10 kommandoradsfuskblad för Windows, Linux och macOS

Spread the love

Command Line Interface (CLI) ger dig bättre kontroll över din dator och hjälper dig att öka din produktivitet.

Även i de trådlösa mösarnas tidsålder är CLI oersättlig för många. Du kan styra din dator eller operativsystem som Windows, Linux/Unix eller Mac genom att skriva kommandon på en visuell prompt som visas på din dator för olika uppgifter.

Många kommandon är tillgängliga för att hjälpa dig utföra uppgifter som att söka efter en fil, hantera filer och mappar, ändra inställningar, hantera kontrollpaneler och många fler. Men att komma ihåg dem alla är tråkigt och tidskrävande.

Det är därför vi har sammanställt de bästa kommandoradens fuskblad för Windows, Linux/Unix och macOS för att hjälpa dig att lösa det här problemet.

Ta en titt!

Git-tower.com: Detta kommandoradsfusk från Tower är för Windows och macOS. Den innehåller användbara kommandon och tips och tricks för att göra det enkelt för människor att arbeta med ett kommandoradsgränssnitt. Detta tvåsidiga fuskblad är utformat för att inte överväldiga läsarna med ljusa färger och kategorier. Den har kommandon för kataloger, filer, sökning, utdata, nätverk, behörigheter, processer, piltangenter, ”TAB”-tangenten, ”CTRL”-tangenten, kombinera kommandon, styra utdata, hemmapp och mer.

Fusk: Det här är en ganska populär sida för fuskblad, där du också kan hitta ett utmärkt kommandoradsfuskblad för Linux. Den är skapad av Dave Child och innehåller viktiga Linux-kommandon med popup-länkar som leder sidorna. Detta 2-sidiga fuskblad har bash-kommandon, katalogoperationer, nano-genvägar, bash-genvägar, sökfiler, Is-alternativ, filbehörigheter, filoperationer, bash-variabler, IO-omdirigering, processhantering, kommandolistor och mer. Så bokmärk den i din webbläsare eller ladda ner PDF-filen.

  Hur man fäster en webbplats till Windows 10 Aktivitetsfältet eller Start-menyn

röd hatt: Detta kommandoradsfuskblad är för Linux och är användbart för alla som letar efter genvägar från grundläggande till avancerad nivå. Dessutom har de inkluderat bra exempel för att hjälpa dig förstå om din kod är rätt. För att ladda ner denna gratis resurs måste du skapa ett konto. Det kommer också att lära dig mycket om att arbeta med Linux för kommandoradsprogrammering och skript. Den täcker kommandon som SSH, pwd, Is, whoami, cd target, cat, man cat, top, which, env, head [file]och mycket mer.

Gör tekniken enklare: Den här är för dig om du letar efter ett kommandoradsfusk för Windows. Den kommer att visa uppgiftsnamnet du söker efter bland alla 148 med en snabb förklaring för varje. Detta lättförståeliga fuskblad innehåller kommandon för uppgiftsnamn som, lägg till en enhet, om Windows, avancerade användarkonton, säkerhetskopiering och återställning, auktoriseringshanterare, kalkylator, certifikat, Bluetooth-överföring, ändra datorprestandainställningar, standardplats, kontrollpanel, visning, diskrensning och hantering, etc.

FOSSwire: Detta kommandoradsfusk är för Unix/Linux. Det är ett sidsidigt dokument som du kan ladda ner och skriva ut för att fästa på en vägg för att ta en titt när du behöver använda ett kommando när du arbetar i en V-env eller VM. Det är en praktisk resurs för alla, som innehåller definitioner och syntax för varje kommando. Den täcker filkommandon, systeminformation, processhantering, komprimering, filbehörigheter, nätverk, genvägar, SSH, sökning och installation.

Makeuseof.tradepub.com: Du kan överväga att detta kommandoradsfusk är kurerat för Mac-terminalen om du är en macOS-användare. Få mer kontroll över din Mac-dator med hjälp av kommandoraden för olika uppgifter. Den är tillgänglig att ladda ner med ditt LinkedIn-konto. Här hittar du kommandona med deras enkla beskrivningar för att hjälpa dig att snabbt förstå hur de används.

  6 sätt att starta upp Windows 10 i felsäkert läge

cmdref.net: Ett annat kommandoradsfuskblad för Windows är här med användbara exempel för bättre förståelse. Detta är en omfattande resurs som du hänvisar till när du arbetar med Windows-kommandoraden. Det börjar med en tydlig innehållsförteckning som fungerar som en guide för att välja den kommandorad du vill använda. Den har korrekta förklaringar och exempel för varje avsnitt som hjälper dig att lära dig. Den innehåller olika kommandon för system, programvara, hjälp, mapp, kontrollpanel, DNS, fil, tid, port, proxyinställningar och paket. Dessutom hittar du referensflikar på Linux och HP-UX kommandoradsförklaringar med exempel.

cs.columbia.edu: Detta kommandoradsfusk är av Columbia University och innehåller vanliga Windows-kommandon. Du kan ladda ner detta fuskblad och spara det på din PC för att titta på det när det behövs utan att komma ihåg allt. De har sammanställt listan över kommandon tillsammans med deras användning och vad de gör på din PC. Här hittar du kommandon som dir, cd, copy, rm, md, move, ren, del, exit, echo, type, fc, cls och help.

StationX: Denna cybersäkerhetsplattform för karriärutveckling innehåller ett bra kommandoradsfusk som du enkelt kan ladda ner med ett klick. De har designat fuskbladet med en innehållsförteckning som hjälper dig att snabbt titta igenom alla objekt och välja vilket kommando du vill använda. Den har kommandon för system- och hårdvaruinformation, användarinformation och hantering, prestandaövervakning och statistik, fil- och katalogkommandon, filbehörigheter, processhantering, nätverk, sökning, diskanvändning, SSH-inloggningar, arkiv, paketinstallationer, filöverföringar och kataloger navigering.

  Hur man ändrar tid i Windows 10

WeTheGeek: Besök WeTheGeek för att hitta ett användbart kommandoradsfuskblad för Mac-terminalen som fungerar för alla. Jag älskade detta fuskblad eftersom den enkla men eleganta användningen av text och färgkombinationer gör läsning intressant och lätt. De har representerat kommandon och deras användning för att hjälpa dig förstå när du bör använda en kommandorad. Det börjar med grundläggande kommandon, genvägar, ändra katalog, fil- och kataloghantering, fil- och diskutrymme, och går hela vägen till nätverk, hembryggning, sökning och utdata.

Slutsats

Kommandoradens fuskblad som vi just diskuterade hjälper dig att få bättre kontroll över din dator oavsett vilket operativsystem du använder – Windows, Linux/Unix eller macOS. Ladda ner och spara ditt favoritfuskblad på din enhet eller webbläsare och hänvisa till dem för att öka din produktivitet.