10 inspirerande filmer på Netflix som kan förändra ditt liv

Spread the love

Planerar du att kickstarta en ny fas i ditt liv? Eller kanske du behöver motivation för en ny karriär eller ett nytt förhållande? Varför inte börja med att titta på dessa inspirerande filmer på Netflix?

Filmer är mer än bara popcornfilmer. De kan förändra vårt sätt att leva, älska och till och med tänka. Filmer kan vara upplyftande, inspirerande och till och med motiverande, från barn som rusar ut från biografer och slänger nät från sina handleder till vuxna som inser att deras största rädsla är att hålla dem tillbaka.

Varför du borde titta på inspirerande filmer på Netflix

Du kanske lutar dig tillbaka i soffan med TV:ns fjärrkontroll i handen. Du kanske kollar ditt Netflix-bibliotek på din surfplatta när du reser, eller bara letar efter ett snabbt skratt på Netflix.

Du kan binge-titta på de bästa Netflix-programmen du har sett tre gånger trots att du vet att för mycket binge-tittande inte är bra för dig. Men skulle det inte vara bättre att se en av dessa inspirerande filmer på Netflix som kan motivera dig att förbättra ditt liv? I så fall har du kommit till rätt ställe, eftersom vi har sammanställt en lista med inspirerande Netflix-filmer.

Inspirerande filmer finns i alla former och storlekar. Where the Crawdads Sing är baserad på en roman med samma namn, och den är definitivt värd att titta på.

Den berättar historien om en ung kvinna som ensam övervinner utmaningar när hon borde ha haft ett helt stödsystem runt sig. Hon växer upp i en hård miljö men lär sig att ta hand om sig själv och inte bara överleva utan trivas. Människor sviker henne, de överraskar henne, och genom det hela håller hon ut.

  Hur man använder textgenvägar i Google Dokument

Ett av filmens kärnbudskap är att inte döma en bok efter dess omslag – mängder kan gömma sig bakom ögonen på ett förbisett övergivet barn, och du kan hitta ett monster bakom ögonen på stadens guldpojke.

Rocky (1976) är en klassiker av en anledning. Den anses fortfarande vara en av de mest ikoniska filmerna som någonsin gjorts under genren sport och atleticism. Sylvester Stallone skrev filmen och innehar titelrollen.

Rocky är en berättelse om uthållighet och tro på sig själv nog att gå långt och riskera allt. Det är en perfekt film för att driva dig i rätt riktning och bekräfta din tro på den amerikanska drömmen.

William Kamkwamba fixar radioapparater på fritiden medan han inte går i skolan eller hjälper sin familj. Men när skörden misslyckas och hungersnöden slår till känner han att han måste agera. Kamkwamba utarbetar ett sätt att bygga en vindkraftsdriven vattenpump med hjälp av de elektrotekniska färdigheter han har lärt sig i skolan.

Kamkwamba övervinner motstånd från sina vänner och familj (som till stor del tvivlar på det praktiska i planen) och utnyttjar så småningom vinden.

Den animerade filmen visar upp en kraftfull berättelse om självacceptans och hur omöjligt det är att tvinga andra att acceptera dig. Du kanske har gått resan, men du kan inte få andra att följa din riktning och göra det om de inte är villiga.

Funktionen driver dig in i en värld av traditioner och förväntningar och lär dig att du inte alltid kan följa blint. Det är en vacker berättelse om vänskap och styrkan som krävs för att vara sig själv ibland.

Dumplin’ bjuder in dig till skönhetstävlingarnas värld. Det skildrar hur stela och orubbliga vissa människors skönhetsstandarder är och i sin tur hur skadligt det kan vara. Det finns dock ett ljus i slutet av tunneln.

  Föredrar du mer trådbundna eller trådlösa hörlurar? [Poll]

Filmen är full av sötma, sårbarhet och hjärtskärande ögonblick. När du tittar på funktionen på Netflix kan du förvänta dig att se hur svårt det kan vara att gå emot det socialt acceptabla och försöka omdefiniera ”normen”.

Dumplin’ inspirerar dig att hålla ut och hålla fast mot dem som skulle se dig nere.

En man som heter Otto slänger dig in i djupet. Den skildrar perfekt att oavsett vad livet kastar på dig eller vilket skede av ditt liv du befinner dig i, kan du alltid ändra ditt sätt. Du kan skapa kontakter, förbättra dig själv och upptäcka en gemenskap som är villig att omfamna dig, även om du inte riktigt var redo för det först.

Den inspirerande berättelsen skildrar styrkan och kärleken du kan hitta i andra och hur det aldrig är för sent att hitta nya människor att bry sig om.

Zion är en kortfilm i dokumentärstil. Den är bara 11 minuter lång, men den ger en kraft. Den visar upp livet för en ung svart man som föddes utan ben och var tvungen att tillbringa en stor del av sitt liv i fosterhem. Hans liv förändras när han upptäcker sin kallelse – tävlingsbrottning.

Zion är den perfekta klockan för när du vill se något inspirerande men inte har tid att ägna dig åt en fullfjädrad film. Om du letar efter mer inspiration kan du alltid använda en YouTube-kurator för att hitta fler korta dokumentärer.

A League of Their Own berättar den (fiktionaliserade) berättelsen om hur kvinnor tog sig in i amerikansk baseboll. Det är en sportklassiker, och trots att den är fiktion verkar historien som visas på skärmen ibland alltför bekant.

Filmen är full av kamratskap, arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål och visar vackert hur du ibland måste möta motgångar själv så att du kan bana väg bakom dig för andra att följa.

  Sam Altman om att starta och driva en framgångsrik start

Marriage Story erbjuder en titt på hur ett äktenskap börjar, slutar och allt däremellan. Det visar att det ibland är okej att saker tar slut, och i själva verket kan det vara det bästa för alla inkluderade parter.

Den hamnar i gruppen av inspirerande filmer som kan vara sorgliga men som i slutändan ger en viktig läxa. Ett slut på ett äktenskap behöver inte vara detsamma som att en familj faller samman. Det är tvärtom eftersom filmen visar hur en sak kan sluta, men enheten förblir en familj trots allt.

Dre Parker blir bortskrämd från sitt hem när hans mamma får ett nytt jobb. De rycker upp sina liv och flyttar länder, med början från början, och Dre är helt vilsen. Han hittar en osannolik vän i Mr. Han, som lär honom Kung Fu på fritiden så att Dre kan försvara sig och övervinna sina utmaningar.

Karate Kid är en berättelse om att övervinna motgångar, prestationer och anpassningar. Den frågar dig till slut: Är kung fu för våld eller fred?

Låt dig inspireras av dessa inspirerande filmer på Netflix

Det är inte varje dag som du får chansen att sätta dig ner och välja bland ett sådant urval av upplyftande filmer.

Visst, du kanske föredrar en shooter; Tom Cruises senaste Mission Impossible är alltid ett starkt alternativ. Men istället för att slå skurkar, varför inte luta sig tillbaka med en film som har kapacitet att förändra ditt liv?

När allt kommer omkring, om du är redo att bli inspirerad, kan dessa Netflix-filmer visa sig vara verkligt livsförändrande.