10 m.2 NVMe SSD Du bör kontrollera för blixtsnabb prestanda

Spread the love

Under de senaste åren har solid-state-enheter (SSD) blivit populära för sin enastående prestanda och tillförlitlighet jämfört med traditionella hårddiskar (HDD).

m.2 NVMe SSD:erna är för närvarande de snabbaste och mest eftertraktade lagringslösningarna för avancerade datorer och bärbara datorer. Dessa enheter erbjuder överlägsen prestanda när det gäller dataöverföringshastigheter, starttider och laddningstider för applikationer. Detta gör dem idealiska för krävande spel-, videoredigerings- och databearbetningsbelastningar.

Oavsett om du bygger en ny dator eller uppgraderar din befintliga, kommer dessa SSD-enheter utan tvekan att förbättra ditt systems övergripande prestanda och hastighet. Från toppklassiga varumärken till mer prisvärda alternativ, vi har dig täckt.

Ge dig ut på en spännande resa för att lära dig mer om blixtsnabba lagringslösningar!

Vad är en m.2 NVMe SSD?

En m.2 NVMe SSD är en typ av solid state-enhet som ger blixtsnabb prestanda och säkerställer snabbare dataöverföringshastigheter än traditionella hårddiskar och äldre SSD:er. Dessa små och kompakta lagringsenheter ansluts till en dators moderkort via M.2-kortplatsen och använder PCIe-gränssnittet.

m.2 NVMe SSD är också krävande för bärbara datorer, ultrabooks och andra bärbara enheter på grund av deras låga strömförbrukning. De är idealiska för spelare, innehållsskapare och proffs som behöver snabb tillgång till stora mängder data.

m.2 NVMe SSD vs. Vanlig SSD eller hårddisk

Här är några punkter som beskriver varför du bör använda en m.2 NVMe SSD i din PC över en vanlig SSD eller hårddisk:

➡️ Lägre strömförbrukning: m.2 NVMe SSD:er förbrukar mindre ström, genererar mindre värme och ger en tystare datorupplevelse än traditionella hårddiskar och äldre SSD:er.

➡️ Förbättrad hållbarhet: m.2 NVMe SSD:er saknar rörliga delar, vilket gör dem mer robusta och pålitliga än traditionella hårddiskar. Detta innebär att de är mindre benägna att misslyckas och dataförlust på grund av fysisk skada.

➡️ Förbättrad prestanda: m.2 NVMe SSD:er levererar snabbare dataöverföringshastigheter, vilket resulterar i snabbare starttider och bättre övergripande systemprestanda än traditionella och äldre SSD:er.

➡️ Högre kapacitet: m.2 NVMe SSD:er erbjuder större lagringskapacitet än traditionella hårddiskar och äldre SSD:er, vilket gör att du kan lagra mer data utan att behöva oroa dig för att ta slut på utrymme.

  Åtgärda Samsung Galaxy 5 Voicemail som inte fungerar

➡️ Kompakt storlek: Med sin lilla formfaktor tar m.2 NVMe SSD-enheter mindre plats i en PC, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för kompakta konstruktioner, som bärbara datorer, ultrabooks och stationära datorer med liten formfaktor.

Faktorer att tänka på när du väljer m.2 NVMe SSD

✅ Kapacitet: m.2 NVMe SSD:er finns i olika lagringskapaciteter, så det är nödvändigt att välja en som passar dina lagringsbehov. Tänk på den data du behöver lagra både nu och i framtiden, och välj en SSD med tillräckligt med kapacitet för att rymma den.

✅ Läs-/skrivhastigheter: m.2 NVMe SSD:er erbjuder snabbare läs- och skrivhastigheter än äldre SSD:er och konventionella hårddiskar, men alla modeller har inte samma prestanda. Undersök läs- och skrivhastigheterna för den SSD du funderar på och välj en som ger den prestanda du behöver.

✅ Pris: m.2 NVMe SSD:er är dyrare än traditionella hårddiskar och även vissa äldre SSD:er, så kostnaden är en viktig faktor att väga. Leta efter en balans mellan prestanda och pris som passar din budget.

✅ Systemkompatibilitet: Det är avgörande att se till att den m.2 NVMe SSD du väljer är kompatibel med ditt system. Verifiera ditt moderkorts specifikationer för att se om det stöder m.2 NVMe SSD och den specifika storleken på den SSD du funderar på. Kontrollera också ditt systems BIOS för att bekräfta att det kan starta från en NVMe SSD.

Nu när du har kommit så långt låt oss avslöja några av de bästa m.2 NVme SSD:erna du bör överväga för blixtsnabb prestanda.

SAMSUNG 980 PRO SSD

Vill du ta din datoranvändning till nästa nivå? Leta inte längre än till Samsung 980 PRO PCIe 4.0 NVMe SSD. Med 2x dataöverföringshastigheten för PCIe 3.0, levererar 980 PRO läshastigheter på upp till 7 000 MB/s, vilket gör den till en av de snabbaste SSD:erna på marknaden.

Elpsis-kontrollern harmoniserar flashminneskomponenterna och gränssnittet för överlägsen hastighet och prestanda.

Spelentusiaster kommer att tycka att 980 PRO är en kraftfull speldator med höghastighetsbandbredd och prestanda. Med snabba laddningstider kan du spela mer och vänta mindre.

Orolig för termisk kontroll? 980 PRO har du täckt med en nickelbeläggning för att hantera kontrollerns värmenivå och en värmespridningsetikett för effektiv termisk kontroll av NAND-chippet.

Avgörande P3 Plus

Vi introducerar Crucial P3 Plus utrustad med den blixtsnabba NVMe (PCIe Gen4 x4)-tekniken. Detta kan uppnå sekventiell läsning på upp till 5000MB/s och slumpmässiga läs-/skrivhastigheter på 680K/850K IOPS.

Den levereras med en dataöverföringshastighet på 5000 MB/s. Med en lagringskapacitet på upp till 4 TB överträffar denna SSD de snabbaste Gen3 NVMe SSD:erna med upp till 43 %.

  Skapa mönsterdesign med dessa 11 tjänster och verktyg

Crucial P3 Plus har också en lång livslängd, uppskattad till en MTTF på mer än 1,5 miljoner timmar, vilket gör den till ett pålitligt val. Dessutom är den bakåtkompatibel med Gen3, så att du kan uppgradera utan att offra kompatibiliteten.

WD_BLACK SN770 NVMe

Uppgradera din spelupplevelse med blixtsnabba hastigheter på upp till 5 150 MB/s med WD_BLACK SN770 NVMe SSD.

Med ett PCIe Gen4-gränssnitt hjälper SSD dig att streama smidigt, minimera stamning och spela dina favoritspel snabbt. Med upp till 2 TB(2) kapacitet kan du lagra alla dina senaste spel, framtida uppdateringar och nedladdningsbart innehåll.

Dessutom stöder den här enheten Microsofts DirectStorage-teknik för ännu snabbare laddningstider i framtida spel.

Med WD_BLACK Dashboard (endast Windows) kan du optimera toppprestanda i spelläge. Baserat på läshastigheten. 1 MB/s = 1 miljon byte per sekund. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte.

PCIe Gen4-lagringsteknik kräver ett kompatibelt moderkort. Den bakåtkompatibla med PCIe Gen3. Uppgradera din spelkonfiguration med denna imponerande enhet idag.

Corsair MP600 PRO

Förbättra din PS5-spelupplevelse med extrem lagringsprestanda med MP600 PRO LPX SSD. SSD:n har ett PCIe Gen4 x4 m.2 NVMe 1.4-gränssnitt som levererar sekventiella läshastigheter på 7 100 MB/sek och sekventiell skrivhastighet på 6 800 MB/sek. Med MP600 PRO LPX kan du ladda stora spelfiler mycket snabbare än tidigare.

Dessutom är en lågprofilerad värmespridare av aluminium förinstallerad för maximal värmespridning och minskad strypning, vilket resulterar i uthållig prestanda. Uppgradera din PS5-lagringsprestanda med MP600 PRO LPX SSD.

Seagate Firecuda

Seagates FireCuda 530 SSD är en högpresterande enhet som ståtar med ren hastighet, avancerade komponenter och utmärkt uthållighet. Den kan leverera överföringshastigheter på upp till 7,3 GB/s genom att utnyttja kraften i PCIe Gen4. En FireCuda SSD som drivs av PCIe Gen3 m.2 NVMe är upp till 2 gånger snabbare än en SATA SSD och 12 gånger snabbare än en PCIe Gen3 SSD.

Seagate Firecuda har en anpassad lågprofil kylfläns för att hjälpa till att minimera termisk strypning och bibehålla toppprestanda under långa perioder. Enheten är kompatibel med PS5-konsoler och har fem års begränsad garanti. En treårig tjänst för återställning av räddningsdata ingår också.

SABRENT 2TB Rocket 4 Plus

Sabrent SSD har ett NVMe M.2 PCIe Gen4 x4-gränssnitt. Den är PCIe 4.0-kompatibel och NVMe 1.3-kompatibel. Den stöder strömhanteringsfunktioner som APST/ASPM/L1.2 och SMART/TRIM-kommandon och gränssnitt, inklusive ONFi 2.3, ONFi 3.0, ONFi 3.2 och ONFi 4.0.

Dessutom slitageutjämning och dålig blockhantering. SSD:n har också felkorrigeringskoder och överprovisionering. Kunder får en gratis programvara från Sabrent Acronis True Image för att göra kloning enkelt, med 5 års garanti.

  6 bästa Arma Reforger Server Hosting för smidigt spel

Lexar Professional 2TB NM800 PRO

Lexar Professional SSD är en mycket avancerad PCIe Gen4x4 SSD med en integrerad kylfläns för PlayStation 5 och PC. Med sin integrerade kylfläns presterar processorn och förbrukar mindre ström. Med ett PCIe Gen4x4-gränssnitt erbjuder den läshastigheter på upp till 7500MB/s och skrivhastigheter på upp till 6500MB/s.

Styrenheten förbrukar mindre ström, vilket gör den mer energieffektiv och hållbar, och den är stöt- och vibrationsbeständig på grund av bristen på rörliga delar. Produktens målgrupp består av spelare, proffs och kreatörer, och den har en femårig begränsad produktsupportgaranti.

Seagate Barracuda Q5

Denna Seagate Barracuda Q5 SSD är betydligt snabbare än traditionella hårddiskar och SATA SSD:er. Således kan den läsa och skriva samtidigt med hastigheter upp till 2400/180 MB/s. Denna SSD kommer att påskynda nedladdningar, installationer och multitasking på din PC.

Den smala M.2 2280-formfaktorn och olika kapacitetsalternativ upp till 2TB gör det enkelt att uppgradera. Seagate tillhandahåller programvaran DiscWizard för att underlätta datamigrering och kloning från tidigare enheter. Den levereras med 5 års garanti från inköpsdatum.

Kingston NV2

Kingston NV2 PCIe 4.0 NVMe SSD är en kraftfull nästa generations lagringslösning lämplig för datorer och bärbara datorer med liten formfaktor. Den ger Gen 4×4 NVMe PCle 4.0-prestanda med läshastigheter på upp till 3500MB/s. Den har lägre effektkrav för att optimera systemets prestanda samtidigt som den genererar minimal värme.

Kingston NV2:s kompakta M.2 2280-design sparar utrymme och expanderar upp till 2TB. Därför är den idealisk för tunna bärbara datorer, SFF-datorer och gör-det-själv-moderkort. SSD:n har 3 års garanti och kapaciteter från 250GB till 2TB.

SK Hynix Gold P31

SK hynix Gold P31 SSD ger högsta prestanda med läshastigheter på upp till 3 500 MB/s och skrivhastigheter på upp till 3 200 MB/s. Det är också banbrytande termisk effektivitet. Att använda 1 000 HTOL (stresstest) har en långsiktig tillförlitlighet på 1,5 miljoner timmar med en MTBF på 1 200 TBW (TeraBytes Written).

SSD:er kommer med SK Hynix kloningsprogram och är lätta att installera på flera enheter. Den är dock inkompatibel med SONY PS5 och inkluderar inte skruvar/kablar eller andra tillbehör. Den kommer med 5 års garanti.

Slutord

Så oavsett om du är en spelare som letar efter snabbare laddningstider eller en proffs som behöver snabbare dataöverföringar, är m.2 NVMe SSD:erna på den här listan värda att överväga. De nämnda SSD:erna erbjuder exceptionella hastigheter, tillförlitlighet och tillförlitlighetshållbarhet som utan tvekan kommer att förbättra din datorupplevelse.

Uppgradera ditt lagringsutrymme och höj din datorupplevelse med en av dessa topppresterande SSD-enheter idag!

Kolla sedan in de bästa datalagringsenheterna för personligt och professionellt bruk.