10 faktorer att förhandla förutom lön i en anställningsintervju

Samtidigt som att få en bra lön är en högsta prioritet när du söker jobb, förutom dollar och cent, erbjuder arbetsgivare också några lockande förmåner som du kan inkludera i ditt anställningsavtal.

För vissa har dessa förmåner blivit lika viktiga som en bra lön. På den noten, här är några faktorer att förhandla med din arbetsgivare förutom din lön.

1. Arbetstidsflexibilitet

För att få igång dina förhandlingar är det första du bör tänka på din flexibilitet under arbetstid. Vissa arbetsgivare låter dig välja vilka timmar du arbetar för. Till exempel, istället för de vanliga 9-5, kan du välja att arbeta från 10-6 istället, så länge du uppfyller de nödvändiga timmarna. Denna typ av flexibilitet låter dig skapa tid för dina personliga åtaganden utanför jobbet.

När du förhandlar om arbetstidsflexibilitet bör du undersöka företagets policy för det så att du får en omfattning av hur flexibla de kan vara. Innan förhandlingarna börjar måste du dessutom beskriva hur det kommer att fungera tydligt. Du vill berätta för din arbetsgivare vilka timmar som fungerar bäst för dig så att de kan fatta ett mer välgrundat beslut under förhandlingarna.

2. Personlig projekttid

En annan fördel du kan förhandla om är personlig projekttid. Detta är en ersättning för dig att arbeta med ett personligt projekt under arbetstid; dessa projekt kommer att förbli företagets immateriella egendom och måste ha en klar fördel för företaget.

Att skapa tid för personliga projekt som är i linje med dina professionella mål kan förbättra dina färdigheter, vilket gör dig till en mer värdefull tillgång för din arbetsgivare. Många stora teknikföretag förstår detta och har redan strukturer för det.

Men om du har att göra med en arbetsgivare utan personliga projekttillägg, se till att diskutera det. Denna kreativa frihet främjar innovation och bygger en känsla av ägarskap över ditt arbete.

3. Resemöjligheter

En arbetssponsrad reseplan är ingen ny sak. Beroende på företaget diskuterar du att representera dem vid branschkonferenser, workshops, seminarier eller samarbeten över olika länder och kontinenter.

Resemöjligheter vidgar inte bara dina vyer utan är också ett perfekt tillfälle för nätverk, utforska världen, sightseeing och lära sig nya kulturer.

4. 401k plan

En 401k är en pensionssparplan där en överenskommen procentandel av din lön sätts in på ett investeringskonto där du väljer en investeringsplan utifrån vad din arbetsgivare erbjuder. Arbetsgivare kan också matcha dina bidrag till detta konto, även om det inte är ett krav.

En välstrukturerad pensionssparplan visar företagets engagemang för ditt långsiktiga välbefinnande bortom din anställningstid. Om du skulle kompromissa med andra faktorer bör din 401k-plan inte vara en. Och om du börjar tidigt, vid pensioneringen, kan din hemtagning vara mer än dina bidrag eftersom det förvärras när du återinvesterar vinsten i din plan.

5. Pappa-, mödra-, föräldra- eller panterledighet

En annan viktig faktor att överväga att införa på bordet är inkluderande föräldraledighet som erkänner och stödjer olika familjestrukturer. Dessa rättvisa ledighetsalternativ låter dig balansera yrkesuppgifter med omhuldade familjestunder.

Du kan också ta upp det när ditt husdjur välkomnar en bebis. Även om detta kan göra dig glad, är vissa företag villiga att bevilja den betalda ledigheten.

6. Fjärrbehörighet för arbete

Distansarbete är här för att stanna och har blivit det nya normala. Du bör undersöka möjligheten till distansarbete, särskilt i den här eran där tekniken låter dig arbeta var som helst.

Du kan också introducera en hybrid arbetsstruktur i diskussionen. Hybrid fjärrarbete låter dig välja att arbeta på plats eller från bekvämligheten av ditt hem. Vissa företag har anammat denna arbetsstruktur med krav på att man ska dyka upp på kontoret ett visst antal dagar varje år.

7. Sjukförsäkring

En bra sjukförsäkring kan spara tusentals dollar årligen. Och arbetsgivarbaserade sjukförsäkringsplaner täcker ofta anställda och deras anhöriga. När du förhandlar om ett sjukförsäkringspaket, diskutera täckningsstartdatum, täckningsprocenten, möjligheten att välja en önskad sjukförsäkring och möjligheten till utökat täckning även efter en permittering.

Kom också ihåg att diskutera tandvårdsskydd eftersom många företag tenderar att undvika eller ignorera det helt.

8. Personlig utveckling

Om kontinuerligt lärande, utbildning och utveckling är mycket viktigt för dig kan du förhandla om ett professionellt utvecklingsstipendium med din arbetsgivare.

Vissa företag prioriterar sina anställdas professionella utveckling och erbjuder möjligheter för dem att höja sin kompetens. Genom att tillhandahålla sponsring för undervisning, färdighetsworkshops och andra kurser håller de anställda sig uppdaterade med de senaste teknologierna och trenderna i branschen.

9. Karriärtillväxtplan

Innan du tackar ja till något jobb måste du veta att företaget har intressen av din personliga karriärutveckling och inte bara de tjänster du kan erbjuda. Se till att du diskuterar din karriärbana inom företaget. Detta innebär potential för avancemang, kompetensbaserade befordran och tillgången till mentorskapsprogram som kan vägleda din professionella resa.

10. Lediga dagar

Vi älskar alla att vara lediga några dagar samtidigt som vi får betalt. Regelbundna pauser och betald ledighet hjälper till att ladda upp och bibehålla ditt allmänna välbefinnande. När du diskuterar denna förmån kan du tänka på:

  • En viss ledighet varje år. Till exempel juli månad, helgdagar och nyårsuppehåll.
  • Betald ledighet för semester, sjukdagar, nödsituationer och privata dagar.
  • Betalning för oanvända semesterdagar, anta att en permittering inträffar.

Andra intressanta förmåner att förhandla om

Förutom de stora förmånerna som nämnts tidigare, finns det några intressanta förmåner du kan förhandla med din arbetsgivare.

Först kan du begära fitness- och friskvårdsskydd som ett tillägg till sjukförsäkringspaketet. Här sponsrar din arbetsgivare dina gymmedlemsavgifter, veckomassage, spa-sessioner och yogaklasser.

Återigen, om du har ett bedårande husdjur som du bara inte kan spendera tid utan, kan du be att få ta med ditt husdjur till jobbet. Detta beror dock främst på om din roll och arbetsmiljön rimligen kan ta emot ett husdjur. Innan du förhandlar om detta, var beredd att ta ansvar för eventuella ofog de kan orsaka på jobbet.

Klädkodsflexibilitet är en annan intressant och relativt enkel fördel att överväga att diskutera. Medan vissa företag har en policy för gratis klädsel, har vissa inte det. Se till att du förhandlar kläder som speglar din personliga stil och personlighet.

Slutligen är extra pengar alltid välkomna. Du kan förhandla om en rätt till bonus för vissa arbeten eller ett särskilt projektincitament. Det är möjligt att få ett mer exakt antal genom att använda några av verktygen för att uppskatta löner online.

Förhandla fram en trevlig arbetserfarenhet

När du överväger ett jobberbjudande, underskatta inte effekten av förhandlingsförmåner utöver lönen. En holistisk syn på förhandling gör att du kan bana väg för en tillfredsställande balans mellan arbete och privatliv.

Kom också ihåg att alltid undersöka företagets anställningspolicy i förväg för att få en fördel vid förhandlingsbordet.