10 Linux-fuskblad att bokmärka för nybörjare

Med hundratals olika Linux-kommandon blir det svårt att komma ihåg dem alla. Att använda det bästa Linux-fuskbladet sparar dig själv detta krångel och låter dig fortsätta ditt arbete sammanhållet.

Anledningen är att Linux-kommandon kan skrämma dig när du är nybörjare, eller om du inte är van vid att spela med terminalen. Du kommer att hitta massor av kommandon för att utföra processer och operationer i ett Linux-system.

Du kan åberopa nästan allt som Linux kan göra från en terminal, men detta är ett mycket modulärt operativsystem. Dess verktyg kan ge specifika resultat, och att känna till vissa kommandon och kombinera dem kan bana väg för användbara resultat.

Det är därför Linux-kommandon är avgörande, men du kan inte memorera dem alla; dessutom behöver du inte. Därför har vi sammanställt detta Linux-fuskblad för att hjälpa dig använda alla Linux-kommandon du kan behöva och göra dina uppgifter enklare.

Kolla på dem!

Linux Training Academy: Tillgängligt som både tryckta och PDF-kopior, detta Linux-fuskblad är allt du behöver när du vill använda några Linux-kommandon. Den innehåller kommandon för system- och hårdvaruinformation, prestandastatistik och övervakning, användardata och hantering, processhantering, katalog- och filkommandon, filbehörigheter, arkiv, nätverk, installation av paket, SSH-inloggningar, sökning, diskanvändning, filöverföringar och kataloger navigering.

Fusk: Detta ensidiga Linux kommandoradsfusk av Dave Child är en guldgruva. Se detta för att undersöka de vanligaste Linux-kommandona med popup-länkar. Han har kurerat bash-kommandon, nano-genvägar, katalogoperationer, bash-genvägar, sökfiler, skärmgenvägar, bash-variabler, filoperationer och behörigheter, filbehörighetsnummer, IO-omdirigering, processhantering, pipes, kommandolistor och mer. Du kan också ladda ner detta fuskblad för att spara i ditt system.

Loggigt: Loggly är en annan mycket hyllad webbplats för Linux-kommandofuskblad. Detta är också ett ensidigt dokument som du kan referera till för grundläggande Linux-kommandon förutom filhantering och behörigheter, filkomprimering, filredigerare, nätverkskommandon, katalog- och filverktyg, skript, diskverktyg, minne och processer och diverse kommandon . Varje bit av information är tydligt synlig med subtila färger.

FOSS Linux: Den här webbplatsen är allt du behöver för att komma åt alla viktiga Linux-kommandon på ett och samma ställe. Den presenterar kommandon baserade på olika kategorier med syntaxregler. Du kan till och med söka efter ett specifikt Linux-kommando för att spara tid och använda det utan att gå igenom dem alla. Fuskbladet innehåller kommandon med deras respektive beskrivning för att få dig att förstå konceptet. Du kan komma åt grundläggande Linux-kommandon, kommandon för systeminformation, filbehörigheter, nätverk, filkomprimering, arkiv, installation av paket, SSH-inloggningar, filhantering och överföringar, diskanvändning och verktyg, miljövariabler, etc.

PhonenixNAP: Detta fuskblad innehåller de vanligaste Linux-kommandona med exempel och syntax. Du kan också ladda ner och spara den som en ensidig PDF för att referera när du behöver den. Du kan hitta Linux-kommandon för hårdvaruinformation, söka efter specifika mönster i ett dokument med grep, filkommandon, katalognavigering, filkomprimering och filöverföring. Den har också kommandon för aktiva användare, paketinstallation, aktiva processer, systeminformation, diskanvändning, SSH-inloggningar, filbehörighet, nätverkskommandon och kortkommandon.

Station X: Nathan Houses Linux kommandoradsfuskblad är en välstrukturerad resurs som du överväger och laddar ner. Han har sammanställt en fin innehållsförteckning följt av varje ämne som innehåller kommandon och deras beskrivning. Du kommer att tycka att det är enkelt att navigera genom sidan som innehåller kommandon för hårdvaruinformation, systeminformation, prestandastatistik och övervakning, använda data och hantering, processhantering, nätverk, filbehörigheter, katalognavigering, diskanvändning, filöverföringar, SSH-inloggningar, paketinstallation och mer.

FOSSwire: Det här fuskbladet är bäst om du vill ha de nödvändiga Linux-kommandona på en enda sida. Denna kommandoreferensguide för Linux/Unix är vackert strukturerad med läsbara typsnitt och rika färger. Titta på Linux-kommandon för systeminformation, filkomprimering, kommandon, behörigheter, processhantering, nätverkskommandon, installation, SSH, sökning och genvägar.

Linoxid: Detta är också en utmärkt källa för en snabb översikt över vanliga Linux-kommandon. Du hittar olika kategorier och kommandon skrivna i respektive fönster med deras förklaring för att hjälpa dig att komma ihåg deras användning. Det täcker kommandon för ett system, nätverk, hårdvara, filer, komprimering eller arkiv, användardata, installation av källor, installation av paket, inloggningar, sökning, filöverföring, diskanvändning, processrelaterad och katalogövergång.

Dummies.com: Skapad av Richard Blum, Linux for Dummies fuskblad gör det enkelt att använda Linux-kommandon. Det är användbart för absolut nybörjare och består av Linux-kommandon som du kan behöva dagligen tillsammans med några värdefulla hjälpsidor; båda låter dig enkelt navigera i en Linux-miljö med ditt tangentbord. Du kan gå igenom kommandona och läsa beskrivningen som nämns för var och en av dem för att lära dig hur de används. Det här fuskbladet innehåller kommandon som cat, cd, clear, chmod, cp, date, du, df, file, find, kill, grep, in, less, passwd, ps, pwd, ssh, who, och mer.

Sites.tufts.du: Detta Linux-fuskblad finns att ladda ner som en gratis PDF. Det är fördelaktigt för nybörjare och innehåller väldefinierade kommandon och förklaringar som hjälper dig att förstå ett kommandos användbarhet med tydlighet. Dessutom kan du också hitta några exempel för att utföra specifika uppgifter, som att flytta filer till en överordnad katalog.

Slutsats

Linux-kommandon kan göra dina dagliga uppgifter enklare. Gå därför igenom ovanstående fuskblad och välj dina favoriter för att utföra dina uppgifter snabbare. Du kan ladda ner eller spara dem som bokmärken i din webbläsare för att fortsätta använda dem i ditt arbete.
Lär dig hur du lägger till, ändrar och tar bort användare i Linux här.