10 Cardano NFT (CNFT) marknadsplatser att köpa och sälja från

Spread the love

Funderar du på att köpa eller sälja NFT:er från en prisvärd och säker marknadsplats? Då är Cardano NFT Marketplace ett utmärkt val att överväga.

Cardano är en proof-of-stake blockchain-plattform som introducerades 2017. Denna blockchain grundades av medgrundaren av Ethereum-projektet, Charles Hoskinson. Bortsett från det växer Cardano fram som en konkurrent till Ethereum eftersom det syftar till att ge större skalbarhet, energieffektivitet och säkerhet.

Cardano har en inhemsk valuta, ADA, uppkallad efter den första datorprogrammeraren Ada Lovelace. ADA är den åttonde största kryptovalutan, med ett börsvärde på mer än 12 miljarder dollar.

Ethereum, Cardano och Solana-plattformar används för att bygga DApps med smarta kontrakt. Då kanske du tänker, vad skiljer Cardano från de andra två? Låt oss komma in på det.

Cardano blockchain utvecklades med evidensbaserade metoder för att ge hållbarhet och säkerhet till decentraliserade system, samhälle och applikationer. Dessutom har Cardano potential att tillhandahålla imponerande en miljon transaktioner per sekund. Dessa faktorer skiljer Cardano från sina kollegor.

Alla funktioner som nämns ovan återspeglas också på Cardano NFT-marknadsplatserna. Så som NFT-köpare eller -säljare kan du också dra nytta av fördelarna med Cardano-blockkedjan.

Låt oss utforska listan över de bästa Cardano NFT-marknadsplatserna:

JPG butik

JPG Store använder Cardanos hållbara karaktär för att bygga upp sin NFT-marknad. En av Cardanos största NFT-marknadsplatser, JPG Store, gör det möjligt för användare att skapa, köpa och sälja NFT.

Som en skaparvänlig NFT-marknad har JPG Store betalat en royalty på mer än 12 miljoner dollar. Dessutom har denna Cardano NFT-marknadsplats över 200 000 unika plånböcker och handelsvolymen passerade över 300 miljoner.

Om du är en NFT-skapare kan du skapa din samling i JPG Store. För varje präglad NFT måste du betala en myntkostnad på 1 ADA och en nätverksavgift på cirka 0,2 ADA.

JPG Store ger köpare en lista över toppkollektioner att välja mellan. Bortsett från det kan du också sortera NFT baserat på pris och egenskaper.

Säljare, köpare och skapare måste ansluta en kryptoplånbok till JPG Store. Du kan använda stödda Cardano-plånböcker som Gero, NuFi, Typhon, Flint, Nami och Eternl.

CNFT.IO

CNFT.IO, som lanserades i juli 2021, är en annan framstående Cardano NFT-marknad. Denna användarvänliga NFT-marknadsplats tillåter användare att köpa och sälja NFT.

Dessutom tillåter CNFT.IO användare att välja mellan flera NFT-kategorier. De listade kategorierna inkluderar konst, musik, fotografi, samlarföremål, spel och metaversen.

En annan viktig egenskap hos CNFT.IO är att verifierade NFT:er är märkta. Om du bara vill köpa verifierade NFTS kan du enkelt filtrera bort de overifierade med ett enda klick.

SpaceBudz och Pavia är de topprankade NFT-projekten byggda på CNFT.IO. Båda dessa projekt utgör en handelsvolym på mer än 30 miljoner.

Alla listade NFT:er kommer med ett fast pris och kan köpas med ADA. För varje såld NFT tar CNFT.IO ut en provision på 2,5 % och en minimal transaktionsavgift.

  Så här ser du alla appar du har köpt från Mac App Store

CNFT.IO stöder Cardano-plånböcker som Nami, Eternal, Flint, Gero och Typhon.

Tokhun

Om du planerar att köpa eller sälja NFTs från verifierade artister, är Tokhun NFT-marknadsplatsen ett bra val. Denna Cardano NFT-marknadsplats listar endast NFT som kvalificerar sig för de registrerade eller verifierade policyerna.

Tokhun Marketplace har listat över 6 000 verifierade NFT:er. Bortsett från det har den här plattformen sålt mer än 11 ​​000 NFTs hittills. Dessutom har kreatörer fått 12 000+ ADA i royalties.

Att köpa eller sälja NFTs på Tokhun kräver att du skapar ett gratis konto. När ett konto har skapats får du en gratis Cardano-plånbok med Tokhun.

Tokhun tar ut en provision på 2,5 % eller 2 ADA, beroende på vilket som är högst när du säljer en NFT. Om du vill prägla en NFT behöver du 2 ADA, och detta pris minskar om du planerar att prägla fler NFT.

Galaxy of Art (GOA)

Är du intresserad av NFT förutom foton? Galaxy of Art, en Cardano-baserad NFT-marknadsplats, erbjuder dig också NFT:er i form av ljud och videor.

Bortsett från att köpa och sälja NFT:er har kreatörer flera andra alternativ. Dessa alternativ tillåter kreatörer att skapa, hålla och auktionera ut sina NFT:er.

GOA ger sina användare ett enkelt gränssnitt för att komma åt de listade NFT:erna. Du kan också välja NFT från olika kategorier, som konst, böcker, serier, lyx och spel.

En 2-faktors autentisering som tillhandahålls användarna hjälper till att skydda deras egna NFT. Dessutom kan du skapa NFT utan att betala någon provision. GOA tar dock ut en liten transaktionsavgift i ADA.

När användare väl äger en NFT fryser deras GOT-plånbok 1,7 ADA per NFT. Denna frysmekanism hjälper till att genomföra smidigare transaktioner mellan köpare och säljare.

Tyvärr stöder GOA för närvarande inte några externa plånböcker. Användare förses med en gratis GOA-plånbok efter att ha registrerat sig.

Cardahub

Cadahub grundades 2021 och är en stor NFT-marknad byggd med Cardano blockchain. Förutom att köpa och sälja NFT:er kan du också skapa NFT:er.

Cardahub tillhandahåller en stor NFT-marknad för kreatörer, samlare av digitala tillgångar och investerare. Plattformens enkla gränssnitt låter dig enkelt lista, sälja eller köpa NFT:er.

De topplistade samlingarna på Cardahub inkluderar Mocossi, Clay Nation och Boss Cat Rocket Club. Var och en av dessa samlingar har 10 000 NFT.

Serviceavgifterna och provisionerna som tas ut av Cardahub-plattformen varierar beroende på värdet på NFT. Utöver det ställer även kreatörer in sina önskade royaltyavgifter som måste betalas av köparen.

För att skapa, köpa eller sälja en NFT måste du ansluta en Cardano-plånbok med Cardahub. Plånböckerna som stöds av plattformen inkluderar Nami, Gero, Eternal och Flint.

NFT Jam

Om du letar efter en mer dataorienterad Cardano NFT-marknad är NFT Jam ett utmärkt val. Denna plattform ger ett avancerat användargränssnitt med flera filter.

NFT Jam tillhandahåller livepriser på alla listade NFT så att du kan undvika att missa bra möjligheter. Dessutom låter denna marknadsplats dig köpa och sälja flera NFTs samtidigt.

  Behöver du verkligen antivirus för din smarta TV?

En annan imponerande egenskap hos NFT Jam är tillgången till ett smart filter. Med detta filter kan du upptäcka sällsynta NFT:er när de väl har listats på plattformarna.

På samma sätt kan du använda NFT-metadata för att fatta ett bättre köpbeslut. Med hjälp av denna metadata kan du söka, sortera och effektivt filtrera NFT:er.

På den positiva sidan kan du köpa eller sälja NFTs under 20 ADA gratis. Du behöver bara betala nätverkstransaktionsavgifterna. Handlar över 20 ADA debiteras 2,5 % eller 1 ADA, beroende på vilket värde som är högre.

För att handla en NFT på NFT Jam måste du skapa ett gratis konto med plattformen. När ett konto har skapats kan du koppla dina Cardano-plånböcker till plattformen. De plånböcker som stöds är Nami, Daedalus och Yoroi.

Konstsviten

Art Suite, tidigare känd som NFThubs, är en annan Cardano NFT-marknadsplats med NFTs i olika genrer. De listade genrerna inkluderar digital konst, musik, tatueringskonst, illustration, film, animation och målningar.

Huvuduppdraget för The Art Suite är att stödja socialt påverkande projekt genom att stärka den globala konstnärsgemenskapen. På den här plattformen kan digitala artister tjäna pengar på sina konstnärliga färdigheter.

Om du är en konstentusiast som vill köpa eller sälja värdefulla konstnärliga NFT, kan du överväga The Art Suite. Förutom det kan du också hålla kontakten med den globala artistgemenskapen. Tack vare den breda acceptansen av NFTs.

Art Suite ber dig inte att registrera dig för att köpa eller sälja NFT:er. Du behöver bara en Cardano-plånbok som Yoroi, Typhon, CardWallet, CCwallet, Nami, Gero eller Flint.

Artano

Artano är en gemenskapsfokuserad NFT-marknadsplats som syftar till att minska effekten av NTF-skapande på miljön. Artanos marknadsplats bygger på en hållbar Cardano-blockkedja för att ta itu med detta problem.

Genom att använda fördelarna med Cardano-blockkedjan kan skaparna skapa NFT:s till ett mycket lägre pris. NFT-handlare drar också nytta av de låga transaktionsavgifterna. Det är en win-win-situation för alla Artano-gemenskapens medlemmar.

Artano tar ut 5 % och 2,5 % provision på den primära respektive sekundära försäljningen av NFT:er. Dessutom måste du betala 10 % i provision för försäljning av NFT på en auktion.

Om du planerar att köpa, sälja eller skapa NFT från Artano måste du skapa ett gratis konto med plattformen. Förutom det krävs också en Cardano-plånbok som stöds av plattformen. Du kan välja plånböcker som Nami, CCVault, Flint, Gero, Yoroi eller Daedalus.

Cardingo

Cardingo är en annan potentiell NFT-marknadsplats byggd på Cardano blockchain. Bortsett från det, stödjer en stark NFT-gemenskap denna marknadsplats.

Den första NFT-kollektionen som listades på Cardingo-marknaden var Hoskeychains. Denna NFT-kollektion är en hyllning till grundaren av Cardano, Charles Hoskinson. Denna samling bestod också av 10 000 AI-genererade NFT:er.

Förutom Hoskeychains kan du köpa NFT från de andra fyra listade samlingarna. Dessa samlingar inkluderar Hoskeymates, Hoskeymations, Hoskeypunks och Hoskeysmokeys.

En av de imponerande egenskaperna hos Cardingo är att du kan köpa eller sälja en blandning av artister och datorgenererade NFT:er. Dessa NFT:er kan filtreras från marknadsplatsen med några få klick.

  Hur man inaktiverar delad skärm i Safari

Du kan besöka NFT-marknadsplatsen och direkt köpa din favorit-NFT. Du måste ansluta din Nami-, Yoroi- eller Daedalus-plånbok till plattformen.

AdaNFT

AdaNFT är NFT-marknaden som ägs av den framstående Cardano-baserade decentraliserade börsen (DEX), AdaSwap. Denna plattform tillåter användare att köpa och sälja NFT:er i enkla steg.

En av de viktigaste egenskaperna hos AdaNFT är samhällets engagemang i större beslutsfattande. Ett röstningssystem är aktiverat för att skapa kvalitets-NFT. Förutom att rösta kan du också handla, byta och bjuda på NFT.

Om du är intresserad av att köpa en NFT från AdaNFT måste du skapa ett gratis konto med plattformen. När du har skapat ett konto måste du ansluta din Nami-plånbok för att handla NFT.

AdaNFT tar ut en viss avgift för att köpa, sälja eller överföra en NFT. Dessa avgifter inkluderar royalties, provisioner och andra avgifter baserade på tillgångens värde. Förutom dessa avgifter måste användaren också betala gasavgifter.

Viktiga punkter att tänka på 📝

Om du någonsin har köpt en NFT vet du hur enkel processen är. Inom några få klick kan du äga en NFT. Men innan du köper en NFT är det bättre att överväga punkterna som nämns nedan:

  • Avsätt en budget för NFTs som du är bekväm med baserat på din ekonomiska situation.
  • Gemenskapen spelar en avgörande roll i tillväxten av NFT-projekt. Så välj NFT-projekt med starkt stöd från samhället.
  • Välj NFT-projekt som erbjuder fördelar för tokeninnehavare. Fördelarna inkluderar rabatter, tidig tillgång till kommande releaser eller andra symboliska belöningar.
  • Kontrollera alltid transaktionsavgifter och provisioner som tas ut av NFT-marknadsplatsen. Att välja en prisvärd NFT-marknadsplats kan vara extremt fördelaktigt i det långa loppet.
  • Ta en titt på personerna bakom projektet. Grundarnas och teammedlemmarnas trovärdighet och erfarenhet spelar en avgörande roll för ett projekts framgång.

Att följa ovanstående punkter ger inte en 100 % garanti för att välja ett framgångsrikt NFT-projekt. Dessa punkter kan dock hjälpa dig att utesluta projekt med röda flaggor.

I slutändan, gör din egen forskning (DYOR) och undvik rädslan för att missa (FOMO).

Slutgiltiga tankar

NFT-marknadsplatser kommer att spela en avgörande roll i det bredare antagandet av NFT i framtiden. Att välja en bättre marknadsplats hjälper till att förbättra NFT-transaktioner och minska gasavgifter och andra avgifter.

Cardano NFT-marknadsplatser ger snabbare transaktioner samtidigt som de tar ut lägre avgifter än sina konkurrenter. Förutom det minskar Cardano blockchain också energiförbrukningen.

Cardano NFT-marknadsplatserna som listas i den här artikeln skiljer sig från varandra. Så du kan välja vilken marknadsplats som helst för att köpa eller sälja NFT:er enligt din övertygelse.

Du kan också ta en titt på de populära fotbolls NFT-projekten.