har lagts till i blockkedjan inte kan ändras eller vändas. Polygonboost av en slutgiltig transaktion på 2,1 sekunder per transaktion jämfört med Ethereums slutgiltighet på 1 minut.

Hem till tusentals NFT:er: På grund av den ökade skalbarheten hos Polygon och flera andra fördelar som redan beskrivits, har blockkedjan attraherat ett stort antal högprofilerade NFT-projekt. Enligt Dune Analytics såg Polygon en rekordnivå på 2,68 miljoner NFT sålda bara i januari 2022 på olika NFT-marknader.

Låt oss nu titta på de populära Polygon NFT-marknadsplatserna.

Öppet hav

OpenSea grundades 2017 och är fortfarande världens största decentraliserade peer-to-peer-börsmarknad för att köpa och sälja NFT:er. Användare kan utföra transaktioner med varandra på ett omedelbart, absolut och tillitslöst sätt. OpenSea, som ursprungligen byggdes för blockkedjan Ethereum, rymmer nu den största Polygon NFT-marknaden med rekordstor handelsvolym.

OpenSeas Polygon NFT-marknadsplats är helt fristående; det utnyttjar självutförande smarta kontrakt för att stödja plattformstransaktioner. Detta garanterar i huvudsak rättvis handel. Antingen gör inte parterna några transaktioner alls, eller så resulterar transaktionerna i win-win-scenarier för köparen och säljaren – som löser båda parter.

För varje lyckad transaktion tar Opensea ut en avgift på 2,5 procent. Även om detta kan låta som mycket, erbjuder OpenSea en billigare transaktionsavgift än de flesta Polygon NFT-marknadsplatser, av vilka vissa kan ta ut så mycket som 5 %.

Raffinerbar

Refinable är en decentraliserad marknadsplats med flera kedjor som sänker användarnas hinder för att upptäcka, utforska, skapa och utbyta NFT:er. Refinable Marketplace är designad för att erbjuda användare mer frihet och flexibilitet när det kommer till hur de interagerar med NFT:er. Refinable showcases NFTs skapade som ett resultat av samarbeten med kända designers och andra kryptovalutaprojekt. Den presenterar välkända NFTs skapade av Refinable-communityt.

Det är intressant att notera att Refinable rankas bland den första Polygon NFT-marknadsplatsen och har hittills varit superinnovativa i sitt produktutbud. För närvarande tar Refinable NFT-marknadsplatsen 2,5 % av värdet av varje NFT som handlas på marknaden.

Tofu NFT

TofuNFT är en Polygon NFT Marketplace som tidigare var känd som ”SCV NFT Marketplace” och fungerar med kombinationen av DeFi- och NFT-marknadsplatsfunktioner. Den eventuella ommärkningen till TofuNFT placerade den som en NFT-fokuserad plattform, vilket förstörde dess DeFi-funktioner.

  Hur man tittar på spanska filmer på Kodi

Betaversionen släpptes i september 2021, och en komplett version av lanseringen lanserades senare under året. Både det fasta priset och auktionsfragmenten tillåter användare att dra nytta av gasfria listor. Dessutom kan skapare och samlare köpa och ladda upp NFT:er med prislappar i en mängd olika valutor.

TofuNFT är en av få polygon NFT-marknadsplatser som har visat sig vara innovativa på många sätt. Marknadsplatsen stöder för närvarande en mängd olika plånböcker, inklusive MetaMask, Wallet Connect, TokenPocket, TrustWallet, imToken, SafePal, Math Wallet och Coinbase Wallet.

PlayDapp

PlayDapp MarketPlace är en C2C Polygon NFT-marknadsplats där du enkelt kan köpa och sälja in-game NFTs (Non-Fungible Tokens) och andra digitala tillgångar baserade på blockchain. Ekosystemet är fokuserat på att belöna och stödja spelare och utvecklare. Eftersom alla PlayDapp-spel är kompatibla med varandra kan du spela en mängd olika spel med dina köpta NFT:er.

Målet med PlayDapp är att göra det möjligt för alla att få tillgång till och dra nytta av digitala tillgångar. PlayDapp syftar till att få in fler människor i kryptovalutaspelens värld genom att tillhandahålla en plattform för spelare att utbyta digitala samlarföremål och tillgångar i spelet.

Plundra

Loot är en av de populära Polygon NFT-marknadsplatserna för närvarande. Ofta beskrivs som den ultimata NFT-marknadsplatsen för spel-NFT:er, Loot är ett nav för handel, köp och utbyte av spelrelaterade Non-Fungible-Tokens.

Två sektioner utgör Polygon NFT Marketplace: Övergripande NFT Marketplaces utan någon länk till Gamefi och NFTs av alla slag och Specialized Marketplace byggd för specifika videospelsprojekt som exklusivt säljer viktiga tillgångar i spelet.

Loot tar ut 5 % i provision på alla sina NFT-affärer. En betydande del av denna provision går tillbaka till ekosystemanvändarna som gemenskapsbelöningar.

Element

Element är en växande Polygon NFT-marknad som används av många individer. Element är byggt på tre kärnpelare – skapare, användare och community, för att välkomna ett stort antal människor till NFT-marknaden och uppmuntra integrationen mellan den vanliga marknaden och kryptoekonomin.

Elements plattformsfunktionalitet består huvudsakligen av tre funktioner: Skapa, Upptäck och Byt. När det kommer till produktdesign tar Element hänsyn till alla aspekter av uppladdning, lagring och handel för att skapa en användarvänlig marknadsmiljö för alla användare.

Andra nyckelfunktioner i Element inkluderar stöd för 4 mainstream decentraliserad lagring, skydd av kreatörers rättigheter, förbud mot skadlig botbudgivning, optimering av NFT-sökning, Engelsk auktionsgasavgiftssubvention, lägsta transaktionsavgifter och interoperabilitet över kedjan.

NFT-nyckel

NFTKey är en decentraliserad Polygon NFT-marknadsplats. Plattformen debuterade officiellt den 26 mars 2021. Med noll beroende av centraliserade servrar, gör plattformen att du kan handla, satsa, köpa och sälja NFT på Polygon och andra kompatibla blockkedjor. För att säkerställa maximal öppenhet och tillgänglighet är alla dessa åtgärder och händelser noggrant dokumenterade på blockchain.

NFTKey huvudfunktioner:

  • Stabil marknad för högkvalitativa konstverk och design.
  • Tillgänglighet för betrodd NFT-samling.
  • Flerkedjestöd för NFT-samlarobjekt från Polygon, BSC, AVAX, ETH och FTM.
  • Stöd för ett brett utbud av kryptoplånböcker.
  11 sätt att göra din webbplats pålitlig

NFTrade

NFTrade är den första cross-chain cum blockchain-agnostiska NFT-plattformen. Vem som helst kan enkelt skapa, köpa, sälja, byta, odla och utnyttja NFT:er över flera blockkedjor tack vare NFTrade, som samlar alla NFT-marknadsplatser och är värd för hela NFT-livscykeln. Förutom andra kedjor tillhandahåller NFTrade även stöd för Polygon NFT-marknaden, vilket exponerar användare för ett brett utbud av polygonbaserade NFT:er.

NFT-projektgemenskaper som letar efter en mer interaktiv och gemenskapsfokuserad plattform kan få ett inneboende värde från NFTrade, som erbjuder speciella mervärdesfunktioner som P2P-swappar, NFT-odling, flerkedjetillgänglighet och noll transaktionsavgifter.

NFTrade introducerar alla funktioner som saknas från de flesta marknadsplatser och plattformar i en enda, användarvänlig plattform. Till exempel är spärrad NFT-swapning obefintlig på de flesta NFT-marknadsplatser, vilket tvingar användare att engagera sig i riskfylld OTC-handel. Den här funktionen är tillgänglig på NFTrade som ett tillförlitligt P2P-byte.

AirNFTs

AirNFTs är en ny NFT-marknadsplats som ursprungligen grundades på BNB-kedjan. Idag ger det stöd för polygonbaserade NFT-marknadsplatser. Det primära målet med AirNFTs är att åtgärda utmaningarna med nuvarande NFT-marknadsplatser. AirNFTs är på ett uppdrag att revolutionera marknaden för kryptosamlarföremål genom att ta itu med problem med höga kostnader, förlängda väntetider och dålig användarupplevelse.

AirNFT har ett belöningssystem som belönar marknadsdeltagare – både innehållsskapare och NFT-köpare. AirNFTs infödda token $AIRT används för att uppmuntra säljare och köpare på plattformen.

Skattland

Treasureland är en NFT-utgivnings- och handelsplattform med flera kedjor som gör det möjligt för användare att utan ansträngning köpa, handla eller auktionera ut NFT:er och mynta NFT:er med bara ett klick. Treasureland NFT-marknaden skapades enligt uppgift av några utvecklare från DEGO-projektet. Förutom BNB Chain ger Treasureland också stöd för Polygon NFT-marknadsplatsen och låter användare ansluta från sina favoritplånböcker, inklusive Metamask, SafePal, Math-plånbok, Trust Wallet, ONTO-plånbok och Token Pocket.

Avslutande tankar

Polygon fortsätter att etablera sig som den första blockkedjan för lager 2 för alla NFT. Främst tack vare de flera fördelar som dess blockchain har jämfört med andra nätverksinfrastrukturer. När fler och fler människor kommer in i kryptovalutavärlden har trängseln som upplevs på välkända nätverk som Ethereum lett användare till mycket skalbara ekosystem som Polygon när de söker lösningar på snabba, gasvänliga nätverk.

Onödigt att säga att instabiliteten och nätverksavbrotten som upplevts på populära blockkedjor som Solana också har påverkat användare att omfamna Polygon NFT-marknaden globalt. Med denna nuvarande tillväxtbana är Polygon på väg att bli den populära blockkedjan för många kommande NFT-kollektioner.