10 ChatGPT PDF-plugins som kan spara tid och ansträngning

Ofta interagerar vi med PDF-filer och förlitar oss på deras bekvämlighet. PDF-filer förenklar vår interaktion med information, från att läsa romaner och e-böcker till att studera och analysera grafer. Men ibland kan det vara svårt att arbeta med dem.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLL

Till exempel kan en PDF innehålla hundratals sidor av en skannad fysisk bok, vilket gör det svårt att interagera med texten. Dessa och många andra utmaningar kan vara frustrerande. Lyckligtvis finns flera AI-drivna plugins tillgängliga på ChatGPT för att spara dig stressen.

1. Ai PDF

Ai PDF är en ChatGPT-plugin designad för att effektivisera utvinningen av information från PDF-dokument med faktakontrollfunktioner, vilket hjälper dig att snabbt gå igenom stora dokument.

För att använda den, kopiera webbadressen till ditt dokument och klistra in den i ChatGPT med plugin-programmet aktiverat. Du kan sedan instruera den att tillhandahålla all information du behöver. Du kan också skapa en sammanfattning som markerar huvudpunkterna i hela dokumentet.

Chatten ovan visar plugin som extraherar statistik från en 2022 IBM PDF-rapport om kostnaden för dataintrång.

2. MixerBox ChatPDF

MixerBox ChatPDF är ett annat kraftfullt plugin som gör att du kan interagera med dokument på många sätt, inklusive att sammanfatta information, översätta text och extrahera djupa insikter.

Du behöver bara hitta webbadressen till ett PDF-dokument och klistra in det i ChatGPT. Dokumentet kommer att bearbetas och plugin-programmet kommer att tillhandahålla ett unikt dokument-ID som representerar den uppladdade filen. Du kan sedan ställa alla frågor som rör dokumentet.

Ovan är en illustration av plugin som sammanfattar ett dokument i fem huvudpunkter och konverterar texten från engelska till spanska.

3. AAASummera

AAA Sammanfattning är mer än bara ett PDF-dokumentinteraktionsverktyg. Den kan också användas för att sammanfatta webbsidor och till och med YouTube-videor, vilket ger dig en snabb överblick över innehållet, så att du kan hoppa över att läsa eller titta.

När du har klistrat in en videos URL läser den transkriptionen och låter dig hämta insikter. Du kan också sammanfatta information på en specifik PDF-sida eller be verktyget att ta dig till en specifik del av en video.

Ovan är en illustration av plugin som sammanfattar innehållet i Apples Vision Pro lanseringsvideo. Med sådan funktionalitet behöver du inte titta på en hel video för att veta huvudpunkterna.

4. Fakturapilot

Invoice Pilot kan hjälpa dig effektivisera faktureringen genom att automatisera aktiviteter som att skapa och anpassa fakturor, hitta uppskattningar och generera PDF-dokument som du kan dela med dina kunder.

För att använda pluginet på bästa sätt, förse det med lite grundläggande information om ditt företag, inklusive uppgifterna som ska ingå på fakturan och kundens information. Insticksprogrammet kan guida dig genom skapandeprocessen.

Ovan är ChatGPT som visar en länk till en faktura för Jane Smith för konsulttjänster till ett värde av $1 000. Företag och frilansare som ofta skapar fakturor kan dra nytta av denna enkla men smarta lösning.

5. AskYourPDF

AskYourPDF är en AI-förlängning av en fristående applikation utformad för att hjälpa människor att interagera med PDF-filer. Dess unika förmågor inkluderar att extrahera värdefulla insikter från dokument, förbättra dokumentnavigering och förståelse och göra PDF-interaktion rolig.

Med AskYourPDF kan du interagera med ett onlinedokument genom att klistra in URL:en eller ladda upp ett lokalt dokument i gränssnittet, och plugin-programmet kommer att använda informationen i PDF:en för att svara på dina frågor. Pluginet har även en proversion som ger dig tillgång till djupare insikter.

Ovan visas plugin som drar ut data från ett PDF-dokument. Du måste skapa ett konto på AskYourPDF och ladda upp dokumentet för att använda plugin.

6. ChatOCR

ChatOCR är ett coolt plugin som använder teknik för optisk teckenigenkänning för att extrahera information från PDF-filer, foton och handskrivna dokument. Så förutom att ge dig möjlighet att interagera med vanliga PDF-filer, skannar du bilder som innehåller text och extraherar information.

Tänk på ett scenario där du har skrivit dina anteckningar på ett papper och ville överföra dem till någon av de bästa anteckningsapparna. Du laddar helt enkelt upp ett tydligt foto av dina anteckningar och låter verktyget göra sin magi.

Som visas ovan extraherade vi text från en PDF som innehåller en skärmdump från ett dokument för utvärdering av sökkvalitet. Användning av plugin kräver att du skapar ett konto och väntar ett par minuter för att OCR-processen ska slutföras.

7. A+ Doc Maker

A+ Doc Maker använder AI för att effektivisera processen för att skapa dokument. Den stöder ett brett utbud av dokumenttyper, inklusive PDF-filer, Word-dokument, Excel-ark och HTML-filer.

Om du behöver generera ett dokument snabbt kan du klistra in det i ChatGPT och ge sammanhang och instruktioner om design och typ av dokument du behöver. Verktyget genererar dokumentet och svarar med dokumentets URL på chattgränssnittet, redo för nedladdning.

Vi gav verktyget lite text och instruerade det att skapa ett PDF-dokument, varefter det delade en länk. Prova det och se hur det kan jämföras med andra onlineverktyg för att skapa PDF.

8. Återuppta Copilot

Återuppta Copilot hjälper till att ta bort smärtan av att skriva CV, därav ett praktiskt verktyg för arbetssökande. Det genererar ATS-vänliga meritförteckningar (applicant tracking system) som innehåller nyckelord som lyfter fram relevanta färdigheter och erfarenheter.

För att använda plugin-programmet ber du det att ge dig en uppladdningslänk för ditt CV och begär rekommendationer för att förbättra ditt CV. ChatGPT kommer att använda plugin för att analysera och svara på dina frågor baserat på data.

Ovan visas plugin som ger mig rekommendationer för att optimera mitt CV för ett innehållsstrategjobb.

9. Exakt PDF

AccuratePDF är ett AI-plugin som drivs av Avian, vilket möjliggör interaktiva konversationer med PDF-dokument. Du kan få djupa insikter från dina PDF-dokument oavsett storlek, språk, ämne eller längd med korrekta citat och sidcitat.

För att använda det, ange en webbadress till PDF-dokumentet. Om du har ett lokalt dokument och vill analysera det, ladda upp det till en av dessa online-dokumentdelningsplattformar och använd länken för att fråga plugin-programmet.

Vi frågade plugin-programmet om en specifik del av data på ett PDF-dokument. Den gav ett korrekt svar med relevant ytterligare information och citerade svaren.

10. Omvandlarapp

Converter App är designad för att hjälpa dig med valutaomvandlingar i realtid och skapa växelkursdiagram. Dessutom låter den dig konvertera bilder, chattranskriptioner, videor och till och med ljudfiler till PDF-filer.

För att använda den, kopiera och klistra in webbadressen till din källfil i ChatGPT med plugin-programmet aktiverat. Det kommer att analysera filen och generera en PDF. Dessutom låter verktyget dig göra standardtextsammanfattningar och PDF-manipulation.

Här är plugin som konverterar en bild till en PDF och delar en nedladdningslänk efter.

Förbättra produktiviteten med ChatGPT PDF-plugins

ChatGPT PDF-plugins kan öka din produktivitet om du vet hur man använder dem väl. Insticksprogrammen ovan ger dig ett brett utbud av möjligheter att tillämpa i olika aspekter av ditt arbete, från att sammanfatta text till att citera dokument till att skapa PDF-fakturor. Ändå är dessa bara en handfull av många andra tillgängliga plugins. Prova dessa plugins om du vill ta din produktivitet till en helt ny nivå.